Перейти к содержанию
Форум «Чемодан» — путешествия, иммиграция, работа за рубежом
Jane0040

Визитор виза в Канаду

Рекомендуемые сообщения

38 minutes ago, masyana said:

Но , не будет ли отказ ?

Даже если и будет - это не конец света, визы и после отказов получают. Пока вы не подадите заявление, никто не скажет точно, будет отказ или нет.

27 minutes ago, masyana said:

А как быть с отсутствием недвижимости? 

Отсутствие недвижимости не является преступлением, и не является само по себе основанием для отказа.

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на другие сайты
2 hours ago, masyana said:

А как быть с отсутствием недвижимости? 
Подарил внуку. 

Никак. Вы же не собираетесь переоформлять квартиру обратно? Вот и не надо акцентировать на ней внимание. 

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на другие сайты
17 hours ago, masyana said:

Нужен совет. 

Семья , только приехала в Канаду. (Получили ПР) На Украине остался дедушка 80лет. Хотят сделать приглашение ему в Канаду в гости. Но , не будет ли отказ ? Дело в том , что недвижимость подарил внуку и остался там прописан. Получается недвижимости нет . Пенсия , как у всех. 

А какие ему надо доки вообще на апликации онлайн .

Спасибо.

Мне кажется отказ может быть из за возраста. Я думаю надо будет приложить мед страховку на дедушку, ну или по крайней мере описать где и как вы его планируете страховать. Может стоит сначала найти страхового брокера который сможет вам подобрать тур страховку для дедушки и выдать например estimate. Его приложить к заявке. Ну и обьяснительное письмо обязательно что вы расходы берете на себя. 

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на другие сайты

Страховку взагалі варто брати, не лише для візи, але і для себе. Дідусь все таки вже не молодий. А будь яке навіть дрібне медичне втречання тут вильється в тисячі.

Я тещу страхую в Блу Крос. З того що я дивився найнормальніша ціна була саме в них.

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на другие сайты

Знайти страховку для вісімдесятирічного буде складно. Відмовити можуть якраз через вік і ризик, що дідуся назад додому вже не відправлять.

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на другие сайты
1 hour ago, Apolinariya said:

Знайти страховку для вісімдесятирічного буде складно. Відмовити можуть якраз через вік і ризик, що дідуся назад додому вже не відправлять.

Да страхуют и таких пожилых, просто цена намного выше чем для человека среднего возраста.

Кроме того, надо помнить что страховка покрывает только экстренные случаи, поэтому если у человека есть явные проблемы которые вот вот потребуют неотложного вмешательства, то могут и отказаться платить. Поэтому если у пожилого человека все совсем плохо со здоровьем, то лучше не ехать.

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на другие сайты
9 hours ago, MartinEden said:

Да страхуют и таких пожилых, просто цена намного выше чем для человека среднего возраста.

Кроме того, надо помнить что страховка покрывает только экстренные случаи, поэтому если у человека есть явные проблемы которые вот вот потребуют неотложного вмешательства, то могут и отказаться платить. Поэтому если у пожилого человека все совсем плохо со здоровьем, то лучше не ехать.

Я не занимаюсь страховками, но помнится был выбор для тур страховки с оплатой лечения preexisting conditions that were stable for N days, т. Е. Понятно что к простому терапевту не пойти, но если надо будет срочно, то страховка покроет визит в неотложку. 

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на другие сайты

Страховку для восемдесятилетнего обязательно надо только с pre-existing conditions ( стоить будет очень дорого). Иначе ничего она потом не оплатит - найдёт способ доказать, что проблемы были уже раньше. 

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на другие сайты

Распишу свои тайминги на получения мамой TRV. 

10 мая - подача на ТРВ

11 мая - запрос на биометрию

13 мая - биометрия сдана

15 мая - запрос на паспорт

17 мая - паспорт сдан

21 мая - паспорт отправлен в Визовый центр.

Осталось забрать.

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на другие сайты
2 minutes ago, Axiton said:

Распишу свои тайминги на получения мамой TRV. 

10 мая - подача на ТРВ

11 мая - запрос на биометрию

13 мая - биометрия сдана

15 мая - запрос на паспорт

17 мая - паспорт сдан

21 мая - паспорт отправлен в Визовый центр.

Осталось забрать.

Отлично, поздравляю. 

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на другие сайты

Доброго дня, збираюсь подавати документи на Visitor Visa. Недавно надійшло запрошення на Exploratory Visit. Намагаюсь зрозуміти як діяти далі, тому спробую описати що я наразі зрозумів. Моя ситуація наступна -одружений, дружина лишається в Україні, планую поїздку на осінь (попередньо вересень). Прошу ваших порад, відповідей та підтверджень правильності / не правильності мого розуміння.

1. Наскільки я розумію подаватись мені треба вже з квитками на руках та заброньованим готелем. Поправте якщо не правий. Не хочеться заглядати вперед, оскільки візит хочу на вересень. Влітку скоріш за все полетіти просто не буде можливості. Чи можна забронювати та не оплачувати квитки, поки не отримав візу? Яка загальна практика? В принципі наразі займаюсь визначенням з датами, пошуком квитків та бронювання житла але цікаво чи є варіанти (в чому я сумніваюсь), адже в формі IMM 5257 слід вказати конкретні дати запланованого перебування.

Планую подаватись через візовий центр.

2. Етап збору документів.

Працюю по Інструкції, форми беру звідси. Наскільки я розумію в моєму випадку окрім форм IMM 5484, IMM 5257 та IMM 5707 мені нічого заповнювати не треба.

по формі IMM 5257 є наступні питання:

- Змінював прізвище до момнету отримання паспорта громадянина України, є відповідне свідоцтво. Маю відповідне зазначити в "Personal details" пункт 2 (відповідно надати копію та переклад свідоцтва про переміну ПІБ). Поправте якщо не правий;

- В розділі "Language(s)" щодо питання чи здавав я тести з англійської d) ставлю відповідь YES. Чи потрібно прикладати копію сертифіката IELTS?

- В розділі "National identity document" я можу сміливо ставити NO щоб не заморочуватись з перекладом паспорта і не робити зайвих витрат.

- Чи обов'язково заповнювати поле "Relationship to me" в питанні 4 розділу "Details of visit to Canada"? Якщо так то який може бути зв'язок з українською громадою та "Manitoba Labour and Immigration Manitoba Provincial Nominee Program" (оскільки їду на їх запрошення).

3. Копії та переклад документів.

- Наскільки я зрозумів переклад всіх документів нотаріально завіряти не треба (серед документів будуть свідоцтво про шлюб, про переміну прізвище (якщо треба), виписка з банка, лист-запрошення. 

- чи треба копії документів про право на нерухомість (та їх переклад) якщо грошей на рахунках вистачає?

Дякую за будь-які відповіді та поради. 

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на другие сайты
2 часа назад, ft62 сказал:

- Змінював прізвище до момнету отримання паспорта громадянина України, є відповідне свідоцтво. Маю відповідне зазначити в "Personal details" пункт 2 (відповідно надати копію та переклад свідоцтва про переміну ПІБ). Поправте якщо не правий;

- В розділі "Language(s)" щодо питання чи здавав я тести з англійської d) ставлю відповідь YES. Чи потрібно прикладати копію сертифіката IELTS?

- В розділі "National identity document" я можу сміливо ставити NO щоб не заморочуватись з перекладом паспорта і не робити зайвих витрат.

- Чи обов'язково заповнювати поле "Relationship to me" в питанні 4 розділу "Details of visit to Canada"? Якщо так то який може бути зв'язок з українською громадою та "Manitoba Labour and Immigration Manitoba Provincial Nominee Program" (оскільки їду на їх запрошення).

3. Копії та переклад документів.

- Наскільки я зрозумів переклад всіх документів нотаріально завіряти не треба (серед документів будуть свідоцтво про шлюб, про переміну прізвище (якщо треба), виписка з банка, лист-запрошення. 

- чи треба копії документів про право на нерухомість (та їх переклад) якщо грошей на рахунках вистачає?

Дякую за будь-які відповіді та поради. 

Сертифікат про зміну прізвища, сертифікат IELTS, лист запрошення від КУК і MPNP - все це треба прикладати в Letter of Explanation. Детальний план візиту йде окремим документом. Всі дні повинні бути розписані максимально детально. Національний паспорт можете ігнорувати.

 

Копії повинні бути перекладені "сертифікованим" перекладачем. В українських реаліях це просто бюро перекладів на свої фірмових бланках віддає переклад. Можно і просто приватний перекладач на фірмовому бланку. Головне щоб було зрозуміло з тих бланків, що то професійний переклад, а не сам собі наперекладав.

 

Документи на нерохумость можете прикласти, якщо місце є в ЛоЕ. Не зашкодить.

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на другие сайты
14 часов назад, ft62 сказал:

1. Наскільки я розумію подаватись мені треба вже з квитками на руках та заброньованим готелем. Поправте якщо не правий.

2. Чи обов'язково заповнювати поле "Relationship to me" в питанні 4 розділу "Details of visit to Canada"? Якщо так то який може бути зв'язок з українською громадою та "Manitoba Labour and Immigration Manitoba Provincial Nominee Program" (оскільки їду на їх запрошення).

1. Так і ні. Слід забронювати готель та квитки (з можливістю скасування) і надати роздрук саме бронювань. В посольстві ставляться до цього з розумінням і не змушують одразу викупати квитки без гарантії, що ви отримаєте візу. Як правило, якщо ви бронюєте квитки на сайті авіакомпанії, але не сплачуєте їх, це бронювання (з номером) є дійсним в залежності від політики компанії від 48 до 120 годин. Тож робіть бронювання безпосередньо перед подачею. Потім купите, що вам треба, коли отримаєте візу; ніхто не прискіпуватиметься, що там різниця в кілька днів або не та авіакомпанія. Головне - щоб ви вчасно виїхали.

2. У вашому випадку заповнювати треба обов"язково - розповісти (стисло, але чітко) чому ви отримали запрошення від провінційної програми, чому вас цікавить саме Манітоба та що ви хочете отримати від цього візиту. Таким чином візовому офіцеру буде зрозуміла мета поїздки, а також - і це дуже важливо - що у вас немає приводу залишатися в країні нелегально, оскільки у вас є всі шанси на ПР. Притомні люди таку ситуацію собі не псують.

Щодо того, що дружина залишається в Україні... не беруся сказати, до якого ступеню це вважатиметься "якорем". В Канаді мешкають тисячі нелегалів, у яких вдома залишилися родини, тож це ані разу не показник. Вам треба робити наголос саме на п.2 - запрошення від провінційної іміграційної програми та бажання все розвідати, познайомитися з провінцією та людьми і підготувати собі плацдарм для легальної іміграції.

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на другие сайты
38 минут назад, Aidan сказал:

1. Притомні люди таку ситуацію собі не псують.

Щодо того, що дружина залишається в Україні... не беруся сказати, до якого ступеню це вважатиметься "якорем". В Канаді мешкають тисячі нелегалів, у яких вдома залишилися родини, тож це ані разу не показник. Вам треба робити наголос саме на п.2 - запрошення від провінційної іміграційної програми та бажання все розвідати, познайомитися з провінцією та людьми і підготувати собі плацдарм для легальної іміграції.

Офіцеру, який розглядатиме заявку,  глибоко всерівно на логічність подальших дій апліканта. Нам то зрозуміло, що ніхто такий щедрий шанс перебратись в Канаду з рук не випустить. Але в нього є методичка, і по ній він перевірятиме апліканта на предмет дати чи не дати візу. Лист з детальним описом, чому в Канаду зібрались їхати точно легко закриє пункт в чеклісті "мета поїздки". Але там ще багато інших моментів є, типу працевлаштування, доходів, тревел хісторі ...  

 

Білетів я б не купував, бо не відомо чи відкриють, а броня на білети в моїх очах нічого не варта - її термін супер короткий і всім про це відомо. Готель бронювати не варто, люди на візиті від КУК живуть в родинах волонтерів в основному. Ось від такої родини, яка готова прийняти людину на візиті в свій дім, я б лист приклав обов"язково.

Зрештою сам КУК запевняє, що візи під їхні запрошення дають відмінно. То може і нема за що переживати. Також, вони з радістю відповідають на всі ось такі питання, тому ці питання мене трохи здивували тут.

Изменено пользователем Starcrafter

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на другие сайты
1 час назад, Starcrafter сказал:

Також, вони з радістю відповідають на всі ось такі питання, тому ці питання мене трохи здивували тут.

Вирішив, що було б не погано максимально розібратись в питанні самому.

@Starcrafter, @Aidan дякую за відповіді. Ви прояснили мені ситуацію

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на другие сайты

Добрый день!Подскажите пожалуйста.Есть приглашение на свадьбу от племянницы,нужно будет открывать визу для семьи,как заполняется анкета,одна на семью или для каждого(включая ребенка) отдельно?Нужно ли сдавать ребенку отпечатки(8 лет)?И какая стоимость визы для ребенка,есть ли какая-то льгота?Заранее спасибо!

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на другие сайты

Можна всім разом. Коли буде запитання "чи супроводжуєте ви когось з родичів" віжповідайте так. Тоді можна буде додати чоловіка та дитину.

Пільг на дитячі візи наскільки мені відомо - немає.

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на другие сайты

Здравствуйте форумчане,подскажите подались на визу я и дети 1,10,15 лет пришол запрос на биометрию только мне .Почему нет на детей? у когото было так? 

 

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на другие сайты

а я читала что может прийти чуть позже,даже муж с женой к примеру подаються то жене пришло сразу а мужу через день.С10 лет нужна билметрия.

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на другие сайты
18 часов назад, Micellangelo сказал:

Здається неповнолітнім не треба

15 летнему точно нужно. У меня ребенок 15 лет, так запрос был на биометрию.

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на другие сайты

да нужно с 10 ти лет я ж уточняла уже,просто детям может на сутки позже прийти но так как сейчас выходные то уже в понедельник ждать буду

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на другие сайты

На оф. сайте пишут, что детям до 14ти лет сдавать не требуется:

"Exemption: children under the age of 14"

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на другие сайты

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

  Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.


×
×
  • Создать...