Перейти к содержанию



Micellangelo

Модератор
  • Публикаций

    2678
  • Зарегистрирован

  • Посещение

  • Победитель дней

    60

Весь контент Micellangelo

  1. Заїхати по цій візі скоріш за все можна буде і пізніше, але якщо ваш перший віїзд буде після березня, то ви не отримаєте дозвіл на роботу, статус на 3 роки та фін допомогу. Якщо заїдете раніше і отримаєте всі документи, можете їздити туди сюди скільки заманеться (поки є дійсна віза і ворк перміт)
  2. Спочатку ви подаєте заявку від себе щоб стати спонсором. Тоді якщо вас затвердили, вонаподає заявку на ПР. Якщо ви хочете щоб вона приїхала, то краще спочатку їй зробити візу, бо коли буде процес спонсорства вже запущений, отримати візу буде надзвичайно складно. Якщо дружина буде в Канаді на момент подачі на сопнсорство, то цей процес зазвичай трішки швидший, ніж ззакордону, а також дає можливість їй податися нв ворк перміт (право на роботу), після пройдення певних етапів спонсорства.
  3. Я роблю через H&R Block, але також надаю перевагу робити це самому. Набагато краще розуміння тоді що і куди іде, і від чого залежить. Це також дає можливість планувати і доходи і списання заздалегіть, що може бути дуже вигідним.
  4. На загальних засадах.
  5. Доброго дня. У вас хороший кейс для федеральних програм іміграції. Потрібно: 1. Вік до 31 2. Освіта магістр або вище 3. Досвід роботи (будь який професійний) від 3ох років 4. Англійська IELTS 7/7/7/8 (8 listening) або вище. (Дружині також бажано мати вищу освіту та англійську як умога вище). Це вам дасть десь 450-470 балів. Зараз це близько, але поки трохи не достатньо. Добрати бали можна або за допомогою ЛМІА (+50) або отримавши від року досвіду професійного вже в Канаді (+40). Якщо у вас є можливість зробити візу і приїхати в Канаду до кінця березня 2024го, ви ще можете отримати відкритий дозвіл на роботу за умовами КУАЕТ. Для вас це найкращий шанс іміграції, якщо це можливо. Якщо ні, тоді б я шука (або купив) запрошення на роботу з LMIA.
  6. Ну я зараз TRV подавав в Канаді, то взагалі без питань за пару днів оформляють. Але в Канаді взагальному ставлення до цієї заявки простіше. По прівищу я б доадава, так.
  7. Ну поки що з того що я бачу по всіх інших заявках (TRV після 15го я ще не робив) то ставлення дууууже лояльне.
  8. Ну вони всі технічно опціональні. Але чим більше документів тим краще звичайно. Я б зараз подавався як на звичайну візу. Документи про родство, ваш статус, ваше запрошення, фін документи, фін забезпечення батьків і тд. Що є по можливості.
  9. Якщо звичайна віза то вимоги до неї однакові. Просто для CUAET було достатньо лише паспорту. Різниця лише в тому що новий портал все заповнюється покроково онлайн, а в оригінальному порталі ви скачуєте і заповнюєте форму PDF (IMM5257 or IMM5256). Користуватися можна і тим і іншим - що вам більше до вподоби.
  10. Можна. Так як все подається онлайн зшивання не має жодного зхмісту. Потім всеодно розшивати щоб нормально відсканувати
  11. Ви праві, я чомусь прочитав що тільки CUAET. Так, це не зразу додали. Виглядає на те що можна буде приїхати і після CUAET.
  12. Подавати можна за загальною процедурою. Чи буде таке ж лояльне ставлення як по CUAET до TRV зараз не відомо. Крім того з того як написано оголошення про Програму для родичів, не зрозуміло чи можна буде подавати людей в яких немає CUAETу
  13. З цим може бути проблоема. Судячи з того як написано оголошення, програма якраз розрахована на КУАЕТівців. Не зовсім зрозуміло чи можна буде подаватися тим в кого КУАЕТe немає.
  14. Навіть якщо не виписаний з адреси в Україні та воєнкомату?
  15. Все добре у вас. Перше повідомлення про те що відправили з візового в посольство. Друге, те що змінився статус, означає що візу вклеїли. (значить за пару днів буде назад у візовому) Документ який прислали це попереднє підтвердження робочогодозволу. Якщо це на дитину, то видно ви випадково поставили галку що хоче працювати (вони це для REFTN дозволили, бо тут діти з 12-14 можіть працювати, хоча зазвичай імігрантам такого не дають). Але то не проблема. Їй на кордоні видадуть або робочий дозвіл (мало ймовірно) або візитор рекорд. і те і інше нормально, і дає статус.
  16. Все набагааааато складніше. Спочатку треба виписатися з України і стати на консульський облік в Канаді, що вже не дуже вийде, бо для цього в тому числі треба щоб воєнкомат дав на це дозвіл (s роблять вони це лише особисто в воєнкоматі, поштою чи онлайн цього не зробити). Навіть ставши на консульский облік в іншій країні на ПМЖ, це по факту не звільняє від призову. Хоча можливо полегшує перетин кордону - але я б це теж перевірив. Навіть якщо це вдалося, тоді маючи інше громадянство можна ініціювати процедуру виходу з громадянства України, але це і так зазвичай займало більше року, зараз взагалі невідомо чи їх розглядають. Діла має бути наказ президента України і тільки після цього наказу ви перестаєте бути громадянином.
  17. Супер. Дякую за поправки. Як думаєш, якщо по факту є громадянство і України і Канади, чоловікові "воєнного віку", кататися в Україну по Канадському паспорту ризиковано?
  18. Написав вам в приват. Буду вдячний за контакти.
  19. Вітаю! Перше запитання, ІТА у вас саме на ПР? Чи поки що на провінційну номінацію? 1. Якщо це вже ІТА на ПР, то є 60 днів щоб податися. Розгляд може бути від 6 місяців (якщо через ЕЕ), або 12-18 місяців (якщо пряма подача після PNP). 2. Як отримаєте рішення, вам проставлять іміграційну візу, яка зазвичай дає 6 місяців на вїзд). Після приїзду і отримання Пру, вам щоб його зберігти, потірбно бути в Канаді всього 730 днів за наступні 5 років. Тому при потребі можете катнутися, і потім вернутися назад закінчувати свої справи. Якщо іміграція через Манітобську PNP? тоді прилетіти на лендінг треба саме в Манітобу, і всім своїм видом (білети, житло і тд) показувати що ви збираєтеся жити в Манітобі. Проте як тільки отримали ПР, ви маєте право "передумати" і жити будь де в Канаді. 3. Для ІТ варто шукати роботу по всі Канаді, і осідати там де знайдете першу комфортну для неї роботу (s по роботі і по зарплаті). ІМХО жити треба там де добре платять, а решта вирішується відосно легко. Ну а якщо remote позиція, тоді взагалі повна свобода де будувати життя. 4. В Манітобі без англійської може бути склажно зхнайти першу роботу. Проте роботи для чоловіків знаходяться швидше (склади, ремонти, і тд). 5. Якщо можете заплатити наперед тоді взагалі без пролем. Якщо не можете, то всеодно знайдете, просто трішки довше займе, і можливо вибір менший. Якщо є в когось постійна зайнятість з документами, то переважно це не буде проблемою. 6. В Вініпегу є трансопрт. Але як і будь де в Канаді з машиною буде на рівень зручніше. 7. Саме так, LinkedIn and Indeed А жінку візьмуть?
  20. В паспорті написане місце народження - Україна. Значить ви апріорі громадянин України, якщо не можете надати наказ президента України, про виведення/позбалення вас з громадянства. Подібні накази публічні і їх можна швиденько знайти на закон.рада - тому так само швидко по вашому прізвищу можна знайти що такого наказу не було, і будучи народженим в Україні ви автоматично громадянин. Тому тут більше залежить від того наскільки митнику буде цікаво вас затримати, але легальні причини у них будуть. Ну і відповідно та сама ситуація була б навіть якщо ви заїхали по Канадському паспорту, так як Україна не визнає інші громадянства, вона буде до вас ставитися виключно як до громадянина України.
  21. Не існує громадян СНГ. Тут від країни вашого громадянства залежить. По кожній країні терміни різні. Для Росії зараз місцями і по пів року може бути наприклад.
  22. Візові центри приймають біометрію. Львівський з літа минулого року, а Київський здається десь зараз мали запустити. Подача на CUAET онлайн, а після отримання рішення відправляємо паспорт тур фірмами в Варшаву на вклейку візи. Якщо потрібно можу дати контакти тур фірми з якою я працюю в цих питаннях.
  23. Приєднуюся до вище сказаного. Крім того додати на етапі апрувалу, це в тому числі затягне процес ще дальше. Як варіант, рахувати вашого чоловіка бойфрендом,Ю отримати ПР, і тоді одружитися. Коли переїдете в Канаду зможете спонсорувати його. Проте йому можуть не зразу дати візу, так як він потенційний спонсоруємий, тому я б рекомендував йому податися на CUAET (якщо є можливість катнутися до Львова або києва щоб здати біометрію). Тоді коли ви переїдете в Канаду, зможете його спонсорувати (а він спочатку з вами поїде як турист. Проте майте на увазі, у вас після апрувалу буде іміграційна віза (переважно на 6 місяців), під час якої треба приїхати в Канаду і отримати ПР. Крім того якщо ви за наступні 5 років, не пробудете хоча б 730 днів в Канаді, ви швидше за все втратете ПР.
  24. В ідеалі за пів року, але зараз Українців пускають і з коротшими термінами. Проте нажаль якоїсь офіційної інструкції по цьому немає, тому це лише з досвіду людей з якими спілкувався - гарантувати що це безпроблемно я не беруся. Також крім перетину кордону враховуйте час на вироблення нового паспорта в Канаді. Бо якщо приїхати за кілька тижнів до кінця паспорта, ви просто не встигнете отримати новий паспорт, і дитина залишиться без статусу. Якщо їхати зараз, то це менш більш нормально по часу. Якщо десь під кінець літа, я б не ризикував, і робив зараз новий паспорт і нову візу. Хоча це звичайно залежить від ваших обставин.
  25. Можуть дати і на довжший. Якщо не плануєте їхати найближчим часом - подавайте. Але якщо плануєте їхати цього року, можете їхати сміливо з старим паспортом, і вже в Канаді зробите нову візу, і продовжите документ перебування (Ворк Перміт чи Візитор рекорд, в залежності від віку). Тут більше дивіться що вам зручніше логістично.
×
×
  • Создать...