Перейти к содержанию

chitok

Подача На Карту Побыту

Рекомендуемые сообщения

Опубликовано

Якщо залончнік 1 підписано роботодавцем на 4 роки, а інспектор вимагає щоб було на 3 роки, чи варто інспектору казати, щоб видавав рішення на підставі наявних документів і не морочив мізки? Чи вплине 4 роки в залончніку на рішення негативно? 

Опубликовано

Скільки може тривати максимально час від здачі відбитків до отримання децизії? З Децизією можна поїхати в іншу країну ЄС?
Ми подали на карту дружині більше ніж 2 роки тому. 8 місяців тому здали відбитки.

Опубликовано
2 hours ago, Chuvak said:

Скільки може тривати максимально час від здачі відбитків до отримання децизії? З Децизією можна поїхати в іншу країну ЄС?
Ми подали на карту дружині більше ніж 2 роки тому. 8 місяців тому здали відбитки.

Якщо Катовіце, то може ще рік десь до отримання карти лишився. З децизією без карти їздити не можна.

Опубликовано

Скажіть, будь ласка, чи можна працювати (мати доступ до ринку праці), якщо подав на карту побиту і чекаєш децизії?
Дружина вже понад 2 роки чекає децизію.

Опубликовано
9 hours ago, Chuvak said:

Скажіть, будь ласка, чи можна працювати (мати доступ до ринку праці), якщо подав на карту побиту і чекаєш децизії?
Дружина вже понад 2 роки чекає децизію.

можна, тільки раніше треба було повідомляти ужонд про кожну зміну місця праці... а зараз не знаю

• Главные администраторы
Опубликовано
39 minutes ago, Davidoff said:

Зараз всі громадяни України мають в Польщі доступ до ринку праці

Только если работодатель сообщит об этом в ужонд праци в течение 2 недель с момента начала работы. Иначе работа будет нелегальной.

Опубликовано

Подскажите, плз, если я подала рожденного ребенка на сталый побыт, внесек выслала почтой, но выслала сам внесек (3 экземпляра), без подтверждения оплаты, фотографий, ксерокса паспорта и т.д. Может ли это быть основанием для нерассмотрения внеска? Или же они обязаны выслать письмо с требованием донести необходимые документы? Вроцлав.

Опубликовано (изменено)

Ми понад 2 роки чекаємо на карту побиту для дружини.

Хочемо влітку поїхати у відпустку. Звісно, що в Польщі сидіти все літо - тупо. Візу зробити теж не дуже виходить, бо для цього треба їхати в Україну.

Скажіть, будь ласка, чим ризикує дружина, якщо поїде на відпочинок на авто в межах ЄС, маючи лише печатку про те, що здала доки на карту побиту і свою попередню карту (прострочену). 

Изменено пользователем Chuvak
  • Главные администраторы
Опубликовано
12 hours ago, Chuvak said:

чим ризикує дружина

Если у Вас есть польское гражданство и есть документы, подтверждающие наличие брака - испорченным отпуском и, возможно, штрафом.

Если гражданства нет - депортацией и запретом на въезд в шенген на срок от 6 месяцев до 3 лет.

Опубликовано
Цитата

подтверждающие наличие брака - испорченным отпуском и, возможно, штрафом.

Що ви маєте на увазі? Взяти з собою документи про шлюб і сподіватись, що не перевірять документи дружини? Якщо зупинять десь, як будувати захист? Я все розумію, закон, але ми понад 2 роки вже чекаємо ту карту, а деякі люди понад 3 роки не виїздні з Польщі.

Опубликовано
On 4/26/2024 at 10:26 AM, Chuvak said:

Я все розумію, закон, але ми понад 2 роки вже чекаємо ту карту, а деякі люди понад 3 роки не виїздні з Польщі.

... ну тут все відносно, деякі вже 2 роки не виїздні з України, а деякі і із окопів. І судячи із усього такий самий 3й рік не за горами. Тому думаю, що ваш варіант точно не найгірший. Тимпаче, що не на Польщі світ зійшовся, ще є багато прекрасних країн - Туреччина, Аргентина, Канада і т.д.

Опубликовано
В 26.04.2024 в 10:26 AM, Chuvak сказал:

Що ви маєте на увазі? Взяти з собою документи про шлюб і сподіватись, що не перевірять документи дружини? Якщо зупинять десь, як будувати захист? Я все розумію, закон, але ми понад 2 роки вже чекаємо ту карту, а деякі люди понад 3 роки не виїздні з Польщі.

Вы подавали понагления? А потом подавали в суд жалобу на уженд? После жалобы их обяжут выдать вам карту? Чего вы ждете?

Опубликовано
В 28.04.2024 в 8:58 PM, Nick10 сказал:

Вы подавали понагления?

Раз на півроку приходив, писав заяву, писав емейл. На заяву і емейл немає відповіді. Особисто - відповідь: ''чекайте''.

В 26.04.2024 в 10:18 AM, AlexAG сказал:

испорченным отпуском и, возможно, штрафом.

Я думаю влітку ризикнути і поїхати. А що може бути, якщо прийде лист із децизією, а дружини не буде вдома?

Опубликовано
В 30.04.2024 в 5:33 PM, Chuvak сказал:

А що може бути, якщо прийде лист із децизією, а дружини не буде вдома?

Лист на почті чекає 14 днів. За цей час листонош приймає дві спроби доставити його. Потім лист повертається до відправника.

Децизію можна потім отримати особисто в ужонді або зробити запит, щоб її вислали листом. 

Це, якщо лист за особистим відбором. Але мені здається, що децизію висилають звиклим листом і вкидають до скриньки.

Ищу легальную работу в Польше, Чехии. Умею много чего. Подробности в ЛС.

Опубликовано
В 30.04.2024 в 5:33 PM, Chuvak сказал:

Раз на півроку приходив, писав заяву, писав емейл. На заяву і емейл немає відповіді. Особисто - відповідь: ''чекайте''.

Я думаю влітку ризикнути і поїхати. А що може бути, якщо прийде лист із децизією, а дружини не буде вдома?

Если не секрет , к вам приходила стража гранична домой? Если да , то через какой срок после подачи?что спрашивали и так далее

Опубликовано (изменено)
В 04.05.2024 в 9:11 PM, Nick10 сказал:

Если не секрет , к вам приходила стража гранична домой?

Не приходила ніразу. Ні на сталий, ні на часовий побити. На громадянство приходив участковий, але мене не було вдома - дружина сказала, що я в парку з дітьми. Це весь досвід "перевірок".

Коли до наших друзів приходили, то мало не допит влаштовували :) Тут все індивідуально і як пощастить.

Опубликовано
В 20.03.2024 в 2:27 PM, Chuvak сказал:

Доброго дня, Ви подавали на карту дружині по роботі чи на побит з громадянином Польщі? Цікавить, бо завтра ідем подавати на карту моїй дружині, по другому пункту.

Опубликовано

Хто що чув, буде якесь полегшення з картами побиту найближчим часом? Чув, що прийняли якийсь закон, що дозволить власникам Pesel UKR отримати карту побиту. А як же ті, хто багато років чекає на карту побиту? Будуть для них теж спрощення?

Опубликовано (изменено)
On 5/28/2024 at 11:16 AM, Chuvak said:

Будуть для них теж спрощення?

Хто довго чекає - той молодець. Сидів в Польщі і витрачав гроші там. Грубо кажучи - якщо ваша ціль натуралізація - то так чи сяк за 10 років ви її досягаєте. Знаю особисто людей які 4 роки карту резидента отримують. Якраз можна буде по 10 рокам побиту на громадянство податися. А держава вам помагала щоб ті 10 років без перерви було 

Изменено пользователем Art777
Опубликовано
В 28.05.2024 в 11:16 AM, Chuvak сказал:

Хто що чув, буде якесь полегшення з картами побиту найближчим часом? Чув, що прийняли якийсь закон, що дозволить власникам Pesel UKR отримати карту побиту. А як же ті, хто багато років чекає на карту побиту? Будуть для них теж спрощення?

Власникам песель укр карти будуть давати, як і нормальним людям - при наявності нормальної роботи, житла і т.д. Про полегшення нічого не чув. Чому не подаєте на побут з громадянином Польщі? То що шлюб до громадянства, мені здається не проблема. А очікування два роки на карту це просто фарс, я б на Вашому місці просто зробив скандал в ужонді, немає таких термінів.

Опубликовано (изменено)

9 часов назад, roman2005 сказал:

я б на Вашому місці просто зробив скандал в ужонді, немає таких термінів.

Ми не одні, в Катовіце і Вроцлаві тисячі іноземців з такою ж проблемою.

1. Я кілька разів приходив в уженд, через різних працівників намагався щось дізнатись. 
  2. Через інформаційне вікно лише сказали, що це нормально і не лише ви чекаєте.
  3. Написав офіційну заяву з проханням пришвидшити і видати карту. Додатково написав декілька емейлів на пошту віддіжу іноземців.
  4. Дзвонив кілька разів на гарячу лінію іноземцям - за 2.5 години очікування з’єднання обривало (в очікуванні були 40-60 чоловік).
  5. Прийшов в новий відділ іноземців, там довга черга до білетиків, а ще більша до працівників відділу. Що цікаво, то на білетики люди займають з 5 ранку. Вистояв 2 години в черзі до білетиків і так і не отримав. Самі білетики з’являються рідко, то люди по 100 разів тикають в екран, щоб виліз білет. Чув у черзі історії, що люди понад 3 роки вже чекають карту і виїхати з Польщі бояться.

Так пройшли 2 роки і 3 місяці. 

Минулого року зробив дружині візу Д, щоб поїхати з дітьми на море в Хорватію. Цього року для отримання цієї візи треба їхати в Україну, дружина боїться, що або не впустять поляки назад до сім’ї (якщо візу не дадуть), або українці не випустять (є медична освіта, ніколи не працювала). Ситуація дуже сумна і ми думаємо ризикувати знову їхати з дітьми, але вже без візи і на "печатці" про подані документи.

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...