Перейти к содержанию



sicario

Чемодан
  • Публикаций

    176
  • Зарегистрирован

  • Посещение

  • Победитель дней

    4

sicario стал победителем дня 25 сентября 2023

sicario имел наиболее популярный контент!

Посетители профиля

965 просмотров профиля

sicario's Achievements

Contributor

Contributor (5/14)

  • Dedicated Rare
  • Reacting Well Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done Rare

Recent Badges

22

Репутация

  1. ой навряд Может. Для этого ему нужно выехать из Польши, а потом въехать назад уже легально. Но при этом он может получить запрет на въезд на такой срок... а як жеж тоді у ЄС перебувають тисячі (якщо не десятки тисяч), котрі перетнули кордон "без отметки"?
  2. прийшов папірчик з ужонду, що вони не отримали відповідь від консульства у Гданську і додатково повідомлять про рух по "справі" пізніше
  3. а це відноситься до дійсно кожного українця, чи тільки для біженців? а конкретніше - якщо люди проживали, наприклад, у Чехії 3-5 років і зараз приїдуть у Іспанію - вони мають(можливість) теж подаватися на захист(як і ті, хто тікав від війни після 24.02) із ціллю отримати дозвіл на роботу та проживання, чи їм потрібно легалізовуватися, як це і було раніше "на загальних підставах" (по роботі, навчанню і т.п.)
  4. ...так це ж Україна, сьогодні відсутні завтра присутні, після завтра ще щось і т.д. ...краще підстрахуватися мабуть, щоб було більше часу, на отримання гр-ва інш. країни.
  5. А яка різниця у виготовленні паспортів у дп-документ та консульстві? Тільки ціна і строки?
  6. То виходить, чим на довше маєш зак.паспорт, тим більше маєш часу пожити?Чи все ж відмови оновлювати паспорти емігрантам таки не буде? p.s. a яка різниця у виготовленні/замовленні закордонного паспорта через ДПдокумент і консульство? Скрізь показують у 1му страшні черги, а про 2ге ні слова.
  7. у мене таких знайомих нажаль далеко не один, але більшість із них - саме біженці, а не емігранти... хоча серед українців зараз прийнято чомусь змішувати всіх до купи. (в т.ч. як от збираються і не продовжувати закордонні паспорти всім, без різниці - емігрував ти 10 років тому, виїхавши легально і законно, чи втік лісами коли геть припекло). п.с. ну і таке вже скрізь, не тільки у ЄС, нажаль. набільше я такого чув/чую і читав/читаю - саме від співгромадян (в т.ч. від знайомих і навіть родичів), тому традиції того "государства" дуже активно наслідуються) п.с. а з початком повномасштабки ці "миті задниці", "каму ви там нужні", "приїхали на все готове" і т.п., просто частіше стали розбавлятися "сцикунами, зрадниками і ухилянтами". +, є і таке
  8. ну воно то ніби і так, але якщо консульство - українське, а я ще поки - громадянин України(хочу я цього, чи ні), то ці проблеми точно не поляків, а швидше за все - саме мої... ¯\_(ツ)_/¯ але ціна залишилася такою ж самою? 125зл? просто за пошук 1го номерка у базі?.. 0_о п.с. цікаво, якщо обміняв права на польські, чи можна їздити із ними вільно по ЄС тривалий час? чи там потім з часом знову потрібно змінювати їх і теж на місцеві? і для цього обміну потрібно знову повертати старі українські чи можна змінювати вже маючи на руках польські?
  9. дякую всім! зараз чув, що укр. сторони не відповідають на запит Польщі, спеціально, щоб створити побільше проблем емігрантам, чи як там вже зараз модно казати - ухилянтам. (p.s. то вже не кажучи, про свинство у вигляді 125зл тільки за "галочку" від консульства, що такі права є у них в базі, тоді коли повне виготовлення нового пластику у поляків - коштує 100)
  10. так... а якщо ти просто їздив на автобусі 2 роки? і тільки тоді вирішив купити авто, а до цього права не потрібні були взагалі... п.с. може ще хтось вкурсі, якщо на Укр. водійському посв. не вказана дата "дійсне до" (безстрокові, рожевий пластик, такі видавали в 2006-2009, здається, роках), його буде можливо замінити на Польське? Чи потрібно спочатку оновити в Україні на нового сразка із датами, а потім вже із новим іти мінятися в Польщі?
  11. а навіщо вам карта побиту в Україні? ¯\_(ツ)_/¯
  12. іммігранти ж тим і відрізняються від переселенців з біженцями, що перші - зацікавлені влитись у нове суспільство та розчинитись в ньому, а другі - вимушені жити на чужині не з власної волі та будувати навколо себе маленьку батьківщину, відповідно і відношення до нової країни та їх власна поведінка загалом дуже суттєво різниться..
  13. молода пара, котрі мешкали в Польщі майже 3 роки до цього, знання польської і англійської на розмовному рівні, обоє з вищою освітою і працювали в Польщі не на будовах чи заводах. це дійсно так, але то все ж більше як самозаспокоювання, бо на скільки розумію, з цим стикаються в основному тільки власники укр.громадянства, до всіх інших такого ''особливого'' відношення немає.
  14. Знайомі вже більше тижня шукають квартиру в оренду. Абсолютно скрізь відмовляють по причині ''здаємо тільки полякам'' або й прямо кажуть ''українцям не здаємо''. Я так розумію, такі ''тренди'' особливо посилилися за останній рік...
×
×
  • Создать...