Maitrey Posted April 10, 2023 Report Share Posted April 10, 2023 6 часов назад, Chuvak сказал: Але чи реально це з Польщі зробити? Де це можна запитати, чи зателефонувати? Читаю на сайті, а там інформація веде до того, що це треба подавати з України: А ще бачу: виглядає, якщо я маю обивательство - то моя дружина є "членом сім’ї громадян Польщі"? Я когда-то занимался этим вопросом, возможно в каждом воеводстве по-разному, но в моём случае указали, что визы по упрощённой процедуре D выдают только консульства РП, за рубежом, причём более того, только в странах, не входящих в Шенген, например Украина, Молдавия, Болгария, Румыния, Хорватия и т.д. и т.п. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlexAG Posted April 11, 2023 Report Share Posted April 11, 2023 10 hours ago, Maitrey said: Я когда-то занимался этим вопросом, возможно в каждом воеводстве по-разному, но в моём случае указали, что визы по упрощённой процедуре D выдают только консульства РП, за рубежом, причём более того, только в странах, не входящих в Шенген, например Украина, Молдавия, Болгария, Румыния, Хорватия и т.д. и т.п. Хорватия входит в Шенген, так что ее можно вычеркнуть. А учитывая тот факт, что виза выдается по месту постоянного проживания - остается только одна страна. 1 Quote Незнание законов не освобождает от наказания. Знание - как правило, да. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maitrey Posted April 12, 2023 Report Share Posted April 12, 2023 В 11.04.2023 в 10:19 AM, AlexAG сказал: Хорватия входит в Шенген, так что ее можно вычеркнуть. А учитывая тот факт, что виза выдается по месту постоянного проживания - остается только одна страна. Да, отстал от жизни, Хорватия в Шенгене. Что касается визы по месту постоянного места проживания, мне лично удавалось получить для родственницы визу в Молдове, а годом ранее в Болгарии. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chuvak Posted April 13, 2023 Report Share Posted April 13, 2023 Скажіть, будь ласка. Якщо є два українські паспорти, і подати на візу один, а другий не подавати. Чи є шанс, що вони побачать в системі два паспорти і відмовлять у візі? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maitrey Posted April 13, 2023 Report Share Posted April 13, 2023 16 минут назад, Chuvak сказал: Скажіть, будь ласка. Якщо є два українські паспорти, і подати на візу один, а другий не подавати. Чи є шанс, що вони побачать в системі два паспорти і відмовлять у візі? Если в первом паспорте стоит штамп на второй странице о наличии второго, то потребуют показать и второй. С другой стороны, я как-то был свидетелем как человек подавал оба паспорта, второй ему вернули сразу в консульстве, просто просмотрев его, а первый забрали делать визу. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chuvak Posted April 13, 2023 Report Share Posted April 13, 2023 (edited) Таке питання. Якщо паспорт діє 10 місяців, то карту часового побиту можуть видати на 3 роки? Якщо на момент виклику на відбитки дружина прийде з 1 паспортом, хоч має 2, то можуть відмовити у прийнятті відбитків? Хочу спробувати такий варіант: вислати 1 паспорт на візу Д (запрошення на роботу), а 2 паспорт чекатиме виклику на відбитки по КЧП Edited April 13, 2023 by Chuvak Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
shellarua Posted April 14, 2023 Report Share Posted April 14, 2023 23 часа назад, Chuvak сказал: Таке питання. Якщо паспорт діє 10 місяців, то карту часового побиту можуть видати на 3 роки? Якщо на момент виклику на відбитки дружина прийде з 1 паспортом, хоч має 2, то можуть відмовити у прийнятті відбитків? Хочу спробувати такий варіант: вислати 1 паспорт на візу Д (запрошення на роботу), а 2 паспорт чекатиме виклику на відбитки по КЧП Термін дії паспорта не має ніякого впливу на карту побуту. Я забирав пластик в останній день дії паспорта. Дівчина здивувалася, але карту видала. Але якщо в процесі отримання карти змінився паспорт, то треба подати копіі актуального документа. І якщо є новий, то ліпше представити його. Quote Ищу легальную работу в Польше, Чехии. Умею много чего. Подробности в ЛС. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chuvak Posted April 14, 2023 Report Share Posted April 14, 2023 Тоді мій план такий: 1) вислати паспорт з довгим терміном дії на D візу (запрошення на роботу). Ризикнути лише 1 вислати паспорт, другий не надсилати. Відмовлять то відмовлять, попаду на 200$ 2) Якщо після відправки паспорта на візу, викличуть на відбитки по КЧП, покажу другий паспорт з коротшим терміном дії. Якщо все буде ок, то там і бахнуть ту червону печатку, яка є небажана при в'їзді в англомовні країни ( виглядає як депортація) В результаті, ймовірно, отримаю візу D, і, якщо викличуть під час візової процедури на відбитки на КЧП, не втрачу цю можливість і матиму ще й КЧП. Як вам план? Дружина у цій тупиковій ситуації (не виїхати нікуди з Польщі) і поки що це найкраще, що я придумав. Чекаємо виклику на відбитки по КЧП рік і 1.5 місяці. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Davidoff Posted April 18, 2023 Report Share Posted April 18, 2023 On 4/14/2023 at 7:05 PM, Chuvak said: Тоді мій план такий: 1) вислати паспорт з довгим терміном дії на D візу (запрошення на роботу). Ризикнути лише 1 вислати паспорт, другий не надсилати. Відмовлять то відмовлять, попаду на 200$ 2) Якщо після відправки паспорта на візу, викличуть на відбитки по КЧП, покажу другий паспорт з коротшим терміном дії. Якщо все буде ок, то там і бахнуть ту червону печатку, яка є небажана при в'їзді в англомовні країни ( виглядає як депортація) В результаті, ймовірно, отримаю візу D, і, якщо викличуть під час візової процедури на відбитки на КЧП, не втрачу цю можливість і матиму ще й КЧП. Як вам план? Дружина у цій тупиковій ситуації (не виїхати нікуди з Польщі) і поки що це найкраще, що я придумав. Чекаємо виклику на відбитки по КЧП рік і 1.5 місяці. А чому не хочете легально отримати візу у третій країні? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chuvak Posted April 18, 2023 Report Share Posted April 18, 2023 (edited) Я не розумію схему, як це зробити. Та й від Польщі до третьої країни дуже далеко (1300 км до Болгарії), треба їхати на довго. Це витрати на паливо, життя в тій країні Edited April 18, 2023 by Chuvak Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chuvak Posted April 19, 2023 Report Share Posted April 19, 2023 А що, якщо дружині подати на "тимчасовий захист"? (песель УКР) Замість візи і паралельно до процесу очікування на карту побиту. Тоді вона зможе законно перебувати в Польщі і зможе виїжджати за територію Польщі терміном на 90 днів. А якщо виїде в Україну, зможе оформити візу D - для членів сім’ї громадян RP. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Davidoff Posted April 19, 2023 Report Share Posted April 19, 2023 2 hours ago, Chuvak said: А що, якщо дружині подати на "тимчасовий захист"? (песель УКР) Замість візи і паралельно до процесу очікування на карту побиту. Тоді вона зможе законно перебувати в Польщі і зможе виїжджати за територію Польщі терміном на 90 днів. А якщо виїде в Україну, зможе оформити візу D - для членів сім’ї громадян RP. Здається, тоді точно буде відмова по карті. Але для того щоб одразу отримати свободу пересування - підійде. А виїхати до України їй і зараз ніхто не забороняє. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Davidoff Posted April 19, 2023 Report Share Posted April 19, 2023 18 hours ago, Chuvak said: Я не розумію схему, як це зробити. Та й від Польщі до третьої країни дуже далеко (1300 км до Болгарії), треба їхати на довго. Це витрати на паливо, життя в тій країні "Схема" нескладна: звʼязатись із посольством РП у вибраній країні, пояснити ситуацію, попросити про допомогу, отримати від них інструкції. До Белграду чи Тірани можна досить недорого долетіти. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chuvak Posted April 19, 2023 Report Share Posted April 19, 2023 Був в Уженді. Сказали, що зараз справи за лютий 2022 розглядаються лише. Наша справа подана в березні 2022. В січні казали, що розглядаються справи за січень 2022. Отже, цього року карти на руках не буде. А що, якщо такий план: зробити дружині песель УКР і одразу подати на нову карту побиту (на основі шлубу з громадянином RP)? Тоді вона і отримає можливість пересування, і чекатиме на карту вже на основі нових обставин. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Davidoff Posted April 19, 2023 Report Share Posted April 19, 2023 Хіба з тимчасовою охороною можна подаватись на карту на підставі шлюбу? Здається, там недавно дозволили лише на підставі роботи та бізнесу? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Magnificence Posted April 24, 2023 Report Share Posted April 24, 2023 Добрый день. Может кто-то знает секрет как записаться в ин поле, уже неделю даты вижу свободные и время, а записаться невозможно..Может есть какой-то секрет в записи? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chuvak Posted May 18, 2023 Report Share Posted May 18, 2023 В 14.04.2023 в 7:05 PM, Chuvak сказал: Тоді мій план такий: 1) вислати паспорт з довгим терміном дії на D візу (запрошення на роботу). Ризикнути лише 1 вислати паспорт, другий не надсилати. Відмовлять то відмовлять, попаду на 200$ 2) Якщо після відправки паспорта на візу, викличуть на відбитки по КЧП, покажу другий паспорт з коротшим терміном дії. Якщо все буде ок, то там і бахнуть ту червону печатку, яка є небажана при в'їзді в англомовні країни ( виглядає як депортація) В результаті, ймовірно, отримаю візу D, і, якщо викличуть під час візової процедури на відбитки на КЧП, не втрачу цю можливість і матиму ще й КЧП. Як вам план? Дружина у цій тупиковій ситуації (не виїхати нікуди з Польщі) і поки що це найкраще, що я придумав. Чекаємо виклику на відбитки по КЧП рік і 1.5 місяці. В результаті, справа дружини вирішилась так: Зібрав пакет документів на візу D та подав його через посередника в візовий центр у Львові, а вони вже послали в консульство RP. В результаті, дружині дали візу на рік на підставі шлюбу з чоловіком-поляком. Пересилка документів новою поштою, страхівка та послуги посередника обійшлись біля 5000 грн. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Davidoff Posted May 18, 2023 Report Share Posted May 18, 2023 40 minutes ago, Chuvak said: на підставі шлюбу з чоловіком-поляком. Це добре Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chuvak Posted May 18, 2023 Report Share Posted May 18, 2023 Забув написати головне - написав дружині запрошення в довільній формі, польською та українською мовами, та завірив в нотаріуса. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Larina Posted May 20, 2023 Report Share Posted May 20, 2023 В 10.04.2023 в 9:51 AM, Chuvak сказал: Доброго дня. Вже 13 місяців як подали на КЧП дружині і ні слуху ні духу. Скажіть - чи реально з Польщі подати на D тип візи (Спрощена візова процедура для членів сімей громадян ЄС)? Оскільки у мене вже є обивательство. https://www.gov.pl/web/ukraina-uk/visas-general-information Ще є можливість вислати паспорт в польське консульство і за 200-250$ через запрошення роботодавця зробити візу D, але переживаю, щоб не втратили наш паспорт і щоб негативно не вплинуло на справу із КЧП, яка вже 13 місців йде. Я думаю, що вам щонайменше потрібно дізнатися, на якому етапі ваша справа на ВНЖ. Напишіть листа з проханням проінформувати вас про статус справи. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chuvak Posted June 3, 2023 Report Share Posted June 3, 2023 Катовіце. Виклик на відбитки через 1.5 роки після подачі на карту часового побиту. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alina01 Posted July 4, 2023 Report Share Posted July 4, 2023 (edited) Здравствуйте! Подскажите, пожалуйста, как быть с этим postanowieniem. Контекст ситуации кратко: после окончания польского вуза в 2022 получена карта побыту с целью работы. Несколько месяцев назад после увольнения и перехода на новую работу было отправлено уведомление воеводе об этом факте (срок 15 дней соблюден) + пакет необходимых документов (wniosek zmiana zezwolenia na pobyt czasowy i pracę, все справки). Сегодня пришло письмо с отказом wszczęcia postępowania. Что это значит? Карту не анулировали? Edited July 4, 2023 by Alina01 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fiat500 Posted July 4, 2023 Report Share Posted July 4, 2023 19 minutes ago, Alina01 said: Здравствуйте! Подскажите, пожалуйста, как быть с этим postanowieniem. Контекст ситуации кратко: после окончания польского вуза в 2022 получена карта побыту с целью работы. Несколько месяцев назад после увольнения и перехода на новую работу было отправлено уведомление воеводе об этом факте (срок 15 дней соблюден) + пакет необходимых документов (wniosek zmiana zezwolenia na pobyt czasowy i pracę, все справки). Сегодня пришло письмо с отказом wszczęcia postępowania. Что это значит? Карту не анулировали? Все ок. Там указана причина почему. Вы закончили польский вуз и вам не нужно разрешение на работу теперь а карта ещё действует. Нужно только уведомлять уженд про смену работы. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sasz Posted July 17, 2023 Report Share Posted July 17, 2023 Шановні одногруники. Прошу допомоги з реєстрацію на Карту сталого побиту через Карту Поляка. Ніяк не можу спіймати слот. Вже просто чуть не плачу. Нема і все((. Дні бачу а час ні. Може є якісь особливості? Як Ви реєструвалися на це? Заздалегідь дуже вдячна( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fiat500 Posted July 17, 2023 Report Share Posted July 17, 2023 1 hour ago, Sasz said: Шановні одногруники. Прошу допомоги з реєстрацію на Карту сталого побиту через Карту Поляка. Ніяк не можу спіймати слот. Вже просто чуть не плачу. Нема і все((. Дні бачу а час ні. Може є якісь особливості? Як Ви реєструвалися на це? Заздалегідь дуже вдячна( Дело случая, я мониторил месяц и не мог взять дату а жена со второй попытки нашла для меня и себя дату на через 5 дней. Еще можно выслать почтой комплект пробуйте чаще в понедельники и пятницы , мне кажется слоты раз в неделю добавляют и будте готовы по всем документам в любое время Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...