Перейти к содержанию

chitok

Подача На Карту Побыту

Рекомендуемые сообщения

Опубликовано
15 hours ago, Chuvak said:

Шльонськ. В черзі люди дехто 4 роки стоїть за побитом.

Получается вы 4 года безвыходных в Польше? Я 3 года назад в Гданьске за 9 месяцев жене получал и думал что это дурдом( сейчас подались за 8 месяцев до окончания карты и как понимаю поздно? Кто в Гданьске получал последнее время? Сколько ждали?

Опубликовано

Crashes, ми 2.5, але в Шльонську це нормально. Я в черзі розмовляв з людьми, які 3-5 років чекають і періодично приходять на "інформацію", де їм кажуть, що всі чекають і ви чекайте. Мені там сказали те саме. Тому й шукаю варіанти для своєї дружини, яка чекає КЧП. У мене вже є громадянство.

Вже були такі варіанти для неї: віза D, але закінчилась.

Опубликовано (изменено)
В 24.08.2024 в 12:36 PM, Sikorka сказал:

Чтобы подать на сталый по браку, нужно, чтобы жена прожила в Польше 2 года на внж по ст. 158 (брак с гражданином РП). Если ваша жена подала на внж раньше, чем вас признали гражданином, то у нее, наверно, ст. 159 (воссоединение с семьей)? Если да, то подавать на сталый нельзя, нужно сначала подать на часовый по браку с гражданином, получить его и прожить на нем 2 года. Потом можно подавать, если есть непрерывное пребывание, жилье и медстраховка.

А якщо дружина

• ще 6 років тому отримала карту часового побиту по шлюбу з власником карти сталого побиту, отриманого по КП?
  • Далі ковід (жили в Україні)
  • далі знову Польща і подача на нову карту по тій же підставі
  •  далі зміна підстави подачі на шлюб із громадянином RP, який є вже ним майже 2 роки?

Є шанс на сталий побит зараз? Чи видадуть черговий часовий побит? Чи це залежить від внутрішніх правил воєводства? Чи однозначно - ні?

Изменено пользователем Chuvak
Опубликовано
1 час назад, Chuvak сказал:

А якщо дружина

• ще 6 років тому отримала карту часового побиту по шлюбу з власником карти сталого побиту, отриманого по КП?
  • Далі ковід (жили в Україні)
  • далі знову Польща і подача на нову карту по тій же підставі
  •  далі зміна підстави подачі на шлюб із громадянином RP, який є вже ним майже 2 роки?

Є шанс на сталий побит зараз? Чи видадуть черговий часовий побит? Чи це залежить від внутрішніх правил воєводства? Чи однозначно - ні?

Однозначно нет , сначала нужен часовый побыт на основании брака с гражданином РП , а потом уже сталый

Опубликовано

Скажіть, будь ласка, якщо очікуєш карту побиту, то чи можна приїхати в Україну і зробити візу Д, щоб потрапити назад? Чи може виникнути конфлікт із процедурою, що йде на карту побиту?

Опубликовано
50 minutes ago, Chuvak said:

Скажіть, будь ласка, якщо очікуєш карту побиту, то чи можна приїхати в Україну і зробити візу Д, щоб потрапити назад? Чи може виникнути конфлікт із процедурою, що йде на карту побиту?

Модна. А хіба ви вже так не робили?

Опубликовано

Добрый день, может быть кто-то может подсказать, на днях на странице inpol появилась надпись, что решение по карте побыту принято. Как долго ждать решения после этого? 

Опубликовано
53 minutes ago, Marusia said:

Добрый день, может быть кто-то может подсказать, на днях на странице inpol появилась надпись, что решение по карте побыту принято. Как долго ждать решения после этого? 

Через 3-4 месяца ждите смс, и там будет дата на получение еще через 2-3 месяца

Опубликовано
6 hours ago, Davidoff said:

Через 3-4 месяца ждите смс, и там будет дата на получение еще через 2-3 месяца

спасибо! ничего себе, так долго! никак не узнать пока, какое именно решение принято?

Опубликовано
14 hours ago, Marusia said:

спасибо! ничего себе, так долго! никак не узнать пока, какое именно решение принято?

Кажуть, є спосіб подивитись через browser devtools, якщо знаєте, що це таке. Але це не 100% точний спосіб.

коли справу відкриваєте там буде в network табі:https://inpol.mazowieckie.pl/api/proceedings/(тут ююід) - в респонзі статус
4 - в процесі
8 - позитивна
9 - спєрдалівай
10 - підписана, яка хз

Опубликовано

Привет ребята с декабря статус «wniosek po opiniowaniu przez ABW, KWP, SG»

карту переносил с дольношоенского воеводство в велико польское . В общем жду год и 3 месяца 

Опубликовано

Підкажіть будь ласка, я в процесі отримання польського громадянства, яке має бути надано до кінця травня. Якийсь час тому мама подала документи на КП на підставі pobytu z cudzoziemcem (мною), ще чекає на перше везваніє. Коли в мене зміниться громадянство, в її справі теж треба робити якісь зміни, чи потрібно анулювати вньосек і скласти новий на pobyt z obywatelem RP? Дуже не хотілося б починати від початку, бо то купа часу…

• Главные администраторы
Опубликовано
7 hours ago, horizzzont said:

в її справі теж треба робити якісь зміни

Насколько я помню, статьи 158-160 не подразумевают пребывания с сыном-иностранцем или сыном-гражданином. Для этого есть "прочие обстоятельства" и статьи 186-187, а там факт гражданства не особо важен.

Но копию решения о признании гражданином и довуда лучше принести, лишними не будут, поскольку отражают актуальное состояние.

Опубликовано
On 2/5/2025 at 1:15 PM, AlexAG said:

Насколько я помню, статьи 158-160 не подразумевают пребывания с сыном-иностранцем или сыном-гражданином. Для этого есть "прочие обстоятельства" и статьи 186-187, а там факт гражданства не особо важен.

Но копию решения о признании гражданином и довуда лучше принести, лишними не будут, поскольку отражают актуальное состояние.

От халепа, я думав подавати по інших обставинах але вирішив все ж таки на pobyt z cudzoziemcem. Тобто якщо залишити як є - буде відмова? Порадьте, будь ласка, як буде правильно зробити - чи можна внести зміну в існуючий вньосек, чи треба відкликати його і подати новий? 

Опубликовано
3 hours ago, horizzzont said:

От халепа, я думав подавати по інших обставинах але вирішив все ж таки на pobyt z cudzoziemcem. Тобто якщо залишити як є - буде відмова? Порадьте, будь ласка, як буде правильно зробити - чи можна внести зміну в існуючий вньосек, чи треба відкликати його і подати новий? 

Вони самі перекваліфікують на інші обставини, або ж коли маму викличуть, то попросять її переставити галочку у вньоску

Опубликовано
1 hour ago, Davidoff said:

Вони самі перекваліфікують на інші обставини, або ж коли маму викличуть, то попросять її переставити галочку у вньоску

Уфф, то добре, що так можна, а не треба від початку починати той тернистий шлях проходити

Опубликовано (изменено)
10 часов назад, horizzzont сказал:
В 05.02.2025 в 2:15 PM, AlexAG сказал:

От халепа, я думав подавати по інших обставинах але вирішив все ж таки на pobyt z cudzoziemcem. Тобто якщо залишити як є - буде відмова? Порадьте, будь ласка, як буде правильно зробити - чи можна внести зміну в існуючий вньосек, чи треба відкликати його і подати новий?   Як і в CS2, де без правильного калібрування не бачити високого рангу, у подачі документів важливо вибрати правильну підставу. Якщо не врахувати всі нюанси, можна отримати «відмову», замість бажаного результату. До речі, якщо шукаєш якісне калібрування в CS2, подивися https://goranked.gg/cs2/boosts/competitive-calibration - там допоможуть піднятися на потрібний рівень без зайвих складнощів

Деякі уженди дозволяють змінювати підставу без відкликання заяви, але це потрібно уточнювати індивідуально. Головне - не затягувати із цим питанням.

Изменено пользователем Sharidan
  • Главные администраторы
Опубликовано
20 hours ago, Sharidan said:

Деякі уженди дозволяють змінювати підставу без відкликання заяви, але це потрібно уточнювати індивідуально. Головне - не затягувати із цим питанням.

Это прямая обязанность уженда - изменить основание для выдачи разрешения, если из документов следует, что основание должно быть другое.

Опубликовано (изменено)

Катовіце.

Майже 3 роки очікування децизії. Дружина отримала децизію на карту ЧАСОВОГО побуту.

Підстава, дослівно: "шлюб укладений у 10.02.2010 року з громадянином польщі". Хоча я лише 2 роки громадянин Польщі.
Цікаво: відлік днів по карті часового побуту почався вже, але карти самої ще немає. Напевне, видадуть ще за 1-2 роки...

Яку пропонуєте подальшу стратегію по легалізації? За 2 роки від цієї децизії вона зможе подати на сталий побит.

Изменено пользователем Chuvak
Опубликовано
13 minutes ago, Chuvak said:

Яку пропонуєте подальшу стратегію по легалізації?

І такими темпами, з якими Польща розглядає всі ці подачі на TR чи PR, все більше думок про подальшу стратегію зміни країни.

І головне - не дуже зрозуміла причина. "Не вистачає працівників для обробки" - створіть робочі місця, підніміть ціни на вньоски. "Польска для полякув"? - теж питань немає, давайте більше відмов по справам... Але швидше видавайте децизії. Посильте вимоги та санкції. Знання мови на В2, освіта, здача екзамену із історії, психологічні тести тощо. Зловили п'яним/ою за кермом, крадіжка, дебоширство, прояв неповаги до місцевої культури тощо? Ніяких зауважень, штрафів тощо - суд і одразу депортація(із забороною в'їзду на 5-10 років). І все, "проблема" зникне сама по собі.

Опубликовано
3 часа назад, Chuvak сказал:

Яку пропонуєте подальшу стратегію по легалізації? За 2 роки від цієї децизії вона зможе подати на сталий побит.

Жене податься на резидента, если будет такая возможность до истечения этих двух лет ожидания. Параллельно можно подать на гражданство через президента. 

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...