mak.ih Опубликовано 2 февраля Жалоба Опубликовано 2 февраля В 25.01.2026 в 9:09 PM, AlexAG сказал: Паспорт - в консульстве, довуд - можно не менять, если Вы нормально оформили выезд из Польши - у Вас нет обязанности иметь действующий довуд. Если все же хотите его сделать (с ним в ЕС сильно удобнее, чем без него) - добро пожаловать в Польшу, причем дважды - один раз чтобы оформить замену, второй - чтобы забрать довуд. Мельдунок или счет в банке для этого не нужны - довуд оформляется в любом уженде на территории Польши. И только на территории Польши. Для такоі зустрічі мені потрібно буде назначити appointment в уженді,на певний день/годину?Гадаю,так певніше аніж просто "зайти з вулиці". Просто цікавлюся,чи взагалі є така опція-зарезервувавати собі зустріч. Цитата
Главные администраторы AlexAG Опубликовано 2 февраля Главные администраторы Жалоба Опубликовано 2 февраля 55 minutes ago, mak.ih said: Просто цікавлюся,чи взагалі є така опція-зарезервувавати собі зустріч. в некоторых ужендах - да но обычно можно просто зайти с улицы, особенно в мелких гминах главное - чтобы это был приемный день 1 Цитата
emigrant007 Опубликовано 4 февраля Жалоба Опубликовано 4 февраля (изменено) On 1/30/2026 at 9:41 PM, Chuvak said: Навіщо вигадувати собі граблі? Уявляю. У мене приблизно так звуть моїх підлеглих на роботі. Багато підлеглих. І багато колег. І багато інших людей в компанії яких я можу бачити один раз в житті. І мені якось до одного місця. Я намагаюся вимовити правильно, хоча, звичайно, роблю купу помилок. І мені абсолютно до одного місця, що хтось помиляється в моєму імені. Ну ось ну взагалі. Навіть якщо взагалі грубо кажучи з Сані назвуть Оксаною чи Віктором. Ну, тобто, мене це взагалі ніяк не тригерить. Бо ці люди це зовнішнє оточення. Воно там десь на перефирії. Сьогодні є, через секунду немає. Я ось подумав, чи ображався би я, якби дружина неправильно вимовляла моє ім'я... Можливо. А можливо і ні. До чого я веду. Або змініть своє відношення, або змініть країну. Навіщо штучно змінювати себе під інших, самостійно утискати та принижувати себе, створювати собі купу проблем з заміною документів, я не розумію. Хейтити вас будуть і як Петра і як Piotr. Бо для того щоб досягти рівня мови на рівні native треба прикласти ну просто дуже багато ресурсів. І все одно буде вирогідність, що ваш сусід, наприклад, рано чи пізно дізнається, що ви з України. Тому, навіщо це все? Изменено 4 февраля пользователем emigrant007 1 1 Цитата
Анюта90 Опубликовано 17 февраля Жалоба Опубликовано 17 февраля Ребята, а есть здесь такие, кто жил себе с польской загранкой, потом психанул и уехал в отпуск от пары месяцев до пары лет? Где учились ваши дети, если Вы сегодня в условном Тайланде, а через пару месяцев в Малайзии? Кто-то рассматривал учебу на удалёнке что-то типа https://orpeg.gov.pl/ksztalcenie-na-odleglosc/podstawowe-informacje/ ? И как с прививками? Там на месте берете любую бумажку на местном языке и когда-нибудь после возвращения в Польшу принесите эту писульку в пшиходню с ИИ переводом? Цитата
IaMashuta Опубликовано 11 апреля Жалоба Опубликовано 11 апреля Доброго дня. Маю громадянство українське і польське. Планую поїздку в Україну з Польщі з дитиною 13 років (також два громадянства), але українські закордонні паспорти вже просочені. Чи можна в'їхати в Україну на польському паспорті і виїхати з України на польському паспорті? Чи не буде проблем на кордоні? Цитата
Davidoff Опубликовано 11 апреля Жалоба Опубликовано 11 апреля 1 hour ago, IaMashuta said: Доброго дня. Маю громадянство українське і польське. Планую поїздку в Україну з Польщі з дитиною 13 років (також два громадянства), але українські закордонні паспорти вже просочені. Чи можна в'їхати в Україну на польському паспорті і виїхати з України на польському паспорті? Чи не буде проблем на кордоні? Не можна. Можете вʼїхати в Україну, показуючи на українському пркордонному контролі прострочені українські паспорти. Вас впустять в Україну без проблем (можливо, будуть натякати на проблему, але закон на вашій стороні). Але щоб виїхати з України, мусите мати дійсні українські паспорти: зробите їх в Україні і поїдете з ними назад. При спробі вʼїзду до України за польським паспортом вас одразу вирахують, оформлять протокол про адміністративне правопорушення і передадуть справу до суду. Після цього так само впустять до України, але назад випустять лише з дійсним українським паспортом. Або просто зробіть нові українські паспорти у Польщі і їдьте спокійно. Цитата
mutant Опубликовано вчера в 06:08 Жалоба Опубликовано вчера в 06:08 В 11.04.2026 в 10:31 AM, IaMashuta сказал: Ок, дякую за відповідь Їдьте на польському і виїзжайте на польському. Порада вище дивна. Коли вїдете на польському, а виїдете на українському то поляк буде числитись не виїхавшим. А там і штраф за перебор днів легального перебування в Україні. Цитата
Chuvak Опубликовано вчера в 07:05 Жалоба Опубликовано вчера в 07:05 В 11.04.2026 в 7:58 AM, IaMashuta сказал: Чи можна в'їхати в Україну на польському паспорті і виїхати з України на польському паспорті? В’їзд: полякам показуєте польський паспорт, українцям - український. Виїзд: українцям показуєте український паспорт, полякам - польський. Така схема з вами на все життя при подорожах "до" та "з" України. Краще оновити паспорт в Польщі, але і з України це можна зробити швидше та дешевше. Цитата
mutant Опубликовано 19 часов назад Жалоба Опубликовано 19 часов назад 8 часов назад, Chuvak сказал: В’їзд: полякам показуєте польський паспорт, українцям - український. Виїзд: українцям показуєте український паспорт, полякам - польський. Така схема з вами на все життя при подорожах "до" та "з" України. Краще оновити паспорт в Польщі, але і з України це можна зробити швидше та дешевше. В нас з дружиною українські паспорти закінчились більше 10 років тому. Багато раз їздили по ірландським паспортах. Ніхто ніколи ніяких питань не задавав. Ще й прізвища на-ов. Син постійно на польському їздив до війни, його співробітники з Чернівців по румунських паспортах. Може під час війни щось змінилось, сперечатись не буду. Цитата
Chuvak Опубликовано 18 часов назад Жалоба Опубликовано 18 часов назад Напевне, після війни це більше контролюється, бо кожен чоловік - це потенційний ухилянт, який тарифікується десятками тисяч. Цитата
mutant Опубликовано 17 часов назад Жалоба Опубликовано 17 часов назад 1 час назад, Chuvak сказал: Напевне, після війни це більше контролюється, бо кожен чоловік - це потенційний ухилянт, який тарифікується десятками тисяч. Дик питання про метод заїзду ніби панночка задавала. Цитата
Davidoff Опубликовано 16 часов назад Жалоба Опубликовано 16 часов назад 48 minutes ago, mutant said: Дик питання про метод заїзду ніби панночка задавала. Зовсім недавно знайомій панночці з польським паспортом на вʼїзді до України оформили протокол за порушення правил перетину кордону Цитата
mutant Опубликовано 4 часа назад Жалоба Опубликовано 4 часа назад 11 часов назад, Davidoff сказал: Зовсім недавно знайомій панночці з польським паспортом на вʼїзді до України оформили протокол за порушення правил перетину кордону Почитав. Таки нам дуже везло з перетином кордону. Тепер все змінилось, показуй український бо може маєш якісь борги. Ой не скоро я до України поїду бо з напливом українців записатись в консульство той ще квест. Вибачай що піддав сумніву твою пораду. Цитата
Davidoff Опубликовано 1 час назад Жалоба Опубликовано 1 час назад 3 hours ago, mutant said: Почитав. Таки нам дуже везло з перетином кордону. Тепер все змінилось, показуй український бо може маєш якісь борги. Ой не скоро я до України поїду бо з напливом українців записатись в консульство той ще квест. Вибачай що піддав сумніву твою пораду. Можна вʼїхати за простроченим паспортом і в Україні зробити новий за тиждень чи навіть швидше Цитата
Главный Модератор fregat222 Опубликовано 20 минут назад Главный Модератор Жалоба Опубликовано 20 минут назад 1 час назад, Davidoff сказал: Можна вʼїхати за простроченим паспортом і в Україні зробити новий за тиждень чи навіть швидше Ні, не можна. Потрібно буде отримати у дипломатичному представництві України за кордоном посвідчення на повернення в Україну Цитата Делай что должно и будь что будет Гарантированное получение статуса беженца, гражданство Украины/ПМЖ в Украине/еврейская и немецкая иммиграция и не только это информация о возможностей иммигрировать и эмигрировать