mak.ih Опубликовано Понедельник в 11:12 Жалоба Опубликовано Понедельник в 11:12 В 25.01.2026 в 9:09 PM, AlexAG сказал: Паспорт - в консульстве, довуд - можно не менять, если Вы нормально оформили выезд из Польши - у Вас нет обязанности иметь действующий довуд. Если все же хотите его сделать (с ним в ЕС сильно удобнее, чем без него) - добро пожаловать в Польшу, причем дважды - один раз чтобы оформить замену, второй - чтобы забрать довуд. Мельдунок или счет в банке для этого не нужны - довуд оформляется в любом уженде на территории Польши. И только на территории Польши. Для такоі зустрічі мені потрібно буде назначити appointment в уженді,на певний день/годину?Гадаю,так певніше аніж просто "зайти з вулиці". Просто цікавлюся,чи взагалі є така опція-зарезервувавати собі зустріч. Цитата
Главные администраторы AlexAG Опубликовано Понедельник в 12:08 Главные администраторы Жалоба Опубликовано Понедельник в 12:08 55 minutes ago, mak.ih said: Просто цікавлюся,чи взагалі є така опція-зарезервувавати собі зустріч. в некоторых ужендах - да но обычно можно просто зайти с улицы, особенно в мелких гминах главное - чтобы это был приемный день 1 Цитата
emigrant007 Опубликовано 7 часов назад Жалоба Опубликовано 7 часов назад (изменено) On 1/30/2026 at 9:41 PM, Chuvak said: Навіщо вигадувати собі граблі? Уявляю. У мене приблизно так звуть моїх підлеглих на роботі. Багато підлеглих. І багато колег. І багато інших людей в компанії яких я можу бачити один раз в житті. І мені якось до одного місця. Я намагаюся вимовити правильно, хоча, звичайно, роблю купу помилок. І мені абсолютно до одного місця, що хтось помиляється в моєму імені. Ну ось ну взагалі. Навіть якщо взагалі грубо кажучи з Сані назвуть Оксаною чи Віктором. Ну, тобто, мене це взагалі ніяк не тригерить. Бо ці люди це зовнішнє оточення. Воно там десь на перефирії. Сьогодні є, через секунду немає. Я ось подумав, чи ображався би я, якби дружина неправильно вимовляла моє ім'я... Можливо. А можливо і ні. До чого я веду. Або змініть своє відношення, або змініть країну. Навіщо штучно змінювати себе під інших, самостійно утискати та принижувати себе, створювати собі купу проблем з заміною документів, я не розумію. Хейтити вас будуть і як Петра і як Piotr. Бо для того щоб досягти рівня мови на рівні native треба прикласти ну просто дуже багато ресурсів. І все одно буде вирогідність, що ваш сусід, наприклад, рано чи пізно дізнається, що ви з України. Тому, навіщо це все? Изменено 7 часов назад пользователем emigrant007 Цитата