Перейти к содержанию

Vo_Vik

Галичина на Чемодане и в Канаде.

Рекомендуемые сообщения

Опубликовано
vik_987, ну, так і власники форуму мені, наприклад, ніколи не видавалися дуже проукраїнських поглядів для початку... але якщо вже заговорили, було б взагалі непогано, якби принцип "неполітизованості" цього форуму працював в обидва боки. Але модератори модераторами, але й від форумчан залежить, який це буде форум. Чи не буде.

Слухаю зараз на бекграунді виступ Пороха в Вашингтоні. Як би я особисто до нього не ставилася, але все ж таки, принаймні, приємно бачити, що президент твоєї країни виглядає пристойною людиною і, хоча й з сильним акцентом, але за винятком 3-4 слів нормально впорався з промовою англійською... все зрозуміло, і він, здається, теж розуміє, про що говорить. Декому це і українською було тяжко... Пасаж про ковдри доречний був. Вкусив, вкусив. Все правильно.

Я теж дивився. Ну, Ющенку у 2005-му теж так аплодували, а що з того вийшло ми всі знаємо. Хоча мушу віддати належне, говорив гарно і місцями брав за душу.

Опубликовано

Я сьогодні почитала, що пишуть ті з груп канадських волонтерів, хто з ним спілкувався віч-на-віч в Оттаві. Знову збагнула міру свого цинізму... який виробився якраз за схожих обставин десь після 2007 року... :ico_qip_bh:

Balon Greyjoy: Hard places make hard men, and hard men rule the world.
Опубликовано

Доброго дня! Прошу допомоги!

Мені 32 року, чоловіку 35, є дитина 3 роки. Хочемо виїхати в Канаду. За освітою я магістер з обліку і аудиту (10 років стажу по спеціальності) французька - між середнім і вищим рівнем, чоловік - інженер з транспорту (проте працює не по спеціальності - гіпсокартонщик, спеціаліст по натяжних стелях - 15 років стажу) англійська - початкова.

Ніби зупинилися на напрямку - навчання в коледжі, хоча це варіант для нас дорогий (шукаємо гроші). Після прочитаного на форумах - виходить самий надійний і дієвий спосіб попасти Канаду. Проте, є сподівання, що коли я поступлю вчитися, чоловік (за допомогою друзів в Канаді) знайде роботу. Я поступаю як студентка (але у коледж де вчать на франц мові). Навчання

починається ніби з вересня, а може є програми із інших місяців? Одночасно чоловік отримує робочу візу. Але треба шукати коледж у провінції, де є ще англійська мова (щоб легше знайти роботу)

Але мене не так стримує нестача грошей , як те що мій вік підпирає і я хочу другу дитину. Я читала, що навчання в Канаді не можна переривати на декретний відпуск, тай ще після навчання треба відпрацювати 2 роки

Прошу відповісти на запитання:

1. Чи можна вагітніти під час навчання (роботи), коли ти маєш студенську візу. Чи це порушення умов візи.

2. А садочки платні в Канаді?

3. Скільки треба провчитися , щоб подавати документи на імміграцію.

4. Яку суму грошуй треба показати (програма коледежу 2 роки , сім"я з 3 чоловік), щоб відкрили студенську візу

5. Навчання в Канаді починається лише з вересня, чи можна в інші місяці.

дякую за відповідь

Опубликовано

Не знаю яка буде ситуація з візою через вагітність та дитину, але навчатися буде, скоріш всього, не реально. Тут і так складно, а коли мова не рідна, втричі складно. Моя дружина пробувала навчатися з дитиною, але нічього не вийшло поки не віддали в садочок. Садочки, принаймні в Онтаріо дорогі, від $800 за місяць (якщо ходити повний тиждень). В Квебеці дешевші ($7 за день), але не знаю як там іде платня для студентів. Знов таки, англійська там не дуже, але можна жити в Гатіно, а працювати в Оттаві.

Опубликовано
Прошу сказати, чи може іноземний студент в Канаді, запросити до себе в гості батьків (наприклад причина - народження внука)?

Може, тут на форумi такi випадки були.

NOC 0111

14.09.2009 отправлен пакет в Сидней / 12.04.2011 POVL / 26.04.2011 Визы в паспортах

The show must go on!

Опубликовано
Доброго дня! Прошу допомоги!

Прошу відповісти на запитання:

1. Чи можна вагітніти під час навчання (роботи), коли ти маєш студенську візу. Чи це порушення умов візи.

2. А садочки платні в Канаді?

4. Яку суму грошуй треба показати (програма коледежу 2 роки , сім"я з 3 чоловік), щоб відкрили студенську візу

5. Навчання в Канаді починається лише з вересня, чи можна в інші місяці.

дякую за відповідь

Дивіться відповіді по порядку:

- Вагітніти то можна, але як ви збираєтесь вчитись одночасно з цим? Там же не можна буде взяти академ. відпустку.

- Садочки платні, і наскільки мені відомо не дешеві.

- Залежить від провінції, як мінімум 1 рік, але в більшості випадків 2 роки. Після 2-х років навчання дають дозвіл з правом на роботу на 2 роки. За один рік буде складно виконати всі формальності з подачею і розглядом заявки.

- Формально треба показати грошей на 1 рік проживання і навчання і показати як ви будете фінансувати 2-й рік навчання. Але в більшості випадків, мені здається, що студенти намагаються показати грошей на 2 роки навчання, бо так більше шансів отримати візу. При цьому, ці кошти мають бути на рахунку у банку. Вам треба буде на 2 роки навчання і проживання як мінімум $60k.

- Можна знайти програми, які починаються і в січні і в травні. Справа в тому, що коледжів з програмами на французькій мові набагато менше ніж на англійській. Хіба що ви в Квебек поїдете. Але там практично всі розмовляють на французькій, зате можна зразу ж після навчання подавати заявку на статус постійного резидента.

А ви не дивились програму FSW? Там є бухгалтери в списку професій і наче квота ще не заповнена. Подивіться детально умови програми і чи набираєте достатньо балів. Так би могли б подати заявку на статус постійного резидента в цьому році.

Опубликовано

- Залежить від провінції, як мінімум 1 рік, але в більшості випадків 2 роки. Після 2-х років навчання дають дозвіл з правом на роботу на 2 роки. За один рік буде складно виконати всі формальності з подачею і розглядом заявки.

Я не спец в конкретно цих програмах, але менi здаeться саме навчання як таке не даe права на iмiграцiю. Потрiбен досвiд роботи в Канадi вiд 1 року i за спeцiальнiстю вiдповiдного рiвня.

NOC 0111

14.09.2009 отправлен пакет в Сидней / 12.04.2011 POVL / 26.04.2011 Визы в паспортах

The show must go on!

Опубликовано
А де можна прочитати, на скільки заповнені квоти (я дійсно не знаю) ?

<noindex>http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/ski...pplications.asp</noindex>

Таблиця внизу. Вас цiкавить NOC 1111.

NOC 0111

The show must go on!

Опубликовано
Я не спец в конкретно цих програмах, але менi здаeться саме навчання як таке не даe права на iмiграцiю. Потрiбен досвiд роботи в Канадi вiд 1 року i за спeцiальнiстю вiдповiдного рiвня.

Залежить від провінції. Саме навчання в коледжі дає право на імміграцію тільки у Квебеку. Якщо вчитись на магістерській програмі то можна пройти по провінційній програмі в Онтаріо наприклад. Ну а докторські програми дають право на імміграцію в любій провінції. Зазвичай, після коледжу треба попрацювати якийсь час щоб подавати потім заявку. В Манітобі - це 6 місяців, в Альберті - можна подаватись зразу як знайдете роботу (тільки там зараз подали багато заявок). Але програми звісно досить швидко змінюються і треба за ними слідкувати щоб бути в курсі.

Опубликовано

Доброго вечора всім ! Буду і я просити допомоги в добрих людей ;) Вже кілька років переслідує бажання емігрувати в Канаду сім''єю. Рік тому робила спроби порадитись з форумчанами щодо своїх можливостей, далі цікавилась самостійно.

Після вивчення форуму допоможіть розплутати кашу в голові...

Про себе: вік 31 рік, диплом магістра "Економіки та підприємництва" за спеціальністю "фінанси", 8 років працюю в банку фінансововим аналітиком, англійська на рівні pre-intermadiate (планую йти в British Consil на підготовку до ILTS).

Чоловік теж має вищу екомічну освіту, працює в банку, англійська-базова. Маємо донечку, якій 4 роки. В Торонто живе татова двоюрідна сестра сім'єю.

1) Чи можуть мені дати запрошення на роботу продавцем, наприклад, при моїх теперішніх обов'язках (я так розумію, що ні :( ), але....

2) Їхати на навчання дорого, хотіла б вчитись, але згодом ( чи достатньо 30 тис.дол. на нашу сім'ю , зважаючи, що вчитись 2 роки?).

3)Чим можуть допомогти родичі (з ними щодо себе не говорила, при розмовах кажуть, що хотіли б когось з родичів поруч, але натякають, що подаватись краще по Саскачеванській програмі (подалі від Торонто :) )?

4)За якою програмою подаватись ( по моїй спеціальномті, ніби, кілька NOCів підходить, чи я помиляюсь?)?

Допоможіть порадою, будь-ласка!

Опубликовано
Merien, егм... можливо, ви мали на увазі манітобську програму? Адже для саскачеванської (як і для альбертської, наприклад) треба мати або контракт на кваліфіковану роботу, або вже відпрацювати тут принаймні півроку... Нажаль, "проскочити" в Саск шансів у вас з таким досвідом роботи немає - хіба що хтось із вас вирішить радикально змінити фах і відпрацювати принаймні рік за новим напрямком, перш ніж пробувати подаватися сюди... Манітоба вас теж не прийме, бо вони дуже жорстко ставляться до "зв"язків з іншими провінціями", і родичі в Торонто - це вже гарантована відмова. Для федеральної програми англійська у вас занизька... я б порадила придивлятися потроху до програми провінції Нова Шотландія - вони цього року запускали пілотну програму незалежної іміграції, і зараз лобіюють її розширення на наступний рік. Не ідеал, але щоб якось пробитися в Канаду взагалі - варіант не гірший за інші. Тож або зміна фаху, або навчання в Канаді. Інших варіантів у вашій ситуації я, чесно кажучи, не бачу.
Опубликовано

Aidan, дякую за підказки :icon_surprised: . Мова йде про програму Нової Шотландії, яка була відкрита у березні і куди квота була в 150 людей :wacko: ? Туди потрапити,напевне, рівно з шансами виграти Green Card в США :)

Якщо їхати на навчання, чи можу я вступати в коледж на медичну спеціальність, якщо за освітаю я економіст? Думаю, лист-підтримку родичі нададуть. Якщо в коледжі програма на два семестри (один рік), то чи зможу я, знайшовши після навчання

роботу, подаватись на еміграцію?

Опубликовано

Ну так справа якраз в тому, що зараз Нова Шотландія лобіює збільшення квоти до 7 тис. місць за незалежною провінційною іміграцією. Тому я і раджу слідкувати за цією програмою, поки про неї ще відносно небагато людей знають. Не беруся вангувати, чи дадуть їм цю квоту, чи ні, але 99%, що наступного року це вже буде якась серйозна цифра, зважаючи на демографічні негаразди провінції, що їх вже винесено на федеральний рівень обговорення.

Стосовно такої різкої перекваліфікації - я б не радила, якщо у вас немає залізного аргумента, чому саме так (на просте "хочу" візові офіцери не зважають). Подивіться щось, що якось пов"язане з вашим попереднім досвідом роботи. Наприклад, щось на кшалт медичної економіки або ще щось таке. Ну і, звичайно, у вас таксамо має бути чітке пояснення, чому саме Канада, а не Україна або будь-яка інша країна. Це так, для початку. Стосовно можливості подаватися на ПР після року навчання - залежить від програми та від провінції навчання. Тож спочатку знайдіть кілька підходящих вам варіантів, а потім вже аналізуйте їх відносно іміграційних правил для іноземних студентів конкретно в цих провінціях. Ось тут якраз я б радила придивитися пильніше до "степових" провінцій - вартість навчання та проживання нижчі, а умови для того, щоб залишитися, лояльніші. Детальніше раджу почитати ще гілку "Навчання та робота в Канаді" на цьому форумі, там дуже багато корисної інформації з реального досвіду людей.

Опубликовано

В такому разі буту збирати та перекладати документи, спробую здати IELTS (принаймі буду точно знати свій рівень знання мови, тести здаю один раз на intermediate, інший- pre-intermediate :ico_qip_bh: ) . Якщо поспішу, то до січня зберу пакет документів, а можливо якраз пощастить і Нова Шотландія снане новим домом ;) А ні- то підтягувати мову та вчитись :icon_confused:

Опубликовано

Непогана ідея; принаймні, знатимете, які документи у вас вже є, що треба замовити (або, може, за чим і побігати або зі стелі взяти, і таке буває). Але всю увагу зараз треба приділити мові - і не лише для того, щоб здати тест (хоча й це важливо, особливо якщо йтимете через навчання - академічний модуль складніший за загальний, а для всього, що пов"язано з медициною, вимоги вищі, я знаю з досвіду моїх друзів тут), а й тому, що чим краще ви її знатимете, коли приїдете сюди, тим менше проблем у вас буде з самого початку.

Опубликовано

Чи треба для провінційних програм відправляти дипломи у WES? Я так розумію, що це потрібно для навчання? Дякую за допомогу! Я хвилююсь, чи встигну зібрати документи до 1 січня... IELTS маю здавати 13 грудня. Підкажіть, чи реально встигнути?

Опубликовано

Все залежить від програми; всюди різні вимоги. Почитайте уважно на сайті тої програми, на яку ви подаєтеся, там завжди є повний перелік обов"язкових документів та вимог до них.

Опубликовано

Доброго дня шановні форумчани Галичани і не тільки!))))

Прошу допомоги!!! Направити на "путь істинний"!!!!!)

Ситуація стандартна в силу певних причин-вирішили сім'єю імігрувати в Канаду!!!!))

Коротко про нас:

я-29 років, інженер-будівельник теплогазопостачання і вентиляція (спеціаліст), досвід роботи більше 5 років по спеціальності, англійська початковий (+записався на курси), вранцузька незнаю !

дружина-29 років, юрист (бакалавр), досвід роботи 4 роки по спеціальності, англійська початковий (+також записалася на курси), французької немає

син-4,5 роки.

Посидівши трохи в інтернеті почитавши форуми вирішив , що без допомоги я не обійдусь.Я почав шукати фірми зідзвонився, вказали на анкети-для швидкої оцінки шансів, заповнив я на дві фірми анкети .

З першої фірми мені відповіли, що я маю великі шанси пройти по Квебекській програмі бо там знання французької необхідно на рівні низький-середній (треба підівчити за їхньої допомогою), по решті вимогах я повністю проходжу.

З дрогої відмовили вказуючи , що мої знання мов ніякі і мої шанси відповідно також.Тому дальше змісту щось робит без знання англійської мови немає змісту.!!!

На рахунок знання мов я розумію все і повністю згідний , що з таким рівнем знання мови мало шо світить!!!-тому я і пішов на курси!!але є питання:

1.Що ви скажите на рах. першої фірми????шанси!?чи то лохотрон?

2.Проходження іміграційного процесу -час немалий і я думаю що при бажанні англійську можна нормально підтягнути, хіба ні??

3.І чи дійсно мої шанси такі малі????

бо я так зрозумів, що якшо я не встигаю до квітня подати документи я втрачаю рік!!!

Буду дуже вдячний всім за допомогу!!!! Дякую

Опубликовано
англійська початковий

Виправити це займе рік доволі інтенсивних занять. З французькою ще довше.

А до того часу як освоїте мови, еміграційні програми зміняться.

І залишиться варіант тільки через навчання, а це дорого.

PS. Вам не потрібні ніякі фірми. Я теж "на початках" думав що фірми то круто і там є якась допомога. В реальності, від них більше проблем чим користі.

Ужо в Канадии :)

Опубликовано

Повністю підтримую про фірми... принаймні, про такі, до яких мають доступ ті, у кого з англійською не дуже добре. Знаю кілька серйозних перевірених іміграційних адвокатів, але всі вони канадці, спілкуються виключно англійською і перекладачів в штаті не тримають - вже хоча б тому, що просто не працюватимуть з людиною, яка на момент контакту з ними не знає мови на достатньому рівні.

З французською мовою теж не все так райдужно, як може видаватися. З досвіду друзів, що подавалися в грудні минулого року - мову треба реально знати (і скласти) на рівні В2. Це такий дуже пристойний середній рівень насправді, достатній для щоденного впевненого спілкування. Вийти на цей рівень з нуля непросто, особливо якщо у вас немає якихось особливих нахилів до мови (наприклад, у моїх друзів вийти на цей рівень забрало два роки і три невдалі спроби скласти тест - при тому, що вони весь цей час жили безпосередньо в Квебеку, в мовному середовищі, та вивчення мови поставили основним пріоритетом після роботи).

Теплогазопостачання і вентиляція - це непоганий спосіб пошукати відповідну роботу в англомовних провінціях, отримати джоб офер, на його підставі - провінційну номінацію або робочу візу. Але процес досить складний і вимагає наполегливості. Але в будь-якому випадку без знання мови принаймні на середньому рівні все це - розмови на користь бідних, не більше. Якщо хочете до Канади - вчіть мову, зробіть це найголовнішим пріоритетом. Не ведіться на байки про те, що тут можна "і так як-небудь прокрутитися". Тим більше, що іміграційний процес зараз суттєво прискорився навіть порівняно з тим, що було рік тому.

Або розгляньте варіанти з іншими країнами.

Опубликовано

Обсуждение действий модераторов противоречит правилам форума. Устное предупреждение трем участникам этой короткой дискуссии. В следующий раз будет повышен уровень предупреждений.

Модератор

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...