Перейти к содержанию

mak.ih

Гражданство через воеводу

Рекомендуемые сообщения

Опубликовано

Подскажите пожалуйста передвинется ли и примерно на сколько дата выдачи гражданства если я выеду за границу 13.12-06.01. Я еще даже не получил дату децизии (номер дела присвоили 18.07). При возможности я сразу бы мог обновить список выездов и принести им oświadczenie, если это можно сделать без везваня

Опубликовано (изменено)
В 01.10.2025 в 8:41 AM, AnaTaf сказал:

Привет! Подали 26 февраля в бюро в Варшаве. До сих пор тишина. В июле подавали жалобу, в 12 августа пришел ответ мол 

dniu 1 sierpnia 2025 r. weszta w zycie ustawa z dnia 25 czerwca
2025 r. o zmianie ustawy o repatriacji oraz niektórych innych ustaw (Dz. U. z 2025 г .
poz. 921), która wprowadzita zmiany m.in. w ustawie z dnia 2 kwietnia 2009 г .
o obywatelstwie polskim (t.j. Dz. U. z 2023 r. poz. 1989 z pózn. zm.). W art. 10 po ust. 3 tej
ustawy dodano ust. 3 а w brzmieniu: Zalatwienie spraw, o których mowa w ust. 3, nastepuje
w terminie 6 miesiecy od daty wptywu wniosku do organu wtasciwego do wydania decyzji.
Oznacza to, ze zatatwienie sprawy o uznanie za obywatela polskiego nastepuje w terminie
6 miesiecy od dnia wptywu wniosku do Mazowieckiego Urzedu Wojewódzkiego
w Warszawie. Nowy termin odnosi sie równiez do postepowan wszczetych
i niezakonczonych przed dniem 1 sierpnia 2025 r.
W zwiazku z powyzszym skarga zostata uznana za bezzasadna.

И "Aktualnie z uwagi na mozliwosci kadrowe komórki podejmowane sa czynnosci postepowania
wyjasniajacego w sprawach o uznanie za obywatela polskiego zalozonych w drugiej potowie stycznia 2025 r."

Неделю назад выслали понагление

10.10 пришло письмо где запросили заново ВСЕ ДОКУМЕНТЫ 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

Зус, ус, договор аренды, паспорта, карты, децизии, заработок, налоги, сертификат языка. Я в ахуе

Удивительно что свидетельство о рождении не попросили опять, наверное, на следующий заход оставили

Изменено пользователем AnaTaf
Опубликовано (изменено)
1 час назад, Katie321 сказал:

Якщо не секрет, в якому місті і коли Ви подавались?

В 01.10.2025 в 8:41 AM, AnaTaf сказал:

Привет! Подали 26 февраля в бюро в Варшаве. До сих пор тишина. В июле подавали жалобу, в 12 августа пришел ответ

Изменено пользователем Vadim39
Опубликовано

Підготував заяву і весь пакет документів на громадянство дружини, але зіштовхнувся з відсутністю у Варшаві термінів на їх подання, а навіть на відсутність термінів подати їх чере Biuro Podawcze. Хотілося б подати все ж їм хоча б в це бюро, а не листом, але як - поки не знайшов виходу, шукаю...

І маю ще питання - цей весь пакет документів якось зшити, скріпити? Товстенький вийшов, всі копії документів ще підтверджені нотаріально, як це краще подавати?

Опубликовано
27 минут назад, DrEller сказал:

І маю ще питання - цей весь пакет документів якось зшити, скріпити? Товстенький вийшов, всі копії документів ще підтверджені нотаріально, як це краще подавати?

Шити і скріпляти не варто. Подивіться список вимог на сайті і розкладіть рівно у такому порядку. 

Опубликовано
4 minutes ago, Chuvak said:

Шити і скріпляти не варто. Подивіться список вимог на сайті і розкладіть рівно у такому порядку. 

Не погублять? В папку може?

Щодо порядковості - саме так і зробив, виглядає потужно 🙂

Опубликовано
30 minutes ago, DrEller said:

Підготував заяву і весь пакет документів на громадянство дружини, але зіштовхнувся з відсутністю у Варшаві термінів на їх подання, а навіть на відсутність термінів подати їх чере Biuro Podawcze. Хотілося б подати все ж їм хоча б в це бюро, а не листом, але як - поки не знайшов 

Вы можете просто пойти в biuro podawcze на pl. bankowym 3/5 распечатать себе нужный билетик вас вызовут и подадите все документы, я так сделал в июле, но по идеи ничего не должно было измениться

Опубликовано (изменено)
В 16.10.2025 в 10:10 PM, AnaTaf сказал:

10.10 пришло письмо где запросили заново ВСЕ ДОКУМЕНТЫ 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

Зус, ус, договор аренды, паспорта, карты, децизии, заработок, налоги, сертификат языка. Я в ахуе

Удивительно что свидетельство о рождении не попросили опять, наверное, на следующий заход оставили

Подавала 13/03 в Варшаві особисто всі документи, під час очікування надсилала актуальні зміни (виїзди / зміни в карті тощо). Сьогодні забрала з пошти лист, де кажуть принести знову і паспорт, і карту з децизією, і дозвіл чоловіка для дитини, і виїзди і так далі 

Изменено пользователем Katie321
Опубликовано

Добрий день
Маю питання щодо штрафів. В wezwaniu написали донести Oświadczenie про штрафи (oświadczenie, w którym wyjaśnia Pan/i, czy był/a Pan/i kiedykolwiek karany/a (sprawy mandatowe, karne, karnoskarbowe itp.). Живу в Польщі з 2013 року і не можу згадати, щоб щось було. Але раптом колись мала штраф? Порадьте, будь ласка, як написати таке oświadczenie?

Опубликовано
1 час назад, Katie321 сказал:

Маю питання щодо штрафів

Я при подаче подавал zaświadczenie o niekaralności, по советам бывалых.

Берется в суде. Дело 5 минут и около 20злотых, кажется.

Думаю это лучше, чем от себя написанное.

Опубликовано
Только что, Oleksandr4273 сказал:

Я при подаче подавал zaświadczenie o niekaralności, по советам бывалых.

Берется в суде. Дело 5 минут и около 20злотых, кажется.

Думаю это лучше, чем от себя написанное.

Дякую Вам за відповідь. Також думаю взяти такий документ і додати до oświadczenia. Справа в тому, що в wezwaniu вони написали саме таке речення "oświadczenie, w którym wyjaśnia Pan/i, czy był/a Pan/i kiedykolwiek karany/a (sprawy mandatowe, karne, karnoskarbowe itp." і я думаю, що мабуть, це стосується взагалі всіх існуючих штрафів / кар / судимостей.

Якщо не секрет, чим завершилась Ваша справа?

• Главные администраторы
Опубликовано
On 10/18/2025 at 2:03 PM, Katie321 said:

Живу в Польщі з 2013 року і не можу згадати, щоб щось було.

Если бы у Вас были штрафы (за нарушение ПДД, за парковку и т.п.) - Вы бы об этом, наверное, помнили бы :)

Если ничего вспомнить не получается, так и напишите - Nie byłam karana w sprawach karnych lub karnoskarbowych. Poza tym, nie pamiętam, żebym kiedykolwiek była ukarana mandatem karnym.

Опубликовано
14 часов назад, AlexAG сказал:

Если бы у Вас были штрафы (за нарушение ПДД, за парковку и т.п.) - Вы бы об этом, наверное, помнили бы :)

Если ничего вспомнить не получается, так и напишите - Nie byłam karana w sprawach karnych lub karnoskarbowych. Poza tym, nie pamiętam, żebym kiedykolwiek była ukarana mandatem karnym.

Дуже дякую Вам за відповідь. Добре, що можна написати, що не пам'ятаю. Після родів пам'ять стала дуже погана, тому не хочеться написати, що не було нічого, бо раптом в якомусь умовному 2015 році був штраф за неоплачений проїзд в автобусі. Судимостей то точно не було і штрафів за ПДД, бо прав не маю

Опубликовано
1 час назад, Krakuska сказал:

А якщо це штраф в транспорті, який одразу оплатила?

Думаю, варто так і написати, що тоді і тоді був штраф за неоплачений проїзд, який був одразу оплачено.
Неясно, як в Уженді ставляться до того всього, в них, думаю, є доступ до такої інформації... Знайомий сказав, що тепер навіть на карту побиту вже будуть вимагати таке oświadczenie з вказаними штрафами (якщо такі є) і за кілька штрафів від 300 злотих можуть відмовити у видачі карти. Не знаю, наскільки це правда

Опубликовано (изменено)

неужели люди теперь должны помнить все штрафы за 10 лет?  ну и дичь придумали 

штрафы и баллы за нарушение ПДД видны только за последние 1-2 года через mObywatel.gov.pl, потом ты не имеешь возможности их проверить. полиция может проверить и более давнюю историю, но у обычных граждан доступа в эту базу нет, поэтому глупо с них это требовать 

Изменено пользователем odessist
Опубликовано
2 часа назад, odessist сказал:

неужели люди теперь должны помнить все штрафы за 10 лет?  ну и дичь придумали 

штрафы и баллы за нарушение ПДД видны только за последние 1-2 года через mObywatel.gov.pl, потом ты не имеешь возможности их проверить. полиция может проверить и более давнюю историю, но у обычных граждан доступа в эту базу нет, поэтому глупо с них это требовать 

кажуть, що ще можна подивитись в podatki.gov.pl

Опубликовано

Допишу ще до теми, що мені прийшов лист принести , паспорт, карту, децизію і так далі... Написала до Уженду, що заносила такі речі. Мені відписали, що "якщо я отримала таке везванє, то значить, що я принесла лише копії, які не становлять доводу в справі". А я все принесла і чоловік свідок, що працівниця просто забрала всі документи і сказала, що пізніше поставить печатки. І так, свідоцтво про знання мови в мене була нотаріально завірена копія, тому її і не просили в листі...
Тому для всіх тих, хто в майбутньому подаватиме на громадянство особисто - просіть, щоб печатки на ваших ксерокопіях ставили при вас

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...