Перейти к содержанию

Davidoff

В'їзд до Польщі без закордонного паспорта

Рекомендуемые сообщения

Опубликовано

Гадаю, ця тема для багатьох є актуальною. Польські прикордонники зараз з відомих причин впускають, в тому числі, громадян України без закордонного паспорта. Що робити таким людям після в'їзду? Подаватися на статус біженця чи намагатися зробити паспорт в українських консульствах? Я не дуже вірю в реальність другого варіанту в теперішніх умовах. Але якщо людина не хоче поки що ставати офіційним біженцем з усіма наслідками, що краще робити? Не ходити ж з паперовим українським внутрішнім паспортом до польських установ?

Опубликовано
18 часов назад, Davidoff сказал:

Подаватися на статус біженця чи намагатися зробити паспорт в українських консульствах?

Паспорт в консульстві вам не зроблять. З початку війни весь процес виробництва документів підтверджуючих особу було зупинено з метою безпеки. 

В цьому випадку жодних інших варіантів щоб легально знаходитись в ЄС окрім біженства немає. 

якщо людина не хоче поки що ставати офіційним біженцем з усіма наслідками, що краще робити?

які наслідки? Поділіться будь-ласка. 

Опубликовано
1 минуту назад, emigrant007 сказал:

які наслідки? Поділіться будь-ласка. 

Тут я сам не дуже в курсі, але уривками чув що може бути переміщення в центр для біженців або негативні наслідки якщо залишити Польщу в процесі розгляду заяви.

Додзвонився в UDSC, сказали чекати на законодавче рішеня, поки що вони самі не знають.

• Главные администраторы
Опубликовано
7 минут назад, Davidoff сказал:

якщо залишити Польщу в процесі розгляду заяви.

А как Вы это сделаете без паспорта? :)

Не ходити ж з паперовим українським внутрішнім паспортом до польських установ?

Почему нет? Даже банки по нему открывают счет.

Опубликовано
1 час назад, AlexAG сказал:

А как Вы это сделаете без паспорта

Границ в Шенген нет - можно ездить.

Ищу легальную работу в Польше, Чехии. Умею много чего. Подробности в ЛС.

• Главные администраторы
Опубликовано
3 часа назад, shellarua сказал:

Границ в Шенген нет - можно ездить.

Первый же полицейский, который попросит Вас предъявить документы (которых у Вас не будет) - сначала задержит Вас, а потом отправит обратно в Польше, где Вы сразу же получите отказ в предоставлении статуса беженца. Потому что до конца рассмотрения дела нельзя покидать территорию Польши.

И да, такой полицейский может найтись как прямо на границе (которых, по Вашему мнению нет), так и где-то внутри страны.

Опубликовано
В 3/9/2022 в 6:26 PM, Davidoff сказал:

громадян України без закордонного паспорта. Що робити таким людям після в'їзду? Подаватися на статус біженця чи намагатися зробити паспорт в українських консульствах?

Сейчас принимается спецустава по беженцам - возможно, в ней будет прописано, что делать в таких случаях. Но судя по общей динамике, что-то придумают, потому что тех, у кого нету заграна, много.

Опубликовано
3. Що потрібно щоб перебувати в Польщі легально / Скільки часу я можу перебувати у Польщі легально

Усі українці у Польщі, незалежно від причин, підстав та мети перебування, які на станом на 24.02.2022 легально перебували на території Польщі можуть перебувати тут 18 місяців (в окремих випадках до 31.12.2022).

4. Чи потрібно мені протягом 14 днів зголоситись до консульства у разі перетину кордону за документом іншим ніж закордонний паспорт (внутрішній паспорт, ID картка, свідоцтво про народження тощо)?

Ні, не потрібно. Особам, які втікають з України від збройного конфлікту, не треба реєструватися у консульстві, чи якнайшвидше вносити відомості про дітей у паспорт чи продовжувати паспорт. Для запису у дитсадок чи школу, можна скористатись свідоцтвом про народження (детальніше у розділі «Що потрібно щоб віддати дитину до школи / дитсадочку»).

5. Як я можу підтвердити, що приїхав до Польщі після 24 лютого 2022?
Якщо Ви перетинали українсько-польський кордон, то для цього достатньо надати документ, в якому польським прикордонником проставлений дата-штамп з датою Вашого в’їзду.

Якщо Вам такий штамп не проставили рекомендуємо звернутися за відповідною довідкою (Potwierdzenie wjazdu na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej) до найближчого відділення Прикордонної служби Польщі. Інформація про такі пункти у Польщі доступна за посиланням https://bit.ly/3CSfhLz.

https://www.facebook.com/UKRinKrakow/posts/4868338216577185

--

Від Еквадору до Німеччини один крок

<noindex>facebook.com/andriy.panas</noindex>

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...