mutant Опубликовано 1 мая, 2016 Жалоба Опубликовано 1 мая, 2016 большая часть украинцев - більша частина то, як мінімум 20 млн ))) В принципі ВСЯ західна Україна була в тих роках Польщею (здається по Збруч), і теоретично всі мали громадянство Польщі, тому теоретично всі мають право на КСП. Але ... треба документи, а документів майже нема. Така сама ж ситуація з лемками ... якщо є документи, то можна пробувати, незважаючи на. І в даному випадку КП буде важче зробити, чим КСП. Там закон рівнозначний.Чи дядек в житомирі проживав,чи в львові треба доказувати свою польськість. lub co najmniej jedno z jej rodziców lub dziadków, albo dwoje pradziadków posiadało obywatelstwo polskie, oraz wykaże ona swój związek z polskością w szczególności poprzez pielęgnowanie polskiej mowy, polskiej tradycji i zwyczajów Аферисти вже наклепали купу КП на основі справок від польських общин і костелів.Коли подаєшся на КСП документи берут на експертизу і % відмов досить високий.Хотя да,пробувати можна і жити з страхом якщо видадуть то КСП,а потім паспорт.Вже анулювали кучу венгерських паспортів,засиплють одного афериста і луплять всіх хто ним скористався. Цитата
oleg1981 Опубликовано 1 мая, 2016 Жалоба Опубликовано 1 мая, 2016 Там закон рівнозначний.Чи дядек в житомирі проживав,чи в львові треба доказувати свою польськість. lub co najmniej jedno z jej rodziców lub dziadków, albo dwoje pradziadków posiadało obywatelstwo polskie, oraz wykaże ona swój związek z polskością w szczególności poprzez pielęgnowanie polskiej mowy, polskiej tradycji i zwyczajów Аферисти вже наклепали купу КП на основі справок від польських общин і костелів.Коли подаєшся на КСП документи берут на експертизу і % відмов досить високий.Хотя да,пробувати можна і жити з страхом якщо видадуть то КСП,а потім паспорт.Вже анулювали кучу венгерських паспортів,засиплють одного афериста і луплять всіх хто ним скористався. Ну припустимо я знаю польску мову і скажу що св.Миколай приходить до моїх дітей не 19 грудня а 5 того.Все ж таки які документи доказують польске коріння?Громадянство предків під час RP-2 чи те що хрестилися в римо католицькій церкві?Чи правду кажуть що участь предків у виборах теж є доказом? Порівняння з мадярами не зовсім коректне,так як там практично всі жителі Закарпаття і були громадянами на той час підпадають під дію того закону і мають право на громадянство.І нема значення чи вони етнічні угорці з Берегова чи гуцули з Рахова. Цитата
bybyka Опубликовано 1 мая, 2016 Жалоба Опубликовано 1 мая, 2016 Ну припустимо я знаю польску мову і скажу що св.Миколай приходить до моїх дітей не 19 грудня а 5 того. Вот тут и попалитесь, потому что не 5, а 6 Чи правду кажуть що участь предків у виборах теж є доказом? Да, если у Вас есть доказательства того, что Ваши предки были в списках избирателей, значит они имели польское гражданство. И к слову, Лемки как раз были УКРАИНЦАМИ, проживающими на территории Польши. Так если хотите КП, то хвастаться предками-лемками не стоит. Цитата
mutant Опубликовано 1 мая, 2016 Жалоба Опубликовано 1 мая, 2016 Ну припустимо я знаю польску мову і скажу що св.Миколай приходить до моїх дітей не 19 грудня а 5 того.Все ж таки які документи доказують польске коріння?Громадянство предків під час RP-2 чи те що хрестилися в римо католицькій церкві?Чи правду кажуть що участь предків у виборах теж є доказом? Порівняння з мадярами не зовсім коректне,так як там практично всі жителі Закарпаття і були громадянами на той час підпадають під дію того закону і мають право на громадянство.І нема значення чи вони етнічні угорці з Берегова чи гуцули з Рахова. oraz wykaże ona swój związek z polskością w szczególności poprzez pielęgnowanie polskiej mowy, polskiej tradycji i zwyczajów Цитата
drneed Опубликовано 1 мая, 2016 Жалоба Опубликовано 1 мая, 2016 Там закон рівнозначний.Чи дядек в житомирі проживав,чи в львові треба доказувати свою польськість. lub co najmniej jedno z jej rodzicуw lub dziadkуw, albo dwoje pradziadkуw posiadało obywatelstwo polskie, oraz wykaże ona swуj związek z polskością w szczegуlności poprzez pielęgnowanie polskiej mowy, polskiej tradycji i zwyczajуw Аферисти вже наклепали купу КП на основі справок від польських общин і костелів.Коли подаєшся на КСП документи берут на експертизу і % відмов досить високий.Хотя да,пробувати можна і жити з страхом якщо видадуть то КСП,а потім паспорт.Вже анулювали кучу венгерських паспортів,засиплють одного афериста і луплять всіх хто ним скористався. Я в жодному разі не писав про фальсифікат чи щось такого типу. Я мав на увазі, що переселенцям можна пробувати подаватися на КСП, але само собою, якщо є інші потрібні документи, а не евакуаційний лист. Ну і більша ймовірність отримати КСП, чим КП. И к слову, Лемки как раз были УКРАИНЦАМИ, проживающими на территории Польши. Так если хотите КП, то хвастаться предками-лемками не стоит. Так, але громадянство вони польске мали, як не крути. Тим більше тоді під шумок не тільки лемків попереселяли, а й поляків, особливо ніхто не розбирався. Приклад 1: в селі стоїть церква гр.-католицька, значить записуємо всіх українцями і переселяємо. Приклад 2: файна в нього господарка, місце в долині, річка близько, сад на 30 дерев файний, худоба. А давай но я на нього напишу якусь маляву, скажу, шо він лемко, а господарку потім поділимо. Тим більше, часу було купа, переселення відбувалося протягом 2-3 років. Спочатку добровільно, обіцянками вмовляли, потім півпримусово, третій етап - силою. Ось для прикладу карта проживання національних груп. Лемки і Бойки - русини Долиняни - польско-руска група Погоряни - польська група Але все рівно було переселено села, котрі знаходилися на території Погорян, і швидше за все через те, що церква в селі була гр.-католицька. Цитата
mutant Опубликовано 2 мая, 2016 Жалоба Опубликовано 2 мая, 2016 Я в жодному разі не писав про фальсифікат чи щось такого типу. Я мав на увазі, що переселенцям можна пробувати подаватися на КСП, але само собою, якщо є інші потрібні документи, а не евакуаційний лист. Ну і більша ймовірність отримати КСП, чим КП. Так, але громадянство вони польске мали, як не крути. Тим більше тоді під шумок не тільки лемків попереселяли, а й поляків, особливо ніхто не розбирався. Приклад 1: в селі стоїть церква гр.-католицька, значить записуємо всіх українцями і переселяємо. Приклад 2: файна в нього господарка, місце в долині, річка близько, сад на 30 дерев файний, худоба. А давай но я на нього напишу якусь маляву, скажу, шо він лемко, а господарку потім поділимо. Тим більше, часу було купа, переселення відбувалося протягом 2-3 років. Спочатку добровільно, обіцянками вмовляли, потім півпримусово, третій етап - силою. Ось для прикладу карта проживання національних груп. Лемки і Бойки - русини Долиняни - польско-руска група Погоряни - польська група Але все рівно було переселено села, котрі знаходилися на території Погорян, і швидше за все через те, що церква в селі була гр.-католицька. Відносно лемків в польських архівах все є.Перепис населення робився скурпулёзно-національність,віросповідання,мова.Я колись цікавився ситуацією на волині і в мене залишився скріншот з архіву. <noindex></noindex>"] <noindex></noindex> Тому раджу лемкам шукати правду в польських архівах.Тільки не знаю шо то їм дасть якщо в архіві буде інфа-українець,грекокатолик,мова українська. Цитата
gnom77 Опубликовано 2 мая, 2016 Жалоба Опубликовано 2 мая, 2016 Добрый день! может у кого есть опыт подачи на сталый побыт во Вроцлаве? расскажите как и что делать, куда идти, можно в личку Спасибо Цитата
drneed Опубликовано 2 мая, 2016 Жалоба Опубликовано 2 мая, 2016 Відносно лемків в польських архівах все є.Перепис населення робився скурпулёзно-національність,віросповідання,мова.Я колись цікавився ситуацією на волині і в мене залишився скріншот з архіву. Перепис може і робився, але хто може сказати, що переселення відбувалося згідно перепису? Він робився до війни, може не по всіх територіях зберігся, може не по всіх територіях його робили, може на той момент в них не було до нього доступу, варіантів купа. Але переселення реально робилося майже на око. Тим більше, то все переселення було організовано комуністами. Тому нема підстав вважати, що воно відбувалося згідно якигось списків чи переписів, всі знають, як вони працювали. Ось цитата: "Комісії співпрацювали з місцевою адміністрацією а також Державною Репатріаційною Установою. Оскільки комісії не розуміли, яка загальна кількість осіб підлягає переселенню, наприкінці 1944 проведено перепис. Критерії перепису не були ясно сформульовані, в основному ототожнювано національність з релігійно-конфесійною приналежністю (греко-католики — українці, римо-католики — поляки)." Та карта, що я вище кинув ... я зустрічав її в версіях 37-го, 45-го і 47-го років, всі вони з польських джерел, і всі вони більш менш одинакові, але реально є переселені села з-за межі території лемків і бойків. А кого не вивезли в 44-46, тих порозселяли по Польщі в 47-му (операція Вісла). Цитата
mutant Опубликовано 2 мая, 2016 Жалоба Опубликовано 2 мая, 2016 Перепис може і робився, але хто може сказати, що переселення відбувалося згідно перепису? Він робився до війни, може не по всіх територіях зберігся, може не по всіх територіях його робили, може на той момент в них не було до нього доступу, варіантів купа. Але переселення реально робилося майже на око. Тим більше, то все переселення було організовано комуністами. Тому нема підстав вважати, що воно відбувалося згідно якигось списків чи переписів, всі знають, як вони працювали. Ось цитата: "Комісії співпрацювали з місцевою адміністрацією а також Державною Репатріаційною Установою. Оскільки комісії не розуміли, яка загальна кількість осіб підлягає переселенню, наприкінці 1944 проведено перепис. Критерії перепису не були ясно сформульовані, в основному ототожнювано національність з релігійно-конфесійною приналежністю (греко-католики — українці, римо-католики — поляки)." Та карта, що я вище кинув ... я зустрічав її в версіях 37-го, 45-го і 47-го років, всі вони з польських джерел, і всі вони більш менш одинакові, але реально є переселені села з-за межі території лемків і бойків. А кого не вивезли в 44-46, тих порозселяли по Польщі в 47-му (операція Вісла). Да я не маю нічого проти.Доказуйте якщо можете,удачі. Цитата
bybyka Опубликовано 2 мая, 2016 Жалоба Опубликовано 2 мая, 2016 Перепис може і робився, але хто може сказати, що переселення відбувалося згідно перепису? Він робився до війни, може не по всіх територіях зберігся, може не по всіх територіях його робили, може на той момент в них не було до нього доступу, варіантів купа. Але переселення реально робилося майже на око. Тим більше, то все переселення було організовано комуністами. Тому нема підстав вважати, що воно відбувалося згідно якигось списків чи переписів, всі знають, як вони працювали. Ось цитата: "Комісії співпрацювали з місцевою адміністрацією а також Державною Репатріаційною Установою. Оскільки комісії не розуміли, яка загальна кількість осіб підлягає переселенню, наприкінці 1944 проведено перепис. Критерії перепису не були ясно сформульовані, в основному ототожнювано національність з релігійно-конфесійною приналежністю (греко-католики — українці, римо-католики — поляки)." Та карта, що я вище кинув ... я зустрічав її в версіях 37-го, 45-го і 47-го років, всі вони з польських джерел, і всі вони більш менш одинакові, але реально є переселені села з-за межі території лемків і бойків. А кого не вивезли в 44-46, тих порозселяли по Польщі в 47-му (операція Вісла). Дело не в том кого куда переселяли, а в том, если у кого-то предки-лемки, но есть подтверждение их польского гражданства, то стоит воспользоваться документами о гражданстве, но не говорить про лемков. Цитата
oleg1981 Опубликовано 2 мая, 2016 Жалоба Опубликовано 2 мая, 2016 Дело не в том кого куда переселяли, а в том, если у кого-то предки-лемки, но есть подтверждение их польского гражданства, то стоит воспользоваться документами о гражданстве, но не говорить про лемков. А які саме документи можуть підтвердити громадянство? Цитата
Alexpl Опубликовано 2 мая, 2016 Жалоба Опубликовано 2 мая, 2016 сколько нужно времени прожить в Польше на часовом побуте что бы получить сталый ? Цитата
bybyka Опубликовано 2 мая, 2016 Жалоба Опубликовано 2 мая, 2016 А які саме документи можуть підтвердити громадянство? Я не знаю. Люди писали, что делали выписки из списков избирателей. Цитата
drneed Опубликовано 2 мая, 2016 Жалоба Опубликовано 2 мая, 2016 Дело не в том кого куда переселяли, а в том, если у кого-то предки-лемки, но есть подтверждение их польского гражданства, то стоит воспользоваться документами о гражданстве, но не говорить про лемков. Так, справа не в тому, куди пересилали, а в тому кого ... бо реально не всі переселені були лемками, бойками чи належали до іншої української групи. Просто могли бути поляками гр-католиками і цього було достатньо, щоб зі своїми пожитками сісти на фіру в напрямку СРСР. А скористатися звичайно можна, що я вище і писав. Тільки потрібно знати, як пояснити появу своїх предків на території України. А які саме документи можуть підтвердити громадянство? Будь-які, в яких чітко вказана національність або громадянство. Список не раз попадався на очі на різних сайтах, його неважко знайти. Інші документи, які побічно доказують громадянство: списки виборців, документи про службу в армії і т.п. Цитата
SunnyS Опубликовано 3 мая, 2016 Жалоба Опубликовано 3 мая, 2016 Уважаемые форумчане, посоветуйте. Какое собеседование легче пройти на КП или КСП по корням? Если не брать во внимание все прелести, которые дает сейчас КП и необходимость находиться в Польше в период оформления КСП. В этой теме чаще пишут, что собеседование в Польше не сложное, а в теме про КП, что в консульстве гораздо легче, чем в ужонде. Интересует именно процесс сдачи экзамена, сопутствующие сложности каждого варианта изучила и поняла. Цитата
mutant Опубликовано 3 мая, 2016 Жалоба Опубликовано 3 мая, 2016 Уважаемые форумчане, посоветуйте. Какое собеседование легче пройти на КП или КСП по корням? Если не брать во внимание все прелести, которые дает сейчас КП и необходимость находиться в Польше в период оформления КСП. В этой теме чаще пишут, что собеседование в Польше не сложное, а в теме про КП, что в консульстве гораздо легче, чем в ужонде. Интересует именно процесс сдачи экзамена, сопутствующие сложности каждого варианта изучила и поняла. Екзамен(питання) фактично одинакові ,тільки для КСП треба пояснити причину проживання в Польщі постійно. Цитата
bybyka Опубликовано 3 мая, 2016 Жалоба Опубликовано 3 мая, 2016 Уважаемые форумчане, посоветуйте. Какое собеседование легче пройти на КП или КСП по корням? Если не брать во внимание все прелести, которые дает сейчас КП и необходимость находиться в Польше в период оформления КСП. В этой теме чаще пишут, что собеседование в Польше не сложное, а в теме про КП, что в консульстве гораздо легче, чем в ужонде. Интересует именно процесс сдачи экзамена, сопутствующие сложности каждого варианта изучила и поняла. МУж сдавал и первый и второй. Думаю вся сложность измеряется конкретным консулом/инспектором, которые собеседование проводят ибо вопросы практически одинаковые. В нашем случае легче было на КСП. Цитата
Yuna Опубликовано 3 мая, 2016 Жалоба Опубликовано 3 мая, 2016 т.е он подавался на КСП как обладатель КП или по корням? Если первое - то там разные экзамены. Если второе - странно что легче... Цитата Мой маленький недо-блог: http://blog.mail4yuna.tk/ Публикую, иногда, всякую всячину о легализации и просто полезности.
bybyka Опубликовано 3 мая, 2016 Жалоба Опубликовано 3 мая, 2016 т.е он подавался на КСП как обладатель КП или по корням? Если первое - то там разные экзамены. Если второе - странно что легче... Он подавался по корням, поскольку тогда опции по КП не было еще. А легче было не потому, что вопросы легче, а потому, что инспектор в ужонде была более лояльна, чем консул во Львове. Цитата
Yuna Опубликовано 3 мая, 2016 Жалоба Опубликовано 3 мая, 2016 А в чем проявлялась лояльность, если не секрет? Цитата Мой маленький недо-блог: http://blog.mail4yuna.tk/ Публикую, иногда, всякую всячину о легализации и просто полезности.
Romka1 Опубликовано 3 мая, 2016 Жалоба Опубликовано 3 мая, 2016 А які саме документи можуть підтвердити громадянство? <noindex>http://mazowieckie.pl/pl/dla-klienta/cudzo...ne-pytania.html</noindex> Цитата
bybyka Опубликовано 3 мая, 2016 Жалоба Опубликовано 3 мая, 2016 А в чем проявлялась лояльность, если не секрет? Муж на некоторые вопросы не знал ответ, так инспектор эти вопросы в протокол не внесла. Но таких вопросов было мало на общем фоне собеседования. Ну и потом эта инспектор много чего нам подсказала, когда уже я подавалась по воссоединению. Цитата
mutant Опубликовано 4 мая, 2016 Жалоба Опубликовано 4 мая, 2016 Муж на некоторые вопросы не знал ответ, так инспектор эти вопросы в протокол не внесла. Но таких вопросов было мало на общем фоне собеседования. Ну и потом эта инспектор много чего нам подсказала, когда уже я подавалась по воссоединению. Це ви давно проходили?Мій родич в лютому проходив співбесіду на КСП у Варшаві.Розмову записують відео і аудіо. Цитата
bybyka Опубликовано 4 мая, 2016 Жалоба Опубликовано 4 мая, 2016 Це ви давно проходили?Мій родич в лютому проходив співбесіду на КСП у Варшаві.Розмову записують відео і аудіо. Давно и не в Варшаве. Цитата
Vitalysh Опубликовано 4 мая, 2016 Жалоба Опубликовано 4 мая, 2016 Дадут ли мне ксп по кп если я с детьми и женой приеду на сталы и не буду иметь сразу работы? Ведь работу не сразу можно найти. Мы приедем замельдуемся, детей в сад и школу сразу определим, внёски напишу в ужонде и дальше буду языком заниматься... какие должны быть мои действия? может зарегистрироваться на биржу труда чтобы страховку не оформлять на семью или не поставят если я ещё нигде не работал? Цитата