Igorflame Опубликовано 27 марта, 2014 Жалоба Опубликовано 27 марта, 2014 Я щось пропутила у цьому житті. Мені було 27 коли я приїхала до Торонто і ніхто за ручку мене не водив (іноді навпаки), та мені було не дуже треба. Але мій викладач майже затерерозував одну знайому авіакомпанію, щоб я отримала інтервью. Знаю що мехінічний факультет дуже опікується випускниками. Мій керівник програми опікується тільки собою, але ні факультет, ні коледж гіршими через це не стають. Сенека має дуже файний набір викладачів та професорів, дуже гарне устаткування та матеріальне забезпечення, велику грошову підтримку з боку держави, відділ по роботі з іностранними студентами був непогано організований. Так, шановні земляки, я умовно сказав про водіння за руку, не потрібно уявляти мене безпорадною дитиною. Мені було 25 коли я приїхав до Лондона з нульовим англійським (все життя вчив німецьку), і ніхто мене теж за руку не водив, але це не завадило мені через п'ять років наймати субконтракторів, які працювали на мене. Я навіть вже не знаю як пояснювати. Хіба на прикладі. Я протягом півроку переписувався з Red River college, на листи мої реагували протягом 24 години. Тобто в мене склалося враження що персонал там відповідальний, і процес поступання описано зрозуміло, я б ішов до них - але одна біда в них навчання тільки з вересня, тай IELTS вони хочуть 6,5. На жаль не підходить. Потім вирішив поступати в SAIT, інформація на сайті подана трохи заплутаною, аплікейшн приймають тільки через ApplyAlberta, а там не вказані всі наявні в коледжі програми, на емейл відповідають не оперативно, а якщо не дадуть відповіді і протягом тижня, то я просто не ризикну з ними мати якісь справи в майбутньому. Враження таке що люди там або реально не зацікавлені в іноземцях або їм просто все до лампочки. Ось щось таке приблизно я мав на увазі. Тобто наскільки оперативно персонал міжнародного відділу реагує на вирішення проблем студента, якщо він/вона звертається по допомогу. Цитата
Igorflame Опубликовано 27 марта, 2014 Жалоба Опубликовано 27 марта, 2014 Так, мушу висловити свою думку відносно ситуації. Не хочу нікого образити але будь-ласка, не потрібно складати план дій для мене, так само як і рахувати мої потенційні витрати. Я теж маю Інтернет, плюс маю немалий досвід безвиїзного проживання в одній з капіталістичних країн, плюс маю знання своїх можливостей та особистої ситуації. Для мене пріоритет один - виїхати цього року з метою подальшого отримання ПМП. Всі хвилюючі питання я задав і продовжую задавати, коли в цьому є необхідність. Щиро вдячний тим, хто активно реагує та допомагає. Звісно що я пробую знайти оптимальний спосіб, і все ще розглядаю і апеляцію, і додаткову підготовку, і перездачу IELTS, і ELS при коледжі. Можливо я візьму курси, але якщо буду мати інший сертифікат з потрібними балами то просто відмовлюся від ELS. Коледж обробляє аплікейшн цілий місяць, потім підготовка до посольства, процес отримання чи відмови у візі - все це забирає час. І протягом цього часу я буду вдосконалювати мову. Я свою стратегію постійно змушений коректувати у зв'язку з виникаючими обставинами та специфічністью моєю ситуації. Так що без образ, просто багато хто не читає теми з початку а реагує на останні пости, не знаючи всіх нюансів. В темах про навчання я вже не спілкуюсь, так як там в основному спілкуються росіяни, а в політичній темі нам довелось гостро подискутувати на рахунок відносин між нашими країнами, тож говорити мені з ними немає про що більше. Цитата
Mowgly Опубликовано 27 марта, 2014 Жалоба Опубликовано 27 марта, 2014 Так, шановні земляки, я умовно сказав про водіння за руку, не потрібно уявляти мене безпорадною дитиною. Мені було 25 коли я приїхав до Лондона з нульовим англійським (все життя вчив німецьку), і ніхто мене теж за руку не водив, але це не завадило мені через п'ять років наймати субконтракторів, які працювали на мене. Я навіть вже не знаю як пояснювати. Хіба на прикладі. Я протягом півроку переписувався з Red River college, на листи мої реагували протягом 24 години. Тобто в мене склалося враження що персонал там відповідальний, і процес поступання описано зрозуміло, я б ішов до них - але одна біда в них навчання тільки з вересня, тай IELTS вони хочуть 6,5. На жаль не підходить. Потім вирішив поступати в SAIT, інформація на сайті подана трохи заплутаною, аплікейшн приймають тільки через ApplyAlberta, а там не вказані всі наявні в коледжі програми, на емейл відповідають не оперативно, а якщо не дадуть відповіді і протягом тижня, то я просто не ризикну з ними мати якісь справи в майбутньому. Враження таке що люди там або реально не зацікавлені в іноземцях або їм просто все до лампочки. Ось щось таке приблизно я мав на увазі. Тобто наскільки оперативно персонал міжнародного відділу реагує на вирішення проблем студента, якщо він/вона звертається по допомогу. Добре що прояснили. Скажу за Сенеку. В мене булі обидва варіанти: ніхто не віповідав, і протягом декількох годин отримувала відповідь. Це дуже залежить від кількості працівників міжнародного відділу та їх обов'язків. Наприклад, люди, що займаються вступом студентів та аплікантами з інших країн дуже швидко надають інформацію та дійсно зацікавлені у тому, щоб ви обрали саме Сенеку. Проте після того як я приїхала і мені сказали, що моя англійська надто гарна для курсів і мені це не потрібно, я тиждень бігала кругами між офісами намагаючись знайти відповідь що робити далі. Бо мені усі казали See you in September. Enjoy your summer!. Але коли це Мауглі здавалися? Я знайшла радника, який допоміг мені взяти курси протягом літнього семестру та скоротити навантаження, коли почалася программа. Але знов навіть дешо погана організація не робить мій коледж гіршим за інші, тому що материальні база та якість викладання нікуди не зникають. Цитата Work Permit (3 years) Seneca College(2 years Diploma with Honours) Study Permit получен в 2011, Киев
Igorflame Опубликовано 27 марта, 2014 Жалоба Опубликовано 27 марта, 2014 Хм, прислали відповідь з SAIT, сказали що всі місця на осінь зайняті крім трьох напрямків, які мене не цікавлять. На всі мої питання, переслали тупо текст, розміщений на їх сайті під лінками "how to apply" та "international students". Ось це і є те, про що я допускав, студентів валом, вони не напрягаються. Що ж, буду "петляти"... Цитата
мангуст Опубликовано 27 марта, 2014 Жалоба Опубликовано 27 марта, 2014 Приблизно 8 грн за один канадський долар - це реальний курс, а майже 11 - це курс долара США. Я не хотiв Вас повчати, усi дорослi i знають що роблять. Так, дiйсно, я не читав увесь Ваш топiк, просто хотiв показати реальну калькуляцiю життя у Калгарi. Добре, що Ви вже встигли поспiлкуватися i ознайомилися на цьому форумi з особливостями навчання у Канадi, це напевно суттево допоможе Вам у майбутньому. Стосовно канадського долара, <noindex>http://kurs.com.ua/lvov/cad</noindex> або <noindex>http://cashexchange.com.ua/CAD.aspx</noindex> станом на сьогодняшнiй день. Успіхiв і терпіння в усiх Ваших справах! Цитата
Igorflame Опубликовано 27 марта, 2014 Жалоба Опубликовано 27 марта, 2014 Я не хотiв Вас повчати, усi дорослi i знають що роблять. Так, дiйсно, я не читав увесь Ваш топiк, просто хотiв показати реальну калькуляцiю життя у Калгарi. Добре, що Ви вже встигли поспiлкуватися i ознайомилися на цьому форумi з особливостями навчання у Канадi, це напевно суттево допоможе Вам у майбутньому. Стосовно канадського долара, <noindex>http://kurs.com.ua/lvov/cad</noindex> або <noindex>http://cashexchange.com.ua/CAD.aspx</noindex> станом на сьогодняшнiй день. Успіхiв і терпіння в усiх Ваших справах! Ну добре, тоді мир ... дякую за побажання, а курс таки підріс, ти ба... Хоча, швидше гривня впала... Ми ж тут до війни готуємося повним ходом... Цитата
Saplombom Опубликовано 27 марта, 2014 Жалоба Опубликовано 27 марта, 2014 Шановні галичани, які мешкають у Торонто, особливо сім'ї з дітьми 3-10 рочків. До вас є прохання. ATTENTION! OPEN CALL FOR FAMILIES WITH KIDS (up to 10 years old) TO PARTICIPATE IN A VIDEO "FOR THE WORLD PEACE"! READ BELOW and please SHARE!!! Greetings everyone! My name is Yana. I am a member of the EuroMaidan Committee in Toronto. We will be making a video-appeal to the communities around the world in which children and their parents will call for the world peace. The recording will take place this coming Saturday, March 29th between 3pm and 5pm on 300 Bloor St. East Toronto. We are looking for participants with children ages between 3-10 years old from Belorussian, Russian, Ukrainian, Crimean Tatar, Moldovan and other communities to take part in our video project. We will ask children to draw pictures of how they envision such things as the world, peace, family, friendship, etc. Meanwhile we will have short interviews with parents about which country they came from, family history, and their experience in Canada. We will also record short conversations with kids where they will be given an opportunity to present their pictures and to talk about their life in Toronto’s multicultural environment. The children and parents can talk in any language they desire. We will add subtitles in English to the video. The final product will be posted to YouTube in order to remind everyone watching that there are more important things beyond propaganda or anti-propaganda, things like compassion and mutual understanding. All kids and parents will receive the script in advance. We will greatly appreciate your assistance in finding the participants for our video. Thank you for your time. Looking forward to hearing from you. Sincerely, Yana За контактной инфой девушки-организатора пишите мне в ЛС Цитата
Vo_Vik Опубликовано 31 марта, 2014 Автор Жалоба Опубликовано 31 марта, 2014 Все добре буде, Вовік сюди рідко заходить Заходжу регулярно, просто не завжди логінюсь щоб відповісти. І вобще, вибачаюсь за офтоп, що за наїзди на мене? Що я десь когось гнав за іншу мову? Просто спитався.... Цитата
odonacer Опубликовано 1 апреля, 2014 Жалоба Опубликовано 1 апреля, 2014 Що я десь когось гнав за іншу мову? Просто спитався.... Вовік, було таке. Знайти коментарі, чи самі згадаєте? Цитата
Vo_Vik Опубликовано 2 апреля, 2014 Автор Жалоба Опубликовано 2 апреля, 2014 Після повідомлення вам в ПП, прогортав 6 сторінок своїх повідомлень аж до першого лютого 2013, оце знайшов: Ja, mein Sohn, es ist fantastisch. Yavol mein Fuhrer! Lang lebe die ukrainischen Faschisten. От вивчете нашу мову, тоді приходьте говорити про один народ. ПС: невже ви думаєте, що переходячи на російську ви зможете щось довести оттаким дописувачам? Людина зайшла в тему повчити тупих селюків як любити Родіну. І єдиний метод позбутись таких це відповідати на їх тролінг ще більшим тролінгом. ПСС: Чогось ю з умлаутом не вставляє( Так там була більше відповідь на намагання принизити українців, а не власне на мову спількування. А так допоки мені не кажуть, що мені робити, я не кажу куди їм йти. Цитата
Vo_Vik Опубликовано 2 апреля, 2014 Автор Жалоба Опубликовано 2 апреля, 2014 Я считаю себя украинкой, А я тоді хто? Добре буду Склавином. Вимагаю незалежну державу Склавинію. Знайшлось ще оце. Воно не про мову, але... Хочу вибачитись перед російськомовними українцями, яких вбивали на майдані і які все ще мають сили, на самоті, попри відсутність державної підтримки, противитись російські окупації в Криму. Ви - справжні Українці. Нажаль я хоч все життя себе таким вважав, не знашов часу бути в ці дні отам серед вас. Можливо саме таких як я, чи власне мене, і не вистачило, щоб у нас була та держава за яку ви вмирали і були готові вмирати. А я в цей час був далеко... Так що таки прийдеться бути якимось склавином. ( Хоча можливо не все ще втрачено. Цитата
odonacer Опубликовано 2 апреля, 2014 Жалоба Опубликовано 2 апреля, 2014 Вовік, ще не все втрачено, навіть навпаки - отримано! Отримано ще один шанс на краще майбутнє. П.С. От би тільки ті "реформи" і долар за 12грн. пережити! Цитата
Igorflame Опубликовано 3 апреля, 2014 Жалоба Опубликовано 3 апреля, 2014 Дорогою ціною для нас нарешті стало зрозуміло хто являється дійсно зовнішнім ворогом України. Ще б розібратись з внутрішніми, в Інтернеті вже повно замовних статей на лідерів президентської гонки. А долар по 12 переживемо, як і газ і світло по подвійні ціні, аби знати що ті гроші підуть на користь держави а не в чиюсь кишеню. Цитата
Vo_Vik Опубликовано 3 апреля, 2014 Автор Жалоба Опубликовано 3 апреля, 2014 Вибачайте що трохи переб’ю, напишу трохи про Канаду. Була в мене мрія зібрати групу бажаючих і переселитись на острів Принца Едварда. Тільки подумати всього 130 тисяч населення, тобто десь 80 тисяч виборців і мають 3 сенатора і 3 члена парламенту. Який простір для маневру українській діаспорі. Але от слухаю новини. за останні 2 тижні 2 снігових шторми: перший 40см снігу, другий - 30. При тому що у нас вже температура нарешті піднялась вище нуля. І якось у мене те бажання потрохи почало пропадати. Тепер не знаю що робити, про що мріяти) Цитата
Aidan Опубликовано 3 апреля, 2014 Жалоба Опубликовано 3 апреля, 2014 Я от про весну мрію. Що коли-небудь вона настане, сніг зійде і більше не падатиме (сьогодні знову випав.......). А краще - щоб коли-небудь настало літо, справжнє таке літо. Екзистенціні такі мрії. Цитата Balon Greyjoy: Hard places make hard men, and hard men rule the world.
Vo_Vik Опубликовано 3 апреля, 2014 Автор Жалоба Опубликовано 3 апреля, 2014 Тю, у вас там такі літа, що знов будете зиму просити. Цитата
Aidan Опубликовано 3 апреля, 2014 Жалоба Опубликовано 3 апреля, 2014 Це ж яке має бути літо, що я в Еміратах при +50 і вітрі з пустелі зими не просила, в Алабамі, ПСА та Австралії при +45 та вологості 90% не просила, а тут проситиму? Замислилася. Але зараз, коли третього квітня не те, що ніц не квітне, а зранку знову снігу нападало (на вулиці потанув; на балконі у мене он так і лежить) та -1 за Цельсієм, дуже важко повірити, що тут хоч щось буває крім зими. Цитата Balon Greyjoy: Hard places make hard men, and hard men rule the world.
WinniePooh Опубликовано 4 апреля, 2014 Жалоба Опубликовано 4 апреля, 2014 Це ж яке має бути літо, що я в Еміратах при +50 і вітрі з пустелі зими не просила, в Алабамі, ПСА та Австралії при +45 та вологості 90% не просила, а тут проситиму? Замислилася. Але зараз, коли третього квітня не те, що ніц не квітне, а зранку знову снігу нападало (на вулиці потанув; на балконі у мене он так і лежить) та -1 за Цельсієм, дуже важко повірити, що тут хоч щось буває крім зими. Те саме тут у нас. Замело Манітобу. Сама важка зима за останні 78 років. В неділю поїдемо в Північну Дакоту, може хоть там на 3 градуси тепліше Цитата Your Attitude is like a price tag, It shows how valuable you are!
yurafaz Опубликовано 4 апреля, 2014 Жалоба Опубликовано 4 апреля, 2014 Шановні співвітчизники! Допоможіть будь-ласка у такому питанні. Коротенька передісторія: Хочу поїхати навчатись до Келгері на цю осінь, подав application у SAIT, заплатив 200 долларів. І вже тільки після цього побачив що student ID мені відправлять електронкою тільки через чотири тижні, після цього я повинен відправити їм IELTS+transcripts і після цього чекати ще до 9 (!!!) тижнів. Тобто якщо я подав заяву 2.04, десь 2.05 буду чекати студент-айді, на 10.05 та 17.05 записаний на екзамен з IELTS (на два, щоб перестрахуватись). Тобто результати аєлтс та транскрипти сможу скинути тільки у кінці травня, і після цього чекати біля 9 тижнів (до кінця липня). Навчання починається 2.09, а підтвердження всього цього отримаю тільки на початку серпня. Саме питання - як думаєте, встигну з візою та study permit? Це ж займає час... Також читав з приводу мед. обстеження - чи можу я пройти його зараз (так як чув що це теж займає час)? Також зі мною буду подавати мою common-law spouse, чи є якісь ньюанси для неї? Дякую за поміч! Дуже хотілось би поповнити нашу діаспору у Канаді З повагою, Юра Цитата My Canada immigration process: 02.04.14 An application to SAIT Polytechnic was sent 04.04.14 Application and fee received by SAIT 10.05.14 1st IELTS test 17.05.14 2nd IELTS test
Aidan Опубликовано 4 апреля, 2014 Жалоба Опубликовано 4 апреля, 2014 Для common-law ніяких нюансів немає; єдине що - підготуйте докази того, що ви спільно мешкаєте і ведете спільне господарство принаймні 1 рік. Детальніше про це пошукайте на форумі, є окрема тема про підтвердження статусу common-law. Теоретично ви можете встигнути за місяць з візою, якщо все підготуєте заздалегідь і будете готові подаватися онлайн в той самий момент, як прийдуть документи на ваше зарахування. Медицину ви не можете пройти заздалегідь - вам для цього потрібні медформи. Єдине що - можете десь за місяць записатися на кілька дат в серпні, щоб коли медформи прийдуть, у вас була готова дата і ви не затримувались би через це. Я саме так робила, коли ми чекали документи на ворк перміт. Ну і не завадить потім в кавері описати свою ситуацію і попросити візового офіцера прийняти до уваги дату початку зайнять і дату отримання документів для подання на візу - і розглянути вас якнайшвидше. Звичайно, у вас має бути просто ідеальний пакет, щоб не було додаткових питань. Цитата Balon Greyjoy: Hard places make hard men, and hard men rule the world.
dragon_fly Опубликовано 4 апреля, 2014 Жалоба Опубликовано 4 апреля, 2014 Медицину ви не можете пройти заздалегідь - вам для цього потрібні медформи. Вже можна проходити заздалегідь. <noindex>http://www.cic.gc.ca/english/information/m...dexams-temp.asp</noindex> Undergo your medical exam before you submit your application This is called an up front medical exam. You can contact a panel physician directly to get your medical exam if you apply under one of the following categories: Workers Students Visitors (including Parent and Grandparent Super Visa) Once your medical exam has been completed, the doctor will give you a document confirming that you underwent a medical exam. You must include a copy of that document with your application. If the doctor works with the eMedical electronic system: they will give you the information sheet printout. If the doctor works with a paper system: they will give you a copy of the IMM 1017B Upfront Medical Report form. You must attach that form to your application before you submit it the visa office. If you apply online, you must upload that form before you can submit your application. Цитата PhD, University of Saskatchewan, started in Fall 2014. <noindex>Blog</noindex>
Aidan Опубликовано 4 апреля, 2014 Жалоба Опубликовано 4 апреля, 2014 В Києві це, принаймні, восени не спрацьовувало. Я теж хотіла так зробити - і посилалася саме на це положення. Ні, не прийняли без медформ. Цитата Balon Greyjoy: Hard places make hard men, and hard men rule the world.
Igorflame Опубликовано 6 апреля, 2014 Жалоба Опубликовано 6 апреля, 2014 Шановні співвітчизники! Допоможіть будь-ласка у такому питанні. Коротенька передісторія: Хочу поїхати навчатись до Келгері на цю осінь, подав application у SAIT, заплатив 200 долларів. І вже тільки після цього побачив що student ID мені відправлять електронкою тільки через чотири тижні, після цього я повинен відправити їм IELTS+transcripts і після цього чекати ще до 9 (!!!) тижнів. Тобто якщо я подав заяву 2.04, десь 2.05 буду чекати студент-айді, на 10.05 та 17.05 записаний на екзамен з IELTS (на два, щоб перестрахуватись). Тобто результати аєлтс та транскрипти сможу скинути тільки у кінці травня, і після цього чекати біля 9 тижнів (до кінця липня). Навчання починається 2.09, а підтвердження всього цього отримаю тільки на початку серпня. Саме питання - як думаєте, встигну з візою та study permit? Це ж займає час... Також читав з приводу мед. обстеження - чи можу я пройти його зараз (так як чув що це теж займає час)? Також зі мною буду подавати мою common-law spouse, чи є якісь ньюанси для неї? Дякую за поміч! Дуже хотілось би поповнити нашу діаспору у Канаді З повагою, Юра Привіт, я продався в SAIT теж. На рахунок навчання, мені прислали що всі місця на осінь зайняті крім деяких: "Нello, Thank you for your interest in SAIT Polytechnic. Please note that most of the programs for the fall 2014 semester are full and wait listing. The only programs available for this fall are Business Administration, Business Administration - Automotive Management, Broadcast Systems Technology and Hospitality Management diplomas." Я здав айелтс і фактично бал маю замалий для них, 5,5 оверол, тому подав на ELF, LOA отримав десь через 2 дні. Мене умовно зарахували на курси на один рік з вересня, вказавши що по закінченню я маю можливість продовжити навчання на власний розсуд, вказали скільки треба платити за рік. Завтра починаю готувати документи. Навряд чи на осінь вам щось вийде - брак часу. Краще підготувати всі документи та подаватись в перших числах серпня на навчання з зими. Цитата
yurafaz Опубликовано 8 апреля, 2014 Жалоба Опубликовано 8 апреля, 2014 Красно дякую усім за відповіді!!! Ще питання з приводу консульства Канади: 1. Які документи, за виключенням атетестату треба легалізувати? Які переклади потрібно завіряти нотаріально? Внутрішній паспорт, довідки з роботи? 2. У якій формі подавати підтвердження, що мене прийняли у коледж? Підходить тільки оригінал? Я хочу подавати документи он-лайн, ще не повністю зрозумів цю систему. Дякую за ваш час! Привіт, я продався в SAIT теж. На рахунок навчання, мені прислали що всі місця на осінь зайняті крім деяких: "Нello, Thank you for your interest in SAIT Polytechnic. Please note that most of the programs for the fall 2014 semester are full and wait listing. The only programs available for this fall are Business Administration, Business Administration - Automotive Management, Broadcast Systems Technology and Hospitality Management diplomas." Я здав айелтс і фактично бал маю замалий для них, 5,5 оверол, тому подав на ELF, LOA отримав десь через 2 дні. Мене умовно зарахували на курси на один рік з вересня, вказавши що по закінченню я маю можливість продовжити навчання на власний розсуд, вказали скільки треба платити за рік. Завтра починаю готувати документи. Навряд чи на осінь вам щось вийде - брак часу. Краще підготувати всі документи та подаватись в перших числах серпня на навчання з зими. Привіт! Я працюю у туристичному бізнесі, тому Hospitality якраз підходить. Єдина проблема - вона стартує тільки з осені, тобто наступний термін - це аж осінь 2015. Спробую встигнути до вересня... Як не встигну, то буде як буде, поїду на наступний рік, або в інший універ на зиму-весну. Я поїду ще з дружиною, так що не можу дозволити собі сидіти більш ніж 2 роки - й так приблизно 70 тис. долларів виходить Цитата My Canada immigration process: 02.04.14 An application to SAIT Polytechnic was sent 04.04.14 Application and fee received by SAIT 10.05.14 1st IELTS test 17.05.14 2nd IELTS test
Igorflame Опубликовано 8 апреля, 2014 Жалоба Опубликовано 8 апреля, 2014 Ще питання з приводу консульства Канади: 1. Які документи, за виключенням атетестату треба легалізувати? Які переклади потрібно завіряти нотаріально? Внутрішній паспорт, довідки з роботи? 2. У якій формі подавати підтвердження, що мене прийняли у коледж? Підходить тільки оригінал? Я хочу подавати документи он-лайн, ще не повністю зрозумів цю систему. А про яку легалізацію іде мова? Апостиль в Канаді не потрібен. Атестат з оцінками і всі послідуючі дипломи з перекладами та нотаріальними завіреннями, причому переклад будь-якого документу слід завіряти нотаріально. Внутрішній паспорт їм не потрібен, а довідка з роботи, свідоцтво про одруження, думаю, що виписку з банку теж слід перекласти. Якщо ж всі документи подаватимете он-лайн, то всі документи треба сканувати і заливати їм на сайт. Система дійсно не проста, я взагалі був далекий, і більше року готувався, збирав інформацію, придумував стратегію. Цитата