Перейти к содержанию
Форум «Чемодан» — путешествия, иммиграция, работа за рубежом

VadimI

Чемодан
  • Публикаций

    721
  • Зарегистрирован

  • Посещение

  • Победитель дней

    8

VadimI стал победителем дня 9 ноября

VadimI имел наиболее популярный контент!

Репутация

40 Очень хороший

2 Подписчика

Информация о VadimI

Старые поля

  • Настоящее имя
    Vadym

Контакты

  • Сайт
    http://
  • ICQ
    0

Информация

  • Пол
    Мужчина
  • Город
    Edmonton
  • Интересы
    Hardware, SAT, IT

Посетители профиля

644 просмотра профиля
  1. Але назву я би помiняв бо вона назараз трохи загальна i може вiдображувати будь що в цьому роздiлi форуму.
  2. И она вроде как соответствует названию темы. Думаю, с этого все и началось.
  3. Да суть спора просто актуальная и подобные темы всплывают периодически. Но я вполне согласен, что нужно тему почистить от нашего "мусора" или вообще удалить, как впрочем и многие другие одинаковые по смыслу: "как иммигрировать", "иммиграция в канаду", имииграция в канаду для преподавателя", "иммиграция в канаду для программиста", иммиграция в канаду для дальнобойщика" и т.д.. Вместо подобных тем создать одну с названием например "Как иммигрировать в Канаду. Читать первое сообщение!" и прикрепленным в виде "шапки", если и движок форума позволяет, первым сообщением. В первом сообщении дать общие рекомендации и ссылки на первоисточники по федеральным и провинциальным программам, другим возможным способам иммиграции, а также упомянуть форумных консультантов и адвокатов. Тогда будет чистота и порядок.
  4. Поперше, це знову без врахування середньоi зарплати, яку ще спробуйте в Украiнi дiстати. З моэю освiтою я мiг дiставати бiльш-менш нормальнi грошi, тiльки працюючи пiдпiльно, але то в принципi кримiнал. Подруге, я "на власнi очi" бачу рiзницю в цiнi на юзанi авто тут i там. I також бачу як люди в новi машини пхають ГБО, з поганим газом доречi. Чому вони це роблять? Що буде з тоi машини? Та навiть "бензин" украiнський i "палене" масло, якого 70% на ринку, той новий двигун прикiчать. Утретэ, ви не вiдповiли на моэ питання. Що покриваэ вiдносно дешеве страхування авто в Украiнi в порiвняннi з Канадою. 10-15 тис. CAD страхових внескiв за 10 рокiв, на мiй погляд це небагато i до вартостi машини маэ не зовсiм пряме вiдношення. ТО, так, але яке там серйозне ТО на новiй чи малопробiжнiй машинi. А за 20-25 можна i мортгидж доречi виплатити, а тодi вже можна розгулятися з авто. P.S. А головне для мене. Навiть якщо б там назараз роздавали безплатнi хати i авто, я б там не жив. В 90-тi менi було легше i спокiйнiше, нiж в 2012-му, коли ми переiхали.
  5. Так я не зрозумiв, страховi в Украiнi (що за 4000-5000 грн на рiк) виплачують ринкову вартiсть втраченоi (вкраденоi) машини тобi i iншiй сторонi? Чи просто дають якусь сумму i роби що хочеш? Ще нюансик. Страховi внески в Канадi зменшуються з часом. Sister in law платить за Лексуса десь 80 CAD на мiсяць, бо стаж в неi бiльше 20 рокiв. Автосервiс так, в Украiнi якiснiший (якщо знаэш де йти) i дешевший (вiдповiдно якостi). Але вартiсть запчастин така сама... Та i вартiсть нових авто така сама, а юзаних набагато бiльше. Автосервic в Канадi мене просто дратуэ! Але запчастин тут повно, включно двигуни за 300-1000 CAD. Engine Installation на легковушку десь 1200-1300 CAD. Я пару рокiв тому купив на Субару за 175. Можуть привезти додому (з усiэi Канади). Можуть i машину привезти, наприклад 1300-1500 з Онтарiо в Эдмонтон семитрейлером. Часом э сенс. Племiнник там вже купив 3 Лексуса гiбридних i Субару за копiйки. Можеш сам зняти, що треба, то взагалi копiйки, а часом i задурня. Body work and painting тут дуже дорогi i неякiснi до абсурда. Але вцiлому менi автомобiльне питання в Канадi подобаэться набагато бiльше нiж в Украiнi. Що дiйсно мене турбуэ, це ситуацiя в экономiцi, принаймi в Альбертi...
  6. В мене за 20 рокiв Радянсько-Украiнського (Одеського) два дуже дрiбних, що дуже дивно. Не знаю, чи ви бачили рух в Одесi, але нагадуэ Львiв. А якщо не заплатите за додаткове покриття, звичайне страхування? "Як в Канадi". Ви рахуэте чисто сумму щомiсяця (в моэму випадку 179 CAD за двi машини), або все-таки в процентному вiдношеннi до зарплати? А як виплачують грошi, нормально? При великих пошкодженнях повертають ринкову вартiсть машини? Возможно. В последний раз в мое авто лупанул резко перестроившийся студент, видимо болтавший в этот момент с подружкой и видимо резко вспомнивший (или его подружка), что нужно в Tim Hortons. Шли с ним практически параллельно. Врядли бы защитное вождение помогло. А так, я всегда "на измене", когда еду. К слову, получил за машину 6500, на ремонт потратил 4000 и ее в итоге не списали. Эстмейшн был 13000. Вот этот нюанс мне патологически не нравится, как и местный автосервис! Первый раз я ехал в левом ряду дорога пустая. В зеркало увидел быстро приближающегося "смертника", мотоциклиста лет 17-18. Я было подумал, что он резко перестроится, как они любят, ибо правый ряд был совершенно пуст. Ан нет, он как ехал где-то сотню, так мне в бампер и влупился. Я пытался выяснить у него цель сего действа, но он молчал, как рыба. Перестроиться мне в этой ситуации? А какие гарантии, что он не сделал бы то же самое, он то ехал быстрее.. Я ему посоветовал купить авто вместо мотоцикла ибо следующим его транспортным средством может оказаться инвалидное кресло. Надеюсь он так и сделал.
  7. Для меня покупка и эксплуатация новой машины, пустая трата денег. Не знаю, как ездят в других регионах, но мои авто за 5 лет били уже 2 раза, дочкину 2 раза, жене бампера обшоргали неизвестно, кто и где. Племянника на Uber-e за лето два раза били (одну машину списали. Негритоска по встречке ехала. Не, пусть меня моя старенькая на работу возит. К тому же, она мне нравится. Жилье - другое дело. P.S. Кстати, мне интересно, как обстоят дела в Украине со страховыми выплатами после ДТП. Покупка, продажа и регистрация авто до сих пор у меня вызывает нервную дрожь.
  8. Нахай вам бог помагаэ. Щодо мене, хоча я i мав напоганий income в Украiнi, але якось менi не вдалося купити нову квартиру в Одесi. А будиночок з садочком, я взагалi мовчу. Жили в батькiвський. Припустимо я мiг би якось нашкрябати тi грошi на купiвлю квартири в райцентрi (хоча там i був тещин будинок). А працювати менi де? А жiнцi, а дитинi? В Польщi наiздами? Нащо тодi менi то житло? Я того якось не хочу. Середньостатистичний Канадiэць до пенсii виплачуэ мортгидж, а потiм можна житло продати i купити щось дешевше, або взагалi рентувати, а тi грошi що залишилися, то э досить непоганий додаток до пенсii. А от машину нову в кредит я б наприклад не купляв. Я бы сказал, условно.
  9. Ну зрозумiло... Просто немаэ слiв. Що таке Спiлка Украiнськоi Молодi Альберти - тiльки пироги i танцi? Доречi та молодь, що я згадував вище всi приiхали з Украiни. Освiдченi, не тупi. Деяки вчились вже тут i мають непоганi роботи. Ви бачите навколо тiльки те, що хочете бачити. Пироги доречi споживають тут всi, не тiльки украiнцi. На Heritage Festival найбiльша черга в украiнський павiльон за пирогами i кубасою. I украiнськi танцi всi люблять. На концертах вiдомих украiнських канадських ансамблiв ви не були точно. Нашо воно вам.То до реакцii глядачiв, серед яких не тiльки украiнцi. Ха! Точно такая же ситуация. В 2009-м ездили к родственникам в Эдмонтон. Пробыли 1.5 месяца, эйфория, море впечатлений. И как только в Борисполе перешли заветную черту, как говорится началось! Началось с касс Автолюкса, отсутствия там нами забронированных билетов и пошло и поехало. Закончилось тем, что на работе за 1.5 месяца моего отсутствия, зав. отделением, неплохого мужика, выгнали, потому как хабаря начальству недодал. Сейчас на моей бывшей работе такой цирк, что я, если бы остался в Украине, там бы точно уже не работал...
  10. Ще в додаток, бо вже не можу редагувати свiй попереднiй пост. Ви казали, що в Украiнi будете вiдчувати себе украiнцем. Думаэте эдмонтонськi украiнцi себе такими не вiдчувають. Тут украiнського бiльше нiж в Украiнi, то точно. Думаю, ваша проблема в Канадi в тiм, що ви не знайшли чим себе зайняти окрiм роботи. Для того э хоббi, громадська дiяльнiсть, волонтерство i т.п. Хоббi ще може дати деякий додаток до зарплати i часом непоганий. Я добре знаю группу украiнськоi молодi в Эдмонтонi, так вони завжди знають, чим себе зайняти в вiльний вiд роботи час. I роблять це дуже весело. Ми пiдстаркуватi украiнцi теж знаходимо чим себе зайняти, i зацiкавити.
  11. Ситуацiя може змiнитися i в Канадi i в Украiнi i вцiлому в свiтi. Я б навiть сказав, не може, а змiниться. Та i що з того, нiхто не знаэ результату? В Украiни, як цивiлiзованоi краiни, я нажаль нiяких перспектив не бачу, навiть якщо там все дешево i комусь навiть i платять добре. Заробити звiсно можна, але тихцем, без податкiв. Менi це вiдверто набридло. А який результат для краiни? Але навiть якщо заплатиш податки, iх все рiвно хтось вкраде. Розраховувати на якiсь перспективи, особливо для дiтей? Мммм, не знаю. Краiна не турбуэться про освiту молодого поколiння. Я то можу сказати точно, бо був свiдком як вбивали i продовжують вбивати колись вiдомий в багатьох краiнах навчальний заклад. Я вже мовчу про тупi эксперименти з навчальними программами, якi спускають зверху...
  12. Вы это серьезно? Я от этой "простоты" и удрал и даже в гости туда не хочется... Дешевая? Ну да, но смотря что и с чем сравнивать.
  13. Совершенно верно, забыл. В оригинале все это написано. Но обычно получившие PR его и имеют.
  14. Читать нужно в первоисточнике. Просроченный сертификат IELTS годится, если ничего нового не придумали.
  15. Ну не так все печально. Есть организации помогающие вновь прибывшим в трудоустройстве. В Эдмонтоне например Bredin Institute. Жена там взяла бесплатный "Retail" курс, после которого получила место работы. Они же предоставляют курс подготовки для лицензионного экзамена по некоторым специальностям. Если есть 5-10 тыс. денег, можно "выучиться" на что-то типа Office Assistant или Medical Office Assistant, Accounting. Если денег побольше, то и диплом какой-то посерьезнее получить. В Safeway можно попасть без образования. Там у них кстати очень хороший Union. Зарплата даже выше минималки. Знакомая в возрасте, без тутешнего образования, нашла работу в банке Servus, правда через пару лет это закончилось нервным срывом. Слишком уж большие требования на те деньги, что они платят. Посидела несколько месяцев на больничном, а сейчас работает в Safeway и вроде довольна. Так что в банк возьмут, если на интервью себя проявишь, там люди долго не задерживаются, но я бы не советовал.
×
×
  • Создать...