Перейти к содержанию

Chuvak

РОЗМИТНЕННЯ АВТО НА УКР БЛЯХАХ

Рекомендуемые сообщения

Опубликовано

Хто знає, чи реально розмитнити і поставити авто з українських на польські номери? 

Щоб не платити 50% його вартості.

Вхідні дані: в Польщі пезперервно 1.5+ роки, за цей час отримав обивательство.

Я чув, що існує якась пільга для першого розмитнення.

Опубликовано

В такой же ситуаации. Езжу на укр авто и польским гражданством и правами. Так понимаю, до первой проверки.

Тк двигатель 3,2 то попадаю почти под 50%.

Продавать жена не хочет. )

Опубликовано (изменено)

У мене польські права. Кажуть, по Польщі можна їздити, ще лояльно відносяться. Кажуть, що цей термін півроку якось можна обнулити

Изменено пользователем Chuvak
Опубликовано
13 hours ago, Chuvak said:

Вхідні дані: в Польщі пезперервно 1.5+ роки, за цей час отримав обивательство.

Поздно батенька пить Боржоми. Треба було в перший рік.

10 hours ago, Chuvak said:

Кажуть, що цей термін півроку якось можна обнулити

Правило там 12 месяцев от переезда, 6 месяцев от даты ввоза, при этом владение минимум 6 месяцев ДО переезда.

2 hours ago, Sabora said:

Это правило для иностранцев вроде.

Это правило действует на всех кто 2 года жил вне таможенного пространства ЕС.

Мой маленький недо-блог: http://blog.mail4yuna.tk/

Публикую, иногда, всякую всячину о легализации и просто полезности.

Опубликовано (изменено)

Юна, І що тепер? Які наслідки для мене? Розмитнення мого авто коштує біля 50% його вартості. Сума близько 10 тисяч доларів.

Дружина українка, авто куплене у шлюбі.

Як вийти з цього становища? Порадьте, будь ласка, рішення.

Опубликовано
6 минут назад, Chuvak сказал:

Юна, І що тепер? Які наслідки для мене? Розмитнення мого авто коштує біля 50% його вартості. Сума близько 10 тисяч доларів.

Дружина українка, авто куплене у шлюбі.

Есть подозрение, что копить 10000 или продать.

Опубликовано (изменено)

Перебування безперервне автомобіля - від лютого 2022.

Техпаспорт, номера - українські.

Зелена карта - оформлені в польській компанії.

З одного боку, є я, який завіз це авто будучи на ксп, а за рік оформив обивательство. Здається, я підлягаю штрафу в Польщі за нерозмитнення. 

З іншого боку - дружина, яка на візі Д, чекає КЧП. Здається, в польщі поки лояльно ставляться до людей з України на укр номерах.

Авто придбане у шлюбі, отже, кожен із партнерів має однакове юридичне право. 

1) який штраф за нерозмитнення?

2) чи можна ще потягнути рік, поки не закінчиться війна? Не хотіли би ставити авто на польську реєстрацію. А повернути його додому. Щоб два рази не розмитнювати одне і те ж авто

3) вже точно не маю права на mienie przesiedleńcze?

• Главные администраторы
Опубликовано
39 minutes ago, Chuvak said:

Авто придбане у шлюбі, отже, кожен із партнерів має однакове юридичне право. 

Это будет иметь значение, если Вы решите развестись и будете через суд делить имущество. В данном случае имеет значение только то, кто указан владельцем в техпаспорте.

Опубликовано
4 hours ago, Chuvak said:

1) який штраф за нерозмитнення? 

Принудительная растаможка + проценты по сумме.
Весь вопрос от когда принудительно, если словят конечно.

3) вже точно не маю права на mienie przesiedleńcze?

Точно точно, но советую что-бы получить ответ (наши-же ответы это лишь юридически советы ;)) написать в таможню письмо.
А ещё лучше начать процедуру и получать отрицательный ответ с объяснениями.

2) чи можна ще потягнути рік, поки не закінчиться війна?

Не слежу за военными законами. Не могу помочь.

Мой маленький недо-блог: http://blog.mail4yuna.tk/

Публикую, иногда, всякую всячину о легализации и просто полезности.

• Главные администраторы
Опубликовано
1 hour ago, Chuvak said:

Все настільки без варіантів?

Самый правильный вариант - продать машину в стране регистрации.

И купить здесь другую.

Опубликовано (изменено)
Ми в Польщі - поки закінчиться війна. Хочемо додому. Тут гарно, але дім є дім. Тужимо за близькими, яких не впускають до нас, а нас - до них. Кінець соплям.

Отже, виходить, що якщо зараз розмитнимо своє авто, то після повернення доведеться знову його розмитнювати - вже в Україні. 

Продавати теж не хочеться, адже воно мною дуже детально обслужене і дуже дорого. Це авто Д-класу. Таке ж саме тут купити нереалістично, бо тут ніхто так уважно до деталей не обслуговує авто. Хочеться на ньому хоча би ще років 5 поїздити.

Опубликовано
47 минут назад, Chuvak сказал:
Ми в Польщі - поки закінчиться війна. Хочемо додому. Тут гарно, але дім є дім. Тужимо за близькими, яких не впускають до нас, а нас - до них. Кінець соплям.

Отже, виходить, що якщо зараз розмитнимо своє авто, то після повернення доведеться знову його розмитнювати - вже в Україні. 

Продавати теж не хочеться, адже воно мною дуже детально обслужене і дуже дорого. Це авто Д-класу. Таке ж саме тут купити нереалістично, бо тут ніхто так уважно до деталей не обслуговує авто. Хочеться на ньому хоча би ще років 5 поїздити.

Решил ездить, пока не поймали. Грин карту только делаю. 

Опубликовано

Знайшов (видалено головним модератором форуму на підставі Правил форуму), яка має позитивний досвід у вирішенні питань mienie przesiedleńcze людям, які протермінували той рік після переїзду.

На чому вона грунтується:

1. якщо ви переїхали але ще маєте майно в попередній країні, можете довести що оплачуєте рахунки, тоді ви ще не "переїхали", адже ще маєте домогосподарство у попередній країні, яким керуєте.
  2. Відповідно, цей час "переїзду", після якого починається рік, зміщується.
  3. Відповідно, пишеться запит з проханням звільнити від податку та обгрунтовується.
  4. Далі приїжджаєш на митницю.
  5. Якщо позитивна децизія - авто стає на польський облік.
  6. Якщо негативна децизія - анульовується запит і я їжджу далі на українських бляхах. 

Що з цього вийшло - напишу протягом місяця-двох.

Опубликовано
14 hours ago, Chuvak said:

якщо ви переїхали але ще маєте майно в попередній країні, можете довести що оплачуєте рахунки, тоді ви ще не "переїхали", адже ще маєте домогосподарство у попередній країні, яким керуєте.

Це все добре, але при отриманні громадянства ви доводили що перебуваєте неперервно в Польщі 

Я тут знаю приклад коли знайомий 10 років їздив по Польщі на номерах не польских і нічого. Тобто штрафу скоріш за все за це не буде. За межі Польщі краще не їздити :) 

Потім правда все ж таки переоформив машину і платив розмитнення. 

Опубликовано
3 minutes ago, Chuvak said:

Так, але ця контора спирається на те, що якщо є домогосподарство в Україні, яким я керую, тоді я ще не зовсім переїхав.

Може контора знає підхід. Спробувати можна, а як ні то їздити так мабуть. 

Опубликовано

Я би їздив так, але часто буваю в Німеччині, Чехії, Італії, Хорватії, Угорщині, не хочу нарватись на штраф 50% вартості авто або несподівану конфіскацію. Тому й шукаю варіанти. Здається, що у цієї кантори є накатана схема.

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...