Chuvak Posted September 9, 2023 Report Share Posted September 9, 2023 Хто знає, чи реально розмитнити і поставити авто з українських на польські номери? Щоб не платити 50% його вартості. Вхідні дані: в Польщі пезперервно 1.5+ роки, за цей час отримав обивательство. Я чув, що існує якась пільга для першого розмитнення. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sabora Posted September 9, 2023 Report Share Posted September 9, 2023 В такой же ситуаации. Езжу на укр авто и польским гражданством и правами. Так понимаю, до первой проверки. Тк двигатель 3,2 то попадаю почти под 50%. Продавать жена не хочет. ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chuvak Posted September 9, 2023 Author Report Share Posted September 9, 2023 (edited) У мене польські права. Кажуть, по Польщі можна їздити, ще лояльно відносяться. Кажуть, що цей термін півроку якось можна обнулити Edited September 9, 2023 by Chuvak Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sabora Posted September 10, 2023 Report Share Posted September 10, 2023 Но не гражданам Польши. Это правило для иностранцев вроде. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yuna Posted September 10, 2023 Report Share Posted September 10, 2023 13 hours ago, Chuvak said: Вхідні дані: в Польщі пезперервно 1.5+ роки, за цей час отримав обивательство. Поздно батенька пить Боржоми. Треба було в перший рік. 10 hours ago, Chuvak said: Кажуть, що цей термін півроку якось можна обнулити Правило там 12 месяцев от переезда, 6 месяцев от даты ввоза, при этом владение минимум 6 месяцев ДО переезда. 2 hours ago, Sabora said: Это правило для иностранцев вроде. Это правило действует на всех кто 2 года жил вне таможенного пространства ЕС. Quote Мой маленький недо-блог: http://blog.mail4yuna.tk/ Публикую, иногда, всякую всячину о легализации и просто полезности. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chuvak Posted September 10, 2023 Author Report Share Posted September 10, 2023 (edited) Юна, І що тепер? Які наслідки для мене? Розмитнення мого авто коштує біля 50% його вартості. Сума близько 10 тисяч доларів. Дружина українка, авто куплене у шлюбі. Як вийти з цього становища? Порадьте, будь ласка, рішення. Edited September 10, 2023 by Chuvak 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sabora Posted September 10, 2023 Report Share Posted September 10, 2023 6 минут назад, Chuvak сказал: Юна, І що тепер? Які наслідки для мене? Розмитнення мого авто коштує біля 50% його вартості. Сума близько 10 тисяч доларів. Дружина українка, авто куплене у шлюбі. Есть подозрение, что копить 10000 или продать. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chuvak Posted September 10, 2023 Author Report Share Posted September 10, 2023 (edited) Перебування безперервне автомобіля - від лютого 2022. Техпаспорт, номера - українські. Зелена карта - оформлені в польській компанії. З одного боку, є я, який завіз це авто будучи на ксп, а за рік оформив обивательство. Здається, я підлягаю штрафу в Польщі за нерозмитнення. З іншого боку - дружина, яка на візі Д, чекає КЧП. Здається, в польщі поки лояльно ставляться до людей з України на укр номерах. Авто придбане у шлюбі, отже, кожен із партнерів має однакове юридичне право. 1) який штраф за нерозмитнення? 2) чи можна ще потягнути рік, поки не закінчиться війна? Не хотіли би ставити авто на польську реєстрацію. А повернути його додому. Щоб два рази не розмитнювати одне і те ж авто 3) вже точно не маю права на mienie przesiedleńcze? Edited September 10, 2023 by Chuvak Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlexAG Posted September 10, 2023 Report Share Posted September 10, 2023 39 minutes ago, Chuvak said: Авто придбане у шлюбі, отже, кожен із партнерів має однакове юридичне право. Это будет иметь значение, если Вы решите развестись и будете через суд делить имущество. В данном случае имеет значение только то, кто указан владельцем в техпаспорте. Quote Незнание законов не освобождает от наказания. Знание - как правило, да. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yuna Posted September 10, 2023 Report Share Posted September 10, 2023 4 hours ago, Chuvak said: 1) який штраф за нерозмитнення? Принудительная растаможка + проценты по сумме. Весь вопрос от когда принудительно, если словят конечно. 4 hours ago, Chuvak said: 3) вже точно не маю права на mienie przesiedleńcze? Точно точно, но советую что-бы получить ответ (наши-же ответы это лишь юридически советы ;)) написать в таможню письмо. А ещё лучше начать процедуру и получать отрицательный ответ с объяснениями. 4 hours ago, Chuvak said: 2) чи можна ще потягнути рік, поки не закінчиться війна? Не слежу за военными законами. Не могу помочь. Quote Мой маленький недо-блог: http://blog.mail4yuna.tk/ Публикую, иногда, всякую всячину о легализации и просто полезности. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chuvak Posted September 10, 2023 Author Report Share Posted September 10, 2023 Все настільки без варіантів? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlexAG Posted September 10, 2023 Report Share Posted September 10, 2023 1 hour ago, Chuvak said: Все настільки без варіантів? Самый правильный вариант - продать машину в стране регистрации. И купить здесь другую. 1 Quote Незнание законов не освобождает от наказания. Знание - как правило, да. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Davidoff Posted September 11, 2023 Report Share Posted September 11, 2023 20 hours ago, Chuvak said: чи можна ще потягнути рік, поки не закінчиться війна? а хто сказав, що вона за рік закінчиться? 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chuvak Posted September 11, 2023 Author Report Share Posted September 11, 2023 (edited) Ми в Польщі - поки закінчиться війна. Хочемо додому. Тут гарно, але дім є дім. Тужимо за близькими, яких не впускають до нас, а нас - до них. Кінець соплям. Отже, виходить, що якщо зараз розмитнимо своє авто, то після повернення доведеться знову його розмитнювати - вже в Україні. Продавати теж не хочеться, адже воно мною дуже детально обслужене і дуже дорого. Це авто Д-класу. Таке ж саме тут купити нереалістично, бо тут ніхто так уважно до деталей не обслуговує авто. Хочеться на ньому хоча би ще років 5 поїздити. Edited September 11, 2023 by Chuvak Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sabora Posted September 11, 2023 Report Share Posted September 11, 2023 47 минут назад, Chuvak сказал: Ми в Польщі - поки закінчиться війна. Хочемо додому. Тут гарно, але дім є дім. Тужимо за близькими, яких не впускають до нас, а нас - до них. Кінець соплям. Отже, виходить, що якщо зараз розмитнимо своє авто, то після повернення доведеться знову його розмитнювати - вже в Україні. Продавати теж не хочеться, адже воно мною дуже детально обслужене і дуже дорого. Це авто Д-класу. Таке ж саме тут купити нереалістично, бо тут ніхто так уважно до деталей не обслуговує авто. Хочеться на ньому хоча би ще років 5 поїздити. Решил ездить, пока не поймали. Грин карту только делаю. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chuvak Posted September 12, 2023 Author Report Share Posted September 12, 2023 https://in-poland.com/shtraf-do-1000-zlotyh-za-nezaregistrirovannyj-vo-vremja-avtomobil/ Знайшов лише таку інформацію про штраф Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chuvak Posted August 21 Author Report Share Posted August 21 Знайшов (видалено головним модератором форуму на підставі Правил форуму), яка має позитивний досвід у вирішенні питань mienie przesiedleńcze людям, які протермінували той рік після переїзду. На чому вона грунтується: якщо ви переїхали але ще маєте майно в попередній країні, можете довести що оплачуєте рахунки, тоді ви ще не "переїхали", адже ще маєте домогосподарство у попередній країні, яким керуєте. Відповідно, цей час "переїзду", після якого починається рік, зміщується. Відповідно, пишеться запит з проханням звільнити від податку та обгрунтовується. Далі приїжджаєш на митницю. Якщо позитивна децизія - авто стає на польський облік. Якщо негативна децизія - анульовується запит і я їжджу далі на українських бляхах. Що з цього вийшло - напишу протягом місяця-двох. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Art777 Posted August 22 Report Share Posted August 22 14 hours ago, Chuvak said: якщо ви переїхали але ще маєте майно в попередній країні, можете довести що оплачуєте рахунки, тоді ви ще не "переїхали", адже ще маєте домогосподарство у попередній країні, яким керуєте. Це все добре, але при отриманні громадянства ви доводили що перебуваєте неперервно в Польщі Я тут знаю приклад коли знайомий 10 років їздив по Польщі на номерах не польских і нічого. Тобто штрафу скоріш за все за це не буде. За межі Польщі краще не їздити Потім правда все ж таки переоформив машину і платив розмитнення. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chuvak Posted August 22 Author Report Share Posted August 22 Так, але ця контора спирається на те, що якщо є домогосподарство в Україні, яким я керую, тоді я ще не зовсім переїхав. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Art777 Posted August 22 Report Share Posted August 22 3 minutes ago, Chuvak said: Так, але ця контора спирається на те, що якщо є домогосподарство в Україні, яким я керую, тоді я ще не зовсім переїхав. Може контора знає підхід. Спробувати можна, а як ні то їздити так мабуть. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chuvak Posted August 22 Author Report Share Posted August 22 Я би їздив так, але часто буваю в Німеччині, Чехії, Італії, Хорватії, Угорщині, не хочу нарватись на штраф 50% вартості авто або несподівану конфіскацію. Тому й шукаю варіанти. Здається, що у цієї кантори є накатана схема. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chuvak Posted August 22 Author Report Share Posted August 22 Хто знає, чи можна залишити собі українські номери? Якщо за рік захочу поїхати в Україну, їх знову можна буде поставити на авто? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...