Carlos Опубликовано 20 мая, 2023 Жалоба Опубликовано 20 мая, 2023 За первый квартал ВВП еврозоны вырос на 0,1%, а ЕС – на 0,2%. Примечательно, что польские результаты максимальные – рост за квартал составил 3,9%. На втором месте Португалия с 1,6%. Цитата
sicario Опубликовано 22 мая, 2023 Жалоба Опубликовано 22 мая, 2023 Знайомі вже більше тижня шукають квартиру в оренду. Абсолютно скрізь відмовляють по причині ''здаємо тільки полякам'' або й прямо кажуть ''українцям не здаємо''. Я так розумію, такі ''тренди'' особливо посилилися за останній рік... Цитата
Yuna Опубликовано 22 мая, 2023 Жалоба Опубликовано 22 мая, 2023 48 minutes ago, sicario said: квартиру в оренду Такие тренды в Варшаве, явно... 1 Цитата Мой маленький недо-блог: http://blog.mail4yuna.tk/ Публикую, иногда, всякую всячину о легализации и просто полезности.
Chuvak Опубликовано 22 мая, 2023 Жалоба Опубликовано 22 мая, 2023 (изменено) Вчора з сім’єю гуляли, на лавочках було написано щось типу "ukraincy won". Але я сказав, що у всіх країнах є розумні і дурні, є порядні громадяни і злочинці. Також є вандали. Тому порадив не звертати уваги на подібні написи. Можливо, ваші знайомі були з дітьми (умова оказіональна), або візуально не платоспроможні? Зазвичай, як я бачу, гроші нікому тут в Польщі не пахнуть. Изменено 22 мая, 2023 пользователем Chuvak 2 Цитата
AntonijK Опубликовано 23 мая, 2023 Жалоба Опубликовано 23 мая, 2023 16 часов назад, sicario сказал: відмовляють по причині ''здаємо тільки полякам' Так бывало и несколько лет назад. 16 часов назад, sicario сказал: Я так розумію, такі ''тренди'' особливо посилилися за останній рік... Поляки еще не успели привыкнуть к потоку мигрантов начиная с 14го, а тут .... Естественно все накладывает отпечаток. Цитата
AntonijK Опубликовано 23 мая, 2023 Жалоба Опубликовано 23 мая, 2023 В 20.05.2023 в 7:42 PM, Carlos сказал: За первый квартал ВВП еврозоны вырос на 0,1%, а ЕС – на 0,2%. Примечательно, что польские результаты максимальные – рост за квартал составил 3,9%. На втором месте Португалия с 1,6%. По итогам года ВВП прогнозируют небольшой, а инфляцию +- 11%. Цитата
sicario Опубликовано 23 мая, 2023 Жалоба Опубликовано 23 мая, 2023 18 hours ago, Chuvak said: Можливо, ваші знайомі були з дітьми (умова оказіональна), або візуально не платоспроможні? молода пара, котрі мешкали в Польщі майже 3 роки до цього, знання польської і англійської на розмовному рівні, обоє з вищою освітою і працювали в Польщі не на будовах чи заводах. 18 hours ago, Chuvak said: ukraincy won". Але я сказав, що у всіх країнах є розумні і дурні, є порядні громадяни і злочинці. Також є вандали. Тому порадив не звертати уваги це дійсно так, але то все ж більше як самозаспокоювання, бо на скільки розумію, з цим стикаються в основному тільки власники укр.громадянства, до всіх інших такого ''особливого'' відношення немає. Цитата
sicario Опубликовано 23 мая, 2023 Жалоба Опубликовано 23 мая, 2023 2 hours ago, AntonijK said: не успели привыкнуть к потоку мигрантов іммігранти ж тим і відрізняються від переселенців з біженцями, що перші - зацікавлені влитись у нове суспільство та розчинитись в ньому, а другі - вимушені жити на чужині не з власної волі та будувати навколо себе маленьку батьківщину, відповідно і відношення до нової країни та їх власна поведінка загалом дуже суттєво різниться.. 1 Цитата
AntonijK Опубликовано 23 мая, 2023 Жалоба Опубликовано 23 мая, 2023 5 часов назад, sicario сказал: з цим стикаються в основному тільки власники укр.громадянства, до всіх інших такого ''особливого'' відношення немає. Позвольте не согласиться, наверно не все так однозначно. Просто "інших" їх набагато менше ніж, громадян України, тому і які те питання і проблеми з громадянами України набагато помітніші, ніж проблеми "інших". Цитата
Chuvak Опубликовано 23 мая, 2023 Жалоба Опубликовано 23 мая, 2023 (изменено) Я за більше року жодного разу не стикнувся з упередженим ставленням поляків до мене. Навпаки, у мене завжди було таке ж відчуття, як і в Україні, коли ти відчуваєш соціальний прошарок, в якому знаходишся і в Польщі цей прошарок такий самий. Я від поляків отримував виключно приязне ставлення. Изменено 23 мая, 2023 пользователем Chuvak Цитата
emigrant007 Опубликовано 23 мая, 2023 Жалоба Опубликовано 23 мая, 2023 11 hours ago, sicario said: до всіх інших такого ''особливого'' відношення немає Це вам так здається. Почитайте групи мігрантів з Африки або Індії. Там прямо радять де і після якої години по вулицях не ходити. 1 1 Цитата