Перейти к содержанию

Vo_Vik

Галичина на Чемодане и в Канаде.

Рекомендуемые сообщения

Опубликовано (изменено)

Щось ми певно про різні речі говоримо. Нащо сидіти на тому дурному концерті? А Ялинковича слухати на новий рік, то взагалі можна сказати свято собі спортити.

Кажу що все, що хочу слухати і дивитись вибираю сам, а не чекаю поки це за мене зроблять власники телеканалів, благо технології зараз дозволяють.

Доречі в неті є кілька радіостанцій, які дають тільки україномовний ефір, слухайте їх. Наприклад Львівська хвиля чи Радіо Дзвони.

Изменено пользователем J.D.
Оверквотинг
Опубликовано (изменено)

Мені здається, що про речі одинакові пишемо, просто по різному їх розуміємо. А привітання президента на новий рік слухати, то просто така традиція, та й зручно, він собі щось побормоче як все у нас все "покращено", а потім дзвін курантів. Чи як ви визначаєте настання нового року?

Аналогічно.

Так, я знаю, однак якщо Перший національний "заговорив" на російській, то і Львівську хвилю може спіткати така ж доля. Почнеться все з попси (якщо вже не почалось), а закінчиться різними розважальними ефірами на російській мові.

Изменено пользователем J.D.
Оверквотинг
Опубликовано
  odonacer сказал:
А привітання президента на новий рік слухати, то просто така традиція, та й зручно, він собі щось побормоче як все у нас все "покращено", а потім дзвін курантів. Чи як ви визначаєте настання нового року?

Ну як... На центральну площу їдемо. Разом з усіма рахуємо вголос зворотній відлік, дивлячись на світлове табло, а потім відкорковуємо шампанське і піднімаємо бокали під фейерверк. Весело, дуже гарно... і ніякої кислої пики та бурмотіння з екрану.

Balon Greyjoy: Hard places make hard men, and hard men rule the world.
Опубликовано
  Aidan сказал:
Ну як... На центральну площу їдемо. Разом з усіма рахуємо вголос зворотній відлік, дивлячись на світлове табло, а потім відкорковуємо шампанське і піднімаємо бокали під фейерверк. Весело, дуже гарно... і ніякої кислої пики та бурмотіння з екрану.

Ось у вас така традиція, а у мене, все таки, послухати "шановного пана" вдома, у коли друзів або родини, тим самим підняти собі настрій (хоча зараз вже не смішно).

Доречі, щодо росіїнізації нас - ще будучи кіндером, памятаю, бачив сюжет на якомусь каналі, там показували як старенька бабця у Львові цеглиною вибила вікно у редакції російськомовної газети, а зараз є таке пердчуття, що будуть "бити" вже україномовні та опозиційні ресурси, поправка - уже "бють"!

P.S. Оверквотинг? Ні, не чув :)

Опубликовано

Ну, ми до 2010 року теж використовували промову "шановного пана" як можливість зробити останні святково-хвилюючі приготування (коли святкували в Україні, звичайно), а от зараз якось воно на площі... веселіш стало.

Щось мені сьогодні взагалі таке наснилося, таке... ніби я в облраді, спілкуюся з однією пані, якої там насправді вже багато років нема, але в снах все ж можливо... і нібито вона мені каже, що таки буде референдум за відокремлення третини України від інших двох третин (як вираховуватимуться частини, не пояснила ;) ). Чесно. Прокинулася і думаю: тре менше читати "Кореспондент" увечорі. :lol:

Опубликовано
  Aidan сказал:
Щось мені сьогодні взагалі таке наснилося, таке... ніби я в облраді, спілкуюся з однією пані, якої там насправді вже багато років нема, але в снах все ж можливо... і нібито вона мені каже, що таки буде референдум за відокремлення третини України від інших двох третин (як вираховуватимуться частини, не пояснила ;) ). Чесно. Прокинулася і думаю: тре менше читати "Кореспондент" увечорі. :lol:

Ну то що, може створемо якусь нову партію? Наприклад, партія сепаратистів України? :lol: :lol: :lol: Але ні, мабуть так не піде, абрівітура якась не дуже красномовна.

Skilled Workers (NOC 7252-B)

November 28, 2010 - Began to search for job offer

December 4, 2010 - IELTS

July 8, 2011 - Finally I have received my Job Offer

January 26, 2012 - Application received

March 14, 2012 - Acknowledged Receipt of Application

February 11, 2013 - Additional documents requested

January 16, 2014 - Additional documents requested

July 28, 2014 - Letter of refusal has been received

July 29, 2014 - The end of our immigration ambitions

Опубликовано

Чого? Латиницею навіть дуже красномовно... майже PSY... oppa Gangnam Style... і пішли гоцати з тою версією, де Сердючка: гоп, гоп, гоп, а ми танцюєм...

Опубликовано

1. Про те як визначаю настання нового року. З часу на компютері, вибухів феєрверків на вулиці.

2. Про УТ1 і Львівську хвилю. УТ1 державне, прийшли до влади "державники" от і маємо те що маємо.

3. Про україномовні радіо, це політика власників, поміняються власники і редакційна політика, то поміняється аудиторія. Підуть туди де будуть пропонувати україномовний контент. Я не будут слухати те що мені не подобається тільки через традицію.

4. Про ялинковича, якби то був прямий ефір і була ймовірність що на нього впаде ялинка, то був би єдиний стимул дивитись. А так(

5. Про сепаратизм. Варіант але не з нашим щастям. Я би тоді можливо навіть і вернувся.

6. Про наше щастя, оце почав придивлятись до малозаселених територій на Землі, де все ж таки сепаратизм можливий з малою кількістю адептів.

7. Про оверквотінг. Вибачаюсь забувся. Останнє повідомлення не цитуємо, а просто на нього відповідаємо.

ПС: Як вам самоназва Венедія - Venedia. І відповідно Венеди / Венед/ Венедка /Veneds/Venedian?

Опубликовано
  Vo_Vik сказал:
1. Про те як визначаю настання нового року. З часу на компютері, вибухів феєрверків на вулиці.

2. Про УТ1 і Львівську хвилю. УТ1 державне, прийшли до влади "державники" от і маємо те що маємо.

3. Про україномовні радіо, це політика власників, поміняються власники і редакційна політика, то поміняється аудиторія. Підуть туди де будуть пропонувати україномовний контент. Я не будут слухати те що мені не подобається тільки через традицію.

4. Про ялинковича, якби то був прямий ефір і була ймовірність що на нього впаде ялинка, то був би єдиний стимул дивитись. А так(

5. Про сепаратизм. Варіант але не з нашим щастям. Я би тоді можливо навіть і вернувся.

6. Про наше щастя, оце почав придивлятись до малозаселених територій на Землі, де все ж таки сепаратизм можливий з молою кількістю адептів.

7. Про оверквотінг. Вибачаюсь забувся. Останнє повідомлення не цитуємо, а просто на нього відповідаємо.

По всіх пунктах погоджуюсь, одна всерівно не приємно.

А от наскільки я памятаю - оверквотинга не було, принаймні у мене, бо я завжди ставлю лише одну цитату, ту, на яку відповідаю, так що тут невідомо що то було - якась чистка? Хоча діє модераторів єдіні правильні і сперечатись із ними не можна, тому хай вже буде :)

P.S. А за Галичину та Галичан, або Галіцію та Галіціян :)

Опубликовано

А за Галичину, Галичина вона там де має бути. А от в Західній Сахарі чи островах карибського басейну треба щось нове. Мо Атланти?

Хіба Нова Галичина, на зразок Нової Шотландії чи Нової Зеландії чи Нового Підвенно Вельсу. Хоча тоді новогаличанин виходить трохи смішно.

Опубликовано
  Aidan сказал:
...Чесно. Прокинулася і думаю: тре менше читати "Кореспондент" увечорі. :lol:

Нi, потрібно до Канади іммігрувати. Оце і є наше відокремлення. Оце і є наш сепаратизм.

Якщо народ піде з Гамнюковичем, то я піду... ні не проти свого народу, я піду в імміграцію.

Правда в моєму випадку був Кучмагейт і я тоді вже вирішив - з народом, з такою "елітою" нічого не вийде. І ось я тут.

The best things in life aren’t things.

"...Я между прочем такой же как и вы человек, в отличии от вас..."

Опубликовано

Хоча, десь в глибині душі все ще залишається окраєць віри. А може всетаки щось зміниться?..

The best things in life aren’t things.

"...Я между прочем такой же как и вы человек, в отличии от вас..."

Опубликовано

Та і в Канаді не все так добре, оце дивлюсь на внуків першої хвилі імміграції, вроді ще українську розуміють, але між собою все вже по англійськи. От і думається як ото зберегти.

Опубликовано

Оце набрав Щедрик латинкою, а ну чи не важко читати?:

Sĉedryk sĉedryk, sĉedrivoĉka,

pryletila lastivoĉka,

stala sobi sĉebetaty,

hospodarâ vyklykaty:

"Vyjdy, vyjdy, hospodarû,

podyvysâ na koŝaru,

tam oveĉky pokotylys’,

a âhnyĉky narodylys’.

V tebe tovar ves’ ĥoroŝyj,

budeŝ maty mirku hroŝej,

V tebe tovar ves’ ĥoroŝyj,

budeŝ’ maty mirku hroŝej,

ĥoĉ ne hroŝey, to polova:

v tebe ẑinka ĉornobrova."

Sĉedryk sĉedryk, sĉedrivoĉka,

pryletila lastivoĉka.

Опубликовано
  Vo_Vik сказал:
Та і в Канаді не все так добре, оце дивлюсь на внуків першої хвилі імміграції, вроді ще українську розуміють, але між собою все вже по англійськи. От і думається як ото зберегти.

Можна своїх дітей, ще з самого динитсва, водити на усілякі українські заходи та фестивалі, записати у Пласт, якщо такий є в Канаді і намагатись розмовляти з ними на Українській, а то забудуть і нічого, крім імені, не буде повязувати їх із Україною.

Опубликовано

Та весь прикол в тому, що більшість в пласті зараз те покоління, яке говорить між собою англійською, традиції мо які збереже, а от мову не знаю, думаю над цим. Телевізор доречі одна з причин по якій забувають, адже всі дитячі герої говорять до них англійською.

Опубликовано

Я, хоч і філолог, і до культурології маю відношення, нічого розумного тут порадити не можу. Бо провівши пів-життя в англомовних країнах без родини та українських друзів, маю визнати, що англійською мені таки зручніше послуговуватися на повсякденному рівні (а в роботі - 100%). Коли дуже знервована, хворію або випила зайву чарку - переходжу на неї, перш, ніж сама помічаю. Батьки та коханий вже звикли, пристосувалися... А що - мова і граматично, і фонетично набагато простіша; і більшість людей в моєму оточенні спілкуються нею.

Так що максимум, що можна зробити для того, щоб діти в Канаді не забували мову, - це постійно забезпечувати їм мовне оточення: фільми, мульти (знов-таки аргумент за Інтернет і проти ТБ), цікаві книжки... Ну й самім намагатися дома розмовляти на якомога чистій мові, без англіцизмів, наскільки це можливо. Але доведеться прийняти за факт, що першою у них все ж таки буде англійська чи французька, тому що свідомість визначається саме буттям, цей закон діалектики поки що ніхто не спростував. Ви ж не збираєтеся зачинити їх в межах української діаспори, відправити вчитися до Могилянки чи у "Політехніку"... І який шанс, що вони зустрічатимуться та одружаться саме з такими ж дітьми українських іммігрантів - а не з кимось "місцевим"? Невеликий. Мені здається, що важливіше передати їм саме українську культуру, зробити це... не знаю, як сказати... інтегральною частиною їхнього власного "я". Тоді мова додасться сама собою. І повертаючись до того, що обговорювали кілька постів тому, - важливо, щоб діти, особливо коли вони стануть підлітками, щиро вважали, що українське - це таки круто. Решту зроблять самі.

Опубликовано

Я вважаю, що важливіше передати культуру і усвідомлення себе українцем. По Радіокасту була передача про День подяки, то там було інтервю з одним дядьком, нащадком українських імігрантів, який українською ні бум-бум. Трохи розуміє... Але він в себе в містечку поширює інформацію про голодомор, він відчуває себе українцем. Оце головне.

Передавати мову складно. Не хочеться щоб і дитина була чужою на вулиці, якщо буде говорити тільки українською...

Опубликовано

Дитина на вулиці через мову не буде чужою. Максимум кілька днів. Не перебільшуйте словниковий запас вулиці.

А на рахунок мислі, оце вже коло року муляє мене думка, як би виглядала українська мова якби вона була аналітичною чи аглюкативною. Але якось часу не стає і знань щоб посидіти по проектувати)

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...