smisha Опубликовано 6 октября, 2013 Жалоба Опубликовано 6 октября, 2013 Вибачте що так довго відповідаю. Професія автомеханік. Дякую. Просто цікаво стало, які професії успішно проходять процес. Цитата <noindex>-----Блог про Квебек-----</noindex>
Vo_Vik Опубликовано 14 октября, 2013 Автор Жалоба Опубликовано 14 октября, 2013 Привітаю я Aidan тут. А то в тій темі загубиться) Хай реальність виявиться навіть кращою ніж ви там собі напланували) Ласкаво просимо до Дому. Цитата
Aidan Опубликовано 15 октября, 2013 Жалоба Опубликовано 15 октября, 2013 Vo_Vik, дякую! Не загубиться, у мене нічого не губиться. І так, дуже хочеться, щоб реальність була прихильною. І вже дуже-дуже хочеться нарешті додому і нормально вже жити, а не чекати на те життя. Цитата Balon Greyjoy: Hard places make hard men, and hard men rule the world.
San-Frankivsko Опубликовано 15 октября, 2013 Жалоба Опубликовано 15 октября, 2013 Привітаю я Aidan тут я чОгось не знаю?.... .... але, користуючись нагодою, приєднуюсь до привітань... Цитата
Aidan Опубликовано 15 октября, 2013 Жалоба Опубликовано 15 октября, 2013 Ну... я всіх пабєділа і будєт мінє щастя у свєтлому образі канадської візи. А оскільки я така гонорова, то ще й темку окрему зробила, щоб повихвалятися цим і на привітання напроситися. От і напросилася. Так що дякую, навіть якщо ви не знаєте, чого тут вітаються. Так веселіше! Цитата Balon Greyjoy: Hard places make hard men, and hard men rule the world.
Aitak Опубликовано 15 октября, 2013 Жалоба Опубликовано 15 октября, 2013 Ну... я всіх пабєділа і будєт мінє щастя у свєтлому образі канадської візи. А оскільки я така гонорова, то ще й темку окрему зробила, щоб повихвалятися цим і на привітання напроситися. От і напросилася. Так що дякую, навіть якщо ви не знаєте, чого тут вітаються. Так веселіше! Хай так і буде!!!!!!!! ВІТАЮ!!!! Цитата
Aidan Опубликовано 15 октября, 2013 Жалоба Опубликовано 15 октября, 2013 Aitak, дякую! Цитата Balon Greyjoy: Hard places make hard men, and hard men rule the world.
Moneysack Опубликовано 17 октября, 2013 Жалоба Опубликовано 17 октября, 2013 Хе, Aidan, я тільки помітив, що ви підпис змінили на більш актуальний В мене ця пісня стоїть як рінгтон. Та і хочеться заспівати разом з вами '...за спинов лишивсі родіни кордон...' Коли вилітаєте? Цитата NOC 0111 14.09.2009 отправлен пакет в Сидней / 12.04.2011 POVL / 26.04.2011 Визы в паспортах The show must go on!
Aidan Опубликовано 17 октября, 2013 Жалоба Опубликовано 17 октября, 2013 Ха, в мене це теж зараз рінгтоном... було... смартфон здох, падлюка. Так що я поки не мобільна. Але в плеєрі час від часу слухаю. А ще одразу записала собі улюблену з дитинства "Ну, вот исчезла дрожь в руках, теперь наверх..." Плануємо вилітати на кінець першого тижня листопада, а там видно буде. Ще треба з роботодавцем остаточно все узгодити по датах, по всьому. І маму треба якось до нашого відльоту випхати до Львова: вона не хоче нікуди їхати, а я не хочу лишати її тут саму - якраз буде річниця тата... а там Різдво, Новий рік... ну зовсім не хочу, щоб вона сама була в порожній хаті; все ж краще до брата, тим більше, що вони так її просять на всю зиму до них... І як її переконати? Це ще клопіт... Цитата Balon Greyjoy: Hard places make hard men, and hard men rule the world.
Vo_Vik Опубликовано 17 октября, 2013 Автор Жалоба Опубликовано 17 октября, 2013 Цікаво, ця пісня в усіх в момент виїзду з України крутиться? Кажіть мамі, хай на тиждень-два поїде, як не сподобається, то вернеться. А там вже брата завдання буде її переконати. Цитата
Aidan Опубликовано 17 октября, 2013 Жалоба Опубликовано 17 октября, 2013 Аби ж воно так просто було - вона й на тиждень нікуди їхати не хоче. Питаю - а тут що робитимеш? - Не знаю... Телек дивитися буду... читати... гуляти над Дніпром... - Сама? - Сама, а що? Мда. Я вже думаю, що треба буде якось її заманити в машину, втопити педальку і не зупинятися аж від Полтави до Вінниці чи й далі. Щоб вже дороги назад не було. А пісня - ну так а хтось може інший варіант запропонувати? Там, здається, все сказано! Цитата Balon Greyjoy: Hard places make hard men, and hard men rule the world.
Jmenka Опубликовано 17 октября, 2013 Жалоба Опубликовано 17 октября, 2013 Aidan, не покупайте телефон в Украине, купите в Канаде уже. Я приехала со своим телефоном, так это напасть какая-то была, пока подключила свой мобильник, т.к. не всех операторов может поддерживать. И у меня был новый, хороший смартфончик HTC, купленный в Украине Перебейтесь с каким-нибудь стареньким. Вам там уже осталось: день продержаться, ночь простоять... А здесь может купить новый классный по хорошей цене, а если на контракт, то вообще эппл 5 обойдется в 200баксов Цитата
Aidan Опубликовано 17 октября, 2013 Жалоба Опубликовано 17 октября, 2013 Jmenka, борони мене боже від "окофонів", я ворог цього бренду №1! А якщо серйозно, то мені вже подарували новий Sony Xperia V. Не думаю, що з ним будуть проблеми, тим більше, що він розрахований і на американські мережі теж. Цитата Balon Greyjoy: Hard places make hard men, and hard men rule the world.
smisha Опубликовано 19 октября, 2013 Жалоба Опубликовано 19 октября, 2013 Телефон краще купити в Україні, тільки нормальний, не сірий (як відрізнити - х.з.). Потрібно просто дивитись щоб підходив під канадські частоти. Чому в Канаді - бо не потрібно буде розлочувати, чи підписуватись на контракт. Один з виходів - замовляти на eBay. Я користуюсь "українським" НТС вже більше року, жодних аномалій не виявлено. Щодо імігрантської музики, то в мене в голові час від часу крутилась радісно-сумна апатична мелодія <noindex> </noindex> - Що буде, то буде. Тому ще така справа, де ти не зовсім контролюєш ситуацію і результату може взагалі не бути. Цитата <noindex>-----Блог про Квебек-----</noindex>
Aidan Опубликовано 19 октября, 2013 Жалоба Опубликовано 19 октября, 2013 Ну, сподіваюся, що буде все ОК, що телефон не сірий (і справді, хтозна, як його відрізнити, на вигляд нормальний...) і все таке інше. Не буде працювати - ну, щось придумаю. Бо так, не хочу починати одразу з контрактів, хочу спочатку розібратися з операторами, планами, що мені потрібно... Que sera sera любила наспівувати моя хорватська подруга в коледжі (в Алабамі ), я від неї вперше цю пісню почула, тому вона (пісня) у мене асоціюється з тим періодом - адаптація, культурний шок, відчуття вселенської самотності... Коханий вчора спитав: зі мною теж так буде? Не думаю, відповідаю, по-перше тобі вже далеко не 17 років, а по-друге, ти будеш не сам: я поруч, давні друзі в одній і тій же країні з тобою, ну просто що треба 2-3 години на літаку... скайп, емейл, СМСи... Це ж у мене нічого цього тоді не було, а зараз, дякувати Великому Інтернету, ти ніколи не сам і не відрізаний. А те, що іміграційний процес ти ніяк не контролюєш - це так. Чому я і зробила собі Польщу запасним аеродромом. Там я якраз контролювала кожний крок і була впевнена в усьому, що роблю і отримаю на виході. Цитата Balon Greyjoy: Hard places make hard men, and hard men rule the world.
Merien Опубликовано 7 ноября, 2013 Жалоба Опубликовано 7 ноября, 2013 Доброго всім дня! Сподіваюсь, приймете й мене в цю тему, оскільки вона мені рідна на цьому форумі (рідне місто- Львів) Aidan, я теж приєднуюсь до привітань, бажаю щоб омріяне нове життя було щасливим, успішним та легким,нехай все задумане вдається Щодо себе-попрошу порад у форумчан, тому що заплуталась яким шляхом рухатись в емміграційному процесі, вичитавши і офіційний сайт,і форуми. Оцініть,будь-ласка,мої шанси і допоможіть порадою...Мені 30 років, освіта-магістр (але 11 років школи+5 університету=16 років), досвід роботи 6 років за спеціальністю (працюю фінансовим аналітиком в банку, підкажіть чи проходить моя спеціальність по списку NOC 1112 Financial and investment analysts), англійську знаю непогано,планую підтянути і здати пробний IELTS(на сьогодні ставлю собі 8-9 балів за песимістичним прогнозом ).У мене є доця 3 рочки та чоловік з вищою економічною освітою, роботою за спеціальністю (не технічна і не робітнича) та базовим знанням англійської мови. Підкажіть, будь-ласка, чи можу я отримати бали за таких родичів в Канаді, як двоюрідна тітка з чоловіком та троюрідні брат і сестра (проживають в Торонто), чи можуть вони мені якимось чином допомогти в плані емміграції? Чи можу я із своєю спеціальність подаватись за Федеральною програмою, чи реальніше шукати роботодавця десь в Саскачевані (думаю якщо таке чудо і станеться-то на низькокваліфіковану роботу) і йти за провінційною програмою? Не дуже хотілося б виїжджати через навчання Буду вдячна за всі відповіді Цитата
Aidan Опубликовано 7 ноября, 2013 Жалоба Опубликовано 7 ноября, 2013 Merien, дякую за вітання. Одразу хочу попередити: не розраховуйте на федералку. Якщо наступного року буде набір - вважайте це дивом. Але з того, що зараз відбувається в плані реформи системи, є всі підстави вважати, що наступного року прийом заяв заморозять (як це було минулого року), а потім вже буде все зовсім інакше - апліканти подаватимуть заяви про намір імігрувати до Канади, а роботодавці вже самі вибиратимуть їх; кого вибрали - тих і пропустять. Тож, якщо їхати через навчання ви не хочете, то шукайте роботодавця. Але проблема в тому, що низькокваліфікована роботоа не дасть вам права залишитися в Канаді по закінченні контракту, тож робота має бути лише кваліфікованою; ну, принаймні, середнього рівня. Але без досвіду роботи вас, звичайно, не візьмуть. Тож якщо ви не хочете вчитися в Канаді, а до Канади хочете - міняйте фах та здобувайте 2-3 роки досвіду тут. І знов-таки, це ще буде питання на рівні спочатку HRSDC або провінції, а потім на рівні посольства - чому змінили фах, чому саме на цей... Якщо підете цим шляхом, вибір треба буде робити дуже виважено, з прицілом на всі ці моменти. Може, все ж, через навчання простіше? Двоюрідні можуть якось допомогти на рівні лише провінційної програми залежно від умов (читайте умови для потрібної вам провінції); троюрідні - хіба що в Манітобі. Цитата Balon Greyjoy: Hard places make hard men, and hard men rule the world.
Merien Опубликовано 8 ноября, 2013 Жалоба Опубликовано 8 ноября, 2013 Якщо ж зробити чоловіка основним аплікантом, тому що має досвід роботи на будівництві (не великий і без підтвердження). Чи прийметься таке до уваги? Цитата
Aidan Опубликовано 8 ноября, 2013 Жалоба Опубликовано 8 ноября, 2013 Ну а що йому дасть непідтверджений досвід? Шукайте шляхи отримати це підтвердження; Канада досить серйозно до цього ставиться. І досвід має бути, по-перше, не менше 1 року full-time (або 2 років part-time), а по-друге, свіжий, не давніше за 5 років. Інакше можуть вимагати документальне підтвердження, яким чином він підтримував навички весь цей час. Цитата Balon Greyjoy: Hard places make hard men, and hard men rule the world.
BOBY100 Опубликовано 8 ноября, 2013 Жалоба Опубликовано 8 ноября, 2013 Merien, а Ви не дивились на провінційні програми, типу манітобської. Думаю за їхніми критеріями Ви проходите. IELTS 8-9 балів у найгіршому варіанті? Мені здається,що 9 - це найвищий бал, якщо Ви на такому рівні знаєте мову - це величезний плюс. Про родичів із Торонто у випадку провінційної програми краще забути і ніде не вказувати. Цитата
Aidan Опубликовано 8 ноября, 2013 Жалоба Опубликовано 8 ноября, 2013 BOBY100, так, 9 - це найвищий бал, вважається, що на цьому рівні знають мову дуже грамотні носії (або ті, хто вже досяг цього рівня). Від себе додам - які ще й до того досконально розібралися в системі тесту та вміють застосовувати це практично. Але набрати реально, так. Просто цікаво, якщо 9 - це песимистично, то що тоді оптимістично? За манітобську програму я навіть не згадувала тому що троюрідних ще якось можна приховати; з двоюрідними гірше, там простіше перевірити наявність зв"язків в інших провінціяїх - а це ретельно перевіряється. Але виплисти можуть і троюрідні також, і от тоді це вже буде величезна проблема - misrepresentation. От наявність роботодавця - це вже яка-неяка гарантія, що людина принаймні хоч заїде до провінції, що її номінувала. Цитата Balon Greyjoy: Hard places make hard men, and hard men rule the world.
Merien Опубликовано 8 ноября, 2013 Жалоба Опубликовано 8 ноября, 2013 Буду шукати роботодавця, сподіваюсь, на більш-менш кваліфіковану роботу, який буде готовий мене прийняти і чекати (розумію, що звучидь дудже оптимістично, майже фантастично).Поспішати мені немає куди, оскільки робота та її оплата у нас з чоловіком тут непогана, причина для емміграції - закони України,які ніякої сили тут не мають(безнаказаність "мажорів"), бюрократія, бездоріжжя, корупція та багато інших чинників, не хочеться жити в такому суспільстві самому, а ще більше не хочеться аби дитина жила тут і у майбутньому не починала сама емміграційний процес. Покращень в державі, у якій живу сьогодні, в майбутньому не бачу Цитата
Aidan Опубликовано 8 ноября, 2013 Жалоба Опубликовано 8 ноября, 2013 А чи не простіше було б почати з переміщенн в Європу, а вже звідти якось далі, якщо там не сподобається? Просто з роботодавцем у вашому випадку все сумно; навіть якщо ви когось знайдете, не факт, що вам дадуть ЛМО. Я не знаю вашу ситуацію детально, але, ІМХО, у вас з Канадою лише два реальні варіанти: або навчання, або перекваліфікація і напрацювання досвіду за новим фахом, а це хтозна що ще буде через 3-4 роки. Не хочете розглянути варіант, наприклад, в магістратуру або взагалі на нову (потрібну в Канаді) професію до Польщі (це досить дешево; якщо пристойно володієте польською, то навчання безкоштовне), один вчиться, другий працює, водночас потроху "заробляєте стаж" для ВНЖ там про всяк випадок, а тим часом дивитесь, що і як. (Сестра моїх добрих друзів якраз пішла цим шляхом, поки що все нормально.) До речі, польскі рекрутери до Канади на старті пропонують на 10-12 доларів на годину більше, ніж рекрутери в Україні. Цитата Balon Greyjoy: Hard places make hard men, and hard men rule the world.
Merien Опубликовано 8 ноября, 2013 Жалоба Опубликовано 8 ноября, 2013 Нажаль, польську мову знаю лише на примітивному рівні,хоча вже давно маю польську робочу шенген візу. Якщо вчитись, то вже краще б їхала через навчання до Канади (дорожче,але гроші потрібні для навчання везли б звідси, а на проживання чоловік,думаю, заробив би) Цитата
Aidan Опубликовано 8 ноября, 2013 Жалоба Опубликовано 8 ноября, 2013 Ну, вам треба буде показати одразу гроші і на навчання, і на проживання всієї родини, принаймні, на перший рік і без урахувать можливого заробітку. Тут, до речі, можуть стати в нагоді родичі, якщо вони будуть згодні надати листа підтримки, де вкажуть, чим зможуть допомогти вам (наприклад, безкоштовно нададуть помешкання). Цитата Balon Greyjoy: Hard places make hard men, and hard men rule the world.