Chuvak Опубликовано 9 мая, 2024 Жалоба Опубликовано 9 мая, 2024 Задача. Дано: авто, українські номери, знаходиться в Польщі. Власник: українець+поляк Техпаспорт: український. Продати тут нереально, в Україні теж малоймовірно, розмитнити - немає змісту - простіше скинути в рів. Авто хороше, справне. Попереду шанс на арешт майна. Питання: чи можу продати це авто подрузі, яка оформить довіреність на право користування на мене? Якщо так, то довіреність треба оформляти в Польщі, чи Україні? Чи там і там? Які будуть умови використання авто в такому випадку? Цитата
shellarua Опубликовано 9 мая, 2024 Жалоба Опубликовано 9 мая, 2024 1 час назад, Chuvak сказал: : чи можу продати це авто подрузі, яка оформить довіреність на право користування на мене? Якщо так, то довіреність треба оформляти в Польщі, чи Україні? Чи там і там? Які будуть умови використання авто в такому випадку? Так. Усе відбувається згідно законодавства України. Довіреність можна і польську, на українській мові, якщо мрев її прийме. 10 днів на реєстрацію авто новим власником в Україні. Люди їздять на українській реєстрації у Польщі. Ніби немає зараз обов'язку вивозити авто. Та їздити можна без довіреності. Цитата Ищу легальную работу в Польше, Чехии. Умею много чего. Подробности в ЛС.
Chuvak Опубликовано 10 мая, 2024 Автор Жалоба Опубликовано 10 мая, 2024 Наскільки я розумію, продати авто можна просто в ДІЇ. Далі другА власник отримує новий техпаспорт і пише довіреність на мене на 10 років. Я перекладаю цю довіреність на польську і англійську, німецьку мови і користуюсь авто в ЄС. Вірно розумію процедуру? Цитата
Davidoff Опубликовано 10 мая, 2024 Жалоба Опубликовано 10 мая, 2024 6 hours ago, Chuvak said: Наскільки я розумію, продати авто можна просто в ДІЇ. Далі другА власник отримує новий техпаспорт і пише довіреність на мене на 10 років. Я перекладаю цю довіреність на польську і англійську, німецьку мови і користуюсь авто в ЄС. Вірно розумію процедуру? Підозрюю, що для англійської і німецької ще треба буде подвійний апостиль. А взагалі для користування машиною за межами України ніяких довіреностей не потрібно. Цитата
Chuvak Опубликовано 11 мая, 2024 Автор Жалоба Опубликовано 11 мая, 2024 А що потрібно? Лиш техпаспорт, навіть якщо на чуже ім'я? Цитата
Главные администраторы AlexAG Опубликовано 11 мая, 2024 Главные администраторы Жалоба Опубликовано 11 мая, 2024 12 hours ago, Davidoff said: Підозрюю, що для англійської і німецької ще треба буде подвійний апостиль. Для немецкой - нужно еще иметь неплохой запас денег, чтобы оплачивать штрафы за нарушение правил временного ввоза. 2 Цитата
Davidoff Опубликовано 11 мая, 2024 Жалоба Опубликовано 11 мая, 2024 3 hours ago, Chuvak said: А що потрібно? Лиш техпаспорт, навіть якщо на чуже ім'я? так, і страховка Цитата
Chuvak Опубликовано 12 июня, 2024 Автор Жалоба Опубликовано 12 июня, 2024 (изменено) А це правда, що якщо на авто виїхати з ЄС і заїхати знову, то обнуляється термін для розмитнення на півроку? Швейцарія не входить в ЄС. Можна заїхати туди і виїхати? Чи треба конче заїхати в країну, де зареєстроване авто? Изменено 12 июня, 2024 пользователем Chuvak Цитата