Перейти к содержанию

Chuvak

Як оформити довіреність на авто в Польщі?

Рекомендуемые сообщения

Опубликовано

Задача.

Дано: авто, українські номери, знаходиться в Польщі.

Власник: українець+поляк

Техпаспорт: український. Продати тут нереально, в Україні теж малоймовірно, розмитнити - немає змісту - простіше скинути в рів. Авто хороше, справне.

Попереду шанс на арешт майна.

Питання: чи можу продати це авто подрузі, яка оформить довіреність на право користування на мене?

Якщо так, то довіреність треба оформляти в Польщі, чи Україні? Чи там і там?

Які будуть умови використання авто в такому випадку?

Опубликовано
1 час назад, Chuvak сказал:

: чи можу продати це авто подрузі, яка оформить довіреність на право користування на мене?

Якщо так, то довіреність треба оформляти в Польщі, чи Україні? Чи там і там?

Які будуть умови використання авто в такому випадку?

Так.

Усе відбувається згідно законодавства України. Довіреність можна і польську, на українській мові, якщо мрев її прийме. 10 днів на реєстрацію авто новим власником в Україні.

Люди їздять на українській реєстрації у Польщі. Ніби немає зараз обов'язку вивозити авто. Та їздити можна без довіреності. 

Ищу легальную работу в Польше, Чехии. Умею много чего. Подробности в ЛС.

Опубликовано

Наскільки я розумію, продати авто можна просто в ДІЇ.

Далі другА власник отримує новий техпаспорт і пише довіреність на мене на 10 років.

Я перекладаю цю довіреність на польську і англійську, німецьку мови і користуюсь авто в ЄС.
Вірно розумію процедуру?

Опубликовано
6 hours ago, Chuvak said:

Наскільки я розумію, продати авто можна просто в ДІЇ.

Далі другА власник отримує новий техпаспорт і пише довіреність на мене на 10 років.

Я перекладаю цю довіреність на польську і англійську, німецьку мови і користуюсь авто в ЄС.
Вірно розумію процедуру?

Підозрюю, що для англійської і німецької ще треба буде подвійний апостиль. А взагалі для користування машиною за межами України ніяких довіреностей не потрібно.

• Главные администраторы
Опубликовано
12 hours ago, Davidoff said:

Підозрюю, що для англійської і німецької ще треба буде подвійний апостиль.

Для немецкой - нужно еще иметь неплохой запас денег, чтобы оплачивать штрафы за нарушение правил временного ввоза.

Опубликовано (изменено)

А це правда, що якщо на авто виїхати з ЄС і заїхати знову, то обнуляється термін для розмитнення на півроку? Швейцарія не входить в ЄС. Можна заїхати туди і виїхати? Чи треба конче заїхати в країну, де зареєстроване авто?

Изменено пользователем Chuvak

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...