Перейти к содержанию

Gayda

Let's Go Poland

Рекомендуемые сообщения

Опубликовано

Привет. Муж хочет уехать работать в Польшу, потом забрать нас тоже туда. Здесь не складывается (в Украине), бизнес умирает=). Поэтому пока молоды, решили рискнуть. Форум я честно читаю, но пока вопросов все больше и больше. Прошу старожилов и успешных эмигрантов посоветовать с чего правильно начать или скинуть сюда ссылки на статьи. Польских корней у нас нет, поэтому вариант либо переводить бизнес, либо через официальное трудоустройство.

Насколько я поняла, нужно подтвердить/нострифицировать диплом (инженер-энергетик). Мы подумали, что удобнее будет, если он поедет туда работать и будет подтверждать свой диплом, досконально учить язык, искать работу по специальности (пороги оббивать). В принципе, опыта работы у него масса в самых разных сферах. Два года мы занимались монтажом натяжных потолков. Как не попасть на аферистов? Просто интернет пестрит предложениями о визах, вызовах, приглашениях.... А деньги терять не хочется.

Спасибо большое все, кто откликнется=) Лучей добра)

Опубликовано
досконально учить язык

Вчити мову потрібно ще в Україні, якщо йдеться про плани кваліфікованої праці у Польщі. І бажано, щоб це була не тільки польська, а й англійська чи німецька.

Как не попасть на аферистов? Просто интернет пестрит предложениями о визах, вызовах, приглашениях.... А деньги терять не хочется.

Щоб не потрапити на аферистів, роботу треба шукати самотужки, а не через посередників. І читати цей форум щодня протягом кількох тижнів.

Опубликовано
Вчити мову потрібно ще в Україні, якщо йдеться про плани кваліфікованої праці у Польщі. І бажано, щоб це була не тільки польська, а й англійська чи німецька.

Щоб не потрапити на аферистів, роботу треба шукати самотужки, а не через посередників. І читати цей форум щодня протягом кількох тижнів.

Ви маєте уяву яка прірва в технічній польській і українській чи російських мовах?Перекладіть на польську без словника-система запалювання,катушка запалювання,різьба,салідол,штангенциркуль,креслення,цоколь будинку.Ну і хватить на перший раз.Тільки чесно без гуглів.Питання елементані.

Опубликовано
Ви маєте уяву яка прірва в технічній польській і українській чи російських мовах?Перекладіть на польську без словника-система запалювання,катушка запалювання,різьба,салідол,штангенциркуль,креслення,цоколь будинку.Ну і хватить на перший раз.Тільки чесно без гуглів.Питання елементані.

Так, маю. Приблизно така ж сама, як у медицині.

Але я не впевнений, що ви уважно прочитали коментар, на який намагаєтеся відповісти.

Опубликовано
Так, маю. Приблизно така ж сама, як у медицині.

Але я не впевнений, що ви уважно прочитали коментар, на який намагаєтеся відповісти.

Я дуже уважний,підтвердити диплом і шукати роботу по диплому людина зможе реально через 5 років праці чорноробом на будові при умові,що після роботи і на вихідні буде штудіювати мову,звичайну і технічну.

Опубликовано
Я дуже уважний,підтвердити диплом і шукати роботу по диплому людина зможе реально через 5 років праці чорноробом на будові при умові,що після роботи і на вихідні буде штудіювати мову,звичайну і технічну.

Позвольте не согласиться. Есть знакомый из Казахстана, который был дерево в польском, но работает инженером-энергетиком на одной из электростанций Польши. Коллектив англоязычный.

• Главные администраторы
Опубликовано
Позвольте не согласиться. Есть знакомый из Казахстана, который был дерево в польском, но работает инженером-энергетиком на одной из электростанций Польши. Коллектив англоязычный.

Хм. Электростанция - достаточно важный инфраструктурный объект, не знал что туда берут на подобные должности иностранцев. Хотя бы с точки зрения нац. безопасности.

Опубликовано
Я би на місці ТС вже би вам всю лічку обірвав аби получити контакти казаха.Ну і електричні схеми навіть в казахстані позначені англійськими символами.Тому і в англомовному колективі ваш знайомий адаптувався швидко.Я десь три роки попрацював механіком тяжких гідравлічних машин,багато раз в день треба було заказувати по телефону запчастини і послуги.Перших пів року робив це з словником ,а потім полегчало.Тепер деякі речі не можу назвати українською мовою.Ну і технічна англійська набагато легша від польської.А українська технічна навіть для мене повний швах,я в інституті вчив на російській.Ті нові слова типу ґвинтокрил мене в піт кидають.

Опубликовано

дякую) мову вчимо. взяли репетитора, дуже гарно пояснює жінка. Начебто знайшли роботу чоловіку. Я склала йому CV і розсилала його на відповідні вакансії. Отримали кілька відгуків. Зараз вже має прийти запрошення. Ми кілька разів питали, чи їхні послуги платні. Поки кажуть, що безкоштовно) Але далі буде.

Опубликовано

Ми вчимо мову. Працювати відверто "чорноробом" я йому не дам. В чоловіка технічна англійська на досить високому рівні, проблем з польською великих не буде. На крайній випадок, можна піти на вечірнє відділення в поліціальну школу? Там є якісь тех. спеціальності...

Опубликовано
Хм. Электростанция - достаточно важный инфраструктурный объект, не знал что туда берут на подобные должности иностранцев. Хотя бы с точки зрения нац. безопасности.

Для "польских" казахов упрощенная процедура получения польского гражданства, Вы же помните. За год и два или три месяца на руках уже был польский паспорт.

Опубликовано
Привет. Муж хочет уехать работать в Польшу, потом забрать нас тоже туда. Здесь не складывается (в Украине), бизнес умирает=). Поэтому пока молоды, решили рискнуть. Форум я честно читаю, но пока вопросов все больше и больше. Прошу старожилов и успешных эмигрантов посоветовать с чего правильно начать или скинуть сюда ссылки на статьи. Польских корней у нас нет, поэтому вариант либо переводить бизнес, либо через официальное трудоустройство.

Насколько я поняла, нужно подтвердить/нострифицировать диплом (инженер-энергетик). Мы подумали, что удобнее будет, если он поедет туда работать и будет подтверждать свой диплом, досконально учить язык, искать работу по специальности (пороги оббивать). В принципе, опыта работы у него масса в самых разных сферах. Два года мы занимались монтажом натяжных потолков. Как не попасть на аферистов? Просто интернет пестрит предложениями о визах, вызовах, приглашениях.... А деньги терять не хочется.

Спасибо большое все, кто откликнется=) Лучей добра)

План Вы придумали правильный. Чтобы не попасть на аферистов, пускай Ваш муж действительно ищет работу. Хоть из Украины, хоть будучи в Польше. Если ему проведут скайп-собеседвоание и его навыков будет достаточно, то работодатель может начать процесс получения для него документов. Это самый идеальный случай при котором аферистов не встретите. Оформят его по договору, начнут платить страховку (он пусть заявит, чтобы в страховку вписали Вас и ребёнка).

Получает вид на жительства по работе, начинает оформлять воссоединение семьи.

Если что-то не правильно написал, пусть "старожилы" поправят). С техническим английским инженера-электрика не только в Польше должны выхватить с руками, но и в Германии или Англии.

Успехов!

• Главные администраторы
Опубликовано
Для "польских" казахов упрощенная процедура получения польского гражданства, Вы же помните. За год и два или три месяца на руках уже был польский паспорт.

Я не в курсе особенностей получения гражданства для "польских" казахов :) Думаю, в этом случае, его правильнее было бы называть "мой знакомый гражданин Польши, родом из Казахстана, ..." :)

В любом случае, если у него есть гражданство - тогда вопросов никаких :)

Опубликовано
С техническим английским инженера-электрика не только в Польше должны выхватить с руками, но и в Германии или Англии.

Успехов!

Про Німеччину не знаю а про Англію скажу.Любий диплом підтвердити архітяжко.

Опубликовано

якщо рівень Англійської в тому числі технічної мови у Вашого чоловіка високий, то Польську достатньо знати на побутовому рівні, імхо.

У мене є знайомі котрі практично не володіють Польською, але працюють в міжнародних корпораціях повязаних з енергетикою. Працюють виключно використовуючи Англійську мову.

Зрештою Ви можете розсилати резюме не лише в Польські компанії. Спеціалістів потребують практично всюди, залежно від їх досвіду.

Алгоритм пошуку на мою думку Ви вибрали правильний. Розсилайте резюме безпосередньо, можна також і спробувати послуги посередників, але краще польські фірми котрі мають відповідні вакансії і котрі зможуть спілкуватись з Вами Англійською мовою. Головне визначити спершу умови і вартість таких послуг. Хоча якщо наприклад Ви розмістите резюме десь на онлайн сервісах по пошуку роботи і Ваше резюме буде цікаве посерединку, то він сам буде намагатись звязатись із Вами :) Не бачу в цьому нічого поганого, оскільки, імхо як правило шахраї працюють в дещо іншому сегменті професій.

Опубликовано
Про Німеччину не знаю а про Англію скажу.Любий диплом підтвердити архітяжко.

так, я теж читала, що важко. тому вибрали Польщу. і хочеться, щоб працював за спеціальністю, бо дуже він її любить=) а в Україні мусив кинути роботу енергетика, бо дуже маленька зарплата була. шкода, звісно, але зате тепер ми вміємо мотувати натяжні стелі))))

Опубликовано
якщо рівень Англійської в тому числі технічної мови у Вашого чоловіка високий, то Польську достатньо знати на побутовому рівні, імхо.

У мене є знайомі котрі практично не володіють Польською, але працюють в міжнародних корпораціях повязаних з енергетикою. Працюють виключно використовуючи Англійську мову.

Зрештою Ви можете розсилати резюме не лише в Польські компанії. Спеціалістів потребують практично всюди, залежно від їх досвіду.

Алгоритм пошуку на мою думку Ви вибрали правильний. Розсилайте резюме безпосередньо, можна також і спробувати послуги посередників, але краще польські фірми котрі мають відповідні вакансії і котрі зможуть спілкуватись з Вами Англійською мовою. Головне визначити спершу умови і вартість таких послуг. Хоча якщо наприклад Ви розмістите резюме десь на онлайн сервісах по пошуку роботи і Ваше резюме буде цікаве посерединку, то він сам буде намагатись звязатись із Вами :) Не бачу в цьому нічого поганого, оскільки, імхо як правило шахраї працюють в дещо іншому сегменті професій.

так, резюме розсилаю і буду продовжувати=) дочекаємося запрошення зараз і він поїде. польських посередників пошукаю, дякую за підказку.

звісно, можна було б так не поспішати, але я дуже буюся мобілізації=( чоловік вже був призваний в найпершій хвилі і його не було рік. думаю, що борги Неньці ми сплатили і тепер треба виїхати) а зараз ходять чутки, що будуть призивати навіть тих, хто вже був. тому я його випихаю з дому.

дякую за підтримку і добрі слова)))

Опубликовано

Хватит пугать людей... Я приехала в Польшу вообще не зная языка. Через 1,5 месяца нашла работу в своей сфере. Собеседовалась фактически на языке жестов. Язык лучше всего учится в экстермальных ситуациях в языковой среде.

Опубликовано
Хватит пугать людей... Я приехала в Польшу вообще не зная языка. Через 1,5 месяца нашла работу в своей сфере. Собеседовалась фактически на языке жестов. Язык лучше всего учится в экстермальных ситуациях в языковой среде.

Спасибо=) Все же я переживаю и пусть немного подучит язык. Все-равно приглашение ждет. Я не сомневаюсь, что все получится! Рада, что вы такая молодец и оптимистичный пример для многих).

Кто нибудь слышал о карте налогового резидента? Это работает? Спасибо)

Опубликовано
Спасибо=) Все же я переживаю и пусть немного подучит язык. Все-равно приглашение ждет. Я не сомневаюсь, что все получится! Рада, что вы такая молодец и оптимистичный пример для многих).

Кто нибудь слышал о карте налогового резидента? Это работает? Спасибо)

Конечно, можно подучить и может даже нужно. Просто я к тому это написала, что не все так плохо и не нужно бояться.

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...