Перейти к содержанию

Vo_Vik

Галичина на Чемодане и в Канаде.

Рекомендуемые сообщения

Опубликовано

Привіт всім з Тернополя!!! Фу-у, нарешті дочитав. Радий за всіх хто вже виїхав, та бажаю виїхати всім бажаючим. Маю два питання, надіюсь не обминете стороною. Буду подавати на студентську візу, бажаю опанувати нову спеціальність. Маю - бакалавр з лісозаготівлі та деревообробки, бажаю опанувати Construction або Civil Engineering (дворічний диплом), бо логіки в опановуванні вже існуючої спеціальності не бачу, а як думаєте ви, шановні земляки? І ще таке, мій паспорт виданий в листопаді минулого року, чи є смисл подати ксерокопію старого, хоча там тільки колишня польська віза та літня грецька? Я на всяк випадок відксерив всі сторінки старого паспорта (навіть чисті), думаю перестрахуватися щоби не відмовили бо недостатньо показана Travel history.

Опубликовано

Про гроші - достатньо показати гроші на перший рік та джерело надходжень на другий рік, якщо одразу всієї суми немає. Крім того, треба показати, яким чином ваш вибір спеціальності пов"язаний з вашим попереднім досвідом (або що саме зумовило зміну), крім того, чітко і зрозуміло довести, чому ви хочете навчатися саме в Канаді та саме в цьому коледжі.

Щодо паспорта - не переймайтеся. В пакеті є форма Travel History, де ви вказуєте всі подорожі за кордон за останні 10 років. Тоже старий паспорт подавати не треба, вся інформація буде в цій формі. Подаєте лише копію того паспорта, в який ставитиметься віза.

Balon Greyjoy: Hard places make hard men, and hard men rule the world.
Опубликовано
Щодо паспорта - не переймайтеся. В пакеті є форма Travel History, де ви вказуєте всі подорожі за кордон за останні 10 років. Тоже старий паспорт подавати не треба, вся інформація буде в цій формі. Подаєте лише копію того паспорта, в який ставитиметься віза.

Щодо грошей то проблем немає. Щодо логіки то просто працюю все життя на будові, як інакше довести? Буде довідка від працедавця, ну і в трудовій відповідні записи. Ну і логічний хід думок, після отримання освіти компанія розширятиметься і я буцім буду провідним менеджером. А от що це за форма така? Я такої в переліку необхідних документів не бачив. Чи це просто графа така буде в котрійсь з форм?

Опубликовано

Це форма, здається, 5562. В переліку вона є обов"язково; у тих, хто її не подавав з пакетом, її все одне запитують як додатковий документ. А де ви дивилися перелік, що не побачили її там?

Якщо ви все життя працювали на будові, то так і поясните - що саме з практичного досвіду хочете посилити за рахунок фахової освіти, як це відіб"ється на ваших подальших планах і кар"єрній перспективі. Ну і знов-таки звертаю вашу увагу на необхідність довести посольству, чому для вас принципово навчатися саме в Канаді і саме в обраному вами коледжі.

Опубликовано
А де ви дивилися перелік, що не побачили її там?

Ну і знов-таки звертаю вашу увагу на необхідність довести посольству, чому для вас принципово навчатися саме в Канаді і саме в обраному вами коледжі.

Дивився на урядовому сайті в переліку необхідних документів ніби, куди переносить зсилка з канадського посольства України. Хоча я ще уважніше роздивлюсь. Ще є час, наразі готуюсь до IELTS, від результатів якого залежатиме куди подамся. Якщо буде 6 балів або ще нижче то в Калгарі з попереднім покращенням мови, і з зими на спеціальність, якщо наберу 6,5 то напевне у Вінніпег. А на рахунок аргументації то скачав кілька листів від людей які візу отримували, там про схожість кліматів, мультикультурність, якість освіти. Якби я їхав у Вінніпег то можна було б добавити про велику українську громаду, напевне ще би добавив про вигідність по грошах в порівнянні з США, Австралією та Англією. Хоча може про гроші не варто, бо ще образяться? Дякую за допомогу!

Опубликовано

Привіт з Галичини !!!

Друзі, підкажіть можливий варіант виїзду до Канади. Я військововослужбовець. Вислуга 19 років. Звільняюсь при найкращій нагоді та варіанту виїзду до Канади негайно .... Англійський на початковому рівні, але займаюсь. Є цивільна освіта - інженерна механіка, диплом ОБСЄ " Менеджмент охорони бізнесу", " Системний адміністратор".

Які перші кроки мені потрібно зробити??? Думаю спробувати TruckeCanada до Vorontsov Alexander.

Дякую за поради.

З повагою Andrew78.

Sappers go slowly, but it is better not to overtake !!!

Опубликовано

Andrew78, перші кроки - це, власне, знайти роботодавця. Про тракінг - це краще розпитатися в окремій темі, є тут така на форумі, там підкажуть щось з власного досвіду. Дипломи у вас всі достатньо перспективні (хоча сісадмін - то таке, а от з першими двома можно працювати, якщо у вас ще є до того ж і відповідний досвід за останні 10 років), можете спробувати пошукати роботу ще й за цими напрямками. Але одразу будьте готові до дуже ретельного та детального секьюріті бекграунд чеку - перевірки з точки зору національної безпеки, оскільки ви так довго були військовослужбовцем. Щасти.

Igorflame, от про схожий клімат в преріях я б не дуже писала... не такий він і схожий, це вам перша ж зима покаже. Мультикультурність - так, може... а яким чином ця мультикультурність допоможе вам у вашій кар"єрі інженера-будівельника? Або лісозаготовника, на крайній випадок? Філіпінців-підсобників не спроможетеся вишикувати без відповідної підготовки? :ico_qip_bm: Українська громада - так, є така; вона і в Калгарі не маленька. Але це в мотиваційному листі має бути номер дев"яносто дев"ять. Якщо вам так не вистачає українців, то сидіть вдома. Про громаду слід писати лише в контексті того, що ви розраховуєте на підтримку співвітчизників в питаннях інтеграції в місцеве життя.

Насправді хороший мотиваційний лист має чітко відповідати на три питання: чому потрібна додаткова або нова освіта? Що в цьому плані може дати саме Канада такого, чого не дадуть освітні заклади в Україні або Європі? І чому з усіх канадських коледжів ви обрали саме той, куди вас зарахували? (і ось тут фінансове питання якраз буде дуже правильним і доречним - ми всі тут мільйонів не успадкували, і вміння рахувати власні зароблені гроші висвітлює вас як розважливу людину, що приймає зважені рішення)

Ви маєте розуміти, що мотиваційні листи розглядаються в загальному контексті. Те, що ви скачали, вирване з того самого контексту - ви не знаєте, яка була загальна картина у тих аплікантів, на які спеціальності вони поступали, які у них були попередні досвід та освіта, візова історія... найголовніше - гроші! Чи достатньо, чи було їм запропоновано стипендію, асистентшіп, воркстаді, таке інше. Тож у когось лист "взагалі" пройде, а комусь повернуть пакет через неясну мотивацію до навчання (і дуже ясне бажання залишитися "хоч тушкою, хоч опудалком").

І ще така порада. Коли прийматимете остаточне рішення про той чи інший коледж, уважно почитайте, по-перше, умови іміграції для випускників в тій провінції (та порівняйте з умовами сусідніх провінцій, щоб визначитися, наскільки який варіант є для вас реальним), а, по-друге, вивчіть провінційний ринок праці та прикиньте його перспективи на найближчі роки три-чотири (хоча перспективи у будівельників в преріях, дай боже, непогані; Форт МакМюрей в Альберті - то наразі взагалі уособлення будівельного буму :icon_confused:).

Опубликовано

Ну чудово! Поки я писала попередній пасаж, хутко й шпарко нападав сніг. Визирнула на балкон. Десь там поховано лопату. Нічого, колись сніг зійде, ми її знайдемо... Вона червона була............

Опубликовано
Igorflame

(і ось тут фінансове питання якраз буде дуже правильним і доречним - ми всі тут мільйонів не успадкували, і вміння рахувати власні зароблені гроші висвітлює вас як розважливу людину, що приймає зважені рішення)

Тобто, про гроші всеж таки краще сказати? Наприклад я б з більшою радістю поїхав до Н.Зеландіі, але там 19к проти 13к в Канаді. А це 12к за два роки, таки немало!

І ще така порада. Коли прийматимете остаточне рішення про той чи інший коледж, уважно почитайте, по-перше, умови іміграції для випускників в тій провінції (та порівняйте з умовами сусідніх провінцій, щоб визначитися, наскільки який варіант є для вас реальним), а, по-друге, вивчіть провінційний ринок праці та прикиньте його перспективи на найближчі роки три-чотири (хоча перспективи у будівельників в преріях, дай боже, непогані; Форт МакМюрей в Альберті - то наразі взагалі уособлення будівельного буму :icon_confused:).

Та тут, мені здається сильно не вгадаєш, оскільки за два роки імміграційні закони можуть змінитися, вже як буде. На мою думку слід сконцентруватися на сам виїзд та зосередитись на навчанні, а вже імміграція після навчання. А щодо роботи - то з такою спеціальністю 100% не прогадаю, головне що мені це подобається. Толкові інженери в будівництві завжди в ціні і в будь якій країні.

Ох, як же ж це важко в голові ті варіанти прокручувати по сто раз. Ніби є гроші і бажання а скільки всяких перешкод :Rulz:

Опубликовано

Всім привіт,як у всіх справи?)як життя в Канаді)?

Хтось б міг мені допомогти з пошуком роботи?хтось може написати мені в повідомлення фірми які можуть прийняти імігранта в Едмонтоні)?

Опубликовано

Igorflame, так, іміграційні закони змінюються. Але точно можна передбачити такі моменти: (1) пріоритет буде в бік кваліфікованих робочих професій, (2) пріоритет буде в бік провінційних програм (і тут ви робите правильний вибір зі "степовими" провінціями), (3) вимоги до іноземних випускників канадських коледжів не знижуватимуться; можливо, підвищаться (квоти на кількість заяв на ПМЖ, вимоги до роботи за набутим фахом, тощо).

Про "з більшою радістю поїхав би до Н. Зеландії" все ж таки краще канадцям не писати. Але дуже навіть можна про "compared to similar programs in other countries, the ABC course at XYZ college combined with the average cost of living of students in this city and province offers the best value for its money, that would create more extracurricular opportunities for me." Чи якось так. ІМХО.

Опубликовано
Igorflame, так, іміграційні закони змінюються. Але точно можна передбачити такі моменти: (1) пріоритет буде в бік кваліфікованих робочих професій, (2) пріоритет буде в бік провінційних програм (і тут ви робите правильний вибір зі "степовими" провінціями), (3) вимоги до іноземних випускників канадських коледжів не знижуватимуться; можливо, підвищаться (квоти на кількість заяв на ПМЖ, вимоги до роботи за набутим фахом, тощо).

Про "з більшою радістю поїхав би до Н. Зеландії" все ж таки краще канадцям не писати. Але дуже навіть можна про "compared to similar programs in other countries, the ABC course at XYZ college combined with the average cost of living of students in this city and province offers the best value for its money, that would create more extracurricular opportunities for me." Чи якось так. ІМХО.

Дякую за поради! А на рахунок місця навчання - то вже залежить від результатів IELTS. Прозондував Онтаріо, там хороші умови для поступання, вимоги 6 overall, мінімумом 5.5. А як на рахунок народження дітей там? Мені здається якщо народиться маля - то вже не випруть?

Опубликовано

Чого це? Це ж дитина буде громадянином Канади, а не ви. Більше того, Канада зараз дуже стурбована тим, що забагато іноземців (переважно з Китаю, де це окрема індустрія, але, звичайно не тільки) приїздять до Канади якраз з метою народити тут дитину і, прикриваючись нею, залишитися тут. Так що якщо у вас не буде законних підстав до того, щоб залишатися в Канаді, все, на що ви можете розраховувати, це що народжену в Канаді дитину, якщо у неї буде тільки канадське громадянство, відпустять з вами, а не заберуть до прийомної родини.

Опубликовано
приїздять до Канади якраз з метою народити тут дитину і, прикриваючись нею, залишитися тут.

якщо у неї буде тільки канадське громадянство, відпустять з вами, а не заберуть до прийомної родини.

Извините, либо я что то недопонял наверное, либо Вы неправильно выразились. Объясните пожалуйста:

Как можно прикрываться статусом (гражданством ) ребенка ? Если у родителей истек официальный статус пребывания в Канаде, и они его не продлили (изменили ) - то они должны покинуть территорию Канады, верно ?

А если будет украинское и канадское гражданство, то что заберут в приемную семью ?

Спасибо.

Опубликовано

Дивіться. Якщо у дитини є громадянство Канади і громадянство країни її батьків, тут все просто. Дитина повертається разом з ними і перебуватиме з ними в країні їх спільного громадянства на цілком законних підставах. Якщо потім вона схоче повернутися до Канади і спонсорувати батьків - це її право. Але це буде потім.

Але якщо дитина є лише громадянином Канади і не має іншого громадянства, а її батьки мають залишити цю країну, то постає досить багато юридичних питань. На яких підставах вона перебуватиме в країні громадянства своїх батьків? Чи зможе вона отримати вид на проживання? Чи будуть до неї застосовані якісь обмеження? Чи не утискатимуться там її права людини та громадянина Канади? (Не забуваймо, що далеко не всі тут з безвізової для канадців та цілком цивільної Європи, в тому числі і України; є країни Близького Сходу, Африки, та навіть той самий Китай...) І ось тут органи опіки можуть прийняти рішення, що перебування неповнолітнього канадця в країні громадянства батьків може суперечити його або її інтересам.

І - не так вже й зрідка - виникає ситуація, коли батьки подають апеляцію з проханням дозволити їм залишитися в Канаді з міркувань гуманності та співчуття (так зване Humanitarian & Compassion, або H&C), оскільки, звичайно, розлучати малу дитину з батьками є досить жорстоко, а нормально жити в країні громадянства батьків та інтегруватися там вона не зуміє, оскільки Канада - це єдиний спосіб життя, який вона знає, або, навіть, це може бути небезпечно для неї. Інколи спрацьовує. Інколи ні. Кілька років тому був приклад, коли родину лівійських біженців депортували після більше, ніж 10 років розгляду їхньої справи, - разом з молодшими дітьми, які народилися вже тут. Звичайно, вони використовували і H&C як можливу причину залишитися тут. Далі довга історія поневірянь... врешті-решт їм дозволили повернутися за умови, що вони відшкодують витрати на їх депортацію... і так, адвокати використовували саме важку ситуацію дітей - канадських громадян, що опинилися в Лівії, а потім в таборі для біженців - як аргумент на користь цієї родини. Але це, звичайно, виключний випадок. Частіше йдеться про китайців, які просять надати їм статус біженця на підставі того, що вони порушили політику "одна родина - одна дитина", і ця друга, або й третя дитина є канадцем.

Опубликовано
Извините, либо я что то недопонял наверное, либо Вы неправильно выразились. Объясните пожалуйста:

Как можно прикрываться статусом (гражданством ) ребенка ? Если у родителей истек официальный статус пребывания в Канаде, и они его не продлили (изменили ) - то они должны покинуть территорию Канады, верно ?

А если будет украинское и канадское гражданство, то что заберут в приемную семью ?

Спасибо.

На этот случай у меня есть личный пример:знакомая семья из Ямайки, муж студент, жена на open work permit, недавно вынуждены были отправиться обратно на Ямайку с ребенком канадцем. Муж брал академ (leave of absence), и работал full-time, хотя не имел на это права, и при подаче на ПМЖ это вскрылось, отказали и в PR, и в продлении SP. Выбор был - либо отдать ребенка в foster care (приемную семью), либо отчалить всем вместе; выбрали вторoй вариант. Ребенок сможет вернутся в Канаду - без родителей - когда ему будет то ли 16, то ли 18. И они не одни такие: <noindex>Toronto Star article</noindex>

Сорри что пишу на русском, украинского не знаю :)

Опубликовано
На этот случай у меня есть личный пример:знакомая семья из Ямайки, муж студент, жена на open work permit, недавно вынуждены были отправиться обратно на Ямайку с ребенком канадцем. Муж брал академ (leave of absence), и работал full-time, хотя не имел на это права, и при подаче на ПМЖ это вскрылось, отказали и в PR, и в продлении SP. Выбор был - либо отдать ребенка в foster care (приемную семью), либо отчалить всем вместе; выбрали вторoй вариант. Ребенок сможет вернутся в Канаду - без родителей - когда ему будет то ли 16, то ли 18. И они не одни такие: <noindex>Toronto Star article</noindex>

Сорри что пишу на русском, украинского не знаю :)

Важен не язык, а отношение к собеседнику.

Важна информация.

Так что спасибо!

Дякуємо!

The best things in life aren’t things.

"...Я между прочем такой же как и вы человек, в отличии от вас..."

Опубликовано

Хм, я думав там все набагато простіше, якщо дитина громадянин, то батьки автоматично отримують дозвіл на проживання поки дитина не стане повнолітньою. Ок, буду мати на увазі, дякую за важливу інформацію. А на рахунок Travel history, то таки знайшов я цю форму через пошуковик по урядовому сайту, і саме головне що підписана вона: to be complete by all applicants. . Але в переліку документів, необхідних для отримання study permit чи open work permit про це ні слова. От така то палка з двома кінцями. Так що дуже вдячний шанованій Aidan за звернення моєї уваги. А то люди отримують відмови бо незрозуміла travel history, а чому не знають. Виявляється, в них форма є! А ще цікаве питання, там треба заповнити де був і де жив протягом останніх 10 років. Наприклад я їздив весною 2006 року двічі до Варшави. Але які це були дати, хоч вбий не пам'ятаю. Написати наугад, чи ліпше про них взагалі не писати, оскільки в базі даних Євросоюзу напевне інформації давнішоі ніж три роки немає? Тому що при поданні аплікації на Шенген візу там цікавляться поїздками за останні три роки, а не десять як у випадку з Канадою. Бо напишу дати неправильно, і підпишу документ що інфу надав правдиву, а вони перевірять, і виявиться що дати не збігаються - все відмова, бо надав неправдиву інформацію. Може таки ліпше взагалі не писати, то може не будуть перевіряти. Знаю про всі поїзди точно з 2007 року, то може їх тільки і вказувати?

І ще цікаве, на урядовому сайті цікава реклама канадської освіти з чотирьох пунктів під назвою Why Canada? <noindex>http://www.canadainternational.gc.ca/leban...g&menu_id=4</noindex> Може є сенс переробити ці пункти і використати в мотиваційному листі? ^_^

Опубликовано

А перевірити дати за штампами в паспорті не можете? До речі, я вже точно не пам"ятаю, але, здається, там йшлося лише про місяць-рік,. Плюс-мінус кілька днів - це не принципово, головне, щоб ви при цьому не мали візових порушень. І ні, замовчувати перебування за кордоном (як і іншу обов"язкову інформацію) не можна і не треба. Можна якось "подати правильно", якщо там є спірні моменти, або пояснити все в кавері. Але замовчувати - ні. Це вже misrepresentation, і може мати дуже й дуже серйозні наслідки. Воно вам треба проблеми через такі дрібниці?

З цікавості подивилася, що там написано за вашим посиланням. Ню-ню... 90% випускників знаходять роботу за фахом... Не пишіть таке, не дратуйте людей, вони ж одразу побачать, звідки ви це стянули! :lol: З іншого боку можна ж написати про високий попит на інженерів-будівельників в усьому світі, особливо з канадськими "корочками". І далі про якість освіти та практичного компоненту. Чи буде у вас ко-оп? От краще про це написати, про "ефективне поєднання теорії з практикою", а не про щось евфемерне. Таксамо і пункт про високі рейтинги канадських вузів в світі. Ваш є в якомусь серйозному переліку? Якщо нема, то не варто й заводитись. Просто написати, що "канадська освіта вважається стандартом якості в світі" і що з дипломом з Канади проблем з влаштуванням на роботу не буде ніде, а тим більше це ще й "міжнародний досвід", який так цінується. Щось таке.

Опубликовано

До речі. Тільки-но дізналася, що посольство Канади в Україні припинило роботу на невизначений час:

<noindex>http://espreso.tv/new/2014/02/19/u_kyyevi_...adske_posolstvo</noindex>

Опубликовано

Та ці штампи були ще в першому паспорті, після нього був другий, а тепер вже третій. Ксерокопії другого маю, а першого - ні. Форму travel history викидає з посольства Канади у Лівані. І там все чітко написано: дні, місяці, роки. Може таки не слід її подавати якщо немає в списку необхідних документів? <noindex>http://www.canadainternational.gc.ca/leban...2.aspx?lang=eng</noindex> З мотиваційному листом зрозуміло, дякую. А от занепокоєння викликав ще такий пункт:Proof of accommodation reservation and cost.! І хочуть 6-місячний стейтмент! Невже думають що тут безпечно тримати великі суми в банках? <noindex>http://www.canadainternational.gc.ca/ukrai...1.aspx?lang=eng</noindex>

Тобто потрібно зарезервувати житло мало того що до приїзду, а навіть до отримання візи!!! І як же ж його забронювати? Можна було б в студентському гуртожитку на перших чотири місяці, але ж я планую їхати з дружиною, а там таких не приймають (в усякому випадку в Ред Рівер).

Опубликовано

Господи, от що ви робите на сайті посольства Канади в Ливані??? Я ж чіткою українською мовою сказала вам: є усталена форма 5562. Вона береться з офіційного сайту Саnada.ca

Але коли зараз я зайшла туди перевірити номер форми, то побачила, що в переліку документів для стаді перміта її окремо немає. Хоча не факт, що вона не спливе пізніше, оскільки вважається додатком до основної форми заяви.

Щодо проживання, то можу порадити два варіанти. Або пошукати через українську спільноту в Вініпезі лендлорда, який зголоситься здати вам якийсь недорогий варіант на перші місяці (і надасть про це листа), чи забудовника, який має мережу житла, що здається в оренду, або попросіть коледж допомогти вам в цьому (зазвичай цим опікується координатор іноземних студентів; на крайній випадок просто підкаже, до кого звернутися).

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...