silver319 Опубликовано 12 января, 2013 Жалоба Опубликовано 12 января, 2013 Останнім часом є переживання, а якщо роботодавець чекає суперпрофесіонала, а тут середній рівень, та ще й з поганим Англійським. Потрібен якийсь час на освоєння їхнього стилю роботи.Скажіть будь-ласка silver319, а Ви по приходу на роботу з якою ситуацією стикнулися, зразу вимоги як до провесіонала, чи почали з чистого листа? Як Канадці як колеги підтримують чи кожен сам за себе? Що я можу вам відповісти. В мене є 9 років стажу в Україні на такій самій компанії по специфіці на якій я працюю тут. І 5 років стажу іменно на тій позиції на якій я працюю тут. Мене брали як спеціаліста. Сразу скажу що це є дуже і дуже важко. Ви приїжаєте в іншу країну. Для вас усе нове, в прямому сенсі цього слова. Якщо брати до уваги мою ситуацію то для мене тут новий стиль роботи. Ми робимо тіж корпусні меблі що і в Україні і на вигляд вони практично такі самі але при тому використовуємо зовсім інші матеріали, зовсім інші інструменти, зовсім інші програмні редактори, і зовсім по іншому підходимо до роботи, тому для мене це трохи було шоком. Плюс до того всього не ідеальний англ. Це також великий мінус в робочому процесі. Для мене найважче було те що коли щось незрозуміло чи не ясно то я навіть не мав кого запитатися, тому що ти є спеціаліст і ти повинен все знати. Навіть коли я підходив і питався я чув одну відповідь: "you are CNC guy and you have all the working papers, everything is written". І так я промучився 2 місяці а потім вирішив що все буду пробувати сам які б не були наслідки. Але коли ти працюєш за станком який коштує 300 000 дол. то це звичайно не просто. Зараз на роботі усе нормально але згадую тих перших 3 місяці як якийсь страшний сон. Я незнаю чи це так у всіх компаніях чи це просто мені так повезло але факт залишається фактом: коли тебе беруть як спеціаліста то 100% буде важко тому що все абсолютно все нове. На рахунок колег по роботі то проблем немає. Якщо можуть то все розкажуть і покажуть. Але знов ж все залежить від компанії. Так що от така історія. Цитата Рішення їхати в Канаду: Вересень 2009 Збір документів до: Травень 2010 Отримано джоб офер: Липень 2010 Подача документів на SINP (NOC 7215): 1 Жовтня 2010 Отримано лист підтвердження: 28 Жовтня 2010 Отримав сертифікат: 30 Березня 2012 Став на канадську землю 10 Липня 2012. Добавляем свою статистику по SINP процесу сюда: <noindex>https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key...YxUkF1dWc#gid=0</noindex> <noindex></noindex>
Andre-boj Опубликовано 12 января, 2013 Жалоба Опубликовано 12 января, 2013 Дякую, дуже корисна інформація, бачу треба сідати і вчити всі технічнні терміни. Цитата
rombik Опубликовано 12 января, 2013 Жалоба Опубликовано 12 января, 2013 silver319 привіт! Що входить у твої обов"язки? Ти працює майстром по виробництву меблів? Цитата
silver319 Опубликовано 12 января, 2013 Жалоба Опубликовано 12 января, 2013 Правильно вирішили !!! Вони як мінімум Вам не пошкодять Цитата Рішення їхати в Канаду: Вересень 2009 Збір документів до: Травень 2010 Отримано джоб офер: Липень 2010 Подача документів на SINP (NOC 7215): 1 Жовтня 2010 Отримано лист підтвердження: 28 Жовтня 2010 Отримав сертифікат: 30 Березня 2012 Став на канадську землю 10 Липня 2012. Добавляем свою статистику по SINP процесу сюда: <noindex>https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key...YxUkF1dWc#gid=0</noindex> <noindex></noindex>
rombik Опубликовано 12 января, 2013 Жалоба Опубликовано 12 января, 2013 Дякую, дуже корисна інформація, бачу треба сідати і вчити всі технічнні терміни. 'Andre-boj' привіт, ти по якій спеціальності плануєш в Канаді працювати? Цитата
silver319 Опубликовано 12 января, 2013 Жалоба Опубликовано 12 января, 2013 silver319 привіт! Що входить у твої обов"язки? Ти працює майстром по виробництву меблів? Ні я працюю на станку з ЧПУ управлінням. Він розрізає велику плиту ДСП і відразу же ті розрізанні заготовки свердлить. Цитата Рішення їхати в Канаду: Вересень 2009 Збір документів до: Травень 2010 Отримано джоб офер: Липень 2010 Подача документів на SINP (NOC 7215): 1 Жовтня 2010 Отримано лист підтвердження: 28 Жовтня 2010 Отримав сертифікат: 30 Березня 2012 Став на канадську землю 10 Липня 2012. Добавляем свою статистику по SINP процесу сюда: <noindex>https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key...YxUkF1dWc#gid=0</noindex> <noindex></noindex>
rombik Опубликовано 12 января, 2013 Жалоба Опубликовано 12 января, 2013 silver319 привіт! Що входить у твої обов"язки? Ти працює майстром по виробництву меблів? Ні я працюю на станку з ЧПУ управлінням. Він розрізає велику плиту ДСП і відразу же ті розрізанні заготовки свердлить. Ти самий налаштовуєш верстат,відповідно карті розкрою,чи там повністю все програмне забезпечення? Цитата
silver319 Опубликовано 12 января, 2013 Жалоба Опубликовано 12 января, 2013 Під конкретну роботу мені висилається на мій компютер готова складена програма і видається на руки карта розкрою з: 1. назвою роботи. 2. матеріал який треба використати. 3. кожен лист як він виглядає після розкрою з пронумерованими заготовками. Моя робота заключається в тому щоб: 1. загрузити в станок правельний матеріал. 2. включити ту програму яка потрібна. 3. якісно розкроїти і посвердлити матеріал 4. пронумерувати деталі 5. поскладати по назві теталі в пересувний карт для подальшої їх обробки. Цитата Рішення їхати в Канаду: Вересень 2009 Збір документів до: Травень 2010 Отримано джоб офер: Липень 2010 Подача документів на SINP (NOC 7215): 1 Жовтня 2010 Отримано лист підтвердження: 28 Жовтня 2010 Отримав сертифікат: 30 Березня 2012 Став на канадську землю 10 Липня 2012. Добавляем свою статистику по SINP процесу сюда: <noindex>https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key...YxUkF1dWc#gid=0</noindex> <noindex></noindex>
Andre-boj Опубликовано 12 января, 2013 Жалоба Опубликовано 12 января, 2013 Я механік з ремонту сільськогосподарської техніки. 3 місяці ремонтував, можна навіть сказати освоював ремонт сільськогосподарської техніки марки Case. Маю запрошення на аналогічну роботу, та в мене стажу малувато, бо після того вже довгий час ремонтую вантажні автомобілі, а трактори та комбайни це трохи інша специфіка. От чому і переживаю. Цитата
rombik Опубликовано 12 января, 2013 Жалоба Опубликовано 12 января, 2013 Під конкретну роботу мені висилається на мій компютер готова складена програма і видається на руки карта розкрою з: 1. назвою роботи. 2. матеріал який треба використати. 3. кожен лист як він виглядає після розкрою з пронумерованими заготовками. Моя робота заключається в тому щоб: 1. загрузити в станок правельний матеріал. 2. включити ту програму яка потрібна. 3. якісно розкроїти і посвердлити матеріал 4. пронумерувати деталі 5. поскладати по назві теталі в пересувний карт для подальшої їх обробки. Тепер звучить не дуже складно,навіть просто! Але як собі уявляю твій стан біля зовсім іншого обладнання, у зовсім іншому середовищі і ще нема з ким порадитись!!!! То приблизно розумію, як було тобі важко..дякую,що мені відписуєш! Просто мені все цікаво відносно Канади.... Цитата
rombik Опубликовано 12 января, 2013 Жалоба Опубликовано 12 января, 2013 Я механік з ремонту сільськогосподарської техніки. 3 місяці ремонтував, можна навіть сказати освоював ремонт сільськогосподарської техніки марки Case. Маю запрошення на аналогічну роботу, та в мене стажу малувато, бо після того вже довгий час ремонтую вантажні автомобілі, а трактори та комбайни це трохи інша специфіка. От чому і переживаю. Тебе запрошують як майстром,чи помічником майстра? Цитата
silver319 Опубликовано 12 января, 2013 Жалоба Опубликовано 12 января, 2013 rombik дякую за розуміння це було дійсно важко Цитата Рішення їхати в Канаду: Вересень 2009 Збір документів до: Травень 2010 Отримано джоб офер: Липень 2010 Подача документів на SINP (NOC 7215): 1 Жовтня 2010 Отримано лист підтвердження: 28 Жовтня 2010 Отримав сертифікат: 30 Березня 2012 Став на канадську землю 10 Липня 2012. Добавляем свою статистику по SINP процесу сюда: <noindex>https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key...YxUkF1dWc#gid=0</noindex> <noindex></noindex>
Andre-boj Опубликовано 12 января, 2013 Жалоба Опубликовано 12 января, 2013 В нас нема помічників. Кожен сам за себе, просто є обсяг робіт які тебе навчили робити і ти їх впевнено робиш. А ключі тобі ніхто не подає, сам береш. Просто в Україні техніка старіша ніж у них там, відповідно і діагностичне обладняння старіше. Треба буде все одно мене на перших порах трохи повчити, чи захоче він цим займатися, не знаю. Цитата
rombik Опубликовано 12 января, 2013 Жалоба Опубликовано 12 января, 2013 rombik дякую за розуміння це було дійсно важко Мені дуже приємно спілкуватися з простими людьми,які не зазнаються і продовжують допомагати тим людям,які ще не виїхали...Я зауважив,що ти завжди відповідаєш на питання,і не ігноруєш!Дякую! Цитата
Andre-boj Опубликовано 12 января, 2013 Жалоба Опубликовано 12 января, 2013 Та без проблем, просто я сам ще нічого не знаю, добре що на форумі є ті хто вже попробував Канадського хліба. Цитата
rombik Опубликовано 12 января, 2013 Жалоба Опубликовано 12 января, 2013 В нас нема помічників. Кожен сам за себе, просто є обсяг робіт які тебе навчили робити і ти їх впевнено робиш. А ключі тобі ніхто не подає, сам береш. Просто в Україні техніка старіша ніж у них там, відповідно і діагностичне обладняння старіше. Треба буде все одно мене на перших порах трохи повчити, чи захоче він цим займатися, не знаю. Я думаю,що без місячної практики-адаптації не вийде...Роботодавець самий повинен це розуміти...Я теж спілкувався з роботодавцем і зрозумів,що в них там зовсім все по іншому роблять і мені ця практика думаю,теж знадобиться! Цитата
silver319 Опубликовано 12 января, 2013 Жалоба Опубликовано 12 января, 2013 Мені дуже приємно спілкуватися з простими людьми,які не зазнаються і продовжують допомагати тим людям,які ще не виїхали...Я зауважив,що ти завжди відповідаєш на питання,і не ігноруєш!Дякую! Приємно таке читати . Стараюсь як можу. Мені в свій час допомогли і я допоможу чим зможу. Цитата Рішення їхати в Канаду: Вересень 2009 Збір документів до: Травень 2010 Отримано джоб офер: Липень 2010 Подача документів на SINP (NOC 7215): 1 Жовтня 2010 Отримано лист підтвердження: 28 Жовтня 2010 Отримав сертифікат: 30 Березня 2012 Став на канадську землю 10 Липня 2012. Добавляем свою статистику по SINP процесу сюда: <noindex>https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key...YxUkF1dWc#gid=0</noindex> <noindex></noindex>
rombik Опубликовано 12 января, 2013 Жалоба Опубликовано 12 января, 2013 Та без проблем, просто я сам ще нічого не знаю, добре що на форумі є ті хто вже попробував Канадського хліба. І ми їм дуже вдячні! Цитата
rombik Опубликовано 12 января, 2013 Жалоба Опубликовано 12 января, 2013 Andre-boj,ти вже відправив результати IELTS у посольство? Цитата
Andre-boj Опубликовано 12 января, 2013 Жалоба Опубликовано 12 января, 2013 Почав тільки що виписувати назви інструменту, аж смішно ми самі називаємо інструмент як хочемо, викрутка - отвьортка. пасатижи- плоскогубці і так далі, в них мабуть теж технічний сленг присутній? Цитата
Andre-boj Опубликовано 12 января, 2013 Жалоба Опубликовано 12 января, 2013 Andre-boj,ти вже відправив результати IELTS у посольство? Так в четвер. Думаю вже в посольстві. А як по присвоєному номері дивитися статус? Киньте зсилочку. Чи це не стосуєть робочої візи? Цитата
rombik Опубликовано 12 января, 2013 Жалоба Опубликовано 12 января, 2013 Почав тільки що виписувати назви інструменту, аж смішно ми самі називаємо інструмент як хочемо, викрутка - отвьортка. пасатижи- плоскогубці і так далі, в них мабуть теж технічний сленг присутній? Я б сказав,що це швидше суржик (перекручені російські слова на український лад ).Ми звикли,що всі технічні терміни-російською...Думаю там такого нема... Цитата
silver319 Опубликовано 12 января, 2013 Жалоба Опубликовано 12 января, 2013 На моїй компанії такого немає. Усі терміни які я вчив з книжок такі вони і використовують протягом робочого дня. Не знаю можливо таке і по всій Канаді. Цитата Рішення їхати в Канаду: Вересень 2009 Збір документів до: Травень 2010 Отримано джоб офер: Липень 2010 Подача документів на SINP (NOC 7215): 1 Жовтня 2010 Отримано лист підтвердження: 28 Жовтня 2010 Отримав сертифікат: 30 Березня 2012 Став на канадську землю 10 Липня 2012. Добавляем свою статистику по SINP процесу сюда: <noindex>https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key...YxUkF1dWc#gid=0</noindex> <noindex></noindex>
VlasNaZador Опубликовано 12 января, 2013 Жалоба Опубликовано 12 января, 2013 Мені дуже приємно спілкуватися з простими людьми,які не зазнаються і продовжують допомагати тим людям,які ще не виїхали...Я зауважив,що ти завжди відповідаєш на питання,і не ігноруєш!Дякую! Приємно таке читати . Стараюсь як можу. Мені в свій час допомогли і я допоможу чим зможу. Если не секрет...скажите ваше предприятие большое? В каком вы городе?.....просто у меня муж 11лет на этих плитах ДСП...начинал еще когдато работником Хольцмы...а в последние 5лет все это хозяйство ремонтирует. Будем потом искать роботу по его специфике(когда доберемся до КАнады...) пока не знаю чего ждать и где такие заводы есть. Скорей всего что приедем по ПР в Саскачеван...так что выбор города точно будет... Цитата
Andre-boj Опубликовано 12 января, 2013 Жалоба Опубликовано 12 января, 2013 Підкажіть будь-ласка, як по присвоєному номері дивитися статус? Киньте зсилочку, якщо така існує. Чи це не стосуєть робочої візи? Цитата