Перейти к содержанию



emigrant007

Чемодан
  • Публикаций

    2527
  • Зарегистрирован

  • Посещение

  • Победитель дней

    77

Весь контент emigrant007

  1. Якщо залончнік 1 підписано роботодавцем на 4 роки, а інспектор вимагає щоб було на 3 роки, чи варто інспектору казати, щоб видавав рішення на підставі наявних документів і не морочив мізки? Чи вплине 4 роки в залончніку на рішення негативно?
  2. Я, ніби теж так розумію. Через те, що цей załącnik повинен бути частиною заяви (ніби). І якщо немає частини заяви, то ніби заява не повна і це можна трактувати як брак формальний. Але хотілося б все ж таки мати якесь підтвердження конкретне з посиланням на якийсь артикул. Бо щось не можу чіткого визначення браків формальних знайти, а є цікава ідея для людей зі статусом укр.
  3. Таке цікаве питання, чи відсутність załącnik #1 є браком формальним?
  4. Ні. Виключно там, де створювали в перший раз
  5. Якщо пропонуєш консалтингові послуги чи треба при незареєстрованій діяльності платити ZUS? Питаю через цю статтю. Друге питання стосовно відкриття JDG і оплати складок ZUS самостійно без попереднього страхування в ZUS від фірми, а виключно в рамках страхування як член родини. Чи в такому випадку треба платити складки за період від 18 років до сьогоднішнього дня (десь тут на форумі читав цей кейс).
  6. О, у мене такі ж самі знайомі. Нещодавно в Польщі і питають які документи їм треба. Як я зрозумів, до березня 2024 їм підтверджувати минулий рік по цій діяльності не треба (високий дохід, кількість працівників, здійснення діяльності)? Єдине, що вимагається це: stabilne i regularne źródło dochodu ubezpieczenie zdrowotne zapewnione miejsce zamieszkania na terytorium RP І тут у мене питання, що для JDG є підтвердженням стабільного і регулярного джерела доходу? Бо я не стикався раніше з вимогами на JDG.
  7. не певен, або я не знайшов відповідний пункт в законі. і вимога стосовно знання мови звучить так:
  8. Ну це зрозуміло. Але це дає шанс людям. Звичайно, що не для всіх підійде.
  9. Є багато українців які продовжують працювати і отримувати зарплату з України, але мусять знаходитися в Польщі і, можливо, не будуть мати для цього підстав після 4 березня
  10. Zezwolenie na pobyt czasowy ze względu na inne okoliczności art. 187 pkt. 8? А чим аргументувати (юридичні підстави)? Є якісь норми права європейські чи польські де написано, що хтось з батьків повинен бути з дитиною під час її навчання, чи щось подібне?
  11. Я, ніби, не перший день тут, але на днях почув дуже цікаву штуку. Виявляється, якщо дитина навчається в навчальному закладі, то її опікун правний (один з батьків) може отримати на рік карту для перебування в Польщі саме на підставі необхідності допомагати дитині (і це існувало ще до ковіда). На жаль, мені не вдалося дізнатися артикул підстави цього. Може хтось підкаже? Це реально б допомогло б українцям якщо статус УКР відмінять. @AlexAG, @Yuna ?
  12. Я це теж розумію, мені цікаво з точки зору права на що вони посилаються. Бо потрапити в консульство це ще той квест. Це вам так в ДП Документ відповіли?
  13. Наскільки я розумію, правляча партія вже запропонувала альтернативний законороект, який, скоріш за все буде проголосованого замість того. В ньому відсутні норми про оформлення закордонного паспорту. Спробуйте зарезервувати в консульстві час і все зрозумієте.
  14. Це не внутрішні приписи, а заздрість і бажання вберегти свій зад. Бо вони розуміють, що по черзі Польщі теж доведеться воювати рано чи пізно.
  15. Що ви маєте на увазі під "йти на зустріч"? Бо діяльність нотаріусів дуже зарегульована і я не знаю можливості що небудь зробити інакше ніж прописано.
  16. Підозрюю, що це не мені коментар
  17. Це стосується і продажу нерухомості в Україні? Чи нерухомість оподатковується незалежно від набуття громадянства по місцю розташування?
  18. Вже консульство нічого не підтверджує. Поляки (правда не всі ужонди) все роблять електронно (Україна надала доступ до бази). А старі права (які не можуть пробити) міняють через теоретичний екзамен
  19. В тих, що я бачив зазначено громадянство того, хто пише це і громадянство дитини.
  20. Все вірно. Виїхати право мають тільки ті, хто офіційно отримав статус ПМП.
  21. з цим повинні випускати. Це прямо вказано на сайті ДПСУ Не обов"язково для виходу з громадянства ставати на консульский облік
×
×
  • Создать...