Arishka Опубликовано 17 февраля Жалоба Опубликовано 17 февраля Доброго дня. Прошу поділитись своїм досвідом. Не знаю як вирішити ситуацію. Мій дідусь народився в Польщі. В його радянському свідоцтві про народженні написано, що він українець і народився в 1929 році. В польських архівних документах (метриках) вказано тільки, що він народився в селі Михайловіце (Польща) в 1932 році і що є католиком. Чи можу з такими даними про польське походження претендувати на карту поляка? Велике дякую за відповідь. Цитата
mutant Опубликовано 19 февраля Жалоба Опубликовано 19 февраля В 17.02.2025 в 2:33 PM, Arishka сказал: Доброго дня. Прошу поділитись своїм досвідом. Не знаю як вирішити ситуацію. Мій дідусь народився в Польщі. В його радянському свідоцтві про народженні написано, що він українець і народився в 1929 році. В польських архівних документах (метриках) вказано тільки, що він народився в селі Михайловіце (Польща) в 1932 році і що є католиком. Чи можу з такими даними про польське походження претендувати на карту поляка? Велике дякую за відповідь. Там складне право яке змінювалось з роками. https://krakow-adwokat.pl/potwierdzenie-posiadania-obywatelstwa/ Цитата
Davidoff Опубликовано 19 февраля Жалоба Опубликовано 19 февраля Радянське свідоцтво, де написано українець, тут вам точно не допоможе. Громадянство при народженні не має значення, має значення лише національність. Католик це вже щось, копайте далі Цитата