Перейти к содержанию

YuGa

Первый год в Канаде

Рекомендуемые сообщения

Опубликовано

Якщо вже хтось комусь "вилазить на голову" для цього є компетентні органи та відповідні легальні процедури. А все решта це просто bigotry.

Ostap Bosak, Regulated Canadian Immigration Consultant, License number: R707276 - Check my license

Опубликовано (изменено)
3 часа назад, Micellangelo сказал:

Якщо вже хтось комусь "вилазить на голову" для цього є компетентні органи та відповідні легальні процедури. А все решта це просто bigotry.

Так воно i  э, але не все так просто i простих людей це трохи дратуэ, не тiльки новоприбульцiв. I нажаль чим далi, тим бiльше. Принцип "мултiкультурализму" потихеньку починаэ розвалюватись. Я приiздив в Канаду погостити в 2009 роцi. Такого дурдому не було...

P.S. Схоже на те, що по моэму лiнку нiхто не ходив. 

Изменено пользователем VadimI
Опубликовано

Звісно тут все субєктивно, проте за 4 роки в Канаді я непобачив якигось суттєвих змін в ту чи іншу сторону. Більше того мене мультикультуралізм в Канаді влаштовує, і факт його розвинуності в Канадському суспільстві був для мене особисто одним з важливих факторів при виборі місяці імміграції.

Звичайно бувають всілякі "кадри", які псують цб картину. Проте я думаю це не залежить від якоїсь конкретної культури, а швидше безкультурності окремих індивідиумів.

Робити висновки про широку вибірку людей базуючись на досвіді спілкування нехай навіть дюжиною з пердставниками тої чи іншої культури це банальний побутовий расизм.

Звичайно це можливо дещо ідеалізований погляд не ситуцію, проте я вважаю що стареотипінг це також прояв расизму/сексизму/ейджизму і тд. Кожну людину потрібно судити по вчинкам і діям конкретно тої людини, а не попередньому досвіду з людьми, які так чи інакше корелються з цією конкретною людиною за признаками раси, статі, віку і тп.

Ostap Bosak, Regulated Canadian Immigration Consultant, License number: R707276 - Check my license

Опубликовано (изменено)
4 часа назад, Micellangelo сказал:

Звісно тут все субєктивно, проте за 4 роки в Канаді я непобачив якигось суттєвих змін в ту чи іншу сторону. Більше того мене мультикультуралізм в Канаді влаштовує, і факт його розвинуності в Канадському суспільстві був для мене особисто одним з важливих факторів при виборі місяці імміграції.

Звичайно бувають всілякі "кадри", які псують цб картину. Проте я думаю це не залежить від якоїсь конкретної культури, а швидше безкультурності окремих індивідиумів.

Не знаю. Я навпаки бачу суттэвi змiни з 2009 року. I моi родичi бачать, якi тут с кiнця 90-х, i моi спiвробiтникi бачать, якi тут в бiльшостi народилися.

Звicно, я не проти мультикультуралізму. Принаймi Украiнська культурна спадщина тут зберiгаэться i вшановуэться набагато сильнiше, нiж навiть в самiй Украiнi. Також дуже подобаэться доторкатися до iнших культур (iжа, цiкавi традицii, Китайський Новий Рiк на роботi, Heritage Festival щороку i т.п.).

Эле прикро те, що "усiляких кадрiв" стало дуже багато. В деэких групах населення (я iх вище згадував)  безкультурнiсть це норма. Таке враження. Китайцiв це менше стосуэться. 

Ну i э досить негативу вiд спiвпрацi з тими ж Китяйцями на роботi. У нас э нiмцi, iталiйцi, эвреi, поляки, ефiопи, украiнцi, корейцi, фiлiппiнцi на роботi, але чомусь проблеми виникають (не особисто в мене), тiльки з китайцями i iндусами (правда не з усiма пiдряд).  Эле це таке, мене навчили як з ними коммунiкувати на роботi, та i бардаку в краiнi вiд китайцiв i iндусiв нема.

Але, наприклад, я Украiнець. Свинина - це э моя головна iжа. I якщо хтось буде пiднiмати питання, щоб всiм дiтям в школi свинини не давали!  Менi то буде дуже неприэмно! Або якийсь "усякий кадр" буде мити ноги в умивальнику, де люди миють лице i руки (приклад з LINC школи в яку я ходив), менi то буде теж неприэмно. Якось так.

Опубликовано (изменено)
28 минут назад, MartinEden сказал:

У меня с китайцами наоборот. Все очень культурные, трудолюбивые и выше среднего IQ в основном попадались.

Ну Биг Босс и HR у меня тоже очень образованные и культурные. Несколько человек из оффиса с высшим бразованием, в нашем отделе тоже вроде ничего (одна только дама). Босс вообще философ! Я как-то пару раз с ним пытался поговорить о непонятных мне недостатках в работе конторы, но он каждый раз постепенно переходил на китайскую философию ;)  Я ж говорю, не все. Но вот то, что сойдет с рук китайцу у нас (он скажет Sorry I don't understand и усе, кто-нибудь пределает), мне например не сойдет, заставят переделать, причем быстро. Дискриминация однако. ;) Не знаю, может это проблема отдельно взятого коллектива. Хотя вот у жены на работе (одежный французский магазин). Взяли китайку. Она всюду сует свой нос (в рассчете получить дополнительные часы, кое-что при этом портит, отбирает клиентов у других продавцов (есть договоренность поочередной работы продавцов с покупателями). Менеджеру, не китайке, на это начхать, лишь бы план был. Когда этой даме об этом сказали, она ответила, что у нее двое детей (за 20) и мортгидж и ей нужно больше всех часов! А то, что у других может быть мортгидж, не? А жене она как-то сказала: "А чего ты вообще работаешь? У тебя же муж работает!" : Это довольно частый пример поведения китайцев на работе  очевидно таки IQ работает.  

А вы не пробовали когда либо продать автомобиль китайцу или индусу?  Все кишки вымотает!

Опубликовано
15 часов назад, VadimI сказал:

А вы не пробовали когда либо продать автомобиль китайцу или индусу?  Все кишки вымотает!

В нас з досвіду продаж, дійсно під час покупки і індуси і китайці потребуюуть багато уваги, проте вони майже завжди все таки купують. 

А найбільш проблемні клієнти насправді дуже намішані, хоча найбільше дурних проблем все таки від білих канадців, як клієнтів.

В нас одна парочка після того як ми поставили фонтан в дайнтауні зняла битонну кришку яка закриває насос. кришка маленька (десь 1 кілограм ваги). Кони не могли її поставити назад. Хотіли щоб ми бесплатно приїхали і пофіксили.

Ми головне і показували як, і відео надсилали (для нас виїзд це куча витрат, плюс далеко). Ніяк, і просто істерики що це ворранті і тд. А вони на місце не могли поставити, бо треба акуратно прямо її засунунути, а вони її під кутом пхали. В результаті таки прийшлося мому брату поїхати і поставити кришку. Зайняло це без перебільшення півтори секунди. Ужос!

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...