SunnyS Опубликовано 3 часа назад Жалоба Опубликовано 3 часа назад 25 минут назад, medeabliss сказал: Питання до спільноти: після отримання акту я спочатку склала внесок на зміну імені і прізвища (мені пощастило: і там і там звуки, які польською пишуться по-іншому). До акту додали пояснення, де вказано, що карту побиту треба повернути протягом 14 днів з моменту одержання акту. Далі ще посилання, що карту треба повернути в момент отримання ID. Ну і нижче, що повернути треба в той самий орган, який його видав. Розгляд внеску на зміну імʼя/прізвища займає до місяця в Кракові. Подаватись за старими даними чи чекати? Чи хтось пробував виїхати за кордон (ЄС) після 14 днів і без актуального довуду? Хочеться вірити, що не перевіряють, але паспорт сканується при посадці, інформація може бути в системі. Дякую Подскажите, какую причину Вы писали как uzasadnienie смены имени/фамилии? По Вашему последнему вопросу - мой муж ездил без довуда. Децизия пришла когда он был за границей. Спустя неделю еще и новые права получал. Довуда не было, но по укр. паспорту выдали. Подал на довуд и через неделю снова уехал в командировку. Ездил на своем авто. Проверок не было, ничего ему не сделали. Риски осознает, никому не советую идти его путем, просто делюсь опытом. Цитата
medeabliss Опубликовано 2 часа назад Жалоба Опубликовано 2 часа назад Тобто він виїхав вже з поданим внеском? Думаю, що так можна кататись, я ж хочу почекати рішення по зміні перш ніж подаватись (якщо це можливо). Щодо uzasadnienia, писала вільний твір на тему 😂 що повертаю польське прізвище мами, тому що моє в його англійській транслітерації ще ніхто правильно не вимовив і це ускладнює функціонування (в прізвищі маю звук Ш і в імені В). Ну і написала, що це була остання воля моєї бабці (це правда), тому для мене ця зміна має велике особисте значення. Подивимось ) в найгіршому випадку завжди можна спольщити прізвище, яке ношу зараз (там 100% вийде за пунктом 5 постанови про зміни прізвища). Noszenie nazwiska ośmieszającego lub niegodnego. Zmiana imienia i nazwiska po rozwodzie. Powrót do nazwiska rodowego. Zmiana imienia na imię używane. Posiadanie nazwiska o brzmieniu nienarodowym. 1 Цитата
Главные администраторы AlexAG Опубликовано 1 час назад Главные администраторы Жалоба Опубликовано 1 час назад 55 minutes ago, medeabliss said: Тобто він виїхав вже з поданим внеском? Думаю, що так можна кататись, я ж хочу почекати рішення по зміні перш ніж подаватись (якщо це можливо). Щодо uzasadnienia, писала вільний твір на тему 😂 що повертаю польське прізвище мами, тому що моє в його англійській транслітерації ще ніхто правильно не вимовив і це ускладнює функціонування (в прізвищі маю звук Ш і в імені В). Ну і написала, що це була остання воля моєї бабці (це правда), тому для мене ця зміна має велике особисте значення. Подивимось ) в найгіршому випадку завжди можна спольщити прізвище, яке ношу зараз (там 100% вийде за пунктом 5 постанови про зміни прізвища). А зачем придумывать такие сложности? Есть же пункт про изменение на фактически используемые, и польские версии тут подходят как нельзя лучше - просто потому, что не польские произносятся поляками не так, как должны. 1 Цитата
medeabliss Опубликовано 1 час назад Жалоба Опубликовано 1 час назад Прізвище, яке я хочу взяти, - це дівоче прізвище мами. Під звичайне спольщення підпадає моє «родове»/те, яке ношу зараз. Розглядаю як варіант, але спробую виконати останню волю дорогої для мене людини. Цитата