Перейти к содержанию
SuperGarryMom

Гражданство Получено. Что Дальше?

Рекомендуемые сообщения

Опубликовано
25 минут назад, medeabliss сказал:

Питання до спільноти: після отримання акту я спочатку склала внесок на зміну імені і прізвища (мені пощастило: і там і там звуки, які польською пишуться по-іншому). До акту додали пояснення, де вказано, що карту побиту треба повернути протягом 14 днів з моменту одержання акту. Далі ще посилання, що карту треба повернути в момент отримання ID. Ну і нижче, що повернути треба в той самий орган, який його видав. Розгляд внеску на зміну імʼя/прізвища займає до місяця в Кракові. Подаватись за старими даними чи чекати? Чи хтось пробував виїхати за кордон (ЄС) після 14 днів і без актуального довуду? Хочеться вірити, що не перевіряють, але паспорт сканується при посадці, інформація може бути в системі. Дякую 

Подскажите, какую причину Вы писали как uzasadnienie смены имени/фамилии? 

По Вашему последнему вопросу - мой муж ездил без довуда. Децизия пришла когда он был за границей. Спустя неделю еще и новые права получал. Довуда не было, но по укр. паспорту выдали. Подал на довуд и через неделю снова уехал в командировку. Ездил на своем авто. Проверок не было, ничего ему не сделали. Риски осознает, никому не советую идти его путем, просто делюсь опытом.

Опубликовано

Тобто він виїхав вже з поданим внеском? Думаю, що так можна кататись, я ж хочу почекати рішення по зміні перш ніж подаватись (якщо це можливо). Щодо uzasadnienia, писала вільний твір на тему 😂 що повертаю польське прізвище мами, тому що моє в його англійській транслітерації ще ніхто правильно не вимовив і це ускладнює функціонування (в прізвищі маю звук Ш і в імені В). Ну і написала, що це була остання воля моєї бабці (це правда), тому для мене ця зміна має велике особисте значення. Подивимось ) в найгіршому випадку завжди можна спольщити прізвище, яке ношу зараз (там 100% вийде за пунктом 5 постанови про зміни прізвища). 

• Noszenie nazwiska ośmieszającego lub niegodnego.
  • Zmiana imienia i nazwiska po rozwodzie.
  • Powrót do nazwiska rodowego.
  • Zmiana imienia na imię używane.
  • Posiadanie nazwiska o brzmieniu nienarodowym.

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...