SunnyS Опубликовано 1 час назад Жалоба Опубликовано 1 час назад 25 минут назад, medeabliss сказал: Питання до спільноти: після отримання акту я спочатку склала внесок на зміну імені і прізвища (мені пощастило: і там і там звуки, які польською пишуться по-іншому). До акту додали пояснення, де вказано, що карту побиту треба повернути протягом 14 днів з моменту одержання акту. Далі ще посилання, що карту треба повернути в момент отримання ID. Ну і нижче, що повернути треба в той самий орган, який його видав. Розгляд внеску на зміну імʼя/прізвища займає до місяця в Кракові. Подаватись за старими даними чи чекати? Чи хтось пробував виїхати за кордон (ЄС) після 14 днів і без актуального довуду? Хочеться вірити, що не перевіряють, але паспорт сканується при посадці, інформація може бути в системі. Дякую Подскажите, какую причину Вы писали как uzasadnienie смены имени/фамилии? По Вашему последнему вопросу - мой муж ездил без довуда. Децизия пришла когда он был за границей. Спустя неделю еще и новые права получал. Довуда не было, но по укр. паспорту выдали. Подал на довуд и через неделю снова уехал в командировку. Ездил на своем авто. Проверок не было, ничего ему не сделали. Риски осознает, никому не советую идти его путем, просто делюсь опытом. Цитата
medeabliss Опубликовано 44 минуты назад Жалоба Опубликовано 44 минуты назад Тобто він виїхав вже з поданим внеском? Думаю, що так можна кататись, я ж хочу почекати рішення по зміні перш ніж подаватись (якщо це можливо). Щодо uzasadnienia, писала вільний твір на тему 😂 що повертаю польське прізвище мами, тому що моє в його англійській транслітерації ще ніхто правильно не вимовив і це ускладнює функціонування (в прізвищі маю звук Ш і в імені В). Ну і написала, що це була остання воля моєї бабці (це правда), тому для мене ця зміна має велике особисте значення. Подивимось ) в найгіршому випадку завжди можна спольщити прізвище, яке ношу зараз (там 100% вийде за пунктом 5 постанови про зміни прізвища). Noszenie nazwiska ośmieszającego lub niegodnego. Zmiana imienia i nazwiska po rozwodzie. Powrót do nazwiska rodowego. Zmiana imienia na imię używane. Posiadanie nazwiska o brzmieniu nienarodowym. 1 Цитата