ataman Опубликовано 10 августа, 2015 Жалоба Опубликовано 10 августа, 2015 Доброго дня. Цікавить досвід бувалих, які переїхали до Канади з дітьми. Я, дружина та сини 9 та 7 років плануємо виїзд по робочих візах для дорослих та туристичних для дітей з подальшою подачею на перменант резидент статус по номінації Саскачевана. 1. Як на рахунок прививок чи перевіряють і які документи треба з поліклініки? Алгоритм наших дій при захворюванні дитини, викликається швидка чи самостійний доїзд? 2. Як зі школою, де отримувати стаді перміт? Які треба папери зі школи в Канаді? 3. Які взагалі бажано взяти документи з України крім паспортів? 4. Чи доступні загальнопрйняті ліки в аптеках чи треба замовляти в лікаря по виписці? 5. Поділіться своїм досвідом переїзду та адаптації. 6. Дозвіл на виїзд чи нотаріальне засвідчення потрібно перекладати чи то тільки стосується української сторони? 7. Інші важливі моменти яких не згадав, може хтось підскаже P.S. З мене шашлик з канадського мяса)))) по приїзді та адаптації))) Цитата
Vo_Vik Опубликовано 10 августа, 2015 Жалоба Опубликовано 10 августа, 2015 1. Прививки треба щоб дитину взяли до школи. Якщо не покажете що вже має ті що треба, то будуть хотіти дати всі, що до того віку належить мати. В принципі можна відмовитись посилаючись на якісь релігійні переконання, але трохи геморою. 2. Стаді перміт, то для коледжів і університетів. Ви впевені, що ваші діти будуть мати туристичні візи, а не візи тих, що супроводжуть ворк перміт, я тут не впевнений як воно називаєтсья. 3. Права візьміть і можете спитати в страхової довідку про безаварійний стаж водіння. Ну і свідоцтва про народження і про одруження. Свідоцтво про народження тут документ головніший за паспорт. 4. Аспірин, парацетамол і ібупрофен доступні, правда під іншими назвами. Антибіотики і все що містить мінімальну дозу наркотиків тільки по рецепту. 5. гляньте в профіль 6. Якщо обоє батьків їдуть разом з дітьми, то нічого не треба. 7. усмішки беріть з собою. Цитата
Vo_Vik Опубликовано 10 августа, 2015 Жалоба Опубликовано 10 августа, 2015 <noindex>http://www.cic.gc.ca/english/study/minors-documents.asp</noindex> - отут підтвердження, що дітять не треба стаді перміт. Цитата
ataman Опубликовано 10 августа, 2015 Автор Жалоба Опубликовано 10 августа, 2015 1. Прививки треба щоб дитину взяли до школи. Якщо не покажете що вже має ті що треба, то будуть хотіти дати всі, що до того віку належить мати. В принципі можна відмовитись посилаючись на якісь релігійні переконання, але трохи геморою. Тобто там будуть давати прививки в разі якщо їх не було зроблено на Україні? 3. Права візьміть і можете спитати в страхової довідку про безаварійний стаж водіння. Ну і свідоцтва про народження і про одруження. Свідоцтво про народження тут документ головніший за паспорт. А якщо була аварія то краще не барти я так розумію?))) 7. усмішки беріть з собою. Треба починати вже пакувати)))) Цитата
xapik Опубликовано 11 августа, 2015 Жалоба Опубликовано 11 августа, 2015 Спасибо за тему! Очень интересуют все эти моменты. У меня возник один момент в Дубае, когда мы пришли определять сына в школу. Ребенку на тот момент было 6 лет, мы только приехали из Украины, где, естественно, ни в какие школы в пятилетнем возрасте он не ходил. Однако, т.к. школьная система Дубая подразумевает еще пару "дошкольных классов", которые проходят в стенах школы (так называемый FS-1 и FS-2 - обычно для детей 4 и 5 лет), у нас потребовали оценки за предыдущие годы плюс так называемый Transfer Certificate (When transferring to a school in Dubai from abroad, your child (unless not already in school) will need an original Transfer Certificate that is signed and stamped by your child's previous school detailing the curriculum followed, school year completed, school year promoted to, present year group and your child’s last day of attendance). Ни смотря на оговорку в скобках, мне все-равно пришлось очень долго объяснять устно и письменно, почему у нас в шестилетнем возрасте нет такой справки с предыдущей школы. Вопрос: нужен ли подобный документ от предыдущего учебного заведения при приеме в школу в Канаде? Цитата "С самого начала у меня была какая-то тактика и я ее придерживался" 27.11.2015 ITA (Draw 21, CRS 472) --- 10.12.2015 AOR --- 03.05.2016 BG IP --- 03.06.2016 Medical passed --- 08.06.2016 PPR --- 28.06.2016 Visa & CPR --- 18.07.2016 Landed in Toronto --- 29.08.2016 PR Cards
Vo_Vik Опубликовано 11 августа, 2015 Жалоба Опубликовано 11 августа, 2015 Про прививки. Наскільки я розумію, то мали би зробити, але я особисто не стикався. Про справку про безаварійний стаж, вона по ідеї приймається тільки в Альберті і Саскачевані, де є державні страхоів, якщо туди не збираєтесь, то можете не паритись. Без тієї справки вам просто не зарахують страховий стаж і будете платити за страхівку як 16-ти річний пацан. В Онтаріо, що зі справкою, щоб без всерівно будете платити. Ага, точно. ще треба буде табелі в школу. Але швидше всього, оскільки діти не будуть вільно розмовляти англійською, то її відправлять в класи для іммігрантів де будуть вчити мову, а далі не дивлячись на вік відправлять в класи по рівню знань. По ідеї... Я не стикався, треба питатись знаючих. Також в деяких провінціях є напів українські школи, то там можливо дітям і легше буде адаптуватись. Цитата
Nasha777 Опубликовано 11 августа, 2015 Жалоба Опубликовано 11 августа, 2015 Вопрос: нужен ли подобный документ от предыдущего учебного заведения при приеме в школу в Канаде? Не знаю, как по всей Канаде, у нас, в Онтарио при первоначальном зачислении ребенка в школу табель взяли только потому, что я его предложила. Но вообще то, если вы едете и у вас уже есть адрес или хотя бы примерное представление о будущей дислокации, то список требуемых документов, в том числе для детей иммигрантов, можно посмотреть на сайте соответствующего скул борда. Цитата Внесение, дополнение и обновление данных в таблице статистики по семйному спонсорству. Пишите информацию в личку. Ссылка на таблицу: <noindex>https://docs.google.com/spreadsheets/d/1Q83...?hl=en_GB#gid=0</noindex>
Nasha777 Опубликовано 11 августа, 2015 Жалоба Опубликовано 11 августа, 2015 ... відправлять в класи для іммігрантів де будуть вчити мову, а далі не дивлячись на вік відправлять в класи по рівню знань... Звучит, как будто отпрявят в гетто..сорри))) В классы детей определяют по возрасту (по крайней мере, опять таки в Онтарио и речь идет об элементари скул, подозреваю, в старших классах тоже в расчет берется исключительно год рождения, а никак не уровень подготовки ребенка). И конечно же никаких "иммиграционных классов' для детей не владеющих языком нет, все дети учатся в обычных классах, просто с детьми ньюкамерами, у кого трудности с инглишем, отдельно занимается ЕСЛ учитель, забирая ребенка на несколько часов из класса на индивидуальные занятия. И мне кажется, подобные вещи сильно и неоднократно обсуждались на форуме в соответствующих ветках... Цитата Внесение, дополнение и обновление данных в таблице статистики по семйному спонсорству. Пишите информацию в личку. Ссылка на таблицу: <noindex>https://docs.google.com/spreadsheets/d/1Q83...?hl=en_GB#gid=0</noindex>
ataman Опубликовано 11 августа, 2015 Автор Жалоба Опубликовано 11 августа, 2015 Про прививки. Наскільки я розумію, то мали би зробити, але я особисто не стикався. Про справку про безаварійний стаж, вона по ідеї приймається тільки в Альберті і Саскачевані, де є державні страхоів, якщо туди не збираєтесь, то можете не паритись. Без тієї справки вам просто не зарахують страховий стаж і будете платити за страхівку як 16-ти річний пацан. В Онтаріо, що зі справкою, щоб без всерівно будете платити. Ага, точно. ще треба буде табелі в школу. Але швидше всього, оскільки діти не будуть вільно розмовляти англійською, то її відправлять в класи для іммігрантів де будуть вчити мову, а далі не дивлячись на вік відправлять в класи по рівню знань. По ідеї... Я не стикався, треба питатись знаючих. Також в деяких провінціях є напів українські школи, то там можливо дітям і легше буде адаптуватись. Справку про безаварійни стаж де брати в ДАІ чи в страховій,якщо в страховій то в мене їх було кілька тоді як? Плануємо їхати якраз в Саскачеван. Ще питання на рахунок прав що краще зробити якщо в жіник нема українського посвічдення водія, отримати тут посвідчення та перездавати там, чи відразу там. Яка ціна навчання там? Сумніваюсь, що в селі буде окремий клас для нюкамерів)) Цитата
Vo_Vik Опубликовано 11 августа, 2015 Жалоба Опубликовано 11 августа, 2015 Ну бачите в Онтаріо нема окремих класів, в Квебеку точно знаю що є. Все від провінції залежить. За Саскачеван напевно треба питати тих хто там живе. Цитата
Apolinariya Опубликовано 11 августа, 2015 Жалоба Опубликовано 11 августа, 2015 Окремих класів для імігрантів немає. Здавати на права перед від'їздом смислу немає, бо на права можна здавати відразу без курсу навчання тільки з 2-х річним стажем водіння. Година заняття з інструктром коштує приблизно 100 дол. Можна знайти дешевше у пакистанців, але вчать вони дуже малоефективно (це в Реджайні). З інструктром обов'язково від'їздити мінімум 6 год і ще 6 год теорії теж щось коштує. Цитата
ataman Опубликовано 11 августа, 2015 Автор Жалоба Опубликовано 11 августа, 2015 Окремих класів для імігрантів немає. Здавати на права перед від'їздом смислу немає, бо на права можна здавати відразу без курсу навчання тільки з 2-х річним стажем водіння. Година заняття з інструктром коштує приблизно 100 дол. Можна знайти дешевше у пакистанців, але вчать вони дуже малоефективно (це в Реджайні). З інструктром обов'язково від'їздити мінімум 6 год і ще 6 год теорії теж щось коштує. Дякую за корисну інформацію. а зразу на 5 клас реально здати? Цитата
wind-up-bird Опубликовано 12 августа, 2015 Жалоба Опубликовано 12 августа, 2015 Дякую за корисну інформацію. а зразу на 5 клас реально здати? Так, реально, якщо є водійській стаж більше 2 років (це так в ВС, не знаю як в інших провінціях). Мій чоловік одразу здавав на 5-й клас. Щодо щеплень... Коли віддавали до школи сина (він перший клас завершував вже у Ванкувері), серед необхідних доків була інфа про щеплення. В нього тоді були всі за виключенням двох необхідних за віком. Мені не казали, що є якісь проблеми з тим, що не всі щеплення зроблені. Просто зробили копію сертифікату щеплень і все. Більш нічого не казали (не знаю, можливо ще хтось щось скаже - ми тіки 4 місяці як переїхали до Канади). Серед необхідних документів потрібен був "рекорд" з попередньої школи. Попередня в нас була у Харкові , тому "рекорд" був українського формату - це просто була така собі "характеристика" з переліком предметів, часів (оцінок в 1-му класі в нас не було) та трохи про досягнення дитини. Ця "характеристика" (тобто її переклад) школу задовольнила. Добру пораду Вам дали - привозьте більше усмішок, особливо дитячих. Коли дитина усміхнена та задоволена, у батьків все краще та швидше виходить Цитата “Men go to far greater lengths to avoid what they fear than to obtain what they desire.”
Apolinariya Опубликовано 12 августа, 2015 Жалоба Опубликовано 12 августа, 2015 В СК так само. Теорію треба спочатку всім здати і можна йти на road test, якщо діючі права були видані більше 2-х років тому. Не всі здають екзамен з першої чи другої спроби, але сам екзамен недорогий (20 дол) і можна досить швидко (через тиждень чи два) пробувати знову. Хоча в Реджайні часто черги на здачу road test'у великі. В селах великих черг немає і здати там простіше чим в місті. Цитата
Pikxelle Опубликовано 17 сентября, 2015 Жалоба Опубликовано 17 сентября, 2015 Добрый день, Ребята, кто выезжал с школьниками, Интересует брали ли справку из школы с выпиской предметов и требуется ли такой список (у нас 3й класс) в канадской начальной школе? На сайте школы такого нет, но не исключено что запросят, и хотелось бы иметь бумагу при себе. В нашей школе нам начинают морочить голову- а зачем вам такая справка, а куда вы будете предъявлять, а дайте нам запрос из той школы куда вы собираетесь отдавать ребенка... Цитата
Nasha777 Опубликовано 17 сентября, 2015 Жалоба Опубликовано 17 сентября, 2015 Мы выезжали полтора года назад со второклассником, сказали, что уезжаем на ПМЖ, выдали не только табель (при чем заранее), но и все личное дело ребенка. Наш скул борд в Канаде тоже не вывешивал табель, как список необходимых документов, но у меня его попросили (не как обязтаельный документ, но были благодарны, что такой документ у меня был). Конечно, в школе не могут выпустить ребенка в никуда, скажите, что выезжаете зарубеж. Цитата Внесение, дополнение и обновление данных в таблице статистики по семйному спонсорству. Пишите информацию в личку. Ссылка на таблицу: <noindex>https://docs.google.com/spreadsheets/d/1Q83...?hl=en_GB#gid=0</noindex>
Pikxelle Опубликовано 17 сентября, 2015 Жалоба Опубликовано 17 сентября, 2015 Мы выезжали полтора года назад со второклассником, сказали, что уезжаем на ПМЖ, выдали не только табель (при чем заранее), но и все личное дело ребенка. Наш скул борд в Канаде тоже не вывешивал табель, как список необходимых документов, но у меня его попросили (не как обязательный документ, но были благодарны, что такой документ у меня был). Конечно, в школе не могут выпустить ребенка в никуда, скажите, что выезжаете зарубеж. А что в нашей школе показывали как выезд на ПМЖ? Копию визы в паспорте ребенка достаточно? Цитата
Nasha777 Опубликовано 17 сентября, 2015 Жалоба Опубликовано 17 сентября, 2015 А что в нашей школе показывали как выезд на ПМЖ? Копию визы в паспорте ребенка достаточно? Мне вообще на слово поверили, я писала просто заявление с указанием причин выбывания (но у нас так получилось, что все давно были в курсе нашего предстоящего отъезда). А вообще да, думаю визы в паспорте будет более, чем предостаточно. Цитата Внесение, дополнение и обновление данных в таблице статистики по семйному спонсорству. Пишите информацию в личку. Ссылка на таблицу: <noindex>https://docs.google.com/spreadsheets/d/1Q83...?hl=en_GB#gid=0</noindex>
Pikxelle Опубликовано 17 сентября, 2015 Жалоба Опубликовано 17 сентября, 2015 Мне вообще на слово поверили, я писала просто заявление с указанием причин выбывания (но у нас так получилось, что все давно были в курсе нашего предстоящего отъезда). А вообще да, думаю визы в паспорте будет более, чем предостаточно. Спасибо! Цитата
Billy Опубликовано 18 сентября, 2015 Жалоба Опубликовано 18 сентября, 2015 По поводу прививок. Мы использовали следующую форму (в аттаче). Взяли в поликлинике карты прививок детей (страшненькие такие рыжие потрепанные бумажки, заполненные от руки), сами аккуратно перенесли оттуда информацию в эту форму, распечатали, подошли с распечатками и оригинальными картами прививок к участковому врачу и попросили подписать (хотя, по большому счету, могли бы и левую подпись поставить). Он не отказался. Даже по-английски написал свою специальность. В школе такой документ приняли с благодарностью. immunization.doc Цитата Taking Skytrain to the Quay, walking under starlight dome I feel like I belong in here, I breathe new hope You’ve become my home, <noindex> </noindex>...
camaleaoivan Опубликовано 19 сентября, 2015 Жалоба Опубликовано 19 сентября, 2015 Прошу ответить знающих. Обязательны ли прививки детей при подаче на визу-лендинг-поступление в школу? Если обязательны то какие? Цитата
Nasha777 Опубликовано 19 сентября, 2015 Жалоба Опубликовано 19 сентября, 2015 Получение визы и собственно лэндинг вообще никак к прививкам не отностятся... Правда, при прохождении медкомиссии на иммиграцию, ребенкины прививки попростя... ну или попросят обьяснить, почему их нет, если ребенок не привит. Для поступления в школу просят список прививок, нердко даже без без какого либо на то оф подтвреждения, просто с ваших слов, или вы сами заполняете их форму, если у ва снет списка с родины. Какие обязательно, и для какого возраста, надо смотреть по провинциям. Цитата Внесение, дополнение и обновление данных в таблице статистики по семйному спонсорству. Пишите информацию в личку. Ссылка на таблицу: <noindex>https://docs.google.com/spreadsheets/d/1Q83...?hl=en_GB#gid=0</noindex>
Anassstasia Опубликовано 21 сентября, 2015 Жалоба Опубликовано 21 сентября, 2015 А как в Канаде родители организовывают время своих детей после школы? На Украине сейчас кроме сада наш сын посещает некоторые спортивные секции. Все это ему очень нравится, особенно плавание (уроки с тренером). Считаем, что такие занятия важны для него - это дисциплина и терпение. В следующем году в сентябре ему будет 5 лет и 10 месяцев. Планируем, что он пойдет в первый класс в Калгари. Спасибо) Цитата NOC 2232 App recieved 06.11.2014 Fee encashed 08.01.2015 PER 30.01.2015 MR 02.09.2015 ME passed 11.09.2015 Passp request 18.09.2015 Visa issued 25.09.2015
Vo_Vik Опубликовано 21 сентября, 2015 Жалоба Опубликовано 21 сентября, 2015 А де ви в Франківську басейн знайшли? Університецькі? А на рахунок дисципліни і терпіння в Канаді.... Забудьте. Цитата
Nasha777 Опубликовано 21 сентября, 2015 Жалоба Опубликовано 21 сентября, 2015 А как в Канаде родители организовывают время своих детей после школы? ...Планируем, что он пойдет в первый класс в Калгари. Ссылка навскидку, изучайте: <noindex>http://www.calgary.ca/CSPS/Recreation/Page...nd-lessons.aspx</noindex> Цитата Внесение, дополнение и обновление данных в таблице статистики по семйному спонсорству. Пишите информацию в личку. Ссылка на таблицу: <noindex>https://docs.google.com/spreadsheets/d/1Q83...?hl=en_GB#gid=0</noindex>