Перейти к содержанию

Vo_Vik

Галичина на Чемодане и в Канаде.

Рекомендуемые сообщения

Опубликовано
Корупція що в Західній Україні, що в Східній, одна Київська. Хто в Києві цар, того і корупція по всій Україні. Ви так говорите ніби західна Україна має якусь іншу владу ніж східна. Звичайно що буде корупція при такій системі влади.

Та до чього там Київ? 90% проблем українців від них самих, а ми все валимо на Яника та на депутатів, хоча я б кожному автоматично 10 років з конфіскацією дав. Корупція це коли медсестра собі в кишеню гроші за довідку бере, не в Київ міністрові або Президенту. За радянської влади коли вдала від Камчатки до Калінінграда була однакова, всі казали, що в Прибалтиці зовсім інше ставлення до споживачів в магазинах, а в Грузії майже відкрито можно було водійске посвідчення купити, місцеві люди роблять погоду, а не центральна влада. Я до того, що українці однаково не європейські.

Опубликовано

А я не кажу, що західняки більш європейські чи менш європейські. Кращі чи гірші. Я кажу що в Україні є 8 міліонів росіян, і ще кілька міліонів їм співчуваючих. І Українцями вони ніколи не будуть, і не прагнуть ними стати. Тай не треба їм того. А от зробити так, щоб українці не були українцями можуть.

От дивіться Квебек хоче відділитись від Канади. Ніхто не каже, що решта канадців гірші чи менш європейські. Вони прос не квебекці. Ну не почувається квебекець дома в Торонто чи в Оттаві. То як ти можеш вважати країну своєю, якщо не почуваєшся в ній дома? Я не почувався дома ні в Севастополі, ні в Запоріжжі, ні в Харкові. Так пянки гулянки. Молодий, треба влитись в компанію. Стати лідером. Але почуватись дома? Не було такого.

В час існування аськи, половину контактів були Росіяни. Так вони всі класні люди. Але вони інші.

Ви знаєте може для когось класно коли все життя це бородьба... Пройтись по Севастополю машрешем УПА. Розтягнути в Льові червоний прапор. Але це тохи схоже на шизофренію коли приходиш додому, а там одна бородьба. Бо треба жінці доказати, що ти голова в сімї. А та друга людина приходить з думкою, що це ти жінка.

Подивіться на любе державне утворення, де є згадане протиріччя. Та той же квебек. Голосуємо за квебекуа, бо вони хоч злодії, але протів поганих англійців, ми їм ще покажемо. Голосуємо за лібералів, бо хоч вся квебецька ліберальна партія продажна, але вони потів цих дикунів квебекуа з їх дурнуватою французькою. Нічого не нагадує? Навести ще прикладів?

Опубликовано

vik_987, підтримую на всі 100! Особливо це:

90% проблем українців від них самих, а ми все валимо на Яника та на депутатів

та це, моє улюблене:

українці однаково не європейські.
Опубликовано

Правильно, в нас самих, бо люди не хочуть розуміти причини проблеми. Не хочуть усунути противостояння, а хочуть виграти його. От воно і закінчиться повним знищенням обох сторін.

Опубликовано

має быти май много... но одні не хочут выходити на люде, другі - не знавут, куды мож пуйти, кобы увідіти своїх земляку. я так думаву, що аж у тебе із самооцінкув і самоідентифікаційов всьо нормально, то в тебе не буде причин прятатися уд твого сусіда. кругом ходят сотні іностранцю всякого цвіта кожі, які якось організовуются, общавутся, а серед нашых, українцю, дуже часто наоборот - люди прячутся, кобы свої нич про нього не взнали.

Та я лишень недавно приїхав, мало май бурш як пугода. То дому на сись гуд точно не плануву, а там буде видко...

Я сама ся тішу як сисе читаю ))) тать айно сисе точно правда, бата якого фраса ся прятати, чий нико от них нич не просит.. а цимбороватися мош :)

Опубликовано

Я думала тема мови якось уникнеться :blush: але все таки зачепилися за пень...

Із власного життя: завжди спілкувалася дома на закарпатській, українській. Поїхала вчитися у Київ, у групі всі спілкувалися на рос. і було не круто якщо на рос. не спілкуєшся. Але я собі вирішила, що я не буду "ламати" язика і із себе чудо робити говорячи рос мовою, якою я ніколи не спілкувалася тому продовжувала говорити українською. Через деякий час вся група почала переходити на українську мову і мені завжди відповідали українською. Всі дуже старалися і я це високо цінила, було приємно.. But, за межами вузу мені було дуже важко, я себе не відчувала добре, не відчувала дома. Не можу передати як я чекала коли повернуся додому.. Київ для мене домом так і не став, хоч люблю саме місто. Висновок: (моя власна думка) ми, західняки, так само як кримські татари як хтось тут вже сказав інший народ. Ну інші ми, можна нас і до Африки приїднати і до Азії і кликати нас одною країною, єдиним народом ми так і не станемо. Це не тільки мова, але і віднощення одне до одного, традиції, все... Але це зовсім іше питання що буде краще для нас, бути разом із Україною чи іти своїм шляхом. Однозначної відповіді на це немає ніхто, час покаже і розкладе все на свої місця.

Опубликовано

Знаете что господа Западные Украинцы, Бог вам судья. Не хотите быть одним народом, не надо.

Когда в Алчевске, Луганская обл. зимой город остался без тепла при -40 помогать приехала аварийная бригада Львовской ЖД. Они спасли город и горожане им багодарны, там до сих пор на домах сохранились благодарственные надписи.

Когда в Западной Украине сошел с рельсов состав с химикатами и население эвакуировали, оздоравливаться дети из того района приехали в Луганскую область.

Я замечательно себя чувствую и во Львовской области, куда одно время ездила регулярно лечиться, и в Одессе в командировке, и в Крыму на отдыхе. Мы все разные, потому что мы люди.

Я считаю себя украинкой, Украина моя Родина. Это круто быть украинцем, и это круто считать два языка родными.

Мне жалко вас.

За сим удаляюсь из темы.

Слава Україні! Героям (справжнім героям) - слава!

Work Permit (3 years)

Seneca College(2 years Diploma with Honours)

Study Permit получен в 2011, Киев

Опубликовано

Ви знаєте, ми вже раз відказались від своєї назви. Руси. Бо дехто дуже хотів бути русссськими. Як дуже препре, то може перестати і українцями бути. Станем Галичанами чи whatever....

Опубликовано

Потрібно жити в державному утворенні, де більшість людей притримується одинакових поглядів. Як така держава буде називатися - немає значення. Адже на теперішніх українських землях в середні віки державна формацяія називалася Києвською Руссю, в період козаків - Запорізькою Січчю. На початку 20 століття УНР, ЗУНР, Карпатська Україна. Мінялися кордони, не мінялися тільки одне - люди об"єднувались із собі подібними. Краще жити на території заселеній українцями, ніж разом із тими, хто буде на тебе плюватись, бо ти не розмовляєш російською. Зараз якраз по світу пішла така тема - утворення нових держав: Каталонія, Шотландія, Ірландія, Квебек. Каталонці не хочуть бути гордими іспанцями. Вони хочуть жити в себе вдома. Мені також не потрібна Україна від Сяну до Дону - мені потрібна країна, де буде пропагуватись українська культура. Такий варіант повинен би влаштувати обидві сторони, щоб перестали зривати рани один одного.

Опубликовано
...Мы все разные, потому что мы люди.

Я считаю себя украинкой, Украина моя Родина. Это круто быть украинцем, и это круто считать два языка родными...

Вы очень предвзято относитесь к этой теме и к тому о чём здесь говорят, поэтому (как мне кажется) невнимательно читали.

Чтобы понять, о чём здесь (в этой теме) толкуют Вы бы зашли на одноклассникиточкару и зарегистрировались бы в группе "Я из Донбасса!!!" (там их несколько таких).

Вот тогда я на Вас посмотрю.

Да и говорят здесь не только про МОВУ. Это Вы принципиально видите только жупел национализма.

P.S. Шановні автори цієї теми, це було принципово відповісти саме россійською.

The best things in life aren’t things.

"...Я между прочем такой же как и вы человек, в отличии от вас..."

Опубликовано

Ну... тема дуже гостра і болюча. Дуже.

І розпад країни - не знаю кому як, а мені особисто був би трагедією. І що б я не казала, особливо спересердя, а якби до того дішло, я перша б почала щось робити - що можу - щоб розпаду не було. Але останні роки два навіть мої друзі, хто народився і все життя тут в Харкові прожив, і прізвища дехто російські мають, і російською спілкуються в щоденному життю - час від часу починають мислити на тему, що робити, як почнеться відокремлення Сходу. Як перестрахуватися, щоб не залишитися "тут", чи чіплятися хоча б за Полтавську область, "бо вона точно з цими не піде". А відносно регулярні публікації в тому ж "Кореспонденті" або "Коментарях" на кшалт - "Менше половини українців в південно-східних областях підтримують створення окремої держави"?!! Не приєднання до МС, не федерального устрою, а взагалі - окремої держави??? Отже, комусь потрібно підтримувати це питання (бо ж інших у нас нема; ми всі здорові, ситі, вдягнені, освічені, їздимо на новеньких іномарках і з Мальдив не вилазимо)?

Та що там казати... Коли я допомагала своєму коханому глядіти його батька, той, бувало, починав жахатися мене, бо ж я "бандерка". Я розумію, хвора людина була, вічна йому пам'ять... але от що у нього мало бути там в підсвідомості, що час від часу його перемикало і він починав серйозно боятися, що я чи то в борщ йому плюну, чи то всиплю туди чогось? А здавалося б - етнічний українець, сам з Дніпропетровської області...

До речі. Шановне паньство, а вам все це не видається просто іншою формою "совка"? Весь світ вже давно живе собі в ХХІ сторіччі, з сучаними питаннями і проблемами. І тільки на пострадянському просторі ніяк Друга Світова не скінчиться. "Бандерівці", УПА, переписування підручників туди-сюди, "колорадські" стрічки, "спасібо дєду за Побєду"... Ані з історією, ані з пошаною до героїв це не має ніць спільного. Чиста політика і глоріфікація СРСР на найвищому рівні. І було б чим пишатися... це ж все зовсім не про шоу під назвою "Парад Перемоги", а про більше і глибинніше.

Balon Greyjoy: Hard places make hard men, and hard men rule the world.
Опубликовано

Ну я би так категорично не стверджував, що весь світ докорінно інакший. Яскравий приклад Квебек. Чи остання інціатива в Техасі після перемоги Обами. Просто є люди, які думають як скасувати рабство, а є які просто хочуть стати з рабів рабовласниками.

Опубликовано
Это круто быть украинцем, и это круто считать два языка родными.

И в 99% межличностного общения использовать только один из них? А второй так - для понтов, чтобы вышиванку одеть и сказать два слова на нём.

Есть такая нация - ирландцы. Носителей в мире осталось меньше чем жителей в Никополе или Мелитополе, а 80 миллионов в мире себя называют ирландцами. Хотя могли бы и немедами, и фоморами (особенно после финансового кризиса) с таким же успехом называться. А они уже давно просто англоязычные выпендрёжные ребята, как велико-понтовое "ирландское" U2, у которого не знаю ни одной песни на ирландском.

Нет нации без языка! Ярлычок может ещё провисеть лет 100-200, но без языка нации нет. Потом все забудут что были такие люди и они чего-то хотели и их потомки будут создавать совсем другие проекты для тех, кто не забыл своих корней, кто удержал свой язык.

Яркий пример - венгры. 1000 лет назад пришли с Урала и до сих пор не ассимилировались. Сто раз менялись империи, но все равно вернулись к своему "Мадьярорсаг" - "земля венгров".

Пример возрождения языка - иврит. Начался с одного человека.

Если вы, Mowgly, не хотите чтобы ваши дети говорили на украинском (этот вопрос - самый лучший тест на национальную принадлежность), то поймите для себя, что любая нация стрится на языке. Иначе спор никогда не закончится и рано или поздно приведёт к развалу страны (желательно мирному).

Опубликовано

А от дійсно. Цікавий приклад з ірландцями. І незалежність здобули на 70 років раніше від нас. І політика розвитку і підтримки мови і культури на державному та європейському рівні існує і нібито працює. І бути ірландцем - це типа круто, і культура розпіарена по саме не можу... А от скільки була в Дубліні - жодного разу не чула ірландську мову на вулиці. Всі спілкуються виключно англійською (з якою вимовою та діалектизмами - то вже зовсім інша справа). Все зведене до дублювання назв вулиць та маршрутів громадського транспорту з використанням гарненьких кельтських шрифтів...

На відміну від Києва, де люди реально спілкуються українською в щоденному життю. І не лише в Києві, а й далеко на схід від нього. Тож не все так погано?

Опубликовано
Нет нации без языка! Ярлычок может ещё провисеть лет 100-200, но без языка нации нет. Потом все забудут что были такие люди и они чего-то хотели и их потомки будут создавать совсем другие проекты для тех, кто не забыл своих корней, кто удержал свой язык.

Є виключення (хоча ці нації трішки по-іншому сформувались) - у канадців, квебекуа, американців або австралійців власної мови немає. Для українців це 100% не варіант.

Опубликовано

Зауважу, що всі ці нації вимагають підтвердження знання офіційної мови ще до отримання статусу постійного резидента. Про громадянство взагалі мовчу.

Опубликовано
...І розпад країни - не знаю кому як, а мені особисто був би трагедією. І що б я не казала, особливо спересердя, а якби до того дішло, я перша б почала щось робити - що можу - щоб розпаду не було....

За це я б на Вашому місці не турбувався. Ви що, дійсно думаєте, що Бандюкович прийшов до влади щоб якихось там західняків у Польщю, а східняків до Россіі?!

Ви всі глибоко помиляєтесь.

Всі ці Гамнюки-правителі вбиваються за владу і відкручують голови журналістам не для того, щоб комусь щось віддати, або владою поділитись.

Дуже гарний приклад сусіди з півночі. Вже скільки років кричать про союз Бялорусі і Рассеї, але все залишається на своїх місцях. Бо ані Батьцька, ані Путькін не хотять ділитись владою. Кожен хоче стати одноосібним царем.

Отже викрики зі сходу про те, що б недолюди-західняки забирались на Захід, чи з заходу про те, що без совков-cxідяків буде легше не мають ніякого сенсу. За кожний клаптик землі, за кожного холопа Гамнюкович і сам вдавиться і кого хочеш роздавить.

Отже про сепаратизм і якесь там відокремлення покищо треба забути.

Але простих людей психологічно розділили. Дуже майстерно. Путькіновідєніє не гірше ніж пропаганда Гебельса, а може й сильніше. Цей форум непоганий приклад.

The best things in life aren’t things.

"...Я между прочем такой же как и вы человек, в отличии от вас..."

Опубликовано

stalker, Цей розподіл виникає сам будь-де де є приблизно одинакова кількість представників різних націй в одному державному утворені. Подивіться добре на карту світу. Бельгійці наприклад тоже голосують або за валонців або за фламанців. Про всяку африку я вже мовчу. Голосування по економічним критеріям можливе тільки тоді коли національні критерії відсутні.

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...