Перейти к содержанию

Vo_Vik

Галичина на Чемодане и в Канаде.

Рекомендуемые сообщения

Опубликовано

Ой, ми вже років п'ять збираємося в Долину Нарцисів - я їх просто ОБОЖНЮЮ... І щороку от просто як пороблено - щось трапляється і доводиться змінювати плани. :icon_cry: А нам же їхати через всю країну; прямим потягом - рівно добу. На перекладних - не набагато менше, тільки й того, що не так нудно. Машиною - брат не радить, каже, розіб'ємо починаючи з Хмельницької області. А нам її ще ж продавати... сподіваюся, вже скоро... :ico_qip_al:

Balon Greyjoy: Hard places make hard men, and hard men rule the world.
Опубликовано
А дозвольте поцікавитись - Янукович і ПР погані, а хто ж тоді тут хороший?

Але, будь-ласка, шоча б один аргумент, а не просто призвіще і партію.

Як би я бачив можливість приходу до влади хорошого, то би не їхав в Канаду.

Наразі мова йде про більше поганий, менше поганий. Подивіться на показники економіки, вона найраще в Україні розвивається в період безвладдя. Коли влада слабка, в очікуванні виборів і змін. Тоді ніхто не мішає народу жити.

По системі, Бюджет найменшого села залежить від того чи віділить гроші Київ. Тобто в Україні жоден політик не може бути успішним, який не співпрацює з Києвом. Тобто на центральному рівні не може бути жодного політика, який не погрязнув в корупції. Дуже хороша система бандидського світу.

По хороших, значить для мене хороші ті хто виступає за повну децентралізацію влади і бюджетів. Даний пункт був присутній в програмах партій Удар і Собор.

Єдина проблема українці бояться що через децентралізацію втратять Крим і Схід. Але як на мене краще втрати їх ніж цілу Україну.

А от цікаво: це й є та сама русиньска мова? Чи вона ще... гм... веселіша?

Тут цікаве питання, адже до першої світової русинами були всіх західноукраїнці, які перебували на території Австрійської імперії. Де більшість складали жителі сучасних Львівської, Івано-Франківської та Тернопілської областей. Тобто та мова була русинською. Після першої світової вони почали називати себе українцями. І звання русинської мови перекочувало в гори де асиміляція літературною українською була не така швидка. А також залишилась назва за тими діалектами якими спілкуються українці в державах, які утворились на території Австрійської імперії. Фактично зараз є 4-5 незалежних діалектів русинської мови. Це закарпатський, словацький, лемківський в україні, лемківський в польщі, русинський в Сербії.

Звичайно за кількістю носіїв переважає Закарпатьський. Але він теж відрізняється від Хуста до Ужгорода. Крім того, багато хто перейшов на літературний український.

Є ще бойківські і гуцулькі діалекти, але їх зазвичай не відносять до русинських.

Найбільш стандартизовані є словацький і сербські варіанти, де вони є офіційними мовами.

Опубликовано

Нема тут чого боятися, пишіть з спокійною душею, нікому Ваша думка не буде мішати. Я, наприклад, нітрохи не встидаюся того, що вважаю, що якби Україну роздліти якось так щоб одні були у частині тих хто хоче до московії, а інші у частині хто хоче до Євросоюзу, то було би всім щастя. Нашо ті вічні муки з тою мовою, з тим митним союзом, з тою героїзацією з одного боку Бендери а з іншої сталіна, кому це все треба? Я відкрито можу сказати, що являюся прихильником такої сепаратистської ідеї і навіть в цій темі вже про це натякав. Я особисто думаю, що дуже багато людей які хоч раз задумувалися про те, чому в Україні немає України, припускали ідею сепаратизму в Україні.

Skilled Workers (NOC 7252-B)

November 28, 2010 - Began to search for job offer

December 4, 2010 - IELTS

July 8, 2011 - Finally I have received my Job Offer

January 26, 2012 - Application received

March 14, 2012 - Acknowledged Receipt of Application

February 11, 2013 - Additional documents requested

January 16, 2014 - Additional documents requested

July 28, 2014 - Letter of refusal has been received

July 29, 2014 - The end of our immigration ambitions

Опубликовано

Я не тільки припускаю таку ідею. Але вже давно зондую можливі території в світі, як запасний варіант для української держави у випадку невдачі з сепаратизмом. Тобто припускаю, що можливо до більшості дойде в наступні 20 років, а як ні, то таки прийдеться робити новий Ізраіль.

Опубликовано

Я обурена. Я зi Сходу i я запевня. вам що люди, народ на Сходi не хоче до Москви. Ми усi частина народу Украiни.

Навiть якщо якись недолугi полiтики и говорять про сепаратизм, хто ми такi щоб приймати рiшення про роздiл Краiни, яку на ми створювали. У 1917-18 люди воювали щоб створити едину державу, Бандера та УПА проливали кров за Украiну як незалежну едину державу. Я згодна, що можливо Захiднi Украiнцi кращi украiнцi нiж ми. Але я - украiнка i це моя Краiна i нихто не може це в мене забрати тiльки тому, що я розмовляю вдома росiйскою або живу на Сходi.

P.S. Вибачайте за помилки. Пишу з транслiту.

Work Permit (3 years)

Seneca College(2 years Diploma with Honours)

Study Permit получен в 2011, Киев

Опубликовано

Підтримую!

І що ж поробиш коли є такі, навіть не знаю як то назвати, фанатично налаштовані громадяни по обидва береги Дніпра, котрі нас розєднують і кожен каже що так краще буде для нас?

Опубликовано

І поки тут тривають набридші мені розмови про політику, пропоную всім подивитись як Українці підтримують свої традиції та не втрачають свою автентичність у Канаді.

<noindex>

</noindex>
Опубликовано

Не хочу ютуб на роботі відкривати, але NY - це здається Нью -Йорк.

Mowgly,

Воювали не за єдину, а за Україну як таку. Бо при сучасному стані справ, буде не Україна, а просто мала Росія, без нафти і газу.

Опубликовано

Соборність це бажання жити українців у своїй державі. В СРСР всі українці теж були в одній дрежаві, але ця держава не була українською. Якщо якісь люди не хочуть жити в українській державі, то цілком демократично відпусти їх у вільне плавання.

Опубликовано
І що ж поробиш коли є такі, навіть не знаю як то назвати, фанатично налаштовані громадяни по обидва береги Дніпра, котрі нас розєднують і кожен каже що так краще буде для нас?

Думаю, що кожен має право на власну думку і я також маю таке право. Нехай хтось думає по-іншому, тільки в дискусії відкривається істина. А взагалі то хочеться сказати, що поки я не переїхав жити на схід україни я не був такий радекалізований і ніколи не думав що з'єднати, по-справжньому з'єднати Україну не реально, але на привеликий жаль саме так воно і є, в найблищих 40-50років це - абсолютно нереально.

Skilled Workers (NOC 7252-B)

November 28, 2010 - Began to search for job offer

December 4, 2010 - IELTS

July 8, 2011 - Finally I have received my Job Offer

January 26, 2012 - Application received

March 14, 2012 - Acknowledged Receipt of Application

February 11, 2013 - Additional documents requested

January 16, 2014 - Additional documents requested

July 28, 2014 - Letter of refusal has been received

July 29, 2014 - The end of our immigration ambitions

Опубликовано

RMR: Ukrainian NY - Rick Mercer Report: Ukrainian New Year.

To frezzer

Так я нікому нічого не забороняю, просто сказав що на Сході одного хочуть, на Заході іншого і ця пісня, мені здається і через 40-50 не закінчиться. Занадто різні тут і там "лідери" які просувають свої думки в маси.

Опубликовано
Так я нікому нічого не забороняю, просто сказав що на Сході одного хочуть, на Заході іншого

Хочуть грошей та кохання. Рівень коррупції, зневажання прав людини (на елементарному рівні, наприклад, при спілкуванні в лікарні або міліції) та злочинності однаковий. Різніця лише в балачках, і то коли про політику, а не про те шо справді цікавить та болить.

Опубликовано

Люди хочуть грошей і кохання не тільки в Україні. і в Росії хочуть, і в Канаді хочуть, і в Австралії. Тільки чогось утворюють національні держави. Думаєте в Сомалі люди не хочуть грошей і кохання? давайте до себе Сомалі приєднаємо, бо вони хочуть того що і ми.

Опубликовано

А другу частину заперечити можете? Що в Західній Україні коррупція більш європейська? Вибачте не вірю, що люди цього не хочуть, це хтось немісцевий виробляє.

Опубликовано

Корупція що в Західній Україні, що в Східній, одна Київська. Хто в Києві цар, того і корупція по всій Україні. Ви так говорите ніби західна Україна має якусь іншу владу ніж східна. Звичайно що буде корупція при такій системі влади.

Опубликовано

Добре, давайте не про захід і схід, давайте про мадярські райони закарпаття. Живуть люди на тій землі вже 1000 років. Мають свою культуру, історію і мову. Дивляться угорське телебачення, відправляють діте в Будду в університет, української ніхто не знає хіба одиниці. Шанують угорський прапор. От ви з ними один народ? А корупція їм же українська теж надоїла. І що їм робити? Одна різниця, їх тільки кілька десятків тисяч, то ж на політику українську не впливають. То нам до них майже всерівно. Але їм то проблема. Все життя жити не в своїй державі.

А кілька сотень тисяч Кримських Татар, їм теж обійтись без своєї держави? чи ви вивчите кримськотарарську, щоб вони могли в західній Україі почуватись як в своїй державі? Це вони зараз союзники українців, бо маєм спільного суперника росіян. А так кожен народ хоче свою державу. Щоб на новий рік президент поздоровляв його рідною мовою. І концерт був рідною мовою. І фільми в кінотеатрах були рідною.

От і російськомовні в Україні хочуть своєї держави, з рідною мовою і так далі, щоб почувати себе комфортно.

То що українці ізверги якісь, щоб не розуміти інші знедолені народи і панувати? Самі вроді недавно такі були.

Та і можем стати знов такими, якщо не переосмислимо цього.

Опубликовано

Vo_Vik, тим мадярам найпростіше. Угорщина зараз роздає паспорти етнічним співвітчизникам, що опинилися за межами історичної батьківщини. Доводиш етнічну приналежність, здаєш мовний тест - і fogadtatбs на підставі рішення суду. Втім, наскільки я розумію, на Закарпатті у половини населення вже давно угорські паспорти.

А от з тих, хто з піною у рота волають про "братні народи" та Росію понад усе, щось нікого не бачила, щоб шикувалися до генконсульства за російським громадянством, незважаючи навіть на обіцяні ажно цілих дві штуки баксів. Коли кажеш їм - ну, не подобається вам українська мова в кіно, не подобається жовто-блакитний прапор, хочете на Новий Рік від Путіна привітання чути - хто ж заважає? Чемодан, вокзал, Росія! До неї і їхати недалеко - 30 км, і громадянство мало не автоматом дають прямо тут же, на Мєльнікова... Дивляться на тебе, як на дуже хворе кошеня: ми що, зовсім дурні? Знала одного такого хлопця - він нам просто набрид вже розмовами про те, як в Росії все пречудово, і як в Україні все "скорбно"; його аж тіпало від української мови або символіки. Якось він так вже дістав нас, що ми не витримали: ну так приймай громадянство і перебирайся туди! Ти ж там народився, батьки у тебе на території РФ народилися, тато й досі там працює... Він аж підскочив: я що, навіжений? Мене ж там одразу до Чечні заберуть! (то був десь років 10 тому).

Знала ще одного, вибачте на слові, підполковника, який і в ЗС України служив, і присягу на вірність народу саме України приймав, і українець етнічний... але от просто клепку йому зірвало через відданність Росії і її великому народу. В 2005 році якраз йому дали трикімнатну квартиру. За прем'єрства Януковича якось все не складалося, але от тільки прийшли кляті оранжоїди з Юлькою - так звідки й квартири для військових знайшлися, і пенсії їм підняли з 500 до 2000 грн. за один місяць... Брат вирішив прикольнутися з нього: а ти, каже, склич пресу, Авакова (тодішній губернатор Харківської області, тоді був від "Нашої України", потім перейшов до "Батьківщини", де зараз і є) - і порви ордер, а ті ключі від хати жбурни йому просто в морду, принародно. Щоб бачили, що тобі від бандерівців нічого не треба. Реакція була зрозуміла: ти зовсім дурний? "МНЄ ПАЛОЖЕНО!!!"

І от такі голосують за всіх, хто виступає за російську мову, "спільну історію" і "відновлення союзу братніх народів". Але не те, що їхати з України до Росії або Білорусі, а просто прийняти їх громадянство і не обтяжувати таку ненависну їм державу не квапляться.

Опубликовано

Ну та бо угорцям нічого не світить. То і їдуть хто молодший. А цим світить зробити з України другу Росію. То і не їдуть. Того я і кажу. Сказати допобачення. Який район хоче, будь-ласка маєте референдум, столицю в Макіївці, будуйте там собі Новоросію. Але тут є ті хто каже що границі які оформились ото 21 рік тому, то є табу, яке чіпати не можна.

Опубликовано

Я б пішла за принципом Прибалтики. Хочеш сидіти тут і згадувати, як воно за Союзу було добре, а мову вчити не хочеш? Сиди. Але як особа без громадянства.

Опубликовано

І як би ви це зробили, якщо от таких зараз набирається більше половини виборців? це треба було робити в 91-му. А не зараз. Зараз можна тільки територіями відкупитись.

Опубликовано

Згодна; треба було з самого початку так робити. А тепер - тільки валити звідси. А вони хай самі собі раду дають. Я вже наробилася на теренах нашого недолугого громадянського суспільства і законодавства.

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...