Igorflame Опубликовано 26 марта, 2014 Жалоба Опубликовано 26 марта, 2014 Igorflame, ага, зрозуміло, а то я спершу подумав що ви вирішили на Україні йти на курси. Що хочеться сказати - якщо готуватись до теста (IELTS наприклад), то не треба вчити мову! Пізно! Треба вже суто вчити структуру теста і як нею правильно оперувати, для того щоб все було так як хочеть творці теста. Виходить що так. Я ігнорував спікінгом в процесі підготовки, так як викладач сказала що це моя сильна сторона. Я на екзамені вживав багато сленгу та слів-паразитів, та й говорив зашвидко. От і поплатився за це. А в Інтернеті після екзамена знайшов що за все це знімають бали. Пізно, поїзд проїхав. Треба було вести інтелігентну бесіду, а не розмовляти ніби в пабі з колегою. Написав лист в коледж, там якісь непонятки в аплікейшн. Дозволяє замовляти тільки один курс, тобто якщо я беру мовний то немає опції замовити професійний. А на навчання з зими ще документів не приймають. Комедія якась. Цитата
Igorflame Опубликовано 26 марта, 2014 Жалоба Опубликовано 26 марта, 2014 Привіт знову. Був у банку, вирішив розпитати які варіанти щоб оплатити навчання за кордоном, назвав суму в $13000. Пояснив їм, що суму потрібно буде внести як одноразовий платіж. Мені сказали що потрібно буде офіційний запит на платіж у вигляді листа з мокрими печатками і лист про зарахування на навчання. Всі ці документи треба буде перекласти і завірити в нотаріуса. Далі - простий валютний картковий рахунок для цього не підходить, слід буде відкрити інший рахунок, без картки, з якого і здійснюється платіж. Одним словом - гемор. Які в кого думки? Чи це мій банк гонить? Краще через Western Union? Хто як робив? Цитата
Mowgly Опубликовано 26 марта, 2014 Жалоба Опубликовано 26 марта, 2014 Є простіший варіант. Відкриваєте рахунок з карткою ВІЗА або МастерКард. Картка повинна бути міжнародную та мати дозвіл на використання за кордоном. Далі у канадцім запитуєте форму для оплати карткою. Заповнюєте форму, попереджаєте банк про транзакцію та знимаєте лімити на оплату, надсилаєте форму до вуза, вони знимають гроші. Все. Сама так робила. Тому що до тих паперів, що вже банк назвав, будуть вимагати контракт на навчання з мокрими печатками згідно з законодавством. А канадці про таке ніколи не чули. Цитата Work Permit (3 years) Seneca College(2 years Diploma with Honours) Study Permit получен в 2011, Киев
Igorflame Опубликовано 26 марта, 2014 Жалоба Опубликовано 26 марта, 2014 Є простіший варіант. Відкриваєте рахунок з карткою ВІЗА або МастерКард. Картка повинна бути міжнародную та мати дозвіл на використання за кордоном. Далі у канадцім запитуєте форму для оплати карткою. Заповнюєте форму, попереджаєте банк про транзакцію та знимаєте лімити на оплату, надсилаєте форму до вуза, вони знимають гроші. Все. Сама так робила. Тому що до тих паперів, що вже банк назвав, будуть вимагати контракт на навчання з мокрими печатками згідно з законодавством. А канадці про таке ніколи не чули. Та в мене якраз такий і є. І я їх питав, сказали по закону заборонено здійснювати платіж понад 10000 грн. Здається мені це банк такий запарений, Ukrexim, він в державній формі власності. В дружини рахунок в raiffaisen aval, і там все простіше. Пам'ятаю як довідки брали про наявність коштів для туристичних шенген віз. Їй видали без проблем, а я писав заяву, платив 50 грн і чекав добу. Цитата
Mowgly Опубликовано 26 марта, 2014 Жалоба Опубликовано 26 марта, 2014 Банк формально правий. Ви не можете без документів здійснити безготіковий переказ до інщої крайни. Але ви можете оплатити послугу/зробити покупку кредитною карткою, тільки треба зняти обмеження та ліміти. Якщо нічого не змінилося у зв'язку з економічною ситуацією в Украіні. Подзвоніть до колл-центру банку по роботі з картками та запитайте про ліміти при операціях в торгових мережах та мережі Інтернет. Цитата Work Permit (3 years) Seneca College(2 years Diploma with Honours) Study Permit получен в 2011, Киев
Igorflame Опубликовано 26 марта, 2014 Жалоба Опубликовано 26 марта, 2014 Банк формально правий. Ви не можете без документів здійснити безготіковий переказ до інщої крайни. Але ви можете оплатити послугу/зробити покупку кредитною карткою, тільки треба зняти обмеження та ліміти. Якщо нічого не змінилося у зв'язку з економічною ситуацією в Украіні. Подзвоніть до колл-центру банку по роботі з картками та запитайте про ліміти при операціях в торгових мережах та мережі Інтернет. Ок, так і зроблю, але це вже пізніше. Зараз запара з тими коледжами. Завтра почну переписку з Senecca, можливо подамся туди, бо умови SAIT то суцільна головоломка. На мовні курси можу подаватися зараз, але діючий сертифікат IELTS не підходить для оцінки моїх знань, треба в них здавати екзамен, щоб вияснити цей рівень. Аплікацію на спеціальність, згідно їх правил можу подавати тільки після 10 серпня. Написав їм листа і попросив пояснити як мені діяти в такій ситуації, чи отримувати коротеньку візу і їхати туди, а там пере подаватись на іншу, довготривалу? Чому не можу в аплікації відразу вказати обидві програми, терміни, і все? Поки що нічого не від писали, десь читав на форумі хтось говорив що ніби в Альберті вони тижнями реагують на емейли. Mowgly, Ви ж вчились в Senecca? Кількома словами, як там, нормально, вчитись можна? Персонал чуйний, чи як в наших універах методистки? І як погода в Торонто, взимку не дошкуляють вітри та морози? Цитата
мангуст Опубликовано 26 марта, 2014 Жалоба Опубликовано 26 марта, 2014 Там, короче, пропонують п'ять різних рівнів англійської для підготовки до навчання, кожен по два місяці. Один рівень коштує $2600. Чотири рази на рік набір. Перед початком вони тестують і визначають на який рівень відправити студента. А по закінченню п'ятого рівня зараховують на навчання по спеціальності. На спеціальність набирають з вересня або з січня. То я і планую на мовні курси з осені а на спеціальність вже з січня. Ну если для Вас не вопрос потратить под 150 000 гривен только для прохождения курсов английского (2 уровня курсов, 4 месяца проживание и питание, плюс по мелочевке), вместо того что бы пересдать экзамен в Украине за 1 200 гривен, то тогда конечно да, надо ехать на курсы в Калгари. Цитата
Mowgly Опубликовано 26 марта, 2014 Жалоба Опубликовано 26 марта, 2014 Так я вчилася в Сенеці. Мені сподоболося. Що значить "персонал чуйний"? Бо в мене були нормальні відносини з персоналом що в Торонто, що рідному вузі в Україні. Зими в Торонто досить теплі (ця зима виключення), але вітер в Торонто кожен день. Дуже холодний та мокрий з осені до літа. Я приїхала весною 2011 так майже до червня в теплій куртці, шарфі та рукавичках проходила, бо через той вітер було дуже холодно. І мало сонця. Цитата Work Permit (3 years) Seneca College(2 years Diploma with Honours) Study Permit получен в 2011, Киев
Igorflame Опубликовано 26 марта, 2014 Жалоба Опубликовано 26 марта, 2014 Що значить "персонал чуйний"? Хлопець один описував коледж в Манітобі, писав що там мало за ручку не водять. Якщо бачать що студент прагне знань, то кістьми ляжуть - але допоможуть. Ото я й цікавлюсь, чи щось таке ж, чи студент шансів розраховувати на підтримку не має? P.s. В моєму львівському універі просто не можливо було мати гарних стосунків з методистами. Там старосту доводили до сліз на раз-два. Цитата
Mowgly Опубликовано 26 марта, 2014 Жалоба Опубликовано 26 марта, 2014 Я щось пропутила у цьому житті. Мені було 27 коли я приїхала до Торонто і ніхто за ручку мене не водив (іноді навпаки), та мені було не дуже треба. Але мій викладач майже затерерозував одну знайому авіакомпанію, щоб я отримала інтервью. Знаю що мехінічний факультет дуже опікується випускниками. Мій керівник програми опікується тільки собою, але ні факультет, ні коледж гіршими через це не стають. Сенека має дуже файний набір викладачів та професорів, дуже гарне устаткування та матеріальне забезпечення, велику грошову підтримку з боку держави, відділ по роботі з іностранними студентами був непогано організований. Цитата Work Permit (3 years) Seneca College(2 years Diploma with Honours) Study Permit получен в 2011, Киев
Igorflame Опубликовано 26 марта, 2014 Жалоба Опубликовано 26 марта, 2014 Ну если для Вас не вопрос потратить под 150 000 гривен только для прохождения курсов английского (2 уровня курсов, 4 месяца проживание и питание, плюс по мелочевке), вместо того что бы пересдать экзамен в Украине за 1 200 гривен, то тогда конечно да, надо ехать на курсы в Калгари. Чому 150000 грн? Один рівень триває два місяці а не чотири. 2600х8=20800+проживання та дрібниці. Просто план який, я взагалі самоучка, і природньо маю пробіли в своєму документально підтвердженому upper interm. А виїзд планую з подальшою імміграцією, відповідно англійська зайвою не буде ніколи. Теоретично я може спробувати апелювати, може й натяну півбала і оверол стане 6. Тоді зможу і без курсів поступати. Але це буде реально натянутий результат. А вчитись як? Плентатись в хвості? Можу спробувати перездати, але не факт що результат буде кращий. Сьогодні пішов на одні курси на пробний урок. Реально люди ледь формують речення, чого я з ними навчуся? Цитата
Mowgly Опубликовано 26 марта, 2014 Жалоба Опубликовано 26 марта, 2014 Всю тему не читала. Але в Сенеці є (була) можливість записатися на курси англійскої, отримати Letter of Acceptance з обома програмами, приїхати, здати тест та поступити одразу на основну програму. Так було зі мною. Тільки семестр додатково англійского взяла за результатами тесту. Цитата Work Permit (3 years) Seneca College(2 years Diploma with Honours) Study Permit получен в 2011, Киев
мангуст Опубликовано 26 марта, 2014 Жалоба Опубликовано 26 марта, 2014 Чому 150000 грн? Один рівень триває два місяці а не чотири. 2600х8=20800+проживання та дрібниці. Просто план який, я взагалі самоучка, і природньо маю пробіли в своєму документально підтвердженому upper interm. А виїзд планую з подальшою імміграцією, відповідно англійська зайвою не буде ніколи. Теоретично я може спробувати апелювати, може й натяну півбала і оверол стане 6. Тоді зможу і без курсів поступати. Але це буде реально натянутий результат. А вчитись як? Плентатись в хвості? Можу спробувати перездати, але не факт що результат буде кращий. Сьогодні пішов на одні курси на пробний урок. Реально люди ледь формують речення, чого я з ними навчуся? Вы указали что планируете на курсы "с осени", едите с женой. Поэтому и посчитал сентябрь - октябрь - ноябрь - декабрь. Четыре месяца жизни, возьмете два курса. Итого: 2600 + 2600 + 4 месяца аренда жилья ( 4 х 1100) + питание 4 месяца (4 х 700) + мелочевка (мебель, так как за 1100 будет пустое помещение; учебники, здесь они дорогие, телефон и интернет - тоже не дешевые, проезд или страховка и бензин если для авто, и так далее). Итого 12 400 + большой жирный плюс мелочевки. Умножаем эти цифры на 11 (откуда у Вас 8, я не знаю и не думаю что к сентябрю, гривна укрепится до 8), получаем 136 400 гривен + большой жирный плюс по мелочевке, таким образом выходит то что я и говорил под 150 000 гривен. У Вас 6 месяцев до сентября что бы подтянуть язык до туда, куда Вам надо, и как минимум 1,5 месяца что бы пересдать до туда, куда им надо. И почитайте внимательно ветку про учебу, там многие студенты описывали процесс учебы. Никто никого за руку не водит, и учеба здесь - это совсем не то, что дома. Цитата
Mowgly Опубликовано 26 марта, 2014 Жалоба Опубликовано 26 марта, 2014 Мангуст, а что дома с учебой? Кроме того, что это дома и студентам 17-18 лет. Тоже за ручку никто не водил.Едиственное, что у нас на пятом курсе снисходительно относились к работающим студентам, кто продолжал хорошо учиться. Цитата Work Permit (3 years) Seneca College(2 years Diploma with Honours) Study Permit получен в 2011, Киев
мангуст Опубликовано 26 марта, 2014 Жалоба Опубликовано 26 марта, 2014 Мангуст, а что дома с учебой? Ну например, пересдача экаменов, взял бегунок и ходи сдавай. Цитата
Mowgly Опубликовано 26 марта, 2014 Жалоба Опубликовано 26 марта, 2014 Уточнение: заплатил денег, взял бегунок и ходи сдавай. Так и в Канаде: не сдал предмет, заплатил и ходи семестр, учи опять Сорри за русскоязычный оффтоп. Не бейте нас с мангустом. Мы больше не будем. Цитата Work Permit (3 years) Seneca College(2 years Diploma with Honours) Study Permit получен в 2011, Киев
мангуст Опубликовано 26 марта, 2014 Жалоба Опубликовано 26 марта, 2014 Уточнение: заплатил денег, взял бегунок и ходи сдавай. Так и в Канаде: не сдал предмет, заплатил и ходи семестр, учи опять Да майже те ж саме, але рiзниця у цiлий семестр Цитата
odonacer Опубликовано 27 марта, 2014 Жалоба Опубликовано 27 марта, 2014 Сорри за русскоязычный оффтоп. Не бейте нас с мангустом. Мы больше не будем. Все добре буде, Вовік сюди рідко заходить Цитата
Aidan Опубликовано 27 марта, 2014 Жалоба Опубликовано 27 марта, 2014 Тут у мене питали, тож доповідаю. Заходили сьогодні до лікер стору. Дійсно "Русскій стандарт" прибрали, як і не було. Стоять лише "Столічная" та "Московская"; першу випускають в Латвії, а другу на Кіпрі. У мене, щоправда, є своя думка стосовно того, кому насправді ті заводи, особливо в Лімасолі, можуть належати... Цитата Balon Greyjoy: Hard places make hard men, and hard men rule the world.
Mowgly Опубликовано 27 марта, 2014 Жалоба Опубликовано 27 марта, 2014 В цьому роздил мені колись доказали, що я неукраїнка бо не з Західної України, тому намагаюся заходити тільки як модератор. А сьогодні щось на писанину потягнуло. Але українськомовний розділ повинен бути українськомовним, тому ще раз перепрошую. Цитата Work Permit (3 years) Seneca College(2 years Diploma with Honours) Study Permit получен в 2011, Киев
Aidan Опубликовано 27 марта, 2014 Жалоба Опубликовано 27 марта, 2014 Все добре буде, Вовік сюди рідко заходить Mowgly, ну мені, щоправда не тут, а в інших місцях теж багато чого розказують стосовно того, що я після Штатів поїхала туди, куди запросили працювати (в Харків), а не повернулася до свого коріннячка у Львівську область... Най їх трафить з таким підходом, не треба зважати! Цитата Balon Greyjoy: Hard places make hard men, and hard men rule the world.
odonacer Опубликовано 27 марта, 2014 Жалоба Опубликовано 27 марта, 2014 В цьому роздил мені колись доказали, що я неукраїнка бо не з Західної України. Памятаю таке, але не варто зважати на такі випади з боку різних людей. Я вважаю, що українець то є в серці, а не в прописці! Іншим ж людям можу порадити лише бути більш толерантнішими до інших. Але українськомовний розділ повинен бути українськомовним, тому ще раз перепрошую. Ні в якому разі! Toutes les langues sont bienvenues ici! Цитата
odonacer Опубликовано 27 марта, 2014 Жалоба Опубликовано 27 марта, 2014 Дійсно "Русскій стандарт" прибрали, як і не було. Стоять лише "Столічная" та "Московская"; першу випускають в Латвії, а другу на Кіпрі. У мене, щоправда, є своя думка стосовно того, кому насправді ті заводи, особливо в Лімасолі, можуть належати... От-от! Але це ж вони яку рекламу російській горіляці зробили! Цитата
Aidan Опубликовано 27 марта, 2014 Жалоба Опубликовано 27 марта, 2014 Ай ой, якраз там два місцеві хлопи, колоритні такі, пройшли повз, подивилися на горілку, мугикнули щось, хапнули собі пляшку sour mash та й почапали щасливі на касу. Горілку тут, бачу, беруть інтелігенти, та й то зазвичай щось пристойніше. Цитата Balon Greyjoy: Hard places make hard men, and hard men rule the world.
Igorflame Опубликовано 27 марта, 2014 Жалоба Опубликовано 27 марта, 2014 Вы указали что планируете на курсы "с осени", едите с женой. Поэтому и посчитал сентябрь - октябрь - ноябрь - декабрь. Четыре месяца жизни, возьмете два курса. Итого: 2600 + 2600 + 4 месяца аренда жилья ( 4 х 1100) + питание 4 месяца (4 х 700) + мелочевка (мебель, так как за 1100 будет пустое помещение; учебники, здесь они дорогие, телефон и интернет - тоже не дешевые, проезд или страховка и бензин если для авто, и так далее). Итого 12 400 + большой жирный плюс мелочевки. Умножаем эти цифры на 11 (откуда у Вас 8, я не знаю и не думаю что к сентябрю, гривна укрепится до 8), получаем 136 400 гривен + большой жирный плюс по мелочевке, таким образом выходит то что я и говорил под 150 000 гривен. У Вас 6 месяцев до сентября что бы подтянуть язык до туда, куда Вам надо, и как минимум 1,5 месяца что бы пересдать до туда, куда им надо. И почитайте внимательно ветку про учебу, там многие студенты описывали процесс учебы. Никто никого за руку не водит, и учеба здесь - это совсем не то, что дома. При всій моїй повазі, але Ви перебільшуєте. "З осені" - це не обов'язково з першого вересня, власне я планував з 27 жовтня. І курси брати хочу не на 4 місяці, а все ж таки на два, тому що реально не дотягую півбала всього лиш до потрібного мінімуму. Приблизно 8 грн за один канадський долар - це реальний курс, а майже 11 - це курс долара США. Та й житло, згідно з сайтами може бути дешевше, наприклад студіо апартамент. Цитата