Перейти к содержанию

Vo_Vik

Галичина на Чемодане и в Канаде.

Рекомендуемые сообщения

Опубликовано

Чесно кажучи, навіть не знаю, що в тій ситуації може допомогти Україні. Єдине що приходить на думку. Це пообіцяти Сходу/Півдню, референдум про незалежність через 5 років, за умови що дадуть заходу покерувати. І тоді дуже конкретно защемити всіх корупціонерів, а особливо західних.

Опубликовано

Vo_Vik, а чого ви вирішили, що на Сході/Півдні отак всі одразу за відокремлення? Абсолютна більшість насправді нікуди відокремлюватися не хоче. І до Росії теж не квапиться. А хоче того, чого хоче і Центр, і Захід: можливості спокійно працювати, вчасно отримувати хоч яку вже є зарплатню - або займатися своєю справою без поборів та залякувань, що от зараз все "відіжмуть", мати батареї взимку теплими, бензин за підйомною ціною, можливість вивчити дітей та якось лікуватися самим і батьків лікувати. Десь такий базовий мінімум. За мову, політику та державоустрій зазвичай не згадують, поки їм не нагадають.

Проблема в іншому: набагато вищій рівень зневіреності у власних можливостях, у можливості системних змін на щось суттєво краще "за нашого життя" та взагалі пасивність і сильне бажання відгородитися від зовнішнього світу.

Balon Greyjoy: Hard places make hard men, and hard men rule the world.
Опубликовано

А хто казав, що я таке вирішив. Просто проведення референдуму через 5 років дозволить зконцентруватись на всіх тих питаннях, які ви перечислили. І якщо все пройде добре, то через 5 років ніхто не схоче відділятись. На наявність легального шляху дозволить мінімізувати всі радикальні сили на 5 років, що дасть можливість працювати над економікою, а не боротись чия правда сильніша.

Опубликовано

Можна зробити простіше. Заборонити (заглушити, прибрати з кабельних пакетів....) російські канали. Насправді все настільки просто.

Опубликовано

не думаю, що біцянка референдуму змінить щось на краще, навпаки, до нього ж буде готуватись не тільки українська лінива влада, а і більш цілеспрямована частина населення, з підтримкою регіональних "оплотів". Швидше за все, замість зосередитись на економіці, владі потрібно буде відбивати нападки противника. Будь-яке прорахування, а особливо в нинішніх умовах, коли Україна є майже банкрутом, буде додавати балів іншій стороні. Тому я більше пристаю на пропозицію Aidan - державі слід зайнятись своїми прямими обовязками, збереженням територіальної цілісності, якщо для цього потрібно заглушити пропагандистські українофобські канали, то чому б ні?

Інше питання до Aidan - як інформаційний запит може бути більш дієвим, ніж фізичне протистояння? Допа і гепа все ще рулять і клали вони на будь-який інформаційний запит. Те що протестувальники ховаються від оплоту, це не їх стратегічний прорахунок, а наслідок пофігистичного ставлення місцевого населення. Чому вони не виходять? Харків - місто-мільйонник, загнати за плінтус будь-який "оплот", справа декількох годин.

А ленін - символ поневолення, чому його не повалити? Хіба коли його ставили, в когось питали? Незгодних тоді не було, то чому зараз люди повинні терпіти його?

Опубликовано
Незгодних тоді не було, то чому зараз люди повинні терпіти його?
Потому что он памятник и часть истории. Плохой или хорошей - оставьте эти вопросы историкам. Это все равно что индейцы в США начнут сносить памятники президентам-поработителям. Неужели в стране больше нечем заняться? пенсии платить нечем, дефолт может наступить уже через 2 недели, а вы все никак не угомонитесь с памятниками, да курятниками яника.
Опубликовано

smisha, є момент, який ті, хто не жив в Харкові останні роки, просто не усвідомлює в достатньому ступеню. Харків - це ментовсько-бандитське місто. Тобто там в повній мірі відчувається, наскільки твоє життя, не кажучи про здоров"я, добробут, тощо - нічого не варті. Я вже неодноразово намагалася це пояснити, але або не можу це адекватно зробити, або це таки треба бачити на власні очі. І я чесно скажу: простіше поїхати звідти, ніж намагатися перебороти систему. Я не герой, я поїхала (хоча якби знала, що розпочнеться якраз в день нашого відльоту, то, може, ще відклала би від"їзд... але зараз не про це). І майже всі мої друзі теж поїхали, хоча більшість не через політичні причини, а просто через те, що можливість якось заробляти, не кажучи вже про мати власну справу в Харкові стрімко наближається до нуля. Або через гнітючу атмосферу, чого ще кілька років і близько не було в місті. І це теж показник. Ті, хто залишився - і міг би вийти - не виходять, як правило, або тому що небезпідставно бояться, перш за все, за родини, або тому, що повністю відгородилися від зовнішнього світу, пішли в таку собі внутрішню еміграцію, і вступати в контакт з реальністю не хочуть. Знов-таки, в цьому місті-мільйоннику вищий, ніж в середньому, відсоток тих, хто пов"язаний з МВС, СБУ, структурами юстиції - а також їх родичів, друзів, підлеглих, обслуговуючого персоналу... а ще Барабан, де продавці та підприємці складають не найприбутковішу його частину... а ще митниця... а ще заводи з роботягами та їх дітьми, які і йдуть в гопники, і переконано йдуть, бо це круто, це по-пацанськи, і що ще робити - не на завод же йти, бо грошей там все одне не платять... Моторошне останнім часом місто, якщо чесно. Хоча не настільки, як Донбас (де мені довелося минулого року побувати). У більшості родичі в Білгородській області, і їм пофіг, що там в Києві, їх більше хвилює, чи зможуть вони їздити вихідними до бабусі або на дачу під Старий Оскол. Інформація дуже серйозно фільтрується роками - в регіональній пресі, на ТБ, на радіо... Як приклад: під час останньої виборчої кампанії бігбордів не-регіоналів і не-комуністів практично не було; на центральних вулицях та в спальних районах не було взагалі. Цього літа в місті була дуже агресивна анти-ЄСівська кампанія, яка дуже добре спрацювала в сенсі формування думки пересічного харків"янина. Таксамо як зараз працюють контрольовані плітки. Народ вірить. І це при тому, що на останніх виборах мера попри всі фальсифікації фактично переміг Аваков (чого ж і знадобилося підпалювати дільниці, тощо), і навіть "Свобода" на виборах до місцевих рад набрала якийсь неочікуваний відсоток (точно вже не пам"ятаю скільки, але якось так цифра вразила).

Підсумую: тому самому пересічному мешканцю цього мільйонника або є що втрачати разом з владою Януковича і "кадрів на місцях", або він боїться аби не стало ще гірше. Зло, яке ти знаєш, не таке страшне, як невідоме ще зло. І ще він боїться за себе і за родину - і має до того підстави.

І в Леніна там багато хто вірить. "Бо тоді була робота і впевненість у завтрашньому дні." І колорадські стрічки носять свідомо, бо ж "спасібо дєду за пабєду". І червоні прапори там до останнього року на 9 травня в примусовому порядку розпорядженням місцевої влади по всьому місту коштом підприємців вивішували. Але. Був в Харкові такий собі монумент борцям за революцію, в народі "Троє з холодильником" або "Троє з ломбарду" (бо дуже вже той прапор нагадував щось таке середнє між холодильником та шафою, а стояв цей витвір мистецтва якраз поруч з будівлею колишнього ломбарду :lol:). І от перед Євро вирішили "батьки міста" цю площу, одну з центральних, упорядкувати і перебудувати. Так-от: "холодильник" тихенько і культурненько розібрали і кудись вивезли. А на його місці зараз стоїть така собі елеганська і невагома Незалежність з лавровим віночком. Ніхто слова не пискнув, навіть комуністи, і всі лише ходять, милуються і світлинки роблять. А тепер питання: хіба не можна було б таксамо зробити і з Леніним? Можна. Але якщо ситуація так підігрівається - це комусь потрібно? Потрібно. А хом"ячки слухняно тупотять на захист "історичної пам"ятки".

І ще. Приєднуватися до Росії мало хто хоче. Але таксамо більшість не хоче і "прогинатися під западенців". Що повертає до теми інформаційної війни, яка на Сході ведеться дуже серйозно.

Тепер про Гепу і інформаційний запит. Зараз вже все, потяг пішов. Але на тому етапі це був би формальний привід для легітимного ініціювання усунення його з посади мера, бо оскільки він обіймає виборну посаду, а не був призначений, як Допа, то й усунути його достроково можна або за рішенням суду, або за висловленням недовіри виборців.

Опубликовано

І от ще додам перепост з Фейсбуку, хвилин 10 тому побачила на таймлайнах кількох друзів:

Знаете... огромное желание опустить ручонки и сдаться на милость стремительному гепарду... Среди харьковского майдана одни соплежуи, по риторике у гепы +100, по цинизму +1000, по умению держать аудиторию +1500, по демагогии +10000000. У нас нет адекватного лидера, способного убрать муниципального дюймовца, заставить слушать себя, а не его... Жадан крут только на бумаге, остальных плохо одетых и дурнопричесанных Гендос вообще в расчет не берет... Партизанские попытки простых парней из самообороны завязать диалог профессиональный наперсточник сводил на нет даже не потея.... Шлемазл сын Адольфа походя слил Допу, как отработанный шлак, открестился от Жилина и порхал между анти и евро майданами как порхатый ангел, с двумя рыжими серафимами личной охраны... От Пахана он открестился еще в аэропорту. Итого: Гепа в накрахмаленной манишке миротворца собирается домэрить этот срок и выиграть следующие выборы. Миша в отбое, Жилин, надеюсь, в тюрьме или в бегах. Одна надежда, что эта половина Аль Капоне все же присядет за какую-нибудь банальную неуплату налогов....Ну или пленный Жилин напоет ему на казенный дом....

smisha, до речі, у нас же є спільний знайомий харків"янин, який в Харкові народився і все життя прожив, поки в Монреаль не перебрався. Я думаю, він краще за мене може розказати, що думають і чим мотивуються жителі східних регіонів. Бо скільки б років я там не прожила, я на них дивлюся трохи відсторонено. Спостерігаю, аналізую, роблю висновки, запозичила їхні "шо" і "ля" :lol: . Але не завжди їх розумію.

Опубликовано
Але таксамо більшість не хоче і "прогинатися під западенців".

Саме тому я і говорю про надання їм якоїсь альтернативи. Бо заборона каналів і тд, це якраз спроба заставити прогнутись. Захід тому і повстав, що Донецьк не лишив вибору тільки як прогнутись.

Опубликовано

це не частина історії, принаймні не української, це символ тоталітарного режиму та мільйонів безневинно вбитих інакомислячих. Комуністи творили те саме, що яник кілька днів тому - вбивали і брехали. Тому немає жодних підстав тримати тисячі статуй фараона на вулицях України.

... курятниками яника.

Це не курятники, а хороми забиті золотом, шубами, яицями Фаберже та іншим барахлом, включаючи вкрадені музейні експонати. І все це вкрадено в народу України.

... пенсии платить нечем, дефолт может наступить уже через 2 недели..

Це наслідок існування «курятників», скажіть дякую вбивці і злодію, якого ви намагаєтесь відбілити.

Опубликовано
Саме тому я і говорю про надання їм якоїсь альтернативи. Бо заборона каналів і тд, це якраз спроба заставити прогнутись. Захід тому і повстав, що Донецьк не лишив вибору тільки як прогнутись.

Це не просто канали, а антидержавна пропаганда. І боротись з нею потрібно відповідними методами. Скажу по Одесі - там є кілька місцевих каналів, на яких кожного дня називають українців бидлом, українську мову - телячим діалектом, і закликають до фізичного знищення бандерлогів і возєднання з великим російським народом. Ти думаєш, що в таких умовах можна провести референдум? При слабкій центральній владі доля будь-якого референдуму буде залежати від місцевого олігархату. Намалювати 200% «за» - не проблема. А фон по телевізору тільки відобразить «прагнення» народу.

Опубликовано

І ще. Я вчора на ФБ читала відкритого листа юзерки з Криму, де вона дуже докладно пояснювала своє бачення проблеми. А полягає вона в тому, що того самого альтернативного бачення російською мовою майже не існує. Давайте чесно: сотні тисяч людей живуть в Україні все життя, але не розуміють українську мову (і це проблема не лише Південного Сходу або Криму; в 2000 році я бачила приклади цього по деяких угорських та румунських селах на Закарпатті та Буковині). Так-от: це проблема саме України і україномовної громади, що не існує якісного, цікавого та зрозумілого пересічному громадянинові російськомовного інформаційного продукту, який викладав би інший світогляд, ніж той, що активно розповсюджується через російські канали. Існувала порожнеча, яку заповнила Росія. Ми свій шанс прогавили ("Справжній українець ніколи не втратить можливості втратити можливість" - не пам"ятаю, чий це афоризм, але от скажіть мені, що воно не так), і тепер доведеться дуже й дуже серйозно відбивати цю аудиторію, із сумнівним вже успіхом.

Тому заглушити російські канали - це лише частина завдання. І так, заглушити їх можна, є така річ як безпека держави, в тому числі і інформаційна. Але їм треба щось протиставляти на заміну, і це щось має бути, по-перше, не просто не гіршого, а кращого рівня, по-друге, має бути спрямоване конкретно на цю цільову аудиторію, а по-третє, воно має бути російською мовою. Звичайно, всі ці три пункти стосуються не лише ТБ, а й радіо, преси та соцмереж. ІМХО.

Опубликовано

Зайдiть на головну сторiнку украiнського консульства в Торонто, будете здивованi :)

<noindex>http://www.ukrconsulate.com/pag/main.html</noindex>

NOC 0111

14.09.2009 отправлен пакет в Сидней / 12.04.2011 POVL / 26.04.2011 Визы в паспортах

The show must go on!

Опубликовано

Тю, ще й за Фройдом обмовилася! Відкрила, гукаю чоловіку: "Іди сюди, подивись на сайт Генконсульства Торонто в Україні!" :ico_qip_bm:

Опубликовано
Зайдiть на головну сторiнку украiнського консульства в Торонто, будете здивованi :)

<noindex>http://www.ukrconsulate.com/pag/main.html</noindex>

Недарма двері перед ним зачинялися та вінок на голову падав.

Your Attitude is like a price tag, It shows how valuable you are!

1_29_52E95DC0_LPLR_4_26_.png

Опубликовано

А вверху фотку не прибрали.

А на рахунок , що населення дасть 200%. Проконтролювати референдум, якщо наслення таки дійсно дасть 200%, то Україні такі громадяни не потрібні. Молдавани позбулись такого населення, і тепер мають безвізовий з ЄС. А населення собі лікті кусає. Основна проблема це дати можливість українців без особливих втрат покинути території з населенням.

Опубликовано

Всім привіт, шановна громадо!

Трохи пошастав по сайту, багато людей запарюються відносно наявності "легальних коштів" на рахунку. Мене це затурбувало теж. Тобто просто довідки з банку про наявність валютного рахунка на таку то особу, та відповідної наявності коштів на рахунку станом на такий то день недостатньо? Ну і довідки від працедавця, у котрій написано про займану посаду та оклад? Якщо ні, то чи можна якось заповіт "схімічити"?

В мене, на превеликий жаль батько помер менше року тому, чи є якісь варіанти "підмутити" спадщину? Теоретично ж, батько міг мати заощадження, зібрані протягом життя, та заповісти їх дітям. І звідси ще одне питання, якщо батька немає серед живих, то чи слід інфу про нього писати в формі Family information? Адже там графи про смерть немає.

Опубликовано

Є, то ви гайд погано читали. В розділі про батьків, якщо хтось помер, слід в розділі Marital Status написати Deceased, а в розділі "Місце проживання" - дату і місце смерті.

І так, звичайно, ви можете отримати гроші за заповітом. Але я була б дуже обережна з цим - факт наявності заповіту можна перевірити в реєстрі нотаріальних правочинів, було б бажання. Простіше було б, якби, наприклад, вам ці гроші подарувала мама - або виступила спонсором вашого навчання з грошей, які вона з батьком назбирала за його життя (якщо там можна показати, звідки гроші теоритично могли взятися). Взагалі поговоріть з цього приводу з юристом або нотаріусом, яким чином можна довести, що ви успадкували гроші, які, наприклад, були не в банку на рахунку, а вдома "під матрасом".

Опубликовано
Є, то ви гайд погано читали. В розділі про батьків, якщо хтось помер, слід в розділі Marital Status написати Deceased, а в розділі "Місце проживання" - дату і місце смерті.

А хіба не в цій графі:

"If a person is deceased, indicate this under ‘‘Present address’’, and write the city and the date they died. " ?

Опубликовано

Так. А сам факт того, що людина померла (deceased) пишеться в графу "сімейний стан". На жаль, мені довелося заповнювати це стосовно аж трьох родичів, тому повірте, це вже з практики.

Опубликовано

І так, звичайно, ви можете отримати гроші за заповітом. Але я була б дуже обережна з цим - факт наявності заповіту можна перевірити в реєстрі нотаріальних правочинів, було б бажання. Простіше було б, якби, наприклад, вам ці гроші подарувала мама - або виступила спонсором вашого навчання з грошей, які вона з батьком назбирала за його життя (якщо там можна показати, звідки гроші теоритично могли взятися). Взагалі поговоріть з цього приводу з юристом або нотаріусом, яким чином можна довести, що ви успадкували гроші, які, наприклад, були не в банку на рахунку, а вдома "під матрасом".

Дякую за вичерпну відповідь;)) Але як вважаєте в загальному, чи потрібно це робити? Тобто самої довідки про наявність коштів та довідки про солідну зарплатню може бути замало?

Опубликовано
Так. А сам факт того, що людина померла (deceased) пишеться в графу "сімейний стан". На жаль, мені довелося заповнювати це стосовно аж трьох родичів, тому повірте, це вже з практики.

Не розумію - в Guide ж чітко написано, що слово "deceased" потрібно вказувати в "Present address", а не "Сімейний стан". Ось знову:

"If a person is deceased, indicate this under ‘‘Present address’’, and write the city and the date they died. " ?

Опубликовано

Aidan, спеціально для тебе <noindex>http://korrespondent.net/ukraine/politics/...ly-v-zdanye-oha</noindex> :)

Мені сподобалось :)

NOC 0111

14.09.2009 отправлен пакет в Сидней / 12.04.2011 POVL / 26.04.2011 Визы в паспортах

The show must go on!

Опубликовано

Егеж, я не встигла прокинутися, а у мене вже десь з п"ять СМС-ок про це було. :) До речі, друзі кажуть, ситуація в Криму якось змусила багатьох заворушитися і увімкнути голову, а не лише "кушать" в неї. Бо якось не дуже комфортно стало з думкою, що до кордону - лише 35 км...

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...