Перейти к содержанию

Vo_Vik

Галичина на Чемодане и в Канаде.

Рекомендуемые сообщения

Опубликовано

Тю, ми тут знайомих магазинах зустрічаємо і вже не дивуємось)

А на рахунок Галичини, то тема просто взята для того щоб не набігало всяких зі словами, що я тоже українка/нець але говорю по турецьки, бо так звично між нами турками. А так тема відкрита для всіх хто як і галичани відчуває потребу в спілкуванні українською мовою)

Опубликовано

Vo_Vik, от і мені до того, як ми почали вчити історію мови та діалектів в університеті, це навіть на думку не спадало. А потім знов-таки ж того "Беовульфа", хай йому триста раз, зазубрювали саме за допомогою... шведських та ісландських фонетичних довідників (в ісландській мові збереглися літери, що були спільними для скандинавських - і саксонської таксамо - мов). Про есперанто - дуже цікаве порівняння! :P

odonacer, дякую! Може й справді, як буде час, зробити кілька подкастів? B) До речі, тільки сьогодні читала статтю про те, що сучасними методиками дозволяють науковцям визначити колір волосся та очей людини за аналізом навіть дуже давніх зразків ДНК. І вони знов-таки підтвердили за допомогою цієї методи, що зокрема, перші люди, що населяли Англію, були ті самі "англіє" - прадавні родичі саме валлійців. А аж ніяк не саксів або кельтів. Та й звідки? Кельти - то наші, слов'янські родичі. Далеко їх занесло за півтисячі років...

lia lourenco, як кажуть у нас на Сокальщині, велкам! :lol:Vo_Vik правильно визначив суть цієї темки.

Balon Greyjoy: Hard places make hard men, and hard men rule the world.
Опубликовано

lia lourenco, вітаємо вас тут, доречі, був цими вихідними у Мукачеві на фестивалі вина "Червене вино"! Дуже гарно та весело було! А Карпати, то взагалі - казка!

Aidan, залюбки послухав б подкаст з вашою участю. Вовік, здається, якраз хотів записати подкаст, може скооперуєтесь? :)

Опубликовано

Aidan, дякую!

odonacer, так, фестиваль вина це щось! Пам"ятаю так знають "напробуватися" вина, що і додому не можна відпровадити ))

Так дуже красивий край, гори.. Я із гірського району Закарпатської області, розвинена гірськолижна інфраструктура, а я так ніколи і не навчилася на лижах їздити, боялася ))

Хочу сказати про Україну і наше телебачення... Я 5 років дома не була, і мушу сказати дуже багато чого змінилося.. Прекрасний аеропорт у Львові, була в захваті! Молодці постаралися! Та мене вразило (не в обіду нікому), що телебачення у нас вже все майже на російській мові... Розумію друга офіційна мова, це все зрозуміло, ітак більша частина населення розмовляє рос. Але бачу на конкурсах (танцюють всі, х-фактор і так далі) вже суддівсто навіть російське... Та я не проти, бо звідки я родом всерівно на укр. говорити будемо.. Просто вражають такі зміни всього за 5 років.

Опубликовано

Я дуже здивувалася коли почула Оксану Марченко та Кондратюка російською. Марченко така ненатуральна. Дуже неприємно. Сподіваюсь наше телебачення знайде золоту середину.

Work Permit (3 years)

Seneca College(2 years Diploma with Honours)

Study Permit получен в 2011, Киев

Опубликовано
Та мене вразило (не в обіду нікому), що телебачення у нас вже все майже на російській мові... Розумію друга офіційна мова, це все зрозуміло, ітак більша частина населення розмовляє рос.

Гм, справа в тому, що російська мова не є "офіційною" або державною мовою в Україні - поки що. Сподіваюся, що і не буде. За новим законом про засади мовної політики, регіони, де мешкає суттєвий відсоток носіїв іноземної мови, така мова може бути визнана регіональною і запроваджена на місцевому рівні. Але не на державному; в державних масштабах офіційна мова з точки зору закону у нас одна.

Інша справа, що зараз іде масивна пропагандистська кампанія на національному рівні... А Марченко - ну так як Медведчук зараз мало не основний апологет Митного Союзу, то її російська на ТБ виглядає логічно... Бррр.

Опубликовано
Так дуже красивий край, гори.. Я із гірського району Закарпатської області, розвинена гірськолижна інфраструктура, а я так ніколи і не навчилася на лижах їздити, боялася ))

То привіт землякам! :-)

Вдома я катався по горбочках, що були поблизу. А в Квебеку ще так і не добрався до місцевих гір. Може вже наступного року...

Опубликовано
Я дуже здивувалася коли почула Оксану Марченко та Кондратюка російською. Марченко така ненатуральна. Дуже неприємно. Сподіваюсь наше телебачення знайде золоту середину.

та вони всі мудаки, чого дивуватись. не дивіться і не піднімайте їм рейтинги. Зараз напевно є тільки один нормальний канал - ТВІ. Все інше - другосортне лайно.

Опубликовано
smisha, амінь, брате. Та я, наприклад, і не дивлюся взагалі нічого по ТБ. Хіба що "Декстера" та "Ходячих мерців" на Fox Crime - розслабитися, а то забагато навколо дурні всякої.
Опубликовано

Я вже здається писав в цій темі, але повторю ще раз. Тим тільки збирається в Канаду, особливо в степові провінції радив би подивитись серіал Corner Gas. Але в оригіналі. Ще можна Маленьких муслімів в преріях, але то вже на любителя)

Опубликовано

Наразі вирішую технічні питання з записом, бо коли пробую, то щось дуже шумів різних багато. А яку тему ви би хотіли послухати?

І два, наразі бажаючих поговорити крім мене нема(

Опубликовано

Особисто я хотів би послухати про життя Українців у Канаді і не лише про свіжих імігрантів, але і про нащадків попередніх хвиль іміграції, як наприклад у випуску Радіокасту про Боба, для мене то був найцікавіший із їхніх випусків, бо там було менше політики ніж у інших випусках. Але, це лише те, чого хочу я, бо схожа річ була і у Радіокасту - я хочу про Канаду і життя у Канаді, а вони про політику. І ще, була колись така передача по 5 каналу - "Дорогами Українців" і був епізод про Канаду, там ведучий дуже цікаво розповідав про іміграцію Українців до Канади, про їхній побут і життя, мені було дуже цікаво дивитись і слухати, то хотілося б щось схоже і у вас послухати. Але дуже бажано щоби то був не ще одни імігрантський аудіо-блог, а щось більше схоже на радіо-передачу - можна запрошувати гостей, брати у них інтервью, відвідувати якісь тематичні заходи і т.д. Для мене і, я гадаю, для більшості інших це буде значно цікавіше слухати, аніж те яка у нас "гарна" влада :)

Дякую.

Опубликовано

Так підтримую; про нашу "гарну" владу ми й самі кому хочеш розкажемо. А цікавить же зовсім інше... Мене от наприклад - питання адаптації, інтеграції нашіх емігрантів в канадське суспільство, як це різниться від регіону до регіону... Ще атлантичні провінції цікавлять; зазвичай вони якось залишаються поза увагою.

Опубликовано

Справа в тому, що самі українські канадці ставлять досить скепично до такого роду забав. Я пробував був запросити на один з Радіокастів іміграна в другому поколінні, але нічого з того не вийшло. В таку справу потрібно вкладати багато зусиль - шукати нові теми, шукати людей, впрошувати їх взяти участь... Є можливість, що ти прославишся божевільним, з яким не варто водитися )).

Опубликовано

Оффтоп. З простої цікавості: чи можна десь в Канаді купити grits просто в супермаркеті? А okra продається? Чи все це треба замовляти зі Штатів?

Опубликовано

Ні, grits то не є вівсянка, її роблять з кукурудзи. Біла така. Quaker її роблять, але знов-таки... в Штатах за межами Півдня її вже проблема купити не розчинну.

Опубликовано
Smisha, ій-яй як добре увидіти земляка!!! А ви відки із Закарпаття, із якого района? А ви когось із наших стрічали у Квебеку?

Та я буду з Хустського району. Туйки, в Монреалі, я знаю двох чоловік із Закарпаття: сім"я з Хуста, вони тут живуть десь другий рік, і ще одна дівка, яка вже тут більше 10 років. Але утки вона, то я вже забув, десь з пуд Ужгорода, чи що.

А вы з якых краю будете?

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...