Перейти к содержанию



fregat222

Новости и важная информация по Германии

Рекомендуемые сообщения

  • Главный Модератор

У Німеччині в 2023 році зросло число нападів на біженців

У Німеччині 2023 року значно зросла кількість нападів на біженців і прохачів притулку, а також на гуртожитки для мігрантів. 

Про це йдеться у відповіді федерального уряду на запит парламентської фракції Лівої партії, пише "Європейська правда" з посиланням на DW.

За перші дев'ять місяців поточного року було скоєно 1515 таких правопорушень, тобто більше, ніж за весь попередній рік, коли зафіксували 1371 напад.

Тільки в третьому кварталі цього року в гуртожитках для біженців скоєно 30 нападів, 23 з них поліція приписала правим екстремістам.

Крім того, правоохоронці вважають, що 375 із 417 політично вмотивованих нападів на біженців поза їхніми місцями проживання, зареєстрованих у липні-вересні, скоїли представниками крайніх правих угруповань.

Ще 19 таких злочинів були пов'язані з феноменом "іноземної ідеології" (злочини, мотив яких пов'язаний з ненімецьким походженням злочинців. – Ред.), ще два були віднесені до категорії злочинів лівих екстремістів. 

Мотиви деяких нападів залишаються незрозумілими. Насильство було застосовано в 55 випадках.

"Щодня на біженців у Німеччині скоюють напади, їх принижують, ставляться до них вороже", – заявила агентству депутатка від Лівої партії Клара Бюнгер. 

Причини зростання таких злочинів вона вбачає в нинішніх дебатах у Німеччині щодо зміни міграційного законодавства. Вона закликала посилити захист біженців у Німеччині.

Нагадаємо, за даними опитувань, переважна більшість німців побоюються, що внаслідок війни на Близькому Сході великі терористичні атаки можуть статися і в Німеччині.

Тим часом у країні активно дискутують, як зменшити кількість нелегальних мігрантів. Канцлер Олаф Шольц домовився про більш жорстку міграційну політику і нове фінансування для біженців з главами 16 німецьких земель.

 

Джерело

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

Проблема во многом раздута. Цифры как бы ужас-ужас, но пересчитайте на 80 млн. населения Германнии. 

Die Linke, которые инициировали упомянутый запрос, известны нежной любовью ко всем беженцам и готовы приютить в Германии всех желающих. С другой стороны, нежелание населения видеть по соседству толпы беженцев не на ровном месте появилась. Процент криминала, который продуцируют беженцы, раз в 10 выше, чем их количество. И масса преступлений даже не рассматривается.

Ну и чистая статистика: даже если 99.9% беженцев абсолютно благонадежны, то с  миллиона это даст 1000 террористов (и не потенциальных, а "спящих"). 

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

  • Главный Модератор

Частину біженців у Німеччині хочуть залишити без готівки: що варто знати українцям

Влада найбільшої за площею федеральної землі Німеччини – Баварії – вирішила мотивувати біженців влаштовуватися на роботу. Для цього мігрантів мають намір практично повністю позбавити доступу до готівкових виплат. Чи зачепить нововведення українців, поки не відомо, оскільки жодних документів ще не опубліковано.

Так, уряд Баварії оголосив, що з весни 2024 року біженці більше не зможуть знімати готівку зі своїх рахунків, оплачувати покупки онлайн і переказувати гроші за кордон. Про це повідомляє Merkur.

В оголошенні йдеться про "біженців" і "прохачів притулку". Однак не зрозуміло, чи зараховували спікери до цих категорій українських переселенців, які перебувають у статусі тимчасового захисту.

Влада федеральної землі дала доручення розробити окрему систему платіжних карток для прохачів притулку. З цими картками:

  • неможливо буде знімати з рахунку більше за певну суму грошей (розмір не названо);
  • не працюватимуть за межами Баварії.

На пресконференції, під час якої анонсували ці нові заходи, міністр економіки Баварії Хуберт Айвангер розкритикував "хибні стимули", які заохочують біженців їхати до Німеччини: "Зрештою не залишається жодних стимулів працювати, особливо враховуючи оголошене підвищення допомоги Bürgergeld". На його думку, різниця допомоги з мінімальною заробітною платою є "незначною".

До речі, не виключено, що невдовзі біженцям по всій Німеччині теж почнуть видавати спеціальні картки замість готівки. Про це згадував канцлер Німеччини Олаф Шольц. Утім, конкретний механізм дії таких карток поки що не затверджений.

У Німеччині дійсно існує проблема з працевлаштуванням українських біженців. Саме тому не виключено, що баварські нововведення все ж таки зачеплять українців. Так, у Німеччині офіційно працюють лише 19% українців працездатного віку. У сусідніх Польщі та Чехії цей показник становить близько 65%.

Основною причиною стало те, що багато країн поступово урізали соціальну допомогу українцям, а ось ФРН – ні. Так, у Чехії українцям виплачують по 200 євро у перші п'ять місяців перебування, а потім сума скорочується до 130 євро. У Польщі одноразова допомога становить 66 євро, щомісячну виплату 110 євро отримують лише сім'ї з дітьми. А от у Німеччині щомісяця виплачують 502 євро на дорослу людину та додатково 420 євро на дитину.

При цьому вже з 1 січня 2024 року в Німеччині на 12% підвищаться стандартні ставки у сфері соціальної допомоги та грошової допомоги. Від цих показників, серед іншого, залежать виплати Bürgergeld та українським біженцям. Однак отримати таку фіндопомогу від держави українцям тепер стане складніше.

Так, українці з 2024 року отримуватимуть право на допомогу Bürgergeld лише після 36 місяців отримання урізаної допомоги. Наразі цей термін для українців становить 18 місяців. Урізана допомога, наприклад, для бездітних, означає скорочення виплати на 92 євро (близько 3500 грн на місяць). Також для її отримувачів значно зменшено набір безкоштовних медичних послуг.

Джерело

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

  • Главный Модератор

Німеччина може піти на поступки у працевлаштуванні українських біженців

Німецькі роботодавці готові наймати українців із базовим знанням німецької мови

В уряді Німеччини піднімаються розмови щодо поступок для українських біженців. Зокрема, лунають заклики брати українців на роботу без достатнього рівня володіння німецькою мовою. Про це заявив міністр праці Німеччини Губертус Хайль в інтерв'ю Welt am Sonntag.

Німецький посадовець хоче, щоб біженці з України швидше влаштувалися на роботу. За його словами, «роботодавці були готові найняти цих людей, навіть якщо вони мають лише базові знання німецької мови».

Хайль зауважив, що біженці можуть вчити мову не лише на курсах, але й під час роботи. За даними міністра, вже 100 тисяч українців закінчили інтеграційні курси німецької мови. Ще стільки ж біженців закінчать курси найближчим часом.

Хайль додав, що німецькі центри зайнятості запрошуватимуть людей через коротші та регулярніші проміжки часу.

Джерело

Яку роботу пропонують українцям без знання мови та кваліфікації

З'явився список вакансій, які найчастіше пропонують у Німеччині людям без досвіду роботи:

  • мийник посуду - 2000 євро (зміни по 10 годин при 6-денному робочому тижні);
  • працівник на кінну ферму – 1800-2000 євро (оплата 11 євро за годину), житло до 300 євро на місяць. Знання мови – англійська на рівні А2;
  • доглядальниця для людей похилого віку – 1000-2000 євро (потрібний базовий рівень німецької);
  • покоївка в готелі - 2200-2400 євро (12 євро на годину плюс чайові). Без досвіду та знання мови, зміни щонайменше по 8 годин 5 днів на тиждень.
  • укладальник інтернет-кабелю - від 2000 євро (12 євро на годину, 180-220 годин на місяць). Житло за 200 євро. Потрібне мінімальне знання німецької мови;
  • працівники на склади одягу, іграшок, овочів – 2000 євро (12-13 євро за годину до відрахувань). Знання мови та досвід не обов'язкові. Житло за 350 євро;
  • кухар у ресторан – 1800-2200 євро (12 євро на годину). Знання мови – англійська на рівні B1. Житло за 300 євро на місяць.

Джерело

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

"Джерело" местами гонит. Основополагающий тезис, что "Німеччина вирішила знизити для українців, які хочуть працевлаштуватися, вимогу до знання мови" тоже не имеет ничего общего с реальностью. Если работодателю подходит конкретный работник, то его возьмут с любым уровнем языка, и справку с языковых курсах спрашивать не будут: главное чтоб понимал, где копать и куда бросать. 

Как уже неоднократно говорилось, в Германии имеется серьезный дефицит кадров, и готовность работодателей снижать требования к потенциальной рабочей силе связана именно с этим. 

Ну и по мелочам:  например про то, что В1 это "базовый" уровень немецкого. На самом деле это вполне продвинутый уровень, подтверждение которого достаточно для подачи на гражданство. 

Зато с образованием все более серьезно. Для работы по специальностям, требующим квалификации, нужна бумажка. Рассказы типа "мне друг/брат/сват показал как трубы варить и 10 лет никто не жаловался", или "давайте я покажу, что умею" можете даже не начинать. 

По "предлагаемым" вакансиям:

2 часа назад, fregat222 сказал:

мийник посуду - 2000 євро (зміни по 10 годин при 6-денному робочому тижні)

60 часов в неделю на постоянной основе работать нельзя по закону. Кроме того, такой режим работы можно найти только что в фастфуде возле вокзала (но не в Макдональдсе). 

 

2 часа назад, fregat222 сказал:

доглядальниця для людей похилого віку – 1000-2000 євро

разбежка по з/п в 2 раза? С некоторого временя такая работа требует образования. 

 

2 часа назад, fregat222 сказал:

покоївка в готелі - 2200-2400 євро (12 євро на годину плюс чайові). Без досвіду та знання мови, зміни щонайменше по 8 годин 5 днів на тиждень.

Германия -  не Турция, чаевые горничным оставлять не принято. 5 часов в день на такой работе это максимум, сответственно з/п будет ниже

2 часа назад, fregat222 сказал:

кухар у ресторан – 1800-2200 євро (12 євро на годину). Знання мови – англійська на рівні B1. Житло за 300 євро на місяць.

Повар это уже вполне квалифицированная работа, соответственно нужен диплом, и оплата несколько другая. 

2 часа назад, fregat222 сказал:

працівники на склади одягу, іграшок, овочів

Текучка кадров на складе Amazon - 250% в год. 

Уровень зарплаты в 2000 Евро до налогов кажется сказочно большим, но на деле это очень скромно. 

Цитата

Багато хто з тих, хто не працював на той час, не змогли працевлаштуватися через недостатнє знання мови.

за полтора года язык сидения на пособии вполне можно выучить язык до пресловутого В1, благо разговорную практику при желании можно найти в любом количестве. 

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

  • Главный Модератор

Українці в Німеччині масово відмовляються від працевлаштування: влада забила на сполох і перепише правила для біженців

У Німеччині працюють лише 19% українських біженців віком від 18 до 64 років. І це всього на 2% більше, ніж було рік тому, що дуже стурбувало німецьку владу. Причина криється у високих соціальних виплатах, які нівелюють мотивацію влаштовуватись на роботу з низьким рівнем оплати праці. Тому в Німеччині хочуть перекроїти правила для біженців з України.

Про це пише Bild, посилаючись на дані Федерального агентства з працевлаштування. "Порівняно з іншими біженцями, українці дещо швидше влаштовуються на роботу. Але за європейськими мірками інтеграція українців у Німеччині йде повільно", – зазначає видання.

Станом на листопад-2023 у Німеччині 101 тис. українців мають роботу, яку оподатковують внесками до фонду соціального страхування. Ще 34 тис. осіб влаштовані частково. Найчастіше вони зайняті у сфері обслуговування, на обробних виробництвах чи будівництві.

Водночас 467 тис. працездатних дорослих отримують виплати Bürgergeld – соцдопомогу, яку виплачують і громадянам Німеччини. Таке право серед біженців мають лише українці, їм не потрібно подавати прохання про надання притулку – і вони одразу після приїзду отримували можливість працевлаштування через центри зайнятості.

Однак саме високі виплати Bürgergeld (502 євро у 2023 році та 563 євро з 2024-го) відбивають мотивацію українських біженців влаштовуватися на роботу. "Зокрема робота з низьким доходом навряд чи буде виправдана. Квартплата, що зростає, ще більше посилить цей ефект (житло й опалення оплачує держава за рахунок допомоги громадянина)", – зазначає видання.

У той же час влаштуватися на високооплачувану роботу можуть лише небагато людей – заважає мовний бар'єр. "Не викликає сумнівів той факт, що багато українців мають хорошу професійну кваліфікацію. Однак у Німеччині дуже високі бар'єри для визнання іноземних кваліфікацій та знання мови", – зазначає видання.

Саме тому німецькі політики виступають за скорочення сум соцдопомоги максимум до 410 євро. Втім, така зміна може зачепити лише тих українців, які ще не отримують Bürgergeld. Їх поки що небагато: з січня по вересень 2023 року кількість українців у Німеччині зросла всього на 43,5 тис. осіб.

Водночас у Німеччині планують спростити доступ українців до "багатих" професій. Передбачається, що у майбутньому працевлаштування буде здійснюватися за рівня володіння мовою B1 чи A2, а не B2, як зараз.

Джерело

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

1 час назад, fregat222 сказал:

Але за європейськими мірками інтеграція українців у Німеччині йде повільно

Просто пособия в Германии выше чем в других странах, и можно не работать. Но халява имеет тенденцию заканчиваться. 

 

1 час назад, fregat222 сказал:

Передбачається, що у майбутньому працевлаштування буде здійснюватися за рівня володіння мовою B1 чи A2, а не B2, як зараз.

Я вот диву даюсь: откуда взялась байка про В2 для трудоустройства? Народ читает этот бред, решает для себя "да у меня все равно гораздо ниже" и остается сидеть на попе ровно, даже не делая попыток что-то искать. 

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

  • Главный Модератор

Для примитивной (неквалифицированной) работы достаточно вполне, насколько мне известно, и А2. Это примерно изучение языка, максимум до 4-5 месяцев.

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

22 часа назад, fregat222 сказал:

Для примитивной (неквалифицированной) работы достаточно вполне, насколько мне известно, и А2. Это примерно изучение языка, максимум до 4-5 месяцев.

Ну так для другой работы нужны или диплом, или конвертируемые знания/умения. Программиста возьмут и с английским в объеме С++

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

  • Главный Модератор

Одна із федеральних земель Німеччини більше не приймає біженців, але є винятки

У Саксонії даватимуть право на проживання біженцям, які мають трудовий договір і житло, яке вони знайдуть самі

Регіонів Німеччини, куди українські біженці можуть вирушити, щоб попросити прихисток, стає все менше. У Саксонії заявили про перевищення квоти з прийому українців. Винятки зроблять лише для тих, хто матиме роботу чи житло. Про це пише MDR.

Як пише видання, новоприбулих біженців з України більше не будуть приймати в Саксонії, а перенаправлятимуть до інших федеральних земель. За словами керівництва федеральної землі Саксонія, вони уже виконали свою квоту з прийому. Станом на 24 листопада, за даними влади, Саксонія прийняла з України на 289 осіб більше, ніж мала прийняти відповідно до загальнонаціональної розподільчої квоти. Всього в штаті перебуває майже 60 тис. біженців із України.

Новоприбулі біженці автоматично потрапляють до федеральних земель, які прийняли менше середньої кількості людей. Розподіл між землями покликаний запобігти перевантаженню шкіл, дитсадків, медичних закладів і житла. За даними чиновників, Саксонія неодноразово приймала більше українців, ніж це було передбачено квотою.

Жоден із трьох таборів первинного прийому українців у Саксонії (Меране, Дрезден, Лейпциг) зараз не приймає нових людей. В окрузі Баутцен оголовили, що імміграційна служба реєструватиме лише тих українців, чия сім’я першого ступеня (батько, мати, діти) вже прийнята або зареєстрована в регіоні.

Приймуть також українців, які мають і трудовий договір, і житло, яке вони знайдуть самі. «Квартира повинна бути підтверджена договором оренди або актом орендодавця. У всіх інших випадках ми радимо не звертатися до імміграційної служби», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, уряд федеральної німецької землі Бранденбург хоче якнайшвидше інтегрувати біженців і знайти їм вакансії за допомогою агенцій з працевлаштування. Але для цього ще слід буде унормувати низку моментів. Про це пише Аussiedlerbote.

У Брандербургу повідомили, що у майбутньому працевлаштування на місцевому ринку праці відбуватиметься вже з нижчим рівнем володіння мовою. Міністерство праці та агенція з працевлаштування закликали наймати працівників навіть із невеликим знанням німецької мови та навчати їх паралельно з роботою. Роботодавців планується залучати до стажувань та працевлаштування, яке обкладається внесками до фонду соціального страхування. Як пише видання, влада очікує: мігранти будуть отримувати більш інтенсивну підтримку у центрах зайнятості.

Джерело 

 
Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

  • Главный Модератор

Перший крок до подвійного громадянства в Німеччині

Німецькі депутати обговорили в першому читанні законопроєкт уряду про нові правила отримання паспорта ФРН. Надалі ця процедура має стати швидшою й не передбачатиме відмови від колишнього громадянства.

"Чому нам потрібен такий закон? Тому що він піде на користь нашій країні", - заявила 30 листопада, відкриваючи парламентські дебати щодо урядового законопроєкту, міністерка внутрішніх справ Німеччини Ненсі Фезер (Nancy Faeser).

Вона мала на увазі гострий дефіцит кваліфікованих кадрів на німецькому ринку праці: "Ми зможемо привабити їх, тільки запропонувавши їм цілковито стати частиною нашого суспільства, як це роблять і інші відкриті для іммігрантів країни - такі як Канада або США".

При цьому консервативна опозиція критично поставилася до урядового законопроєкту.

У чому суть законопроєкту уряду?

У разі ухвалення нового закону громадянство Німеччини можна буде отримати істотно швидше та простіше.

По-перше, для цього не потрібно буде виходити з попереднього громадянства. По-друге, для того, аби мати право претендувати на німецький паспорт, потрібно буде проживати у країні не вісім років, а лише п'ять. Або навіть лише три - за умови досягнення особливих успіхів в інтеграції у німецьке суспільство.

Діти іноземців автоматично отримуватимуть німецьке громадянство, якщо хоч один із їхніх батьків щонайменше п'ять років проживає в Німеччині. І після досягнення повноліття їм не доведеться, як нині, обирати між німецьким громадянством і громадянством, успадкованим від батьків.

Відмовлятимуть у німецькому паспорті, згідно із законопроєктом, тим, хто вчиняє "антисемітські, расистські або інші дії з мотивів, що зневажають людську гідність". Ще однією перешкодою на шляху до громадянства ФРН має стати поведінка, що демонструє невизнання рівноправності чоловіків і жінок, а також багатоженство. Бундесрат пропонує доповнити цей пункт також нетерпимістю до різних форм сексуальної орієнтації чи гендерної ідентичності.

Крім того, кандидати в німці мають бути в змозі самі заробляти на життя собі та своїм утриманцям. Винятки можуть зробити для тих осіб, які тільки нещодавно втратили роботу, а упродовж попередніх двох років працювали щонайменше 20 місяців на повну ставку. Додаткові пільги надаються заробітчанам і робітникам за контрактом, які приїхали в рамках міждержавних домовленостей до ФРН до 1974 року або до НДР до 1990-го. Від них не вимагатимуть і проходження спеціального тесту на громадянство - треба буде тільки підтвердити хоча б усне знання німецької мови.

Чого чекають від Німеччини закордонні фахівці?

Александер Тром (Alexander Throm) із фракції консервативного блоку ХДС/ХСС каменя на камені не лишив від аргументації міністерки внутрішніх справ. Він навів, зокрема, результати дослідження Організації економічного співробітництва та розвитку, проведеного минулого року на замовлення німецького міністерства праці, яке, як і МВС, очолює представник Соціал-демократичної партії Німеччини, що входить до правлячої коаліції.

З'ясувалося, що закордонні висококваліфіковані фахівці, які розмірковують про переїзд до Німеччини з метою працевлаштування, потребують насамперед швидкого отримання віз і посвідки на проживання, можливості одразу привезти з собою родину, а також допомоги в пошуках житла. "Тема отримання громадянства у списку пріоритетних бажань взагалі не згадується", - зазначив Тром. До того ж, як вважає депутат, "за п'ять, а тим паче за три роки неможливо вкоренитися у чужій країні".

Що ж стосується Франції та Нідерландів, які дозволяють друге громадянство, - а саме ці дві країни навели як приклад представники правлячих партій, - то Тром зазначив, що "якраз ці країни вже точно не можуть слугувати для Німеччини зразком успішної інтеграції". Урядовий законопроєкт, вважає Тром, "знецінює" німецьке громадянство і "вносить розкол у німецьке суспільство".

Як перекрити антисемітам шлях до німецького паспорта?

Німецький уряд передав свій законопроєкт до Бундестагу ще до нападу терористів ХАМАСу на Ізраїль і дій у відповідь ізраїльської армії в Секторі Гази. Після 7 жовтня Німеччиною прокотилася хвиля пропалестинських і антиізраїльських демонстрацій під антисемітськими гаслами. Багато хто з учасників цих акцій були мігрантами з арабських країн, які раніше отримали німецьке громадянство. Через цю обставину і загальнополітична дискусія у ФРН, і дебати в Бундестазі набули особливої гостроти.

З точки зору консерваторів, прискорення процесу натуралізації та допуск подвійного громадянства тільки полегшать антисемітам серед мігрантів отримання німецького паспорта і тим самим посилять проблему антисемітизму в Німеччині.

"Ви сприяєте натуралізації не тих, кого треба, замість того щоб позбавляти громадянства тих, кого треба", - звернувся до Ненсі Фезер консерватор Філіпп Амтор (Philipp Amthor). "На тлі імпортованого антисемітизму, що поширюється вулицями німецьких міст, - продовжував він, - має діяти правило: антисеміт не може ставати громадянином Німеччини".

Представники правлячих партій натомість запевняли, що новий законопроєкт унеможливить отримання німецького громадянства антисемітами. "Той, хто діє з антисемітських мотивів, не може стати німцем, - заявила Ненсі Фезер. - Це правило діє і щодо тих, хто заперечує право Ізраїлю на існування, оскільки це теж є антисемітизмом".

Законопроєкт відправили на доопрацювання

Міністр юстиції ФРН Марко Бушманн (Marco Buschmann), який представляє ліберальну Вільну демократичну партію, також вважає прояви радості у зв'язку з нападом ХАМАСу на Ізраїль або демонстрації із закликами встановити у ФРН халіфат несумісними з конституційним ладом Німеччини. "Жахливо, що такі люди в минулому отримали німецьке громадянство, але це вада чинного права", - наголосив Бушманн і звернув увагу на посилення політичних критеріїв натуралізації в урядовому законопроєкті.

Водночас Ненсі Фезер та інші представники правлячих партій не виключили, що під час парламентської процедури до законопроєкту уряду внесуть зміни, які перекриють антисемітам та іншим екстремістам будь-які лазівки на шляху до німецького громадянства. Після обговорення текст документа передали на доопрацювання до профільних комітетів Бундестагу. 

Джерело

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

6 часов назад, fregat222 сказал:

Приймуть також українців, які мають і трудовий договір, і житло, яке вони знайдуть самі.

"Осторожно, двери закрываются". Впрочем, Саксония не самая заселеная земля, там жилье недорогое. 

Намеки, что беженцам надо работать, звучат уже давно. Что будет дальше, предположить нетрудно. Германии нужны рабочие руки, а не нахлебники. 

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

7 часов назад, fregat222 сказал:

Перший крок до подвійного громадянства в Німеччині

Это НЕ двойное гражданство, а всего лишь возможность не выходить из предыдущего при получении немецкого, таким образом у человека будет два условно независимых гражданства.  

Двойное гражданство, это если обе страны признают наличие такого статуса. Разница двух гражданств в том, что на территории "исходной" страны вы будете по прежнему считаться ее гражданами. В частности, по приезде в "исходную" страну вас на полном основании могут призвать в армию со всеми вытекающими. 

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

  • Главный Модератор

Полностью согласен. Грустно, что многие вообще не понимают разницы между двойным гражданством и вторым гражданством. Разные понятия с разными юридическими последствиями.

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

  • Главный Модератор

В одній із земель Німеччини претенденти на громадянство мають визнати існування Ізраїлю

Міністерство внутрішніх справ німецької землі Саксонія-Ангальт буде вимагати письмового підтвердження підтримки існування Держави Ізраїль у тих, хто подається на отримання громадянства ФРН.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на DPA.

Очільниця МВС Саксонії-Ангальт Тамара Зісханг видала розпорядження, згідно з яким претенденти на натуралізацію повинні декларувати свою прихильність до права Ізраїлю на існування.

"Отримання німецького громадянства вимагає зобов'язання підтримувати право Ізраїлю на існування", – йдеться в указі, направленому місцевим органам влади у Саксонії-Ангальт наприкінці листопада.

Тому безпосередньо перед натуралізацією заявники повинні письмово підтвердити, "що вони визнають право Ізраїлю на існування і засуджують будь-які зусилля, спрямовані проти існування держави Ізраїль", додають у документі.

У листі Зісханг також закликає перевіряти претендентів на громадянство ФРН на предмет антисемітизму, а також чи не займаються вони "діяльністю, спрямованою проти вільного демократичного порядку".

Німеччина активно підтримує Ізраїль після нападу терористичного руху ХАМАС 7 жовтня. Берлін наголошує, що несе історичну відповідальність за захист єврейського населення за вчинення Голокосту в роки Другої світової війни.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц напередодні захистив право Ізраїлю на ліквідацію ХАМАС у Газі на тлі посилення та розширення бойових дій в секторі.

Джерело

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

  • Главный Модератор

В одній із федеральних земель Німеччини рекордно зросли витрати на біженці

Лише у одній федеральній землі Мекленбург-Передня Померанія витрати на біженців становили майже 120 мільйонів євро за рік

Витрати на біженців та прохачів притулку у одній із федеральних земель Німеччини – Мекленбурзі-Передній Померанії – зросли на третину і становили майже 120 мільйонів євро минулого року порівняно з 2021 роком. Про це стало відомо з відповіді уряду федеральної землі на запит депутатської групи «Альтернатива для Німеччини» (AfD) у парламенті федеральної землі. Про це пише Aussiedlerbote.

При цьому держава відшкодовує витрати муніципалітетам відповідно до Закону про прийом біженців. Однією з причин збільшення видатків є збільшення кількості біженців з України після вторгнення Росії до країни у лютому 2022 року. Уряд федеральної землі поки що не зміг надати дані на 2023 рік. За словами представника AfD з міграційної політики Яна-Філіппа Тадсена, влада переконана у тому, що витрати продовжуватимуть зростати.

Ян-Філіпп Тадсен закликав обмежити приплив мігрантів за допомогою ефективної охорони кордонів. В іншому випадку існує ризик зростання кількості проблем, зокрема у зв'язку з браком житла. Федеральний міністр внутрішніх справ Нансі Фезер нещодавно продовжила запроваджений у середині жовтня прикордонний контроль на кордонах з Польщею, Чехією та Швейцарією до 15 грудня. Прикордонний контроль у Шенгенській зоні фактично не планується.

Нагадаємо, Німеччина продовжила тимчасовий захист біженців із України. Дозволи на проживання автоматично діятимуть до 4 березня 2025 року. Про це повідомляє Міністерство внутрішніх справ Німеччини.Федеральна рада схвалила відповідну постанову 24 листопада 2023 року. Українські біженці не повинні подавати заяву на продовження свого статусу проживання і їм не треба буде зустрічатися з імміграційними органами. Підставою для подальшого продовження тимчасового захисту є рішення країн ЄС наприкінці вересня 2023 року.

Джерело

 
Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

  • Главный Модератор

Німеччина не може відправити додому 300 тис. біженців

 Незаконні мігранти переховуються під час рейдів поліції та служб, тож місії з відправки біженців  часто зазнають невдачі

У Німеччині проживає майже 300 тис. іноземців, які офіційно не отримали притулку, але вигнати їх досить важко. Про це пише видання Bild.

Депортувати цих осіб переважно неможливо через відсутність оригіналів посвідчень особи чи відмови країн походження прийняти їх. Майже 59 тис. людей мають залишити ФРН «негайно», але вони зазвичай ігнорують вимоги влади і ховаються.

«Співробітник депортаційної поліції з 27-річним досвідом анонімно розповів Bild про безліч перешкод для депортації. Влада зобов'язана попереджати про ці заходи заздалегідь, і люди ховаються. Без рішення суду поліції дозволено входити лише до кімнати людини, якій необхідно залишити країну, – нерідко люди навіть не переїжджають, та обмінюються кімнатами на час приходу поліції», – йдеться в матеріалі.

Зазначається, що вже в аеропорту ті, хто видворюється з країни, часто опираються – симулюють непритомність, спеціально прикушують собі язик і плюються кров'ю, мочаться чи випорожняються – в надії, що їх госпіталізують чи пілот відмовиться брати такого пасажира на борт літака.

До слова, 63% німців чекають від влади ФРН більш послідовної практики депортації мігрантів, 32% підтримують їхнє примусове повернення навіть у кризові зони. Такими є результати опитування громадської думки, яке INSA провів перед нарадою з питань міграційної політики.

За даними опитування, явна більшість (63%) респондентів чекають від Берліна послідовнішої практики депортації, а 32% висловилися навіть за видворення «гостей» назад у кризові зони. 49% опитаних виступають за посилення прикордонного контролю на всіх зовнішніх кордонах Німеччини. 47% за введення стелі для прохачів притулку, 50% німців при цьому виступають за прискорення процедури надання притулку.

Нагадаємо, витрати на біженців та прохачів притулку у одній із федеральних земель Німеччини – Мекленбурзі-Передній Померанії – зросли на третину і становили майже 120 мільйонів євро минулого року порівняно з 2021 роком. Про це стало відомо з відповіді уряду федеральної землі на запит депутатської групи «Альтернатива для Німеччини» (AfD) у парламенті федеральної землі.

При цьому держава відшкодовує витрати муніципалітетам відповідно до Закону про прийом біженців. Однією з причин збільшення видатків є збільшення кількості біженців з України після вторгнення Росії до країни у лютому 2022 року. Уряд федеральної землі поки що не зміг надати дані на 2023 рік. За словами представника AfD з міграційної політики Яна-Філіппа Тадсена, влада переконана у тому, що витрати продовжуватимуть зростати

Джерело

 

Освіта українських біженців: німці помітили цікавий факт

Біженці з України, які отримали тимчасовий прихисток у Німеччині, здебільшого мають вищу освіту

Близько мільйона українців приїхали до Німеччини від початку війни та тимчасово залишились у країні. За даними Федерального статистичного відомства, майже половина біженців має вищу освіту. Проте рівень зайнятості залежить від тривалості перебування, пише Aussiedlerbote.

Українці, які втекли до Німеччини після нападу Росії, мають освіту вищу за середню. За даними Федерального статистичного відомства, з початку війни до першої половини 2023 року Німеччина зареєструвала близько одного мільйона людей з України. «Примітною є висока частка академічних кваліфікацій серед біженців з України», – йдеться у доповіді. 

Відповідно до звіту, 45% іммігрантів віком від 25 до 59 років мають академічну професійну кваліфікацію, здобуту в університеті або університеті прикладних наук, тоді як 28% мають неакадемічну професійну кваліфікацію. Для порівняння, загалом у Німеччині лише 27% представників цієї вікової групи мають академічний ступінь. «Незважаючи на високий рівень освіти, тільки кожна п'ята людина віком від 25 до 59 років, яка приїхала з України, була працевлаштована», – йдеться у дослідженні. 

Серед чоловіків та жінок, які перебувають на стадії основної зайнятості, лише 19% працювали. Для порівняння, рівень зайнятості населення загалом у цій віковій групі більш ніж у чотири рази вищий – 85%. Рівень зайнятості жінок-біженок з України, що становить 14%, був значно нижчим, ніж у чоловіків – 30%. Особливо важко влаштуватися працювати матерям з маленькими дітьми. 

Згідно з дослідженнями, рівень зайнятості українців значно підвищується, якщо вони прожили в Німеччині дванадцять місяців,  з'ясував Інститут дослідження зайнятості. Четверо з десяти українців після приїзду до Німеччини стали або батьками-одинаками, або дітьми батьків-одинаків. 

Нагадамо, міністр праці Німеччини, Губертус Гайль, наголошує на необхідності прискорити процес працевлаштування українських біженців, навіть якщо вони не володіють німецькою мовою на досконалому рівні.  За словами Гайля, в Німеччині 400 тисяч людей безробітні, але володіють базовим рівнем німецької мови. З них близько 200 тисяч – це біженці з України, які пройшли або мають намір пройти інтеграційний курс.

Уряд Німеччини планує зміцнити вимоги до українських біженців, зокрема, зобов'язати їх регулярно звітувати про пошуки роботи. Раніше від українських біженців цього не потрібно, але тепер це зміниться, як заявив міністр праці Губертус Гайль.

Українські біженці, які отримують допомогу від Німеччини, будуть зобов'язані регулярно звітувати про пошук роботи. Агентство з праці, у свою чергу, більш активно пропонуватиме їм вакансії, що відповідають їх кваліфікації та досвіду.

Джерело

 
Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

 

Цитата

«Примітною є висока частка академічних кваліфікацій серед біженців з України»


вспоминаем, что предыдущая волна беженцев была из Сирии, Афганистана и Африки, и загадка сразу разрешается.
 

45% іммігрантів віком від 25 до 59 років мають академічну професійну кваліфікацію... у Німеччині лише 27% представників

Это говорит лишь о существовании культа высшего образования в Украине (и других странах б. СССР)

 

Цитата

Особливо важко влаштуватися працювати матерям з маленькими дітьми.

это не зависит от национальности. В Германии большая проблема с детскими садами

Цитата

лише 19% працювали

немецкие пособия достаточно хороши, чтоб не работать. Урежут их, и процент работающих пойдет вверх.
 

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

  • Главный Модератор

У Бундестазі хочуть депортувати нелегалів у Молдову і Грузію

Німеччина має укладати договори з іншими країнами, за якими туди висилатимуть біженців, які нелегально прибувають в ЄС, вважає заступник голови фракції ХДС/ХСС. Серед таких країн він назвав зокрема Молдову і Грузію.

Заступник голови фракції ХДС/ХСС у Бундестазі та колишній міністр охорони здоров'я Німеччини Єнс Шпан (Jens Spahn) пропонує відправляти всіх нових біженців, які потрапляють в Європейський Союз нелегально, до третіх країн, в тому числі - до країн Східної Європи, які не входять в ЄС.

"Якщо ми робитимемо це послідовно протягом чотирьох, шести, восьми тижнів, то кількість біженців різко скоротиться", - сказав політик в інтерв'ю Neue Osnabrücker Zeitung, опублікованому в неділю, 17 грудня.

На його переконання, у багатьох біженців "відпаде бажання" прямувати в ЄС, "якщо буде ясно, що протягом 48 годин вони потраплять у безпечну третю країну за межами ЄС".

Висилати біженців в Руанду, Гану Молдову і Грузію

Пропозиція про висилку до третіх країн складає основу міграційної концепції в проєкті нової політичної програми партії Християнсько-демократичний союз (ХДС), представленої 11 грудня. Її мета - "договірні угоди, згідно з якими біженці отримують там процедуру надання притулку і можуть безпечно залишатися там, якщо їм нададуть захист", - каже Шпан.

"Руанда, ймовірно, готова піти на це. Гана, можливо, теж. Необхідно також провести переговори з країнами Східної Європи, такими як Грузія та Молдова", - додав він.

Шпан наголосив, що Женевська конвенція про статус біженців не передбачає надання захисту від переслідувань під час війни саме у країнах ЄС, тож якщо буде забезпечено, що вони "матимуть безпечний притулок, про них добре дбатимуть і вони зможуть жити без страху, то мета Конвенції буде досягнута".

Депутат переконаний: "якщо Німеччина відстоюватиме цю ідею в Європі, вона отримає підтримку більшості та може бути реалізована за допомогою коаліції охочих", і, як наслідок, біженці "більше не платитимуть контрабандистам і торговцям людьми, та не вирушать небезпечним середземноморським маршрутом".

Шпан упевнений, що в разі вирішення міграційних проблем, "радикали також втратять підтримку". Водночас, на його думку, в Німеччини "буде достатньо сил, простору та ресурсів, щоб прийняти тих, хто дійсно потребує нашого захисту".

Як повідомлялося, на початку листопада федеральний уряд Німеччини та уряди федеральних земель погодили низку питань, пов'язаних з міграцією та розміщенням біженців, зокрема, нові механізми фінансування допомоги. Також погодили зменшення щорічних дотацій на мігрантів з 10 до 7,5 тисячі євро на людину.

Щоб безпосередньо обмежити приплив нелегалів у Німеччину, в жовтні запровадили стаціонарний контроль на кордонах з Польщею, Чехією та Швейцарією. Також у країні запровадили суворіші правила депортації нелегалів. Після цього поліція повідомляла про зниження рівня нелегальної міграції.

Джерело 

Німеччина запроваджує зміни для працевлаштування українців

Під кінець 2023 року німецькі центри зайнятості, у співпраці з Федеральним міністерством праці та соціальних питань Німеччини планують пришвидшити процес інтеграції українців на німецький ринок праці. Про це повідомляє німецько-українська асоціація Ukrainian Future.

Незважаючи на те, що в Німеччині найбільше потребуються кваліфіковані робітники із знанням німецької мови, питання інтеграції переселенців шукає нові рішення. Для цього запускається ініціатива під назвою JobTurbo, головними принципами якої є:

  • Мова вивчається в робочому середовищі: Раніше центри зайнятості направляли на мовні курси та фінансували навчання на рівні B2 і вище. Зараз пріоритет у навчанні мови знижено, а ця задача перекладена на роботодавців.
  • Робота пріоритетніша за курси: Якщо раніше центри зайнятості акцентували увагу на кваліфікації своїх клієнтів для покращення їхніх можливостей на ринку праці, зараз основна увага приділяється якомога швидшому працевлаштуванню. Пошук роботи продовжуватиметься навіть під час навчання. Якщо з'явиться пропозиція роботи – навчання відступає на другий план, переноситься на вільний час або припиняється.
  • Прийнятна робота – єдина вимога: Робота повинна бути Zumutbar (прийнятною). Відмова від робочого місця може стосуватися лише з погляду здоров'я. Кваліфікація та побажання щодо роботи стають другорядними.
  • Частіші зустрічі з центром зайнятості: Раніше зустрічі з центром відбувалися рідше, тепер нова програма передбачає зустрічі кожні 6 тижнів.
  • Нові плани співпраці: Для тих, хто успішно пройшов "первинну інтеграцію", центри зайнятості розроблять нові плани співпраці. Враховуються фаховість та потенціал працівника, можливі зміни у плані співпраці.

Джерело

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

  • Главный Модератор

Менше половини українських біженців пройшли інтеграційні курси в Німеччині

Менше половини українців, які отримали право на проходження інтеграційних курсів у Німеччині, завершили їх. 

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Bild з посиланням на звіт аудиторів Рахункової палати Німеччини.

З'ясувалося, що з лютого 2022 року право на проходження інтеграційних курсів у Німеччині отримали майже 450 тисяч українців. Однак до середини цього року ці курси пройшли лише 194 000 з них, тобто менше половини. 

Загалом центри зайнятості наказали 294 тисячам українців пройти курси, щоб отримати роботу. 

Аудитори розкритикували високий відсоток відмов, тривалий час очікування, незайняті місця та високу вартість інтеграційних курсів. 

До вересня 2023 року BAMF (Федеральне відомство з питань міграції та біженців) витратило на них близько 776 млн євро. На 2024 рік заплановано витрати на понад 1 млрд євро. 

За останні 10 років вартість курсів зросла на 273%. Однак середня кількість учасників збільшилася лише на 79%.

Нагадаємо, Федеральний міністр праці Німеччини Губертус Хайль вважає, що роботодавцям слід брати на роботу українських біженців, які ще не встигли опанувати німецьку мову на належному рівні, але мають її базові знання.

За даними Федерального агентства зайнятості, рівень зайнятості українців у Німеччині наразі становить 19%.

Джерело

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

В 23.12.2023 в 7:33 PM, fregat222 сказал:

Федеральний міністр праці Німеччини Губертус Хайль вважає, що роботодавцям слід брати на роботу українських біженців, які ще не встигли опанувати німецьку мову на належному рівні, але мають її базові знання.

следующий шаг: будут заставлять брать на работу с базовым уровнем немецкого. 

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

  • Главный Модератор
2 часа назад, reedcat сказал:

следующий шаг: будут заставлять брать на работу с базовым уровнем немецкого. 

Т.е. типа "их бин больной" или "гитлер капут"?

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

В 26.12.2023 в 5:17 PM, fregat222 сказал:

Т.е. типа "их бин больной" или "гитлер капут"?

ага. "знание немецкого в объеме фильмов про войну"

Теоретически можно собирать бригаду и бригадиром русского немца. Но идея так себе. У нас на заводе стали привозить вахтовым методом работяг из Югославии (откуда точно - не скажу). Если из десятка один может по-немецки или английски, уже здорово. Но если нарвался не на того, то долго и нудно ищут "капо", который с переменным успехом переводит, поскольку тоже не профессор. Как понимаешь, эффективности общения это не способствует. 

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

Большая статья по ситуации с трудоустройством украинских беженцев из австрийской Wiener Zeitung. Я в курсе, что газета австрийская, но проблемы общие и для Германии. Переведу основные тезисы.  

Уборщицы с университетским образованием

Они высоковавлифицированы, зачастую имеют дефицитные (в Австрии - reedcat) профессии. Несмотря на это многие украинские беженцы не находят в Австрии адекватной работы. Как правило из-за плохого знания немецкого. 

Уже почти два года Ольга живет в Австрии. И ровно столько дама 50+ ищет работу (в таком возрасте и местным сложно что-то нормальное найти - reedcat). Почему она ничего не находит, хотя по образованию медсестра,  а в уходе не хватает людей? "Моя немецкий есть не очень гут" - говорит украинка. (а на самом деле для работы медсестрой нужно образование, полученное в ЕС - reedcat)

Корреспондент WZ встречался с Ольгой в центре помощи Caritas (это церковная организация)

Как она рассказала, оба ее сына имеют такие же проблемы. Один юрист, другой "международные отношения". Один в Украине как менеждер имел 150 подчиненных, но в Австрии ему из-за плохого языка предлагают только работу уборщиком (гуманитарные профессии вообще плохо конвертируются, так что плохой немецкий лишь доп. фактор - reedcat). Ольга получает в Caritas еду для семьи, т.к. сыновья стесняются туда ходить (а кушать эту бесплатную пайку не стесняются? - reedcat). Там все говорят по украински, и сотрудница Людмила В. переводит (т.е. за почти два года не удосужились выучить даже базовый набор фраз - reedcat)

Катя Ф. знает эти проблемы очень хорошо. Она работает на совместном проекте AMS (служба занятости) и Caritas по помощи украинским беженцам в поиске работы. 

"Это в основном женщины с образованием "выше среднего", часто по "дефицитным профессиям", и готовы, в отличие от других беженцев, работать с самого начала пребывания в Австрии", но не находят соответствующей работы. Проблем две: многие имеют малолетних детей, которым требуется уход (с детскими садами в Австрии, и тем более в Вене, ОЧЕНЬ сложно - reedcat), и с работой это плохо сочетается, и недостаточный для большинства профессий уровень немецкого. 

Две трети попадают "не в те" отрасли

Таким образом, украницы или вообще не попадают на рынок труда, или оказываются в отраслях, где немецкий не особо нужен, но с низкими зарплатами. Согласно онлайн-опосу, проведенному весной 2023, из беженцев в работоспособном возрасте от 18 до 55 работает 25% (в мае 2022 было 9.6%). У 2/3 работа не соответствует образованию и квалификации. 2/3 беженцев из Украины женщины, и в основном они работают в уборке (31%), гостиницах (14%, по сути та же уборка - reedcat), образование (9%), торговля, продажи по 8%) и здравоохранение 7%.   

По отраслям:

"образование" как правило это воспитатели для украинских же детей

"врачи и медсестры" - проблемы с языком (но еще и с признанием дипломов - reedcat)

"экономические профессии", типа бухгалтера - в Австрии практически без шансов (система бухучета сильно отличается, плюс язык и терминология - reedcat)

Даже если рабочим языком на некоторых фирмах является английский, все равно нужны какие-то знания немецкого. Кроме того, очень часто английский недостаточно хорош, чем ожидается. 

Языковые курсы на низком уровне

кратко: процес обучения немецкому проходит крайне неторопливо, после завершения одного уровня можно ждать несколько месяцев следующего. 

Из 55000 украницев только 20000 пошли на языковые курсы, оплаченные государством. 80% закончили А1-А2 (это очень базовый уровень, хотя и лучше чем ничего - reedcat). Лишь 12% осилили В1 и считанные прошли более высокие В2 и С1/С2 (если честно, сдавать на В2 особо нет необходимости, а С1/С2 это вообще для переводчиков - reedcat). 

Многие стали учить язык слишком поздно, т.к. считали, что война быстро закончится и они смогут вернуться назад. Но теперь больше половины рассчитывают на долгосрочное пребывание в Австрии (и наконец-то озаботились тем, что немецкий надо учить, а почти два года потеряно - reedcat). 

 

Короче, больше половины бездарно потратило почти два года.  Если вам предлагают курсы - идите. Не предлагают - попробуйте сами попроситься.  Это лучше и полезнее для психики, чем чесать языками на кухне или сутками сидеть в интернете. Язык непростой, пара знакомых как раз ходит на курсы: ругаются немилосердно, в том числе и на преподавателей, но учат. 

Могу посоветовать сайт, где можно заниматься дополнительно и бесплатно (правда, реклама)

 

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

  • Главный Модератор

Біженці штурмують Німеччину: з якої країни прохачів притулку найбільше

Найбільшу групу біженців, які просять про притулок у Німеччині, складають вихідці із Сирії

З проханням про надання притулку в Німеччині минулого року звернулося 351 915 осіб – у півтора рази більше, ніж 2022-го. Про це пише Федеральне відомство у справах міграції та біженців (BAMF).

За даними відомства, кількість претендентів зросла на 51,1%. Найбільшу групу складають вихідці із Сирії – 104, 6 тис. осіб. За ними слідують прибулі з Туреччини (62,6 тис.), Афганістану (53,5 тис.), Іраку (12,3 тис.), Ірану (10,2 тис.), Грузії (9,3 тис.) і Росії (9 тис.). BAMF розглянув 261,6 тис заяв, задовольнивши більше половини (51,7%).

Нагадаємо, українські біженці не повинні просити притулку у ФРН, їм, як правило, надається тимчасовий захист, зазначає відомство На кінець жовтня минулого року Німеччина прийняла близько 1,17 млн. українських біженців – більше, ніж будь-яка інша країна ЄС.

До слова, наразі всі українські біженці, які виїхали після початку повномасштабних бойових дій до Німеччини, отримують допомогу від Джобцентру. Уряд ФРН із 1 січня 2024 року підвищує на 12% соціальну допомогу українцям, але деякі біженці можуть втратити виплати. Водночас міністр праці ФРН Хубертус Хайль оголосив: тим українцям, хто відмовився працювати, у перспективі взагалі скасують допомогу – принаймні на термін до двох місяці.

Для людей, які перебувають на соцзабезпеченні, проте не працюють, держава покриватиме лише витрати на проживання та комунальні послуги. Після двох місяців центр зайнятості повинен знову оцінити ситуацію і запропонувати одержувачу допомогу і нову роботу. У разі відмови знову можуть застосовуватись санкції.

Відповідний законопроєкт підготувало Міністерство праці під керівництвом Хайля: зараз він коригується урядом і незабаром надійде до Бундестагу. Швидше за все, нововведення набуде чинності на початку січня.

Джерело

 
Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

  Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.



×
×
  • Создать...