Перейти к содержанию

skakalkin

Зміна підстави перебування у Литві

Рекомендуемые сообщения

Опубликовано

Я так прикинув, що у наступному році подовжувати ВНЖ на підставі власного ІП для мене немає сенсу (з огляду на зміни у законодавстві). Тому подумав - чи не піти працювати за наймом?

Виникає питання: чи збережеться при переході зі статусу власника ІП на статус працівника безперервність річних дозволів на проживання у Литві, щоб потім можна було отримати безстроковий дозвіл на проживання? Або Міграція почне новий відлік 5 років, потрібних для отримання ПМЖ?

Як виглядає такий процес з погляду міграційного законодавства?

Дякую.

<noindex>
</noindex>
Опубликовано
  skakalkin сказал:
Я так прикинув, що у наступному році подовжувати ВНЖ на підставі власного ІП для мене немає сенсу (з огляду на зміни у законодавстві). Тому подумав - чи не піти працювати за наймом?

Виникає питання: чи збережеться при переході зі статусу власника ІП на статус працівника безперервність річних дозволів на проживання у Литві, щоб потім можна було отримати безстроковий дозвіл на проживання? Або Міграція почне новий відлік 5 років, потрібних для отримання ПМЖ?

Дякую.

Вам би на зустрич з нами.

4680_original.gif
Опубликовано
  skakalkin сказал:

На 5 років перебування для отримання постійного статусу не впливає під яким "соусом" ви перебували в тимчасовому статусі - працювали найманцем, чи мали посвідку по ІП. Так що шукайте, того, хто вас візьме на роботу. Я би й сам був би радий так змінити свою причину для перебування, бо три працівники мені в моєму ІП зовсім не потрібні.

Опубликовано
  eastern сказал:
не впливає під яким "соусом" ви перебували в тимчасовому статусі - працювали найманцем, чи мали посвідку по ІП

Ні, то я розумію. Питання у тому, чи не перерве сам процес оформлення на роботу тієї "безперервності"?

Тобто чи не виникне необхідності, наприклад, позбутися ВНЖ, отримати візу на деякий час (що і призведе до розриву), і тільки після цього подаватися на нове ВНЖ?

<noindex>
</noindex>
Опубликовано
  skakalkin сказал:
Ні, то я розумію. Питання у тому, чи не перерве сам процес оформлення на роботу тієї "безперервності"?

Тобто чи не виникне необхідності, наприклад, позбутися ВНЖ, отримати візу на деякий час (що і призведе до розриву), і тільки після цього подаватися на нове ВНЖ?

Як розказали мені в міграції, саме головне щоб не було перерв між картками ВНЖ. Якщо буде хоч місяц перерви - тоді 5 років буде рахуватись з початку. На якій підставі ви будете отримувати картку ВНЖ їх не турбує. Мета - отримувати 5 років картку ВНЖ без перерв.

Вам необхідно просто подавати інші документи (вже від роботодавця) на поновлення вашого ВНЖ, коли буде підходити строк.

Опубликовано
  soulbrat сказал:
Вам необхідно просто подавати інші документи (вже від роботодавця) на поновлення вашого ВНЖ, коли буде підходити строк.

Ось про це я і питав. Дякую за пораду!

<noindex>
</noindex>
Опубликовано
  skakalkin сказал:
Ось про це я і питав. Дякую за пораду!

Ви можете оформити дозвіл на працевлаштування маючи посвідку на проживання зі своїм ІП, точніше ваш роботодавець подає документи на дозвіл, коли отримаєте, починаєте працювати, а коли настане час подавати на продовження посвідки, подасте за умови контракту на роботу, тобто перериву не буде.

Опубликовано
  eastern сказал:
Ви можете оформити дозвіл на працевлаштування маючи посвідку на проживання зі своїм ІП, точніше ваш роботодавець подає документи на дозвіл, коли отримаєте, починаєте працювати, а коли настане час подавати на продовження посвідки, подасте за умови контракту на роботу, тобто перериву не буде.

А хіба я можу законно перебувати у ЛР, маючи посвідку, видану на підставі ІП, але працюючи за наймом? Чи не є це порушенням?

<noindex>
</noindex>
Опубликовано
  skakalkin сказал:
А хіба я можу законно перебувати у ЛР, маючи посвідку, видану на підставі ІП, але працюючи за наймом? Чи не є це порушенням?

Не є порушенням, якщо ви оформили дозвіл на працевлаштування.

Опубликовано
  mihalych сказал:
Не є порушенням, якщо ви оформили дозвіл на працевлаштування.

О, так це добра новина! Виявляється, все набагато простіше, ніж я гадав.

Дякую.

<noindex>
</noindex>
Опубликовано
  skakalkin сказал:
О, так це добра новина! Виявляється, все набагато простіше, ніж я гадав.

Дякую.

Якщо так все просто, то може підкажете де можна легко працевлаштуватись з контрактом на декілька років?

Опубликовано
  eastern сказал:
Якщо так все просто, то може підкажете де можна легко працевлаштуватись з контрактом на декілька років?

Хіба я казав, що це просто? Я сказав, що це "простіше, ніж я думав" - а то різні речі :)

Все залежить від спеціальності та кваліфікації у кожному конкретному випадку, а також від багатьох інших нюансів. Не думаю, що є універсальна відповідь на таке запитання.

<noindex>
</noindex>

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...