Inna_25 Опубликовано 18 августа, 2014 Жалоба Опубликовано 18 августа, 2014 Думали-думали і таки надумали з чоловіком замовити будинок у будівельної компанії, зараз листуємося з кількома забудовниками про можливі варіанти будинків та ділянок на яких вони будуть побудовані. Зпочатку я не звернула жодної уваги на площу запропонованих ділянок тому що основним показником розміру землі є її ширина (30', 34', 36', 43' і т.д.) Виходячи з ширини ділянки обговорюється тип будинку який можна на ній побудувати, головні характеристики будинків це загальна площа та кількість місць у гаражі. Так от, коли ми запитали чи можна придбати ділянку збільшеного розміру (кутові ділянки або крайні) нам відповіли що можна і за додаткові 5-8 тис. дол. нам запропонують ділянку збільшену від 3000 sqft до 3500 sqft. Я була просто у шоці. Будинок вартістю біля 450 тис.дол. та площею близько 220 м2 вони будують на 3 сотках землі. Жах. Це що - нові тенденціі чи в усїх така мала територія? Звичайно, ми не збираємося вирощувати городину, але ж хочеться хоч пару дерев посадити для затінку. Тут на форумі обговорювали вартість харчування, вартість утримання житла, то може й площу ділянок обговоримо? У кого є будинки - яка у вас площа ділянок та як далеко від центра міста (або найближчого міста) вона знаходиться? Цитата У русских есть пословица "хорошо там, где нас нет" А ведь и не поспоришь, там, где их нет - действительно хорошо
Vo_Vik Опубликовано 18 августа, 2014 Жалоба Опубликовано 18 августа, 2014 Ну так це ще добре). Тут по сусідству за 1.6 млн вгрохали на 3-х сотках. Там кругом нього хіба на драйвей місце лишилось. Цитата
Inna_25 Опубликовано 18 августа, 2014 Автор Жалоба Опубликовано 18 августа, 2014 Ну так це ще добре). Тут по сусідству за 1.6 млн вгрохали на 3-х сотках. Там кругом нього хіба на драйвей місце лишилось. Так, у Торонто ціни неймовірні, не те що будинок, а навіть квартиру купити не дешево. Ми були розглядали вариант кондо у Торонто як тимчасоаий варіант щоб згодом, коли я влаштуюся на роботу, переїхати у будинок але потім передумали. Надто дорого коштують ті будинки, тільки на виплату моргіджу і доведеться працювати. Тому мій чоловік вирішив змінити план дій, а точніше, повернутися до нашого першого плану - спочатку ми планували їхати в Оттаву, потім рішення було змінено на Торонто. У Торонто ми чекали на мою ПР карту і також навідалися до знайомих. Один з них нещодавно купив будинок за 730 тис. дол. і я була вражена коли побачила його - невеличкий, зі скрипучими полами, стареньким ковроліном і досить низькою стелею - і це за такі гроші! На щастя, мій чоловік працює з дому тому до місця ми не прив'язані. Тому зараз цікавимося будівництвом будинку у передмісті Оттави, ціни разюче відрізняються від Торонто. Єдиний мінус - чекати поки побудують доведеться приблизно 1.5 роки. І ще дуже маленькі ділянки! Але, відчуваю, треба і тому радіти. Цитата У русских есть пословица "хорошо там, где нас нет" А ведь и не поспоришь, там, где их нет - действительно хорошо
мангуст Опубликовано 18 августа, 2014 Жалоба Опубликовано 18 августа, 2014 А не задумывались о Property Tax ? На форуме как то обсуждалось, но так и не прояснилось до конца. Налог будет отдельный на участок и отдельный на недвижимость, или все вместе ? А то если к примеру голый участок 0,12 акра стоит 400, а участок 0,6 акра 200. При налоге 1,5%, каждый год разница будет 3,000 долларов,только за землю. Когда то видел, что налоги для земли ферм, вообще смешные, по сравнению с городом. Может там какой то налог на с/х земли. Цитата
Inna_25 Опубликовано 19 августа, 2014 Автор Жалоба Опубликовано 19 августа, 2014 А не задумывались о Property Tax ? На форуме как то обсуждалось, но так и не прояснилось до конца. Налог будет отдельный на участок и отдельный на недвижимость, или все вместе ? А то если к примеру голый участок 0,12 акра стоит 400, а участок 0,6 акра 200. При налоге 1,5%, каждый год разница будет 3,000 долларов,только за землю. я так зрозуміла що податок вираховуэться з ціни на будиок з землею. Нам пропонували купити будиночок з величезною ділянкою у 35 соток у Сміз Фоллс (десь 80 км від Оттави), ціна на нього з землею була всього 165 тис. дол. Податок на новий будинок у Оттаві з маленькою діляночкою буде вищій за той що у Сміз Фолзі. Це я так зрозуміла, але на своїй правоті не наполягаю, треба буде запитати у забудовника, він має знати. До речі, дякую що звернули увагу на таку деталь. Податки у Канаді важлива річ. Цитата У русских есть пословица "хорошо там, где нас нет" А ведь и не поспоришь, там, где их нет - действительно хорошо
мангуст Опубликовано 19 августа, 2014 Жалоба Опубликовано 19 августа, 2014 Це я так зрозуміла, але на своїй правоті не наполягаю, треба буде запитати у забудоаника, він має знати. Напишить тут будь ласка якщо з"ясуете це питання. Цитата
Inna_25 Опубликовано 19 августа, 2014 Автор Жалоба Опубликовано 19 августа, 2014 Напишить тут будь ласка якщо з"ясуете це питання. Добре) Через пару днів зв'яжуся з ним, може до того часу ще якісь цікаві моменти у темі вспливуть, так вже за раз усе розпитаю. Цитата У русских есть пословица "хорошо там, где нас нет" А ведь и не поспоришь, там, где их нет - действительно хорошо
Nasha777 Опубликовано 19 августа, 2014 Жалоба Опубликовано 19 августа, 2014 ....А не задумывались о Property Tax ?..Налог будет отдельный на участок и отдельный на недвижимость, или все вместе ? Все вместе считают. Что касается фермерских земель, то у них действительно другое налогооблажение, куча льгот и всяко разная поддрежка от государства. Я думаю, что фермеры с форума подробнее опишут. Цитата Внесение, дополнение и обновление данных в таблице статистики по семйному спонсорству. Пишите информацию в личку. Ссылка на таблицу: <noindex>https://docs.google.com/spreadsheets/d/1Q83...?hl=en_GB#gid=0</noindex>
Nasha777 Опубликовано 19 августа, 2014 Жалоба Опубликовано 19 августа, 2014 Єдиний мінус - чекати поки побудують доведеться приблизно 1.5 роки. І ще дуже маленькі ділянки! Але, відчуваю, треба і тому радіти. За доп плату, как ты правильно заметила, можно взять больший участок, стоимость зависит от населенного пункта, застройщика и т.д. Кроме того, за доп денежку можно получить не только больший участок, но и участок, без соседей, скажем, сзади, который выходит на зеленую эрию, рощицу там, лесочек или же озерцо. Что касается сроков строительства, это что то очень долго 1.5 года... Обычно меньше, чем за год строят, при чем с нуля и под ключ. Вернее, строят ооочень быстро (за полгода как пить дать), особенно если отталкиваться от постсоветских мерок. Как правило, застройщикам не выгодно затягивать строительство, они наоборот стараются ориентироваться на активные продажи. Цитата Внесение, дополнение и обновление данных в таблице статистики по семйному спонсорству. Пишите информацию в личку. Ссылка на таблицу: <noindex>https://docs.google.com/spreadsheets/d/1Q83...?hl=en_GB#gid=0</noindex>
мангуст Опубликовано 19 августа, 2014 Жалоба Опубликовано 19 августа, 2014 Как правило, застройщикам не выгодно затягивать строительство, они наоборот стараются ориентироваться на активные продажи. 1. А что дешевле для клиента строить свое или купить свеже построенное ? 2. Дешевле когда подрядчик сразу сделает весь комплекс работ (отделку бейсмента, придворовой площади, гаража) или потом нанимать по мере поступления средств ? Цитата
Nasha777 Опубликовано 19 августа, 2014 Жалоба Опубликовано 19 августа, 2014 1. А что дешевле для клиента строить свое или купить свеже построенное ? 2. Дешевле когда подрядчик сразу сделает весь комплекс работ (отделку бейсмента, придворовой площади, гаража) или потом нанимать по мере поступления средств ? Если коротко: 1. Все же ...слишком много от чего зависит. Однозначно не ответишь. Посмотрите на mls.ca цены на построенные дома в том районе, что вас интересует. А потом погуглите застройщиков там же, зайдите на их сайты, и сравните цены. Хотя нюансы все еще останутся. 2. Если говорить об абсолютных суммах, то нанимать контрактеров для выполнения отдельных работ (положить паркетный пол, завершить бэйсмент, построить дэку и т.д.) дешевле, чем делать эти работы от застройщика. Но это если коротко... и без деталей. Так, например, в случае, когда покупаешь дом от билдера со всеми наворотами (не базовую модель, а с апгрейдами), то все эти расходы упадут на моргидж. В результате не прийдется выкладывать суммы наличкой для того, чтобы оплатить работу контрактеров.... Тут , я так, думаю, нужно исходить из конкретных предлагаемых обстоятельств... Цитата Внесение, дополнение и обновление данных в таблице статистики по семйному спонсорству. Пишите информацию в личку. Ссылка на таблицу: <noindex>https://docs.google.com/spreadsheets/d/1Q83...?hl=en_GB#gid=0</noindex>
Inna_25 Опубликовано 19 августа, 2014 Автор Жалоба Опубликовано 19 августа, 2014 Что касается сроков строительства, это что то очень долго 1.5 года... Обычно меньше, чем за год строят, при чем с нуля и под ключ. Вернее, строят ооочень быстро (за полгода как пить дать), особенно если отталкиваться от постсоветских мерок. Как правило, застройщикам не выгодно затягивать строительство, они наоборот стараются ориентироваться на активные продажи. Це нам з запасом часу так сказали, забудовники якийсь час збирають бажаючих на визначену ділянку ком'юніті а потім будують кілька десятків будинків одразу. Дуже зручно з одного боку - коли будинок побудують і замовник розпочне в ньому жити, то поблизу район все забудований і є сусіди, наступне будівництво не буде під вікнами грюкати. А на Україні ми де який час жили у районі новобудов, і весь час під вухом гуркотіло будівництво то з одного боку то з іншого, дуже заважало. 1. А что дешевле для клиента строить свое или купить свеже построенное ? При однакових вихідних данних дешевше буде побудувати. До того ж ви маєте змогу обрати колір стін, кахелю, дизайн кухні, модель вхідних дверей, фурнітуру та сантехніку. Не знаю як для чоловіків, а от для жінок це неймовірна перевага, особливо вибір кухні. Там ще й можна обирати планування - острів з мийкою чи П-образне розташування поверхонь. До тогож є вибір планування другого поверху - велика ванна чи душ, 3 великі спальні чи 4 меньші, у невеликих будинках пральна та сушильна машина можуть бути як на другому поверсі так і у бейсменті. Можна обрати облицювальну цеглу, модель фасаду будинку. Ой, там стільки переваг як для мене, що таке питання взагалі не стоїть. А от щодо ремонту бейсменту нічого не можу сказати. ще до того руки не дійшли. Цитата У русских есть пословица "хорошо там, где нас нет" А ведь и не поспоришь, там, где их нет - действительно хорошо
Inna_25 Опубликовано 19 августа, 2014 Автор Жалоба Опубликовано 19 августа, 2014 Ось приклад того які зміни можна внести у будинок якщо будувати з самого початку <noindex>http://www.mattamyhomes.com/Ottawa/Communi...intergarden.pdf</noindex> <noindex>http://www.mattamyhomes.com/Ottawa/Communi...D36/Elm/Elm.pdf</noindex> Цитата У русских есть пословица "хорошо там, где нас нет" А ведь и не поспоришь, там, где их нет - действительно хорошо
Nasha777 Опубликовано 19 августа, 2014 Жалоба Опубликовано 19 августа, 2014 При однакових вихідних данних дешевше буде побудувати. До того ж ви маєте змогу обрати колір стін, кахелю, дизайн кухні, модель вхідних дверей, фурнітуру та сантехніку.... Так то оно так, но чем дальше в лес, тем больше, как грится,....денег)))) Выбрать то можно, но когда дело доходит до выбора начинки, так интересующей женщин, то сталкиваешься с тем, что выбор у них не так уж и велик, а часто откровенно убог. Если говорить о базовой комплектации. Все более менее приятное взору идет в апгрейдах за отдельну плату, которая зачастую превышает стоимость аналогичного товара (услуги) на рынке. Поэтому желательно заранее отказаться от розовых очков. Возвращаясь к размеру земельного участка (дабы не оффтопить ), его нужно согласовывать с размерами дома. Т.к. если понравившийся по плану дом, скажем, шире, нежели выбарнный участок, то от чего то прийдется отказаться: или дом меньший выбирать, или участок больший... Естественно, все отражается на цене. Цитата Внесение, дополнение и обновление данных в таблице статистики по семйному спонсорству. Пишите информацию в личку. Ссылка на таблицу: <noindex>https://docs.google.com/spreadsheets/d/1Q83...?hl=en_GB#gid=0</noindex>
vik_987 Опубликовано 19 августа, 2014 Жалоба Опубликовано 19 августа, 2014 Так, діляночки зараз малюсенькі, зoвсім-) Але є райони, де навпаки величезні, наша дитина ходить в садочок в Манотіку, там продають величезні ділянки. <noindex>http://beta.realtor.ca/propertyDetails.asp...ertyId=14554453</noindex> Можна купуту вже готовий будинок, як зробила власниця садочку. Дешевші великі ділянки я бачив в Карпі <noindex>http://beta.realtor.ca/propertyDetails.asp...ertyId=13951640</noindex> Цитата
Inna_25 Опубликовано 19 августа, 2014 Автор Жалоба Опубликовано 19 августа, 2014 Так то оно так, но чем дальше в лес, тем больше, как грится,....денег)))) Выбрать то можно, но когда дело доходит до выбора начинки, так интересующей женщин, то сталкиваешься с тем, что выбор у них не так уж и велик, а часто откровенно убог. Если говорить о базовой комплектации. Все более менее приятное взору идет в апгрейдах за отдельну плату, которая зачастую превышает стоимость аналогичного товара (услуги) на рынке. Надя, не розумію чому не можу відповісти на твоє приватне повідомлення, то напишу тут. А от з цього моменту можна конкретніше? Що означає "перевищує риночну вартість", хіба у контракті не прописують суму грошей на яку ти сама йдеш у магазин і вибиреєш кахель, техніку, меблі, тощо. Як сподобалося щось дорожче то тоді при бажанні доплачуєш різницю зі своєї кишені, хіба не так? А будинок так, треба відповідно ділянці обрати, якщо 36 футів ділянка то і будинок має бути 36 футів. До речі, читала відгуки про будівельні компанїї, так часто й густо дуже довго доводиться чекати виправлення зауважень що складаються після перших 30 днів здачі власнику, тому де-які люди виправляють ці роботи власним коштом. А це теж додаткові витрати... якось мені моторошно. Цитата У русских есть пословица "хорошо там, где нас нет" А ведь и не поспоришь, там, где их нет - действительно хорошо
vik_987 Опубликовано 19 августа, 2014 Жалоба Опубликовано 19 августа, 2014 Це нам з запасом часу так сказали, забудовники якийсь час збирають бажаючих на визначену ділянку ком'юніті а потім будують кілька десятків будинків одразу. Дуже зручно з одного боку - коли будинок побудують і замовник розпочне в ньому жити, то поблизу район все забудований і є сусіди, наступне будівництво не буде під вікнами грюкати. А на Україні ми де який час жили у районі новобудов, і весь час під вухом гуркотіло будівництво то з одного боку то з іншого, дуже заважало. Не зовсім так, будують лише замовлені будинки. У нас друзі замовили будинок Рокленді, живуть вже 2 роки, але на іх вулиці досі повно незабудованих ділянок, де почуть будувату коли буде покупець, отже є великі шанси жити поруч з будівництвом і на це ніяк не можна впливати. Цитата
vik_987 Опубликовано 19 августа, 2014 Жалоба Опубликовано 19 августа, 2014 Надя, не розумію чому не можу відповісти на твоє приватне повідомлення, то напишу тут. А от з цього моменту можна конкретніше? Що означає "перевищує риночну вартість", хіба у контракті не прописують суму грошей на яку ти сама йдеш у магазин і вибиреєш кахель, техніку, меблі, тощо. Як сподобалося щось дорожче то тоді при бажанні доплачуєш різницю зі своєї кишені, хіба не так? Я працюю вже в другій будівельній компаніі і в обох матеріали обирають клієнти з запронованого каталогу, а не з магазину. Зрозуміло, що компанія на цьому теж заробляє. Але може десь не так. Цитата
Nasha777 Опубликовано 19 августа, 2014 Жалоба Опубликовано 19 августа, 2014 ....не розумію чому не можу відповісти на твоє приватне повідомлення.. Потому что твой ящк переполнен. Надо почистить Запоздало прошу прощения за русские тексты в ответах на вопросы. Нет у меня укр шрифта, как настроить не знаю, транслитом пользоваться умею, но не лю... Если кому то принципиально, то буду. Да, Вик прав. Из магазина никто ничего не покупает, всю отделку выбираешь в декор центре застройщика из того ассортимента, что у них есть. Есть как правило достаточно чего, но это до тех пор, пока не начинаешь примеряться к своим конкретно видениям и потребностям. Вот тогда и начинается, что из того ассортимента плитки, что положено тебе по базовой модели дома, тебе ничего не нравится, то, что могло бы тебе подойти, стоит у застройщика дорого. Технику и мебель конечно же ты идешь уже потом в магазины и покупаешь)))) в условия контракта наполнение интерьера не входит. Поэтому я и отвечала выше на вопрос мангуста, что дешевле всего в абсолютной сумме брать дом от билдера в базовой комплектации (с предлагаемыми ими апгрейдами на оговоренную в контракте сумму), а потом самому , как ты говоришь из магазина, делать то, что тебе лично нравится. Так, например, дешевле самому со временем положить паркет, заменив им ковролин от билдера, самому сделать бэксплеш на кухне (кафель на стене) и т.д. Цитата Внесение, дополнение и обновление данных в таблице статистики по семйному спонсорству. Пишите информацию в личку. Ссылка на таблицу: <noindex>https://docs.google.com/spreadsheets/d/1Q83...?hl=en_GB#gid=0</noindex>
Nasha777 Опубликовано 19 августа, 2014 Жалоба Опубликовано 19 августа, 2014 Следующий шок прогнозировано будет от высоты потолков в домах Цитата Внесение, дополнение и обновление данных в таблице статистики по семйному спонсорству. Пишите информацию в личку. Ссылка на таблицу: <noindex>https://docs.google.com/spreadsheets/d/1Q83...?hl=en_GB#gid=0</noindex>
Inna_25 Опубликовано 19 августа, 2014 Автор Жалоба Опубликовано 19 августа, 2014 Так, діляночки зараз малюсенькі, зoвсім-) Але є райони, де навпаки величезні, наша дитина ходить в садочок в Манотіку, там продають величезні ділянки. <noindex>http://beta.realtor.ca/propertyDetails.asp...ertyId=14554453</noindex> Можна купуту вже готовий будинок, як зробила власниця садочку. Дешевші великі ділянки я бачив в Карпі <noindex>http://beta.realtor.ca/propertyDetails.asp...ertyId=13951640</noindex> Для забудовника гарні ділянки, тільки нам потрібен будинок у вже існуючому ком'юніті. Не зовсім так, будують лише замовлені будинки. У нас друзі замовили будинок Рокленді, живуть вже 2 роки, але на іх вулиці досі повно незабудованих ділянок, де почуть будувату коли буде покупець, отже є великі шанси жити поруч з будівництвом і на це ніяк не можна впливати. Ага, ось воно як. Таки новобудови мають свої недоліки: будівництво поблизу та відсутність зелені. Я працюю вже в другій будівельній компаніі і в обох матеріали обирають клієнти з запронованого каталогу, а не з магазину. Зрозуміло, що компанія на цьому теж заробляє. Але може десь не так. Скільки ж нюансів! Ці фанерні будинки скажених грошей коштують, та ще й на техніці забудовники наживаються. Так хоч би ділянки пристойні робили, а то на тому бекярді повернутися немає де. У мого діда будинок і ділянка 12 соток, і двір, і сад, і простор. І не в селі а на околиці великого міста. Є де з собакою пограти. І на річку можна їздити з собакою, одним словом - воля. У Канаді ми їздили у algonquin парк, так там всюди надписи що собаки мають бути на поводку. Де ж тим домашнім удубленцям побігати? Є площадки для вигулу але тільки для стерилізованих тварин, нам туди зась. Доведеться адаптуватися і звикати до нових умов не лише нам а і нашому лабрадору теж. Якщо ви працюєте у будівельній компанії то мабуть теж новобудову купували? Багато грошей довелося переплатити від заявленого ціннника? (на доробки, покращені меблі, техніку) Цитата У русских есть пословица "хорошо там, где нас нет" А ведь и не поспоришь, там, где их нет - действительно хорошо
Nasha777 Опубликовано 19 августа, 2014 Жалоба Опубликовано 19 августа, 2014 Багато грошей довелося переплатити ...на доробки, покращені меблі, техніку... Ну почему же переплатить то?! Еще раз повторюсь: технику (кроме САНтехники) и мебель застройщик в ваш дом не покупает... и как только такое моглось подуматься? Что касается переплаченных денег, дк никто не заставляет переплачивать. Когда дом сдается в нем есть все необходимое для жизни, переплачивать прийдется, только если запросы высокие и тогда тут все индивидуально, чужой опыт не поможет. Цитата Внесение, дополнение и обновление данных в таблице статистики по семйному спонсорству. Пишите информацию в личку. Ссылка на таблицу: <noindex>https://docs.google.com/spreadsheets/d/1Q83...?hl=en_GB#gid=0</noindex>
Inna_25 Опубликовано 19 августа, 2014 Автор Жалоба Опубликовано 19 августа, 2014 Потому что твой ящк переполнен. Надо почистить Виправимо) Запоздало прошу прощения за русские тексты в ответах на вопросы. Нет у меня укр шрифта, как настроить не знаю, транслитом пользоваться умею, но не лю... Если кому то принципиально, то буду. Не принципово абсолютно, я пишу українською бо на разі мені так зручніше. Да, Вик прав. Из магазина никто ничего не покупает, всю отделку выбираешь в декор центре застройщика из того ассортимента, что у них есть. Есть как правило достаточно чего, но это до тех пор, пока не начинаешь примеряться к своим конкретно видениям и потребностям. Вот тогда и начинается, что из того ассортимента плитки, что положено тебе по базовой модели дома, тебе ничего не нравится, то, что могло бы тебе подойти, стоит у застройщика дорого. Технику и мебель конечно же ты идешь уже потом в магазины и покупаешь)))) в условия контракта наполнение интерьера не входит. Поэтому я и отвечала выше на вопрос мангуста, что дешевле всего в абсолютной сумме брать дом от билдера в базовой комплектации (с предлагаемыми ими апгрейдами на оговоренную в контракте сумму), а потом самому , как ты говоришь из магазина, делать то, что тебе лично нравится. Так, например, дешевле самому со временем положить паркет, заменив им ковролин от билдера, самому сделать бэксплеш на кухне (кафель на стене) и т.д. Та я взагалі універсальний солдат - я і стіни шпаклювати вмію, і фарбувати, і кахель класти що на підлозі що на стінах (навіть такий складний як мозаїка), то взагалі можна круто зекономити))))) А якщо я хочу таку плитку якої немає в наявності у будівельника? Ох, треба буде дуже ретельно читати договір і оговорити що ми можемо купити самостійно у звичайних магазинах у разі потреби. Меблі я мала на увазі кухоні шафи, цю роботу має виконувати забудовник. Тут відчуваю теж вибір у базисному варінті слабий. Следующий шок прогнозировано будет от высоты потолков в домах Ага, було таке, 9 футів на першому поверсі і ледь трохи вище маківки на другому і у бейсменті. Вже переплакала. Цитата У русских есть пословица "хорошо там, где нас нет" А ведь и не поспоришь, там, где их нет - действительно хорошо
Vo_Vik Опубликовано 19 августа, 2014 Жалоба Опубликовано 19 августа, 2014 По податках: Кожне місто встановлює свою величину податку. Сільскогосподарські і "житлові" об’єкти оподатковуються за різними ставками. Сума податку визначається множенням оціночної вартості на відсоток податку. Для Торонто це 0.5%. Тобто при оціночній вартості будинку в 800 тисяч, податок буде десь біля 4 тисяч в рік. Оціночна вартість часто більша ніж ринкова ціна. По ділянках. 3 сотки стандарний розмір міської забудови на даний момент. Не знаю чому мені в Оттаві ділянки завжди виглядали більшими. В Гатіно взагалі ціни смішні, а треба тільки міст переїхати і ти вже в Оттаві. Наскільки я знаю недавно уряд Торонто вирішив більше не продавати ділянки з міських земель під індивідуальне будівництво, тепер мінімум таунхаузи. По собаках. Для того щоб побігати для них існують спеціально огороджені ділянки в парках. Так що побігати без повідника їм є де. Просто не там де туристи з малими дітьми ходять. Цитата
vik_987 Опубликовано 19 августа, 2014 Жалоба Опубликовано 19 августа, 2014 дешевле всего в абсолютной сумме брать дом от билдера в базовой комплектации (с предлагаемыми ими апгрейдами на оговоренную в контракте сумму), а потом самому , как ты говоришь из магазина, делать то, что тебе лично нравится. Так, например, дешевле самому со временем положить паркет, заменив им ковролин от билдера, самому сделать бэксплеш на кухне (кафель на стене) и т.д. Стосовно техніки. Буває по-різному, там де я працював пропонували 2-3 package побутової техніки приміром AEG or Frigidaire, але можна відмовитись. Стосовно того, що дешевше потім зробтити апгрейди, не зовсім згоден. Приміром, змінити ламінований стіл на гранітний буде дуже дорого: треба нову мийку (там інші кріплення), відповідно нові труби, не завжди можна без пошкоджень зняти існуючу, не врахавуючи того, що забудовник взяв з Вас гросші за існуючій стіл. Ми купили готове кондо і переїхали за місяць, так змінити столешницю коштувало близько $3000, хоча її ціна близько $1000. Самому можна частуну роботи зробити, але все одно сумнівна економія, на етрапі будівництва зробити це дешевше. Знов таки все індивідуально, можливо якщо самому класти ламінат, то буде дешевше. Цитата