tusyok Опубликовано 16 сентября, 2013 Жалоба Опубликовано 16 сентября, 2013 Доброго і гарного дня всім! Сьогодні я все-таки наважився написати на форумі, і прошу сильно мене не копати якщо це вже сота тема, бо кожна ситуація індивідуальна Суть цієї теми така: Вже 10 років в нашії сімї обговорюються питання можливості виїзду за кордон на постійне місце проживання з метою подальшого отримання громадянства. Обговорювалося багато країн, але все ж зупинилися на Канаді (цьому сприяла екологія країни (її належний рівень), тісні історичні звязки Канади та України, мовний аспект (в сімї вивчали лишень англійську мову) і т.д.). На даний момент твердо вирішили що потрібно починати щось робити (з чогось починати). На даний момент часу я маю 19 років, навчаюся на 4ому курсі НАУ, на спеціальності менеджмент та логістика (логістика-перевезення, склади і т.д.) Хотілося б продовжити навчання в Канаді (магістратура (master level , якщо я не помиляюся) ). З подальшим працевлаштуванням в Канаді. Прошу відповісти, при змозі на наступні питання 1) Яким є відношення канадців до мігрантів? Тобто чи нема якоїсь дискримінації? 2) Яким є "прожитковий мінімум" в Канаді? (Розумію що тут все залежить від провінціїї, але все ж таки, які середні витрати на місяць проживання в Канаді?) 3) Чи можна після закінчення магістратури в Канаді знайти роботу за спеціальністю? 4) На яку провінцію націлюватися (тут мається на увазі, іншими словами: в яку провінцію ліпше переїжджати) 5) Як отримати статус резидента? 6) питання щодо нерухомості: переглядав estate сайти, звернув увагу на казкові ціни) Яким чином можна придбати нерухомість в Канаді? (вічність заробляти/ рентувати/ кредит) 7) яким є середній рівень зарплат в Канаді для українського/російського мігранта? (Чи вистачає початкової зарплатні на проживання в Канаді?) Моя мама - кандидат філософських наук, доцент, 40 років. Спеціальності "викладач" нема в списку кваліфікованих робітників, (так само як немає й моєї, "логістика, менеджмент"). Хотілося б виїхати на навчання / іншим методом на певний час в канаду, освоїтися там, а потім забрати маму до себе. Англійською володію вільно, мама на рівні вище середнього. Прошу Вашої поради з.і. зауважу, що писав українською, оскільки не впевнений на 100% у своїй граматиці на російській мові) з.і.і. Завчасно дякую!!!!! Цитата
sombre Опубликовано 16 сентября, 2013 Жалоба Опубликовано 16 сентября, 2013 На мою думку, вам варто почати трохи з інших питань. Скільки ви готові витратити на навчання? Зазвичай, це біля $50к за 2-х річну программу (з проживанням). Але, в вашому випадку, думаю, може бути декілька варіантів: - ваша мама пробує шукати докторські программи в університетах, там ще й є можливість отримати грант, що покриє вартість її навчання. Після закінчення навчання вона спокійно зразу ж подає заявку на ПР. - ви їдете на навчання в магістратурі по вашій спеціалізації. Знову ж таки, після закінчення навчання в магістратурі, в деяких провінціях, можна зразу ж подавати заявку на ПР. І, якщо хочете, щоб ваше повідомлення змогло прочитати побільше людей, то все ж таки, спробуйте написати його російською. Цитата
tusyok Опубликовано 16 сентября, 2013 Автор Жалоба Опубликовано 16 сентября, 2013 На мою думку, вам варто почати трохи з інших питань. Скільки ви готові витратити на навчання? Зазвичай, це біля $50к за 2-х річну программу (з проживанням). Але, в вашому випадку, думаю, може бути декілька варіантів: - ваша мама пробує шукати докторські программи в університетах, там ще й є можливість отримати грант, що покриє вартість її навчання. Після закінчення навчання вона спокійно зразу ж подає заявку на ПР. - ви їдете на навчання в магістратурі по вашій спеціалізації. Знову ж таки, після закінчення навчання в магістратурі, в деяких провінціях, можна зразу ж подавати заявку на ПР. І, якщо хочете, щоб ваше повідомлення змогло прочитати побільше людей, то все ж таки, спробуйте написати його російською. Дякую, обовязково перекладу тему. На даний момент на навчання розраховуємо витратити да 30$, але сума ще не кінцева...звичайно, не хотілося б продавати всю нерухомість і їхати наосліп до іншої країни, але з грошами Звичайно варіант з отриманням PhD цікавий, за цю ідею дякуємо, але все ж мабуть пріорітетним буде виїзд з навчанням в магістратурі з подальшим "спонсоруванням" переїзду батьків. Ще раз дякую) Цитата
Del Опубликовано 16 сентября, 2013 Жалоба Опубликовано 16 сентября, 2013 Вам нужно озаботится тем, чтобы вам дали разрешение на учебу. Поэтому у вас обязательно должно остаться имущество на Украине при подаче документов. Цитата <noindex>We are liberty</noindex>
tusyok Опубликовано 16 сентября, 2013 Автор Жалоба Опубликовано 16 сентября, 2013 Здравствуйте! Решил всё-же перевести своё первое сообщение. Сегодня я решился написать на форуме, надеюсь что сильно ругаться на однообразие темы и её заурядность Вы не будете, т.к. каждая ситуация является индивидуальной, исамому (начинающему) сложно в ней разобраться icon_smile.gif Суть этой темы такова: Уже 10 лет в нашей семье оговаривается вопрос о выезде за границу на постоянное место жительства с целью последующего получения гражданства.Обсуждались множество стран, и вобщем-то остановились пока на Канаде (этому способствовали и климат страны и ситуация в стране с экологией ,тесные исторические взаимоотношения Украины и Канады, вопрос языка (т.к. в семье изучали только английский язык) и т.д.).На данный момент твёрдо решили что нужно что-то делать Сейчас мне 19 лет, и я обучаюся на 4ом курсе НАУ (Кмев) на специальности "менеджмент и логистика" (перевозки, складирование и т.п.). Хотелось бы продолжить обучение в Канаде, а именно окончить там магистратуру (master level , если я не ошибаюсь) ). С последующим трудоустройством в Канаде. Прошу, по возможности ответить на мои вопросы icon_smile.gif 1) Каким есть отношение Канадцев к мигратнам? Нет ли дискриминации? 2) Каким является прожиточный минимум в Канаде? (т.е. я понимаю что это зависит от провинции, но всё же, сколько в среднем нужно в месяц чтобы выжить в Канаде) 3) Можно ли после окончания магистратуры найти себе работу по специальности в Канаде? 4) На какую провинцию нацеливаться при выезде? (Квебек отпадает, т.к. с французким слишком плохо) 5) Как получить статус резидента? 6)Вопрос касательно недвижимости: какая средняя стоимость ренты однокомнатной квариты? Можно ли купить недвижимость в Канаде если жить "на зарплату"?) и что для этого нужно: вечность зарабатывать/ брать кредит? 7)Каким есть средний уровень зарплат в Канаде украинского/русского мигратна? Хватает ли её для жизни в Канаде? Моя мама- кандидат философских наук, но её специальности, так же как и моей нету в списке skilled workers. Есть желание выехать на учёбу/другим методом и забрать маму к себе... Свободно владею английским, мама владеет этим же языком на уровне выше среднего Прошу Вашего совета icon_smile.gif Цитата
sombre Опубликовано 16 сентября, 2013 Жалоба Опубликовано 16 сентября, 2013 Тут справа в тому, що, можливо, ви зможете разом поїхати на навчання. Ваша мама - на докторську программу, а ви - на магістра. І ще, є вірогідність, що вона зможе отримувати ще й певну оплату за викладацьку діяльність. Якщо поїде тільки вона, то точно не скажу, чи зможе вона вас зразу забрати із собою (вік), перевірте на сайті СІС. А от якщо поїдете ви, а вона залишиться, то, поки що, вона зможе подаватись тільки на мультивізу або супервізу (на 10 років). Программа для "перевезення батьків" поки що заморожена. А ще, перевірте че є однорічні магістерські программи по вашому профілю, може вам і вистачить тих коштів що у вас вже є. Тільки не додумайтесь продавати всю нерухомість зразу. Цитата
tusyok Опубликовано 16 сентября, 2013 Автор Жалоба Опубликовано 16 сентября, 2013 Тут справа в тому, що, можливо, ви зможете разом поїхати на навчання. Ваша мама - на докторську программу, а ви - на магістра. І ще, є вірогідність, що вона зможе отримувати ще й певну оплату за викладацьку діяльність. Якщо поїде тільки вона, то точно не скажу, чи зможе вона вас зразу забрати із собою (вік), перевірте на сайті СІС. А от якщо поїдете ви, а вона залишиться, то, поки що, вона зможе подаватись тільки на мультивізу або супервізу (на 10 років). Программа для "перевезення батьків" поки що заморожена. А ще, перевірте че є однорічні магістерські программи по вашому профілю, може вам і вистачить тих коштів що у вас вже є. Тільки не додумайтесь продавати всю нерухомість зразу. Ось поки що переглядаю списки університетів і всюди мало того що спеціальність "менеджмент" в її чистому вигляді, але й вчитись потрібно 2 роки...Дякую за поради. Цитата
vik_987 Опубликовано 16 сентября, 2013 Жалоба Опубликовано 16 сентября, 2013 Ким Ви збираєтесь працювати післа отримання магістра в "менеджменті"? Я і мій друг пройшли цей шлях, мeнеджмент це для тих коми років 40, він має успішну кар'єру та хоче іти далі, а випускник магістр менеджменту віком 22-24 роки без досвіду роботи нікому не потрібен: ніхто його не візьме керувати бо немає досвіду і в Канаді до керівників ростуть, і ніхто не візьме на початкову вакансію, бо оверкваліфайд. Тупік. Я ховав в резюме менеджерську освіту та 5 років віку, мій друг пішов (після магістра!) на бакалавра в бухобліку, зараз він працює аудитором, а я бухгалтером (мав українську освіту). На магістра треба іти туди де роблять якісь дослідження, з подальшим прицілом на research або науку. Nа магістрів менеджменту, міжнародних відносин і тд в більшості навчаються іноземці з країн де це круто, або люди в середені кар'єри які мають чіткі вимоги від працедавців. Цитата
tusyok Опубликовано 16 сентября, 2013 Автор Жалоба Опубликовано 16 сентября, 2013 Ким Ви збираєтесь працювати післа отримання магістра в "менеджменті"? Я і мій друг пройшли цей шлях, мeнеджмент це для тих коми років 40, він має успішну кар'єру та хоче іти далі, а випускник магістр менеджменту віком 22-24 роки без досвіду роботи нікому не потрібен: ніхто його не візьме керувати бо немає досвіду і в Канаді до керівників ростуть, і ніхто не візьме на початкову вакансію, бо оверкваліфайд. Тупік. Я ховав в резюме менеджерську освіту та 5 років віку, мій друг пішов (після магістра!) на бакалавра в бухобліку, зараз він працює аудитором, а я бухгалтером (мав українську освіту). На магістра треба іти туди де роблять якісь дослідження, з подальшим прицілом на research або науку. Nа магістрів менеджменту, міжнародних відносин і тд в більшості навчаються іноземці з країн де це круто, або люди в середені кар'єри які мають чіткі вимоги від працедавців. Дякую...я теж, чесно кажучи, жодним чином не уявляю собі що буду комусь потрібен там, навіть з освітою менеджера....Скажіть будь ласка, а хіба є можливість тут, в Україні отримати освіту бакалавра з менеджменту та логістики, а в Канаді обрати суміжну/іншу спеціальність для магістерського навчання? Цитата
Del Опубликовано 16 сентября, 2013 Жалоба Опубликовано 16 сентября, 2013 Специальность это один вопрос. Другой вопрос - как вы собираетесь оплачивать учебу? Сами или подаваться на какую-нибудь стипендию? С вашей специальностью ее получить будет сложно Цитата <noindex>We are liberty</noindex>
tusyok Опубликовано 16 сентября, 2013 Автор Жалоба Опубликовано 16 сентября, 2013 Специальность это один вопрос. Другой вопрос - как вы собираетесь оплачивать учебу? Сами или подаваться на какую-нибудь стипендию? С вашей специальностью ее получить будет сложно Сейчас посвятил целый день мониторингу разнообразных источников....Вижу что, скорее всего такой вариант нереализуем. Т.е. реализуем, но работу менеджера или логиста даже в нашей стране сложно найти.В Канаде наверное подавно. з.ы. Собирался выходить на работу с студенческого кампуса...но думаю...что нужно опять начинать думать с ноля. Пока что путей для миграции в Канаду не вижу. Цитата
Aidan Опубликовано 16 сентября, 2013 Жалоба Опубликовано 16 сентября, 2013 Так, давайте думати ширше. Менеджмент, логістика - що тут може бути спорідненим? Транспортний менеджмент? Програмування та адміністрування баз даних? Що? Ви цим займаєтесь, ви краще знаєте, я просто наводила приклади. Дивіться, що з того, що має відношення до вашого навчання в Україні, але ще й може бути якось практично використано в Канаді після закінчення курсу (погугліть вакансії за ключовими словами, почитайте вимоги до них) пропонується не обов"язково на магістерських програмах; можливо, як друга вища. Тобто ви розширюєте свою кваліфікацію - або, навпаки, звужуєте спеціалізацію. Знов-таки, бакалаврські програми зазвичай коштують дешевше за магістерські з розрахунку на кредитогодину. Подумайте і в цьому напрямку. Залежно від коледжу або університету, вашу першу освіту можуть і зарахувати, тобто, другу ви зможете отримати за рік або два (але тут треба дивитися на полісі конкретного вишу і писати їм). І згодна, що вашій мамі теж слід пошукати собі док або постдок з research fellowship та/або teachership assistantship. Якщо поквапитеся, то вона ще зможе включити вас в свою аплікацію як депендента (оскільки вам ще немає 22 років і ви навчаєтеся на денному відділенні). А от з наступного року це можуть і прикрити - принаймні, для родинного спонсорства депендентів відсікатимуть на рівні 19 років. Зараз з цього приводу іміграційні адвокати готують колективний позов, але хтозна, що з того вийде. Цитата Balon Greyjoy: Hard places make hard men, and hard men rule the world.
Newton_90 Опубликовано 17 сентября, 2013 Жалоба Опубликовано 17 сентября, 2013 звичайно, не хотілося б продавати всю нерухомість і їхати наосліп до іншої країни, але з грошами Даже не рассматривайте как вариант.Деньги – дело приходяще-уходящее.Неизвестно как сложится жизнь,а у Вас не будет куда вернутся в случае чего. Цитата