Перейти к содержанию

Vo_Vik

Галичина на Чемодане и в Канаде.

Рекомендуемые сообщения

Опубликовано

Теоретично може. Практично - йому доведеться доводити, чому він не може знайти на цю роботу місцевого кандидата, перш ніж надавати документи на підтверждення, чи може його компанія працевлаштувати іноземця фулл-тайм на весь термін контракту, виплачувати йому зарплатню не нижче за середній рівень і т. ін. Не всі на це погоджуються. Але спробувати можна, чому ні.

І знов-таки, ваша дружина цілком може на цей час податися на навчання, і якщо отримає стаді перміт, то буде собі навчатися... а ви тим часом матимете право на open work permit, з яким можете шукати собі роботу де завгодно без ніяких ЛМО.

Balon Greyjoy: Hard places make hard men, and hard men rule the world.
Опубликовано

На попередній сторінці згадували про громадянство.

Друге і більше громадянство в Україні не є противозаконним. Україна просто не видає українського поки не відмовився від попереднього. Причому і в цьому правилі є винятки)

На рахунок чому такі складнощі при відмові. Це ж вам треба відмовитись, правильно, значить є місце чиновнику здерти з вас гроші.

На рахунок оформлення ПМЖ за межами України. Наприклад на сайтах консульства в Торонто і посольства в Оттаві, описана процедура як це зробити поштою в Канаді.

Опубликовано
На рахунок оформлення ПМЖ за межами України. Наприклад на сайтах консульства в Торонто і посольства в Оттаві, описана процедура як це зробити поштою в Канаді.

Це ви маєте на увазі поробити довіреності будучи в Канаді і шоб то все хтось робив в Україні? Чи там ше якісь є варіанти? Бо ми не вкурсі. Але через довіреність то є глухий номер, бо то ДУЖЕ не просто зробити самому, персонально свою справу, як би то виглядало і шо би їм казали чиновники якби за нас хтось ходив, а найголовніше скільки би то коштувало, уявити таке не просто. А якщо просто поштою, ну не знаю може і можна, але то швидше на папері написано шоб було видно як в нас все добре і просто робиться, практично як то виходе і скільки часу займає можна тільки догадуватися.

Люди добрі, приїхав я в Україну і не вірю, невже я тут народився і так довго жив??? Це якась "чорна діра", сумно до сліз. Ми з братом приїхали, він не був в Україні 5 з лишком років, від цього всього відійти не може, особливо від доріг, поки з Борисполя до Тернополя доїхали в машині почали торохтіти мабуть всі деталі які там є. Я як їхав в Канаду дороги вроді такі страшні не були, чи то я вже до хорошого привик, а то як після битви під сталінградом, вроді на них бомби кидали.

Опубликовано

Шановні форумчани, для чого собі ускладнювати життя позбавляючись українського громадянства, якщо згідно українського законодавства - це не вважається протизаконно???

Сама система спонукає людей на злочин - давання хабара, інакше заморочать так голову, що без того не "порішаєш". Я думаю, що я не відкрив вам чогось нового. Кожен з вас, ще не так давно жив (виживав) в "сірих" буднях беззаконня "загнаної" держави. Мало того, треба ще оплатити якесь надумане держ мито. За що ?? На мою думку, кожна тверезомисляча людина не так легко розтанеться з 650 (точно не знаю - ніби так) ...............доларами, краще віддайте дітям, на благочинність, які потребують дорожезного лікування - буде більше користі.

Опубликовано

Ви мабуть не дуже уважно читали мої попередні пости, я писав що склалися такі умови що треба це зробити, є не двозначні причини. Пояснювати не хочу, бо полетять зараз у мене каміння і всі почнуть розказувати те що мене не цікавить, а не те про що я питав.

Опубликовано

А ми ще виїхати не встигли, а вже цікавимося, як років через 5 відмовитися від українського громадянства... Так воно якось спокійніше жити. А поки що запасаюся попкорном і займаю місце в першому ряді вивчати досвід інших!

І так; таких доріг, як цього року, я просто не пам"ятаю. Це справді щось, в голові не вкладається! Тільки ж в червні було Євро; до нього у нас тут все вилизували і ремонтували! Я живу в 10 хв. від стадіону, де були матчі... сніг зійшов - дороги, як їх бомбили. Мені машину просто шкода; потеплішає - треба її відганяти, підвіску перебирати. Тільки ж в серпні перебирали...

viklv82, ну а як я матюкаюся щомісяця, коли "відстьобую" аж два внески в ПФ - за себе і за чоловіка? Та я б краще ті гроші віддала конкретним пенсіонерам - мамі, дядьку, хресній, комусь з сусідів... Бо нам щоквартала рівень внесків піднімають, а от щоб до пенсій додавали тим, у кого вона не мінімальна, такого я не бачила! І так всюди і в усьому. А ви кажете за держмито... Там ще буде весело, коли тре буде піти по інстанціях - податковій особливо - збирати довідки, що вони до тебе претензій не мають і відпускають на всі чотири.

Опубликовано
Ви мабуть не дуже уважно читали мої попередні пости, я писав що склалися такі умови що треба це зробити, є не двозначні причини. Пояснювати не хочу, бо полетять зараз у мене каміння і всі почнуть розказувати те що мене не цікавить, а не те про що я питав.

Тоді вибачте. Я вдійсності не всі Ваші пости читав. Лишається тільки одне - готувати явні гроші (держмито) з "непередбачуваними затратами". Можливо краще це зробити через доручення, через довірену особу.

Опубликовано
Там ще буде весело, коли тре буде піти по інстанціях - податковій особливо - збирати довідки, що вони до тебе претензій не мають і відпускають на всі чотири.

Сьогодні був якраз в податковій, я в Україні був ПП чи ФОП чи як там тепер це називають. Сказали шо все так просто як мені треба не робиться, але як побачили шо я закритий, сказали шо в середу все буде. Всім хто підприємець рекомендую закритися як будите їхати.

Всі цікавинки які будуть в цьому процесі буду описувати. Бо поки в Україні робити і так нема шо.

Опубликовано
Там ще буде весело, коли тре буде піти по інстанціях - податковій особливо - збирати довідки, що вони до тебе претензій не мають і відпускають на всі чотири.

Сьогодні був якраз в податковій, я в Україні був ПП чи ФОП чи як там тепер це називають. Сказали шо все так просто як мені треба не робиться, але як побачили шо я закритий, сказали шо в середу все буде. Всім хто підприємець рекомендую закритися як будите їхати.

Всі цікавинки які будуть в цьому процесі буду описувати. Бо поки в Україні робити і так нема шо.

Залишається побажати Вам успіху.

Коли моя сестра виїждала з України в 2007 (їй на той момент було 18), то її ще потрібно було пред'явити довідки з Укртелекому, водоканалу, обленерго, газової служби про відсутність заборгованості. Та щей дозвіл на виїзд від обох батьків які її спонсорували. Закони - дай Боже щастя.

Опубликовано

Отож і ми зареєстровані як ФОП... Знайома бухгалтерка з власної практики порадила мені не закриватися одразу, а коли будемо їхати, перейти на загальну систему і три роки здавати "нульовки", щоб потім закритися без питань. А інакше зараз мінімум квартал, а то й більше доведеться побігати по перевірках, бо ж вели діяльність... Подивимось, як воно буде.

А я ще застала виїзні візі на початку 90-х, коли їхала вчитися в Штати! Спочатку побігали з батьками по установах, збирали якісь дурнющі нікому не потрібні папірці з облоно, наприклад (яке, звичайно, до мого навчання за кордоном не мало жодного відношення), щоб мені в консульському відділі МЗС поставили той штамп з дозволом на виїзд з теренів неньки, (а так високо довелося іти, бо я ж була неповнолітня і їхала без супроводу батьків)... Іронія полягала в тому, що наступного вже місяця цей релікт з радянських часів відмінили, і на момент мого перетину кордону ця "віза" була вже не потрібна!

Опубликовано

Народ, може хтось знає!!! Яка реальність отримання гостьової візи людиною, яка збирається відвідати друга чи подругу в Канаді??? Які чинники впливають на результат???

Опубликовано

Як завжди - зв"язки з країною постійного проживання (робота/навчання, нерухомість, бізнес, родина...), наявність доказів, що людина повернеться по закінченні терміну візи і не намагатиметься лишитися нелегально, платоспроможність, повністю и правильно оформлені документи. Вірогідність - це дуже індивідуально. Але їздять же люди, і немало.

Опубликовано

Тобто, .......їду на два тижні до друга на рибалку, ........... шкода, що не зможу взяти з собою свою яхту, бо її транспортування займе мінімум два місяця :)))

Опубликовано
Як завжди - зв"язки з країною постійного проживання (робота/навчання, нерухомість, бізнес, родина...), наявність доказів, що людина повернеться по закінченні терміну візи і не намагатиметься лишитися нелегально, платоспроможність, повністю и правильно оформлені документи. Вірогідність - це дуже індивідуально. Але їздять же люди, і немало.

Якщо серйозно, то мені особисто було тяжко на інтерв'ю доказати що я збираюся повернутися в Україну, маючи нерухомість у Львові, маленький бізнес і взагалі в мене життя прикрасне. Правда, моя візова історія була не погана: Шенгенські бізнес візи з багаторазовими короткотерміновими поїздками (Швеція, Норвегія, Німеччина) і малі діти, яких залишаю в Україні.

Опубликовано

Мав на увазі, що інтервю в якійсь мірі має + , можна хоча б було спробувати особисто переконати офіцера про свої наміри та фактори впливу на повернненя в Україну. А при пакетній чи онлайн подачі, яким чином людина має доказати свої дружні відносини з запрошуючою стороною ??

Опубликовано
Таке питання, оце вище ви обговорюєте відмову від громадянства чи виїзд на ПМЖ? Бо це 2 різні речі. А ви помойму змішали це всьо докупи.

І одне і друге. Можна зрозуміти де і на яке питання є відповідь. В цій темі конкретизується, які питання обговорюються, а які ні ??

Опубликовано

Я також так подумав.... А вліз в тему - думаю по темі, я з Галичини. Хо тя з Харкова - також бажані гості, чи правильно сказати "Свої Рідні" тут :)))

Опубликовано

ну як - завантажити одним файлом світлини разом за різні роки, його лист підтримки... щось таке.

зи: це я зараз в Харкові. А так сама з Сокальського р-ну.

Опубликовано
ну як - завантажити одним файлом світлини разом за різні роки, його лист підтримки... щось таке.

зи: це я зараз в Харкові. А так сама з Сокальського р-ну.

Я то думаю - звідки вітер дує. Відчутно західну душу. :)))

Нічого поганого не маю відносно інших частин України. Навіть на Донеччині - простий нарід таксамо терпить безпридєл, як і терплять на Західній Укр.......... Ми всі тут квартиранти (мягко кажучи) для "невеликої групки" " приблатньонних".

Шкода - але це реальність - "МАТРИЦЯ" з Вітьою и компанією в головній ролі :)))

Опубликовано
І одне і друге.

Я просто про те що виглядає, по повідомленнях ніби люди плутають.

<noindex>http://www.ukrconsulate.com/pag/services-permanent.html</noindex> - ось як оформляти ПМЖ з Канади. В Оттаві процедура схожа. Я того не робив, але схоже що можна.

<noindex>http://www.ukrconsulate.com/pag/services-c...-cessation.html</noindex> - ось вихід з громадянства. В обох випадках, якщо час не піджимає нема ніяких законодавчих обмежень про перебування на території України для оформлення цих статусів.

Опубликовано

Як варіант відмазки від українських чиновників, то подається заява і отримується папір, що ви в процесі відмови від громадянства. Тобто наприклад дурнуватий закон про штрафи за не повідомлення про друге громадянство не буде поширюватись і тд.

А вже коли саму відмову оформить держава Україна і чи призупинить ваше громадянство взагалі, то не ваші проблеми будуть.

В плані податків, то громадянство немає жодного значення, як в Україні, так і в Канаді при нарахуванні громадянства роль грає резиденство.

Опубликовано

Дякую за посилання, цікаво! Вже відмітила собі, які ще додатково документи треба буде взяти, щоб одразу були з собою про всяк випадок (довідка з останнього місця роботи, копії свідоцтв про смерть батьків і все таке).

Опубликовано
Яка реальність отримання гостьової візи людиною, яка збирається відвідати друга чи подругу в Канаді??? Які чинники впливають на результат???

вірогідність 50/50. Як на мене, більче шансів поїхати до родича, ніж до друга.

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...