Igorflame Опубликовано 20 февраля, 2014 Жалоба Опубликовано 20 февраля, 2014 Господи, от що ви робите на сайті посольства Канади в Ливані??? Я ж чіткою українською мовою сказала вам: є усталена форма 5562. Вона береться з офіційного сайту Саnada.ca Але коли зараз я зайшла туди перевірити номер форми, то побачила, що в переліку документів для стаді перміта її окремо немає. Хоча не факт, що вона не спливе пізніше, оскільки вважається додатком до основної форми заяви. Щодо проживання, то можу порадити два варіанти. Або пошукати через українську спільноту в Вініпезі лендлорда, який зголоситься здати вам якийсь недорогий варіант на перші місяці (і надасть про це листа), чи забудовника, який має мережу житла, що здається в оренду, або попросіть коледж допомогти вам в цьому (зазвичай цим опікується координатор іноземних студентів; на крайній випадок просто підкаже, до кого звернутися). Та ж ні, ви не зрозуміли. Просто в переліку я не знайшов travel history form. От і вирішив скористатися пошуковиком на канадському сайті, і викинуло цю форму аж в посольстві Лівану. От я і собі подумав, що як не вимагають, то може і не подавати. Бо десь тут на форумі, в іншій гілці, я пам'ятаю хтось висловив припущення що слід "завалити" посольство паперами, тобто подати відразу все що можна, щоб попередити можливу відмову. От я і розмірковую, слушна це порада чи ні. Тобто, стараюсь вияснити, слід подати чітко по списку те, що вимагається, чи все ж таки ще дещо, щоб попередити потенційну відмову. До речі, вбив в пошуковик на офіційному сайті IMM 5562 - результату немає. Напевне форму цю вони змінили. Цитата
Aidan Опубликовано 20 февраля, 2014 Жалоба Опубликовано 20 февраля, 2014 Взагалі, як я написала вище, ця форма є supplementary, додатком до основної заяви на тимчасову візу (яка потрібна українцям для навчання в Канаді). Не забувайте, що офіційний перелік - він однаковий для всіх в усьому світі, а далі починаються нюанси під назвою "місцевий візовий офіс має право вимагати додаткові документи". І це дуже індивідуально все. Ми, наприклад, свої ворк перміти отримали без подання довідок про несудимість (у нас був сертифікат номінації Саскачевану). А у друзів, які подавалися на робочу візу з сертифікатом Квебеку, ці довідки вимагали - як і виписку з рахунку. Хоча вони їхали до Канади працювати. У нас взагалі за гроші ніхто нічого не питав. І так, якраз же кілька днів тому пройшли зміни до умов стаді пермітів, тож все може бути в плані пакету документів. До речі, про банк. Знов-таки, вимога про рух коштів за шість місяців загальна для всіх. Я б спокійно надавала довідку, яка є, і в кавері пояснила, що у зв"язку з нестабільністю політичної ситуації та різким падінням курсу гривні ви просто не ризикуєте тримати гроші в банку. Все ж таки ситуація форс-мажорна. Цитата Balon Greyjoy: Hard places make hard men, and hard men rule the world.
Igorflame Опубликовано 20 февраля, 2014 Жалоба Опубликовано 20 февраля, 2014 Взагалі, як я написала вище, ця форма є supplementary, додатком до основної заяви на тимчасову візу (яка потрібна українцям для навчання в Канаді). Не забувайте, що офіційний перелік - він однаковий для всіх в усьому світі, а далі починаються нюанси під назвою "місцевий візовий офіс має право вимагати додаткові документи". І це дуже індивідуально все. Ми, наприклад, свої ворк перміти отримали без подання довідок про несудимість (у нас був сертифікат номінації Саскачевану). А у друзів, які подавалися на робочу візу з сертифікатом Квебеку, ці довідки вимагали - як і виписку з рахунку. Хоча вони їхали до Канади працювати. У нас взагалі за гроші ніхто нічого не питав. І так, якраз же кілька днів тому пройшли зміни до умов стаді пермітів, тож все може бути в плані пакету документів. До речі, про банк. Знов-таки, вимога про рух коштів за шість місяців загальна для всіх. Я б спокійно надавала довідку, яка є, і в кавері пояснила, що у зв"язку з нестабільністю політичної ситуації та різким падінням курсу гривні ви просто не ризикуєте тримати гроші в банку. Все ж таки ситуація форс-мажорна. Ага, зрозуміло. Тоді вже ближче до часу подання документів розберуся з тими паперами. А щодо банку, то в переддень просто поставлю необхідну суму. Стейтмент буде виглядати так що руху там немає ніякого. Але нікуди не дінешся, вони задають правила гри, прийдеться ризикувати. Ще вивчаю питання як краще подавати, он-лайн чи в паперовому варіанті. Он-лайн подачі ніби швидше обробляють. Але там форм менше ніж в паперовому - що викликає неспокій. Цитата
Aidan Опубликовано 20 февраля, 2014 Жалоба Опубликовано 20 февраля, 2014 Не хвилюйтеся, все нормально онлайн працює; ми онлайн подавалися, і, як бачите, вже тут. Або от Blackie онлайн подавалася якраз на стаді перміт. До речі, на сайті посольства зараз якраз радять подаватися саме онлайн. На відміну від паперової подачі це гарантує своєчасний (або відносно своєчасний) розгляд, оскільки якщо візовий відділ в Києві не працюватиме, то заяви перенаправлять до інших візових офісів. Цитата Balon Greyjoy: Hard places make hard men, and hard men rule the world.
Igorflame Опубликовано 20 февраля, 2014 Жалоба Опубликовано 20 февраля, 2014 Не хвилюйтеся, все нормально онлайн працює; ми онлайн подавалися, і, як бачите, вже тут. Або от Blackie онлайн подавалася якраз на стаді перміт. До речі, на сайті посольства зараз якраз радять подаватися саме онлайн. На відміну від паперової подачі це гарантує своєчасний (або відносно своєчасний) розгляд, оскільки якщо візовий відділ в Києві не працюватиме, то заяви перенаправлять до інших візових офісів. Ага, і в разі позитивного розгляду просто підіжджаєш з паспортами і в цей же день отримуєш візи? Тоді мені це однозначно більше подобається. Цитата
Aidan Опубликовано 20 февраля, 2014 Жалоба Опубликовано 20 февраля, 2014 Трохи не так; паспорти надсилаються кур"єром до посольства і таксамо за кілька днів кур"єром повертаються. Про рішення повідомляють е-мейлом або телефонують (позитивне рішення - запит на паспорти; відмова - то відмова). Цитата Balon Greyjoy: Hard places make hard men, and hard men rule the world.
sombre Опубликовано 20 февраля, 2014 Жалоба Опубликовано 20 февраля, 2014 Ви ж громадянин України і подаєте документи в посольство в Києві? Якщо так, то навіщо вишукуєте всякі форми на сайтах посольств в інших країнах? Є сайт посольства Канади в Україні <noindex>http://www.canadainternational.gc.ca/ukrai...1.aspx?lang=ukr</noindex>, є посилання на список документів <noindex>http://www.cic.gc.ca/english/information/a...ons/student.asp</noindex>. В формі Application for Temporary Resident Visa IMM 5257 вказується про історію поїздок за останні 5 років. Перегляньте список на сайті посольства і підготуйте необхідні документи по ньому. Хтось чув, щоб хто-небуть шукав житло до отримання віз (крім тих хто буде жити в гуртожитку)? Якщо хочете, можете ще переглянути цей <noindex>блог</noindex>. Цитата
Aidan Опубликовано 20 февраля, 2014 Жалоба Опубликовано 20 февраля, 2014 Хтось чув, щоб хто-небуть шукав житло до отримання віз (крім тих хто буде жити в гуртожитку)? Ну, взагалі, ми приїхали в Канаду вже із житлом і попередньо підписаним лізом... Таксамо Blackie шукала і знайшла собі житло, до посольства подавала листа від майбутнього лендлорда... (вибачаюся, що за неї говорю, але гадаю, вона зараз не має часу на форум) Цитата Balon Greyjoy: Hard places make hard men, and hard men rule the world.
Igorflame Опубликовано 20 февраля, 2014 Жалоба Опубликовано 20 февраля, 2014 Ви ж громадянин України і подаєте документи в посольство в Києві? Якщо так, то навіщо вишукуєте всякі форми на сайтах посольств в інших країнах? Є сайт посольства Канади в Україні <noindex>http://www.canadainternational.gc.ca/ukrai...1.aspx?lang=ukr</noindex>, є посилання на список документів <noindex>http://www.cic.gc.ca/english/information/a...ons/student.asp</noindex>. В формі Application for Temporary Resident Visa IMM 5257 вказується про історію поїздок за останні 5 років. Перегляньте список на сайті посольства і підготуйте необхідні документи по ньому. Хтось чув, щоб хто-небуть шукав житло до отримання віз (крім тих хто буде жити в гуртожитку)? Якщо хочете, можете ще переглянути цей <noindex>блог</noindex>. Дякую за корисну зсилку, попередньо я ж описував що шукав пояснення щодо travel history. А зсилка мене автоматично туди занесла. А так ви все прояснили, ця форма прикріплена до application. А цей блог я вже був читав. Власне я теж не чув такого, але це інформація з сайту, посилання я був теж давав. Цитата
Blackie Опубликовано 20 февраля, 2014 Жалоба Опубликовано 20 февраля, 2014 Aidan, справді не було часу забігти) Подавалась онлайн, розглядають дуже швидко: 10 Січня - подача 15 Січня - медформи 22 Січня - пройшла медкомісію 4 Лютого - медицина (passed) 7 Лютого - запит паспорту. А в декого медицина через 3 дні вже підтверджена, тому в мене ще і довго те все було. А тепер хто зна коли я отримаю свій паспорт, і чи встигну до травня на навчання. Якщо обирати між онлайн і паперовою, то я за онлайн) На рахунок лендлорда: Так, знайшла за допомогою української громади. Дали підтвердження на житло на рік з можливістю продовження. Цитата
Aidan Опубликовано 20 февраля, 2014 Жалоба Опубликовано 20 февраля, 2014 Загалом в нормальних умовах на е-мейли відповідають протягом 2-3 робочих днів. Зараз я б закладала десь тиждень. Якщо не буде ані відповіді, ані паспорту, підемо іншим шляхом... Але я думаю, що за тиждень щось та буде. Цитата Balon Greyjoy: Hard places make hard men, and hard men rule the world.
Blackie Опубликовано 20 февраля, 2014 Жалоба Опубликовано 20 февраля, 2014 А найбільше мене хвилює те, що в "запиті паспорту" написано про 30 днів з моменту отримання цього запиту. А то вже 13-ий день. А якщо б раптом вони повернули мені паспорт без візи, я б могла, наприклад, поїхати у Варшаву в Посольство Канади, щоб там вклеїли? Цитата
Aidan Опубликовано 20 февраля, 2014 Жалоба Опубликовано 20 февраля, 2014 Ну для того вони мают "перевести" твою справу туди... загалом це реально і я б не виключала такий варіант, поки посольство не запрацює в штатному режимі. Цитата Balon Greyjoy: Hard places make hard men, and hard men rule the world.
sombre Опубликовано 20 февраля, 2014 Жалоба Опубликовано 20 февраля, 2014 Ну, взагалі, ми приїхали в Канаду вже із житлом і попередньо підписаним лізом... Таксамо Blackie шукала і знайшла собі житло, до посольства подавала листа від майбутнього лендлорда... (вибачаюся, що за неї говорю, але гадаю, вона зараз не має часу на форум) Я мав на увазі тих, хто їде на навчання. Ви ж не на навчання поїхали? А от ті хто поїхав на навчання дуже рідко щось писали про пошук житла до отримання візи. Цитата
Aidan Опубликовано 20 февраля, 2014 Жалоба Опубликовано 20 февраля, 2014 Ну, до речі, коли я планувала їхати на навчання майже два роки тому, то почала шукати житло якраз на етапі підготування пакету на стаді перміт. І коли подавалася на британську студентську візу, таксамо шукала житло і додавала листа від лендлорда. Взагалі вимога до показу житла є не лише у Канади, тому це, як мені здається, стандартний пункт загального плану. Знов-таки, нормальна практика показати тимчасове житло з поясненням, що після приїзду буде підбиратися житло постійне (+ приклади ресурсів, за допомогою яких це житло шукатиметься, або лист від того самого координатору з питань іноземних студентів). Цитата Balon Greyjoy: Hard places make hard men, and hard men rule the world.
WinniePooh Опубликовано 23 февраля, 2014 Жалоба Опубликовано 23 февраля, 2014 Вітаю всіх з Перемогою!!! Цитата Your Attitude is like a price tag, It shows how valuable you are!
Codename47 Опубликовано 23 февраля, 2014 Жалоба Опубликовано 23 февраля, 2014 Вітаю всіх з Перемогою!!! це тільки початок, але приємно Цитата 05.11.2006 - подача в Манітобу 03.03.2007 - відкритий файл в Манітобі 01.11.2008 - сертифікат Манітоби 03.12.2008 - відкритий файл в Київському посольстві 08.01.2010 - статус In Process в e-cas 18.02.2010 - медформи 24.03.2010 - медкомісія у Львові 08.04.2010 - додаткове обстеження (розгорнута флюрографія) 27.04.2010 - POVL 29.04.2010 - візи в паспортах 22.05.2010 - Winnipeg, CANADA
smisha Опубликовано 24 февраля, 2014 Жалоба Опубликовано 24 февраля, 2014 Це перший важливий крок. Переглядаючи новини з Харкова та Криму, волосся стає дибки. Складається враження, що Аваков не та людина, яка може керувати українською міліцією. Цитата <noindex>-----Блог про Квебек-----</noindex>
odonacer Опубликовано 24 февраля, 2014 Жалоба Опубликовано 24 февраля, 2014 МВС повинен був би керувати Ярош - люди рішуча, людина діла! А також у новому уряді треба побільше нових людей, людей з майдану, активістів, а не старих, ще радянського періоду політиканів! Цитата
Aidan Опубликовано 24 февраля, 2014 Жалоба Опубликовано 24 февраля, 2014 Вставлю свої п"ять копійок про Харків, оскільки саме це місто я називала домівкою останні роки; там зараз всі мої друзі і близькі люди. Ну і колишні колеги, які так само продовжують займатися питаннями стратегії та аналітики. В Харкові все зараз достатньо передбачувано. "Оплот" ("кузніца тітушок", що відкрито створена, керується та фінансується ФСБ) проводить свої регулярні акції (стрілянина на майдані Свободи перед ОДА - лише одна з них); активісти Євромайдану в Харкові вже озброєні (як сказав мені один з близьких друзів, який зараз там). Наразі в Харкові Кернес розігрує власну партію; здається, саме за цим вони з Добкіним швиденько "промєтнулися" до Росії на вихідних - за планом дій. Місцеві канали постійно, під різними соусами подають одну і ту саму ідею: в Харків їдуть злі бандеровці, вони вже в Харкові, це окупація, люди добрі, треба щось робити, поки бандерівці не почали нас вішати просто на ліхтарях, але зберігайте спокій, ваш Гепард вас береже. Якийсь час в місті планується неспокій, ступінь якого вже залежитиме від того, що саме "Оплоту" дозволять чи не дозволять робити, в тому числі загони самооборони та активісти Майдану. (Населення ще не розуміє всю серйозність ситуації.) А потім одним порухом руки Гепа все хоп! - і припинить. І тим самим доведе, що ніхто, крім нього, не контролює ситуацію в місті, а отже він є незамінним за будь-якої влади. Аваков був непоганим губернатором. І був би непоганим мером, думаю, якщо б раптом отак от не згоріло кілька виборчих дільниць та в останній момент не завис десь там компьютер, вибачте, техніка; результат чого ми маємо рідкісне задоволення відчувати весь цей час. Але МВС??? Не смішіть мої капці. Ну і взагалі буде цікаво подивитися всю цю битву слона з китом... оскільки погляди на те, хто має бути при владі та в якому статусі, у Тимошенко, Порошенко, парламенту та Майдану дуже розходяться. Ще цікавіше: чи продавлять-таки питання люстрації? І в якому масштабі? А теперь у мене практичне питання до тих, хто в Канаді вже не перший рік. Зважаючи на дострокові вибори за три місяці: чи правильно я розумію, що виборчих дільниць в Канаді зазвичай аж дві - в Оттаві і в Торонто? Чи все ж таки їх відкривають і західніше? І як відбувається реєстрація виборців за межами цих двох міст? Цитата Balon Greyjoy: Hard places make hard men, and hard men rule the world.
Crimea2010 Опубликовано 24 февраля, 2014 Жалоба Опубликовано 24 февраля, 2014 Місцеві канали постійно, під різними соусами подають одну і ту саму ідею: в Харків їдуть злі бандеровці, вони вже в Харкові, це окупація, люди добрі, треба щось робити, поки бандерівці не почали нас вішати просто на ліхтарях, але зберігайте спокій Что самое интерсное (заглянула на наиболее популярный симферопольский форум) - в Крыму творится тоже самое. Впервые услышала там термин "бандерлоги" , а конкретнее - к нам идут злые вооруженные бандерлоги; не дадим завалить памятник ленина; бегите кто может в Россию, а кто не может - сплочаемся и т.д. и т.п., жуть. Пробовала вставить свои "пять копеек" - ага, куда там, сообщения сразу же стираются, а мне уведомляется, что нечего и в Крыму два лагеря разжигать Цитата Landing 21.05.2012
Aidan Опубликовано 24 февраля, 2014 Жалоба Опубликовано 24 февраля, 2014 Допа зібрався в президенти... *facepalm* Та в країні геричу не вистачить утримувати його... Цитата Balon Greyjoy: Hard places make hard men, and hard men rule the world.
Moneysack Опубликовано 24 февраля, 2014 Жалоба Опубликовано 24 февраля, 2014 Допа зібрався в президенти... *facepalm* Та в країні геричу не вистачить утримувати його... А Гепа буде начальником виборчого штабу....знiмуть нове кiно Це було би смiшно, якби не було так сумно. Цитата NOC 0111 14.09.2009 отправлен пакет в Сидней / 12.04.2011 POVL / 26.04.2011 Визы в паспортах The show must go on!
Aidan Опубликовано 24 февраля, 2014 Жалоба Опубликовано 24 февраля, 2014 Ні, ну я бачила-бачила дурню, але те, що зараз роблять "протестувальники" в Харкові, це просто на голову не натягнеш. Звичайно ж, влаштувати "ленінопад" та трясти плакатиками "All You Need Is Love", пригинаючись тим часом від оплотівських кийків та куль - саме те. Замість тут же, на місці, швиденько зробити офіційний запит стосовно тої загадкової поїздки чи то до Росії, чи то до Женеви, чи то в обидва кінці: яка мета? який був порядок денний? з ким зустрічалися? що вирішили? де фінансовий звіт? а якщо перевіримо? І ні, в умовах надзвичайного стану мер обласного центру та губернатор не можуть мати особисті справи; якщо це дійсно була особиста поїздка, поясніть, чому вона була настільки термінова, що ви покинули місто та область напризволяще аж на дві доби. І в залежності від відповідей або відмови їх надати ініціювати висловлення недовіри меру. Це так, перше, що спало на думку. До речі, я написала про це декому з колег, хто міг б взяти це на себе. У відповідь було якесь невиразне бурмотіння і жартівливе запрошення "додому, на той самий ленінопад". Ну то хай далі граються в революцію. Бо у тих все якраз дуже серйозно. Цитата Balon Greyjoy: Hard places make hard men, and hard men rule the world.