Borisbars Опубликовано 8 часов назад Жалоба Опубликовано 8 часов назад Привіт усім! Хто останнім часом оформляв ПМЖ за кордоном через консульство? Моя ситуація така: отримав інше громадянство у 2015 році, але тоді не оформлював виїзд на ПМЖ. Час від часу приїжджав в Україну, там оновив закордонний паспорт, який зараз уже спливає. Повернутися в Україну зараз не можу — ПМЖ офіційно не оформлене, є ризик, що потім можуть не випустити назад. Думаю подати документи на ПМЖ через посольство, але в переліку документів є військово-обліковий документ, якого в мене немає, і зареєструватися в застосунку «Резерв+» я також не можу (немає українського номера, банківського рахунку тощо). Хтось подавався у таких умовах? Чи достатньо просто додати письмове пояснення замість військового квитка / е-документа? Приймають пакети документів з таким поясненням без проблем, чи повертають? Буду дуже вдячний за реальний досвід. Цитата
MartinEden Опубликовано 7 часов назад Жалоба Опубликовано 7 часов назад Пояснення письмові не спрацюють. Закордонний паспорт український є у вас? Якщо так, то встановіть застосунок Монобанк і віддаленно відкрийте рахунок в ньому. З Монобанком можна вже і Резерв+ і Дію підключити через BankID. В Дії онлайн (на сайті, не в застосунку), можна зробити витяг з реєстру військовозобов'язаних. В ньому буде вказано про порушення обліку 99% вірогідність, але з ним все одно зроблять вам ПМЖ. Майте на увазі що навіть з ПМЖ ви не зможете виїхати з України поки фізично не відвідаєте ТЦК. Це може пройти без проблем, а можете бути призваним на службу. Цитата Russia is a terrorist state!