Jump to content

Borisbars

ПМЖ за кордоном через консульство

Recommended Posts

Posted

Привіт усім!
Хто останнім часом оформляв ПМЖ за кордоном через консульство?

Моя ситуація така: отримав інше громадянство у 2015 році, але тоді не оформлював виїзд на ПМЖ.
Час від часу приїжджав в Україну, там оновив закордонний паспорт, який зараз уже спливає.

Повернутися в Україну зараз не можу — ПМЖ офіційно не оформлене, є ризик, що потім можуть не випустити назад.
Думаю подати документи на ПМЖ через посольство, але в переліку документів є військово-обліковий документ, якого в мене немає,
і зареєструватися в застосунку «Резерв+» я також не можу (немає українського номера, банківського рахунку тощо).

Хтось подавався у таких умовах? Чи достатньо просто додати письмове пояснення замість військового квитка / е-документа?
Приймають пакети документів з таким поясненням без проблем, чи повертають?

Буду дуже вдячний за реальний досвід.

Posted

Пояснення письмові не спрацюють.

Закордонний паспорт український є у вас? Якщо так, то встановіть застосунок Монобанк і віддаленно відкрийте рахунок в ньому. З Монобанком можна вже і Резерв+ і Дію підключити через BankID. В Дії онлайн (на сайті, не в застосунку), можна зробити витяг з реєстру військовозобов'язаних. В ньому буде вказано про порушення обліку 99% вірогідність, але з ним все одно зроблять вам ПМЖ.

Майте на увазі що навіть з ПМЖ ви не зможете виїхати з України поки фізично не відвідаєте ТЦК. Це може пройти без проблем, а можете бути призваним на службу.

Russia is a terrorist state!

• Senior Moderator
Posted

Якщо у Вас громадянство держави-терориста, то все для Вас дуже погано. Зараз, як я зрозумів з розмови зі співробітниками ДМС України та МЗС України, це перевіряється і встановлюється повна інформація. І це при тому, що йде війна. А далі, на підставі ЗУ «Про громадянство» виноситься відповідне рішення.