Перейти к содержанию

and85

Загадочная польская душа и эгоцентризм

Рекомендуемые сообщения

Опубликовано
Зрозуміло, ця дискусія надовго і явно не для форуму. Починаючи з того, що національну державу можна інтерпретувати з етнічної (як робите це ви) так і з громадянської (я притримуюсь цієї точки зору) позицій. І закінчуючи тим, що причиною війни чи різних форм міжнаціональної ворожнечі є компактне розселення та відсутність ізольованість меншин. Я проти цього, за вільне володіння мовою та повагу до традицій. Але все-таки збереження ідентичності. І не бачу, хто б мені у цьому завадив. Хоча сам є трохи поляком, маю КП, скоро отримаю сталий побит і за рік подаватимусь на громадянство. Я буду інтегруватись в це суспільство і грати з правилами. Але не збираюсь асимілюватися.

Ви не до кінця розумієте термін асиміляція.Ви добровільно приїхали в Польщу,а асиміляція це насилля над етносом,мовою,релігією.Тому в себе в хаті ви можете жити хоть по китайськи,а в суспільстві будьте як всі.Коли поляки заставлять розмовляти польською в вашій хаті то це вже буде асиміляція.Моя донька вже слабо говорить українською,часом англійською мусим виясняти якісь питання.Нас асимілювали?Ні.Ніхто не забороняв нам в хаті розмовляти і навчати дитину української.То можна визначити що донька інтегрувалась,а я добровільно асимілююсь.

Опубликовано
Ви не до кінця розумієте термін асиміляція.Ви добровільно приїхали в Польщу,а асиміляція це насилля над етносом,мовою,релігією.Тому в себе в хаті ви можете жити хоть по китайськи,а в суспільстві будьте як всі.Коли поляки заставлять розмовляти польською в вашій хаті то це вже буде асиміляція.Моя донька вже слабо говорить українською,часом англійською мусим виясняти якісь питання.Нас асимілювали?Ні.Ніхто не забороняв нам в хаті розмовляти і навчати дитину української.То можна визначити що донька інтегрувалась,а я добровільно асимілююсь.

Цикава думка. Но ведь Вас поляки не заставляли размовляти полькою во власной хате?

Опубликовано

Я його прекрасно розумію. Усе почалося з того, що ви дещо недоречно вжили термін асиміляція там, де мова скоріш за все йшла про інтеграцвю. Тому давайте зупинимося на тому, що ви також інтегруєтесь. З іншого боку, ваш досвід свідчить, що межа між інтеграцією та асиміляцією розмита.

Опубликовано
Я його прекрасно розумію. Усе почалося з того, що ви дещо недоречно вжили термін асиміляція там, де мова скоріш за все йшла про інтеграцвю. Тому давайте зупинимося на тому, що ви також інтегруєтесь. З іншого боку, ваш досвід свідчить, що межа між інтеграцією та асиміляцією розмита.

Звисно интегруетесь. Бо по иншему не выйдэ. Как доречно зауваженно, Америка- страна эмигрантов,

а Польщя - мононациональна. И якшо не диты, то внуки интегруються автоматом.

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...