skakalkin Опубликовано 21 марта, 2015 Жалоба Опубликовано 21 марта, 2015 Дивився Google Street View, і звернув увагу на те, що у польськіх містах (від Щецина до Вроцлава) водії паркуються на тротуарах, як у Харкові (тобто як мудаки). Чесно кажучи, не очікував такого - мабуть, Вільнюс мене розбалував. Невже у Польщі дійсно дозволено паркуватися на тротуарах, пішохідних переходах, газонах та просто на перехрестях? Якщо так, то друге питання: як пішоходи та водії визначають, хто кому має поступитися на тротуарі - кулаками та бейсбольними битами? І як інваліди-колясочники їздять містами? Може, я чогось не розумію, і не все так сумно? Цитата <noindex> </noindex>
mr.tornado Опубликовано 21 марта, 2015 Жалоба Опубликовано 21 марта, 2015 Дивився Google Street View, і звернув увагу на те, що у польськіх містах (від Щецина до Вроцлава) водії паркуються на тротуарах, як у Харкові. Чесно кажучи, не очікував такого - мабуть, Вільнюс мене розбалував. Я чогось не розумію, чи у Польщі дійсно дозволено паркуватися на тротуарах, пішохідних переходах, газонах та просто на перехрестях? Якщо так, то друге питання - як пішохіди та водії визначають, хто кому має поступитися? І як інваліди-колясочники їздять містами? Из всего перечисленного разрешено парковаться только на тротуарах, и то - при соблюдении некоторых условий, среди которых - для пешеходов должно оставаться минимум 2 метра. Кстати, езда по тротуару запрещена. Цитата <noindex>Мой Блог - О Польше</noindex> sоul@bodу [ /сhild/teen/аdult/old ]# man lifе >> /dеv/brаin
VeSler Опубликовано 22 марта, 2015 Жалоба Опубликовано 22 марта, 2015 Дивився Google Street View, і звернув увагу на те, що у польськіх містах (від Щецина до Вроцлава) водії паркуються на тротуарах, як у Харкові (тобто як мудаки). Чесно кажучи, не очікував такого - мабуть, Вільнюс мене розбалував. Невже у Польщі дійсно дозволено паркуватися на тротуарах, пішохідних переходах, газонах та просто на перехрестях? Якщо так, то друге питання: як пішоходи та водії визначають, хто кому має поступитися на тротуарі - кулаками та бейсбольними битами? І як інваліди-колясочники їздять містами? Може, я чогось не розумію, і не все так сумно? Для кого? Для автовласників? Ще сумніше. Паркуватися можна тільки у визначених місцях і визначеним способом (частково або повністю на тротуарі, вздовж руху або під кутом). Часто зона паркування відділена білою лінією на тротуарі і проїзжій частині. А в цій зоні виділено кілька місць для інвалідів. І щоб припаркуватися на ньому наліпки "Інвалід" на автомобілі не достатньо. Мусить бути спеціальний документ, що розміщується бід лобовим склом. За всі міста не скажу, але часто в центральній частині міста ці міця платні. А у випадку порушеня Вас швидко знайде "Страж Мейська" і оформить Вам "мандат". А за пішоходів не турбуйтесь. На відміну від Харкова трутуари тут є. При цьому не тільки для пішоходів, а й для велосипедистів. Цитата
valerav Опубликовано 22 марта, 2015 Жалоба Опубликовано 22 марта, 2015 Из всего перечисленного разрешено парковаться только на тротуарах, и то - при соблюдении некоторых условий, среди которых - для пешеходов должно оставаться минимум 2 метра. +1. Специально спрашивал у стража мейского, он как раз соседней машине мандат выписывал. С моей автивкой все было ок, в плане 2 метров, соответсвенно нам ничего не грозило. Цитата
sidpolska Опубликовано 23 марта, 2015 Жалоба Опубликовано 23 марта, 2015 В центер Кракова пользуюсь только 2 паркингами - подземный возле Вавела и стрежоный возле Плантов - дальше пехотем Цитата
roman24 Опубликовано 23 марта, 2015 Жалоба Опубликовано 23 марта, 2015 +1. Специально спрашивал у стража мейского, он как раз соседней машине мандат выписывал. С моей автивкой все было ок, в плане 2 метров, соответсвенно нам ничего не грозило. Интересно, как замерял? Цитата "Achte nicht nur auf das, was andere tun, sondern auch auf das, was sie unterlassen"
Larten Krakow Опубликовано 23 марта, 2015 Жалоба Опубликовано 23 марта, 2015 В Кракове всегда вопрос стоит не как парковаться, а хотябы где всунуться иногда кружу по 40мин чтобы место найти в стрефе( частные паркинги не рассмариваю) Цитата Inteligentny wszystko zauważa. Głupi wszystko komentuje.© Heinrich Heine
valerav Опубликовано 23 марта, 2015 Жалоба Опубликовано 23 марта, 2015 Интересно, как замерял? На глаз видимо. Никаких измерительных приборов я у него не заметил. Цитата
skakalkin Опубликовано 23 марта, 2015 Автор Жалоба Опубликовано 23 марта, 2015 иногда кружу по 40мин чтобы место найти в стрефе( частные паркинги не рассмариваю) за ці 40 хв кружлянь можна витратити пального на ті ж самі гроші, скільки коштує година-дві паркування на приватному паркінгу, хіба ні? Цитата <noindex> </noindex>
mr.tornado Опубликовано 24 марта, 2015 Жалоба Опубликовано 24 марта, 2015 Интересно, как замерял? Обычно для них главное, чтобы могла проехать коляска, в т.ч. инвалидная. За 10-20 сантиметров лишнего пространства вряд ли будут штрафовать. Цитата <noindex>Мой Блог - О Польше</noindex> sоul@bodу [ /сhild/teen/аdult/old ]# man lifе >> /dеv/brаin