Aidan Опубликовано 24 марта, 2013 Жалоба Опубликовано 24 марта, 2013 Супер! А якщо - теоретично - уявити ситуацію, що хтось постійно мешкає в Україні, але от настільки не згоден з політикою держави, що хоче вийти з громадянства і бути особою без громадянства? Ну, стукнуло йому таке. Має право. Тоді як без штампу? Цитата Balon Greyjoy: Hard places make hard men, and hard men rule the world.
doctor_p Опубликовано 24 марта, 2013 Жалоба Опубликовано 24 марта, 2013 Якщо чесно, то ми в цьому заплуталися зовсім, але якось воно буде, принаймні все по трохи рухається. На рахунок того, як можна відмовитися від громадянства не виїжджаючи з України, то ми перш за все про це питали і відповіли нам, шо це не можливо, але чи то правда чи нас просто хочуть поганяти по більше, то не зрозуміло. Сказали, шо запити на відмову від громадянства мають право надсилати тільки українські посольства і тому подібне в інших державах і відповідно звертатись туди треба вже з тим штампом. Шось тіпа таке. І шось таке вони згадували, шо ту заяву потім має підписати президент, чи я шось не так поняв. Коротше - це все просто terrible. Цитата
Aidan Опубликовано 24 марта, 2013 Жалоба Опубликовано 24 марта, 2013 Так; заяву про відмову від українського громадянства дійсно має підписувати президент, і це робиться лише двічі на рік. І дійсно треба назбирати купу паперів і довідок, а ще сплатити держмито, щось приблизно 650 доларів. Але от про штам ПМП вперше чую. Цитата Balon Greyjoy: Hard places make hard men, and hard men rule the world.
doctor_p Опубликовано 24 марта, 2013 Жалоба Опубликовано 24 марта, 2013 Ось цитата з інструкції яку мені дали: Зверніться до посольства України на території країни, в якій ви постійно проживаєте. При собі у вас повинен бути пакет документів. Це довідка про те, що у вас буде або вже прийнято заяву про отримання іншого громадянства. Або це може бути вже отриманий паспорт країни проживання і 4 примірники копій всіх його заповнених сторінок. Візьміть з собою український паспорт. У ньому має стояти дозвіл на виїзд за кордон на постійне місце проживання (спеціальний штамп). З нього також зніміть 4 копії заповнених сторінок. Цитата
viklv82 Опубликовано 24 марта, 2013 Жалоба Опубликовано 24 марта, 2013 А як може бути поставлений штамп на ПМП в людини яка приїхала в Канаду на робочій візі або студенській, а потім дістала право проживання в Канаді згідно якоїсь програми, не виїжджаючи з Канади. Пройшли роки і подала на громадянство. І такі випадки не поодинокі. На рахунок штампа - НОНСЕНС !!! І з правової точки зору згідно Українського законодавства подвійне громадянство протизаконне. Нерозумію - длячого Україна ставить такі палки в колеса людям, які іммігрували (більшість не від хорошого життя в Україні) ?! Цитата
viklv82 Опубликовано 24 марта, 2013 Жалоба Опубликовано 24 марта, 2013 Хочу запитати постійних мешканців форому. Комусь щось відомо на рахунок програми для Українців "Міжнародний Досвід Канади". Можливо хтось з вас або ваших знайомих пробував цю програму. Мені підказали, що коли пропрацювавши більше 6 місяців в Манітобі - тоді можна подати на імміграцію. Правильний хід думок чи ні ?? Цитата
Aidan Опубликовано 24 марта, 2013 Жалоба Опубликовано 24 марта, 2013 Про провінційну програму - хід думок правильний; так воно і працює. Якщо, звичайно, відповідаєте всім вимогам стосовно перебування, відсутності зв'язків з іншими провінціями, категорії професії, за якою працювали... Про саму програму "Міжнародний досвід" нічого не можу сказати. Про те, чому Україна ставить палки в колеса імігрантам - так от тому ж і ставить! Бо хто ж буде всю цю шоблу обслуговувати, якщо всі поїдуть? Цитата Balon Greyjoy: Hard places make hard men, and hard men rule the world.
viklv82 Опубликовано 24 марта, 2013 Жалоба Опубликовано 24 марта, 2013 Aidan щиро вдячний вам за відповідь. Давно читаю цей форум і бачу Вас як активну учасницю. RESPECT !!! На рахунок можливості втримати для годування "ШОБЛА" - я так і думав ............. ............. Згадується момент з "Мильної опери" Шоу Дмитрия Нагиева "ОКНА" , коли там обговорювали проблему масового бажання росіян іммігрувати в США і Нагієв задав питання залу : " Коли би була безпережкодна можливість виїхати з Росії в США, хто б поїхав з присутніх?" - весь зал підняв руки, тобто 100% респондентів виявило бажання виїхати. На що Нагієв відповів: " Кто будет последний уезжать с России - НЕ ЗАБУДЬТЕ ВЫКЛЮЧИТЬ СВЕТ В ШЕРЕМЕТИВО !!! " Цитата
Aidan Опубликовано 24 марта, 2013 Жалоба Опубликовано 24 марта, 2013 Ну, про "вимкнути світло в аеропорту" - це ще наприкінці 70-х цей анекдот був, про одеський аеропорт (коли почалася масова еміграція євреїв). А ми от з другом зараз язиками ляпаємо про те, яким шоком для нього стала Індія, а для мене - Тайланд. Коли їдеш собі звичайною вулицею найбільшого міста в країні в звичайному автобусі поряд зі звичайними місцевими мешканцями... і раптом усвідомлюєш, що САМЕ ТАК ТВОЮ КРАЇНУ БАЧАТЬ ті самі австралійці або європейці... Все; я з того часу іншими очами на Україну вже не можу дивитися. Цитата Balon Greyjoy: Hard places make hard men, and hard men rule the world.
viklv82 Опубликовано 24 марта, 2013 Жалоба Опубликовано 24 марта, 2013 Суть програми така: WP видається максимум на рік, згідно програмийого не можна продовжити по закінченню перебуваючи в Канаді, а тільки можна брати участь повторно подаючи в посольство в Україні, і мйнус, що не можна включати дружину/чоловіка і утриманців. Але є і плюси: для отримання WP потрібний оффер без LMO, а також не потрібно сертефікат IELTS. Хочу запитати наступне: за такою програмою я офіційно перебуваю в Канаді і маючи право на працю, дістаю більше 6 міс. досвіду роботи в провінції, наприклад Манітоба, по професії "Маркетолог", я зможу подавати на Манітобську провінційну програму ?? Цитата
Aidan Опубликовано 24 марта, 2013 Жалоба Опубликовано 24 марта, 2013 Почитайте умови манітобської програми на сайті провінції, там все докладно розписано. Але я б не затримувала подих стосовно можливості пропрацювати маркетологом в Манітобі - ну, звичайно, якщо тільки у вас мова не на відповідному рівні та якщо немає місцевих рефів або знайомого роботодавця... До речі, для подачі по провінційній програмі все одне доведеться складати IELTS. Але це не боляче. Цитата Balon Greyjoy: Hard places make hard men, and hard men rule the world.
viklv82 Опубликовано 24 марта, 2013 Жалоба Опубликовано 24 марта, 2013 Знайомий роботодавець є - оффер є. Англійська - ніяка, низький рівень - " Місько go to їсти борщ", але зараз інтенсивно займаюся з репетитором і знаю, що без тесту ніяк, але ставлю ставку на "ТОСЯ ЗРОБИТЬ" можливо на місті буде легше. А "Маркетолог" я по спеціальності і по стажу роботи, відносно канади - це тільки, я так думаю, буде на папері. Я бував в Канаді і мені відома реалія тамтешнього життя. Інакшого оптимального способу імміграції я відносно себе не бачу. Цитата
Aidan Опубликовано 24 марта, 2013 Жалоба Опубликовано 24 марта, 2013 Ні, ну якщо потенційний роботодавець є, і офер є, і все це можна буде підтвердити і довести в процесі розгляду вашої справи - то гуд лак! А мова дійсно добре вчиться на місці... якщо не шукати простіших шляхів і не замикатися в українсько-російській спільності. Але поки ви тут, звичайно, треба буде докласти максимум зусиль і вчити зараз, а не потім. Тим більше, що хтозна; якщо подаватися на маркетолога в Канаді, то можуть і викликати на співбесіду, щоб переконатися, чому вам потрібен такий досвід... і чи потягнете ви виконувати цю роботу. Цитата Balon Greyjoy: Hard places make hard men, and hard men rule the world.
viklv82 Опубликовано 24 марта, 2013 Жалоба Опубликовано 24 марта, 2013 Але в роботі маркетолога не завсім грає роль спілкування - я б сказав велику роль грають творчі ідеї і хляхи їх реалізування, домовленості може вести безпосередньо менеджер а маркетолог залишається в тіні компанії. Ладно - все одно може бути всяке, буду надіятися, що мене це мине, а якщо ні - то якось дам собі раду. Хочу ще Вас запитати стосовно написаного Вами постами вище: "відсутності зв'язків з іншими провінціями" - як це розуміти ?? Я не маю права мати родичів, друзів в інших провінціях ?? Цитата
Aidan Опубликовано 24 марта, 2013 Жалоба Опубликовано 24 марта, 2013 Але в роботі маркетолога не завсім грає роль спілкування... Колего, я чудово знаю, що ви маєте на увазі! Але ж ви маєте якимось чином, по-перше, мати змогу зробити ситуаційний аналіз (тобто, наприклад, точно зрозуміти інформацію, що її вам надають), а по-друге, донести свої пропозиції та розробки до клієнта! І тут рівень мови, здатності виконувати аналітичну роботу англійською і т.ін. дуже важливі. Хочу ще Вас запитати стосовно написаного Вами постами вище: "відсутності зв'язків з іншими провінціями" - як це розуміти ? Я не маю права мати родичів, друзів в інших провінціях ? Саме так. В такому випадку іміграційний офіцер має повне право засумніватися в тому, що ви назавжди - чи, принаймні, надовго залишитеся в Манітобі. А вам же провінційну номінацію дають не для того, щоб ви одразу їхали, наприклад, до Торонто? Історії відомо достатньо випадків, коли аплікант здуру згадував про якогось однокласника, що мешкає десь у Ванкувері чи Монреалі - і все, привіт, відмова! А якщо ви вже були в Канаді, то одразу постануть питання: де саме? Чому? У вас там хтось є? Чому ви відвідували (наприклад) Онтаріо - а зараз раптово спалахнули любов'ю до Манітоби, хоча навіть не завдали собі клопоту зазирнути сюди, подивитись, що то воно і як? Я особисто спілкувалася з манітобськими іміграційними офіцерами, тож все це розказую не "від фонаря". А, і до речі, офіційно про це ніде не сказано, але на практиці я особисто бачила листа з офісу провінційної іміграційної програми, де було чітко сказано, що з вересня припинено номінування за провінційною програмою іноземних випускників місцевих коледжів та вишів. Коли його відновлять - не знає ніхто. Якщо відновлять. Отже, я б розглядала це як перший дзвіночок у "закручуванні гайок" у Вініпезі. Цитата Balon Greyjoy: Hard places make hard men, and hard men rule the world.
frezzer Опубликовано 24 марта, 2013 Жалоба Опубликовано 24 марта, 2013 А як може бути поставлений штамп на ПМП в людини яка приїхала в Канаду на робочій візі або студенській, а потім дістала право проживання в Канаді згідно якоїсь програми, не виїжджаючи з Канади. Пройшли роки і подала на громадянство. І такі випадки не поодинокі. На рахунок штампа - НОНСЕНС !!! Для того щоб позбутися укр. громадянства необхідно вернутися в Україну поставити відмітку про те, що ти плануєш жити закордоном постійно, тобто той штамп ПМП. Інакше громадянства не позбудешся, іншої процедури просто не існує, принаймні покищо. Громадянство іншої держави отримаєш без проблем, але свого не позбудешся поки не приїдеш, не випишешся, не здасиш внутрішній паспорт і т.д. Щодо нонсенсу, так нонсенс, ну але що ми можемо зробити? Цитата Skilled Workers (NOC 7252- November 28, 2010 - Began to search for job offer December 4, 2010 - IELTS July 8, 2011 - Finally I have received my Job Offer January 26, 2012 - Application received March 14, 2012 - Acknowledged Receipt of Application February 11, 2013 - Additional documents requested January 16, 2014 - Additional documents requested July 28, 2014 - Letter of refusal has been received July 29, 2014 - The end of our immigration ambitions
viklv82 Опубликовано 24 марта, 2013 Жалоба Опубликовано 24 марта, 2013 Ситуація скорпульозна. В мене в Торонто живуть батьки ( з 2000 р.) і сестра з своєю сім'єю. В 2011 подавали на федералку і не ввійшли в квоту. Нам прислали з Сіднея листа, що якщо ми зможемо надати джоб оффер то дана квота нас не буде стосуватися. За спеціальністю дружини (вона була основним аплікантом) менеджер ресторанного бізнесу - оффер не знайшли, і вирішили дочекатися липня 2012 для нової подачі ..... і ОБЛОМ. Закрили федералку. Провінції, через рідних в Онтаріо, навіть не розглядали. Кінцевим результатом - зайшов в тупік. Недавно будучи в Торонто, я був у гостях в друзів і там я познайомився з гостем з Вінніпегу. В нього там є власна фірма. Я розповів йому про себе і свою ситуацію, і розкрив йому свої маленькі ідеї стосовно його бізнеса. Його я зацікавив. Можливо з жалості, а може і за рахунок своїх ідей - незнаю. І я реально хочу їхати в Вінніпег і там освоюватися, і не знаю як це довести офіцеру. Я ж не прошу дати мені номінанта, а лиша дозволити працювати в Манітобі. Де тут подлог? Я ж більше 12 років живу набагато дальше від своїх рідних, чим Вінніпег (відносно Торонто). Цитата
Aidan Опубликовано 24 марта, 2013 Жалоба Опубликовано 24 марта, 2013 Ні, працювати за ворк пермітом в Манітобі ви, звичайно, можете. Справа в іншому: у вас можуть виникнути проблеми, якщо ви подаватиметеся на іміграцію за провінційною номінацією, оскільки батьки в Торонто, це 100% відмова по номінації. Вас навіть не проситимуть щось доводити комусь. Тому вам треба або використати цей час, щоб знайти варіант з ЛМО та подаватися по федералці, або якимось чином набрати два роки, щоб претендувати на іміграцію за "канадським досвідом". А, може, дружині пошукати роботу за фахом? Не в Торонто, там це не дуже вірогідно, а десь в провінціях? Чи імігрувати через навчання (я так розумію, що в неї достатній рівень мови, якщо вона йшла основним аплікантом)? Цитата Balon Greyjoy: Hard places make hard men, and hard men rule the world.
viklv82 Опубликовано 24 марта, 2013 Жалоба Опубликовано 24 марта, 2013 Тобто Canadian Experience Class чере з Манітобу мені також не затвердять. Через навчання - думав. Трохи дороговато. А якщо взяти моргіч на якийсь будиночок в Вінніпегу - токож не проканає??? Цитата
Aidan Опубликовано 24 марта, 2013 Жалоба Опубликовано 24 марта, 2013 А у вас є підстави для отримання мортгейджу? Чи в батьків настільки добре фінансове становище, що вони можуть виступати ко-сайнерами іноземця, що не має ані ПМП, ані кредитної історії в Канаді? Але в такому випадку навчання в недорогому коледжі все ж таки може виявитися дешевшим... До того ж будиночок у Вініпезі так само продається при переїзді до Торонто, як до того придбався. Це ж не Україна, де житло - надцінність, а квартири купляють раз і на все життя. Я серйозно; маючи найближчих родичів в Торонто, про іміграцію через Манітобу просто забудьте. Або федералка, або навчання, або інші провінції, де вимоги до цього факту біографії не настільки жорсткі. Canadian Experience Class все ж таки є федеральний; вам для цього треба набрати 2 роки роботи фулл-тайм в Канаді на кваліфікованій роботі. Можна в Манітобі; можна деінде. Скористайтеся пропозицією, що у вас є; на місці все це простіше вирішити, ніж звідси. Може, і дружині знайдете джоб офер; може, щось витанцюється в інших місцях... А там і федералку відкриють в травні. Цитата Balon Greyjoy: Hard places make hard men, and hard men rule the world.
viklv82 Опубликовано 24 марта, 2013 Жалоба Опубликовано 24 марта, 2013 Дякую за підтримку. Я вже напевно вас замучив своїми проблемами. Тобто, тільки Манітоба, ставиться з підозрами до таких гореіммігрантів як я, а інші провінції на родичів не з іхньої провінції незвертають уваги ?? Завчасно дякую за відповідь. Цитата
Aidan Опубликовано 24 марта, 2013 Жалоба Опубликовано 24 марта, 2013 Приблизно так. Слід зауважити, що з одного боку в Манітобі наразі найліберальніша провінційна програма... але з іншого боку саме це спричинило такі перестороги, щоб зменшити ризик system abuse. В інших провінціях обов'язково треба або відпрацювати рік-два в designated occupation (і це ніде ні разу не маркетолог - цікавлять "технарі", нафтовики, зварювальники, кухарі...), або мати LMO, або навчатися там... або мати близьких родичів саме в цій провінції. Цитата Balon Greyjoy: Hard places make hard men, and hard men rule the world.
viklv82 Опубликовано 24 марта, 2013 Жалоба Опубликовано 24 марта, 2013 Щераз вдячний Вам за роз'яснення. Шкода що не зважився описати проблему раніше - бо вже подав документи на "Міжнародний Досвід Канади", а так би задумався серйозніше на рахунок навчання дружини. Приємно спілкуватися з розумною, компетентною людиною. По місцю - в Канаді, згідно наших професій роботодавця з LMO практично нереольно найти. Всіх благ вам. Цитата
Aidan Опубликовано 24 марта, 2013 Жалоба Опубликовано 24 марта, 2013 І вам щасти. До речі, ваш "міжнародний досвід" аж ніяк не впливає на навчання дружини. Обидва виділили рік чи два, щоб підвищити кваліфікацію та отримати той самий міжнародний досвід - що тут такого. Цитата Balon Greyjoy: Hard places make hard men, and hard men rule the world.
viklv82 Опубликовано 24 марта, 2013 Жалоба Опубликовано 24 марта, 2013 Так Ви праві, але імміграція затянеця ще на енну кількість років. Краще би було замість того поступати десь на навчання. І ще одне. А мій товариш - роботодавець має право віткрити на мене LMO під час набирання мною досвіду в його компанії ?? Цитата