Перейти к содержанию



Chuvak

Чемодан
  • Публикаций

    473
  • Зарегистрирован

  • Посещение

  • Победитель дней

    7

Весь контент Chuvak

  1. А що може бути у них при поверненні в ЄС? Штраф за порушення паспортного контролю?
  2. Сьогодні друзі (громадяни України та Польщі) летіли через Францію в Ванкувер, то казали, що показували лише український паспорт і ніхто нічого не питав іншого.
  3. Скільки може тривати максимально час від здачі відбитків до отримання децизії? З Децизією можна поїхати в іншу країну ЄС? Ми подали на карту дружині більше ніж 2 роки тому. 8 місяців тому здали відбитки.
  4. Летимо по туристичній візі, вклеєній в українські паспорти. Тобто відповідь: показувати український паспорт (на чекіні, пасп+митному контролі), але на вимогу - польський?
  5. Всім привіт. Є польське+українське громадянство. Куплений квиток в Канаду, на український паспорт, з пересадками. Виліт з Варшави, далі пересадка в Європі, далі переліт в Канаду. Питання: який паспорт показувати у Варшаві на паспортному контролі, чекіні? Як я розумію, далі на пересадці в європі показую український паспорт.
  6. Ще можна мобільного оператора повідомити
  7. Таке ось знайшов про шлюб.
  8. Або...визнання "подвійного" громадянства між Польщею та Україною. Якщо реалізують це, будуть же ж прийнято якісь спільні зобов'язання. Що про це думаєте?
  9. Скажіть, будь ласка, якщо заїхати в Канаду по Українському паспорту з CUAET, чи можна катнутись в США по візі чи іншому паспорту? Чи по поверненні можуть виникнути проблеми із заїздом в Канаду?
  10. У мене в двох візах Visitor (батьки) а в двох Worker (діти). Напевне, то так ставлять. Головне - це заїхати до 31 березня і отримати Work Permit.
  11. Якщо авто розмитнити і на авто тцк накладе арешт, то які наслідки цього? Номер буде інший, але vin код той самий. Якщо авто арештоване в Україні, це означає, що в ЄС теж?
  12. Тобто, на квартиру в Україні можуть накласти арешт:) А як щодо авто? Якщо накладено арешт в Україні, в Польщі можна ним користуватись і розмитнити?
  13. Я думав, що, можливо, існує якийсь коридор в'їзду. Про всяк випадок перепитав.
  14. Скажіть, будь ласка, якщо польська віза в укр паспорті дійсна до 1 травня, то злітати і повернутись по цій візі можна до 30 квітня? Ще є печатка про подачу на кчп.
  15. Так, потрібно писати в ужонді стану цивільного обгрунтування зміни в заяві. Просто формально згенеруйте в чаті джіпіті щось і воно підійде.
  16. Цікаво, якщо на авто накладуть "тимчасове обмеження користування авто" у зв’язку з тим, що не з’явитись по повістці, в ЄС це авто можна буде використовувати, поставити на облік або продавати?
  17. Так що змінилось? Можливо, ще варто чекати на нові підзаконні акти?
  18. Оскільки уряд України від імені президента розглядає законопроект про подвійне громадянство, пропоную обговорювати всі питання, пов'язані з цим, у цьому обговоренні.
  19. поправка щодо пункту 2 : треба зазначити середньоринкову вартість автомобіля. якщо вартість менша, чи має ушкодження - мають бути задокуметовані причини. наскільки я зрозумів, вартість податку вираховується на день виникнення підстави заплатити податок. тобто, якщо відкладати це питання, сума податку не зменшиться.
  20. Оновлення за сьогодні: 1) Приблизна оцінка вашого авто може бути здійснена на базі даного сайту: https://omnipret.com/pl/rpl/reports/v Але не забувайте, що тут ціна вже містить VAT. Отже, податок вам треба вираховувати віднявши цей VAT 2) Якщо ви розмитнюєте власне авто, ви можете вказати власну ціну, наприклад, в два рази меншу за ринкову вартість. Це ваше авто і ви його оцінюєте 3) На великі об’єми двигунів все одно йде VAT (23%) + CLO (18,6%) + вартість послуг агенції цельней + вартість постановки на польську реєстрацію Ось приблизно розрахував вартість постановки на облік авто з двигуном 2+ літри. До цієї ціни треба ще додати 120$ як утилізаційний збір.
  21. Я нічого не зрозумів з пояснень, бо вони були дуже туманні. Але мені підпис засвідчити відмовились. Розповідали довго про якісь їхні внутрішні приписи, чоловіків з України, які хочуть продати своє майно і не хочуть боронити край. Прийшов з дружиною, приніс документ. Дивно, але завжди з цим нотаріусом все було ідеально. На четвертий раз не вийшло. На разі, просто пішов до іншого нотаріусу, по телефону сказав, що засвідчить підпис.
  22. Що цікаво, то те, що польський нотаріус сказав, що вони мають якусь внутрішню вказівку не йти на зустріч в питаннях довіреностей на майно українцям. Що це означає - детальніше не роз'яснили.
  23. @Maitrey Тобто, якщо я йду в агенцію цельну і вона від мого імені подає вньосек на звільнення від оподаткування, а я отримую відмову, то це вже означає, що я зобов’язаний без варіантів оплатити вартість розмитнення і не матиму змоги продати авто в Україну? @emigrant007, в житті не все виходить так, як написано в законодавстві. Люди не роботи і шукають варіанти. Варіанти шукають навіть політики, якщо взяти до уваги теперішню ситуацію з блокуванням кордону Польщею Не варто звинувачувати мене у "комбінуванні". Я чесно перевіз куплене мною чесно майно. Просто протермінував строки, оскільки не знав про цю програму. Ще були інші причини, такі як народження дитини, пандемія, війна та інші вагомі причини. І я теж нічого не порушив, коли отримав КСП - все було і є згідно законодавства. @AlexAG Ще така думка. Авто куплене під час шлюбу, отже, дружина теж володіє 50% цього майна. Але вона не вказана в техпаспорті. Коли моя дружина отримає карту часового побиту, яку вона чекає 2 роки (можливо, отримає в наступні півроку), чи може вона скористатись цією програмою та отримати це zaświadczenie o zwolnieniu z zapłaty podatku akcyzowego?
×
×
  • Создать...