Перейти к содержанию



fregat222

Информация для беженцев с Украины, находящихся (или выезжающих) в Ирландии

Рекомендуемые сообщения

  • Главный Модератор

Українцям в Ірландії скасовують безкоштовну послугу: яку саме

Із 3 січня українські біженці в Ірландії мають платити за харчування, інакше їм загрожує виселення із безкоштовного житла.

Українці, які проживають в готелях та інших приміщеннях, повинні платити за харчування 10 євро на день, повідомляє TRAVEL РБК-Україна з посиланням на The Irish Times.

Досі ці витрати покривав Департамент інтеграції. Уряд нещодавно ухвалив рішення послабити навантаження на державну систему розміщення біженців.

За новою схемою біженці, які не мають можливості самообслуговування, будуть зобов'язані вносити оплату за харчування в готелях, навіть якщо вони мають намір харчуватися в іншому місці. Якщо біженець відмовиться зробити свій внесок, це буде розглядатися як відмова від пропозиції розміщення, і його попросять піти.

Така політика застосовуватиметься лише до тих, хто проживає в готелях за типом "ліжко та сніданок" та гостьових будинків. Схему вводитимуть поетапно. Внесок покриває сніданок, обід та вечерю й має бути сплачений заздалегідь. Сума для дорослих становитиме 10 євро на день, а для дітей – 5 євро.

Держава також припиняє оплату послуг пральні та розміщення домашніх тварин для тих, хто проживає в готелях, але послуги прибирання приміщень, як і раніше, будуть покриватися.

Згідно з новими правилами, біженцям з України пропонується лише один варіант розміщення. Якщо вони відмовляються, то маємо шукати житло самостійно.

В Ірландії статус одержувачів тимчасового захисту у рамках загальноєвропейської схеми близько набули 70 000 українців. За даними департаменту, 46 тисяч із них живуть у службових приміщеннях.

Источник

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

  • Главный Модератор

Ірландія повідомила радісну новину українським біженцям

 Влада Ірландії змінила своє рішення щодо перебування українських біженців у країні у новорічний період

Ірландія змінила правило проживання для українських біженців. Відтепер особам із тимчасовим захистом дозволять виїжджати у різдвяний період із країни без втрати безкоштовного житла. Поїхати додому чи в іншу країну можна буде з 22 грудня до 5 січня, пише Irishmirror.ie.

Минулого місяця було оголошено, що біженці, які повернулися в Україну на свята, можуть втратити житло, оскільки тривалість дозволеного їм періоду відсутності скоротилася з семи днів до нуля. Це означало, що поїхати в Україну на Різдво вони не могли, бо їхнє місце могли передати іншим біженцям.

Таке правило було першим у серії заходів, спрямованих на зниження привабливості Ірландії для людей, які шукають тимчасового захисту.

Утім, у Департаменті у справах дітей, рівності, інвалідності, інтеграції та молоді тепер вирішили дозволити українцям з тимчасовим захистом вільно подорожувати на різдвяний період. Біженці можуть бути відсутніми у державних місцях проживання з 22 грудня по 5 січня, не повідомляючи про це попередньо владі.

Зміна не стосується біженців, які зараз проживають у заставному чи модульному житлі, які і так мають право подорожувати за своїм бажанням.

Як пише видання, біженці повинні повернутися до свого житла в Ірландії до 5 січня, інакше вони ризикують втратити своє місце, а будь-які залишені тут особисті речі будуть утилізовані через 60 днів.

Згідно з новими правилами, українці мають продовжувати сплачувати обов'язкові внески за житло за відсутності. Після 5 січня можуть бути відсутні лише ті, хто має дозвіл на відсутність у виняткових випадках або добровільно відмовився від житла за узгодженою формою. При цьому будь-яка відсутність без дозволу після цієї дати розглядатиметься як відмова та житло може бути перерозподілено, зазначає видання.

Українських біженців також попереджають, що вони залишаються відповідальними за дітей, яких за жодних обставин не можна залишати у приміщеннях без супроводу. 

До слова, влада Ірландії готує суттєві зміни у програмі прихистку, щоб зменшити потік біженців з України. Оплату за житло та скорочення виплат можуть запровадити уже незабаром. Про це пише The Irish Times.

Уряд сподівається запровадити заходи до кінця цього року, які передбачають зміну соціальних виплат і зобов’яжуть українських біженців платити за проживання, заявив прем'єр-міністр країни Лео Варадкар. Деталі новацій ще мають бути узгоджені, і будь-які зміни щодо соціальних виплат потребуватимуть законодавства країни, але обидва заходи будуть запроваджені одночасно, зазначає він. 


Джерело

 
Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

  • Главный Модератор

Одна з країн Європи планує суттєво зменшити фінансову допомогу біженцям з України

Ирландія скоротить щотижневі виплати для українців більш ніж уп'ятеро

Влада Ірландії може найближчим часом ухвалити рішення про значне зменшення розмірів допомоги, що виплачується українським біженцям. Щотижневі виплати передбачається скоротити більш ніж уп'ятеро – з 220 євро до 38,8 євро. Цей крок зумовлений високими витратами. Уряд також розгляне обмеження терміну проживання у державному житлі для тих, хто тікає від війни до 90 днів, пише видання Irish Examiner.

Прем'єр-міністр Ірландії Лео Варадкар запропонував уповільнити потік біженців з України та інших країн, бо є труднощі із забезпеченням житла для них.

Комітет із цих питань збирався 11 грудня. Три чиновники обговорять зменшення щотижневої виплати для українських біженців із 220 євро до 38,80 євро на тиждень. Крім того, будуть переговори щодо нового плану. По ньому біженці зможуть жити у державному житлі не більше ніж 90 днів. 

Кабмін може підписати нові правила вже сьогодні, 12 грудня, якщо чиновники досягнуть згоди. Але ці зміни стосуватимуться лише тих, хто прибуватиме після рішення уряду, і не стосуватиметься біженців, які уже в Ірландії. Поправки також вимагатимуть законодавчих змін, тому очікується, що вони набудуть чинності не раніше 2024 року.

Європейська комісія нещодавно оприлюднила статистику, згідно з якою кількість українців, які прибувають до Ірландії за 2023 рік, зростає. Цифра вдесятеро перевищує середнє зростання кількості біженців, які виїжджають до ЄС за той же період.

Ця пропозиція викликала напругу в уряді, коли її висунув міністр рівності та інтеграції Родерік О'Горман наприкінці жовтня. Також видання повідомляє, що віце-прем'єр Ірландії Мікел Мартін звинуватив О'Гормана у спробі перекласти проблему на міністра житлового будівництва Дарра О'Браєна.

Раніше повідомлялося, що влада Ірландії заявила про відсутність можливості надалі надавати безкоштовне житло біженцям з України та інших країн. У заяві міністерства інтеграції республіки підкреслюється, що, незважаючи на «безмежне співчуття до українських біженців», ірландська влада не має можливості надавати житло всім прохачам притулку.

Наразі ірландська влада вже надала житло для ста тисяч осіб, з яких близько 74 тис. є біженцями з України та 26 тис. – з інших країн. При цьому понад 20 тис. українських біженців не забезпечені житлом. Таким біженцям владою республіки надається можливість помитися гарячою водою, а також отримати намети та спальні мішки.

При цьому уряд Ірландії запевнив, що, як і раніше, прийматиме жінок та дітей з України та інших країн, проте їх передбачається зобов'язати самостійно оплачувати своє проживання через гострий дефіцит безкоштовного житла. З огляду на те, що з усіх українських біженців в Ірландії працевлаштовано менше 14 тис. осіб, шляхом скорочення допомоги уряд хоче спонукати більше людей влаштовуватися на роботу.

Нагадаємо, уряд Ірландії оприлюднив план з розміщення тисяч українських біженців у модульних будинках і залучити для цього приватні інвестиції. Таким чином країна намагається впоратись із браком житла, який останніми місяцями став відчуватись особливо гостро, пише Business Post.

Уряд Ірландії планує розміщувати тисячі українських біженців у модульних будинках, зведених приватними забудовниками. Це буде першим кроком до переселення українців із готелів у довготермінове житло. Житлові комплекси мають бути збудовані в межах 5 км від місцевої інфраструктури. 

У Департаменті інтеграції вивчають інтерес серед приватних забудовників до будівництва модульних будинків по всій країні, де можна було б розміщувати до 200 людей. Це у владі називають першим значним кроком до переміщення біженців із готелів і пансіонатів у довготермінове житло. 

Джерело

 
Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

  • Главный Модератор

Одна з країн ЄС будує новий великий центр для українських біженців

Біженці лишатимуться в центрі на кілька тижнів, поки не адаптуються до життя в країні

В Ірландії будують новий центр для розміщення українських біженців – локацію Ньюхолл на 985 місць у графстві Кілдер планують відкрити у березні. Про це пише kildarenow.com.

Локація розташована у сільській місцевості у графстві Кілдер між містами Нейс і Ньюбридж. Об'єкт готовий на 90% і має бути зданий в експлуатацію у березні.

За даними Департаменту у справах дітей, рівності, інвалідності, інтеграції та молоді країни, інтеграційний центр Newhall надаватиме розміщення максимум 985 людям. Уряд повідомив, що мешканці залишатимуться там лише кілька тижнів, поки звикнуть до життя в Ірландії та підготуються до переходу у власне незалежне житло.

У закладі буде 387 спальних кабін з окремими санвузлами для розміщення сімей на 2-6 осіб, а також облаштована їдальня з підігрівом. Зазначається, що страви та все необхідне для приготування чаю та кави будуть надані з урахуванням культурних і релігійних особливостей, а також з урахуванням графіку обідів для студентів і працівників.

У центрі будуть окремі зон и відпочинку для дорослих і дітей – надворі встановлять столики і облаштують ігрові зони для дітей. У центрі розташують спільну пральню. За роботою закладу стежитиме команда менеджерів, персонал служби харчування та прибиральників. Також співробітники служби безпеки будуть перебувати там цілодобово.

Нагадаємо, згідно з опитуванням, кількість біженців, які планують або сподіваються повернутися в Україну, зменшилася порівняно з минулим роком з 77% до 65%. Натомість зросла частка тих, хто не визначився щодо повернення, – з 18% до 24%, а також тих, хто не має надії повернутися, – з 5% до 11%, та тих, хто не сподівається повернутися, – з 5% до 11%.

Джерело

 
Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

  Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.



×
×
  • Создать...