Перейти к содержанию



Art777

Чемодан
  • Публикаций

    197
  • Зарегистрирован

  • Посещение

  • Победитель дней

    7

Сообщения, опубликованные Art777

  1. 1 hour ago, emigrant007 said:

    Тобто? А що вони сказали? Що все буде видаватися. За виконанням певних умов. Вам ніхто не відмовляє

    Там десь з 41ої хвилини

     

    1 hour ago, fregat222 said:

    Еще раз - Вы можете попробовать добиться правды в суде.

    Поехать в Киев и добиться в суде? Спасибо, я пожалуй не. Или вы готовы представлять интересы ухилянта? Тогда браво, потому что большинство боятся. 

    P.s.

    О, я зрозумів, треба щоб більше організацій зацінили порушення прав людини в Україні https://www.state.gov/reports/2023-country-reports-on-human-rights-practices/ukraine/

  2. Если кратко - оно относится к полякам совершившим преступление в Украине, и наоборот - украинцам в Польше. Такого что выполнять приговоры украинцам в Польше за преступления Украине - там нет такого

    image.png

    • Понравилось 2
    • Спасибо 2
  3. 18 minutes ago, fregat222 said:

    У меня таких ситуаций были не одна. Ну я и решал в Верховном суде, а потом в ЕСПЧ. Выиграл дело. Так что все в Ваших руках.

    У меня к моменту, когда исполнительная служба развела руками, изначальная проблема побочным эффектом которой был спор с КМУ - уже разрешилась. Свои выводы я однако сделал.
    Думаю разумно будет заметить что в случае с паспортами - ожидать 3-5-7 лет на решение всех инстанций - слабый вариант, даже не стоит обяснять почему. Плюс ЕСПЧ все равно не может принудить КМУ сделать что-то. 

    Если пойти в философские отступления - спор у нас в стиле дает ли пострадавшей стороне факт бытия жертвой право быть агрессором относительно других,а те должны молчать и не осуждать это - мой ответ нет. Ваш ответ - да. 
    Ответ на вопрос естественно диктуется контекстом кто есть где и какие у кого интересы - согласен. 

    Более того, вон даже по странам видно что позиция диктуется интересом. Это так работает

  4. 6 minutes ago, fregat222 said:

    Желающие тогда могут не только дискутировать, но и подать свои претензии в суд, т.к. есть конфликт интересов. Ну чтобы не было на уровне разговоров, но реальных действий.

    Хотите я вам расскажу как мы у КМУ суд выиграли и что было? Выиграть выиграли, а дальше КМУ сказал мы имели все в виду, ну и конец истории. И это еще до всех событий было. Проблемка такая что госсударство не правовое, потому вой в интернете может оказать более действенным чем суд

  5. 44 minutes ago, biozyn said:

    чому ж він спрацював?))

    Наобирали!!! :)

    44 minutes ago, biozyn said:

    тим більше він буде намагатись виконати свої обіцянки, якщо з ними він і пройде.

    Будучи депутатом європарламенту він не буде мати впливу. Популізм чистого виду. 

  6. 10 minutes ago, biozyn said:

    Лист міністра, викликаний його сьогоденним розумінням "справедливості" - це законодавство, чи ні? Якщо в законодавстви вказано, щось типу ".. і іншімі підзаконними актами, приказами, листами уповноважених структур" ітп?? 

    Лист міністра взагалі нічим не є. Ієрархія нормативно-правових актів | LIGA:ZAKON (ligazakon.net)

    1 minute ago, Анюта90 said:

    В польской прессе тоже мелькает

    У человека на носу выборы в европарламент, по моему надо понимать это исключительно в данном контексте

  7. Just now, biozyn said:

    в теорії це має хтось пустити тоді через конституційний суд, в звичайному демократичному процесі цим займається або опозиція, або якась юридична компанія (заради реноме), або навіть окремі громадяни... 

    Там не все так просто і займе роки Порядок та умови звернення громадян та юридичних осіб до Суду | Конституційний Суд України (ccu.gov.ua)  
    А, ну і ви ж знаєте - автоматично ви іноагент і рука Кремля :) 

  8. 20 minutes ago, biozyn said:

    Якщо змінена постанова регулювала діяльність тільки ДП Документ - то звідки в ній текст про можливість/неможливість пересилки до консульських установ?

    Бо у нас не правова держава? :)

    Дивыться, постанова 678,текст тут Про реалізацію експериментальног... | від 10.06.2022 № 678 (rada.gov.ua) 

    пункт перший порядку

    Quote

    1. Цей Порядок визначає процедуру прийняття у громадян України, які перебувають за межами України, документів для оформлення (у тому числі замість втраченого або викраденого), обміну паспорта громадянина України, паспорта громадянина України для виїзду за кордон, прийняття у іноземців та осіб без громадянства, які постійно проживають в Україні, документів для оформлення, обміну посвідки на постійне проживання (далі - посвідка) під час їх перебування за межами України, а також видачі їм оформлених документів розміщеним за межами України відокремленим підрозділом (філією, представництвом) державного підприємства, що належить до сфери управління ДМС та є адміністратором Єдиного державного демографічного реєстру (далі - відокремлений підрозділ).

    Відповідно порядок не може визначати порядок функціонування закордонних дипломатичних установ. Логічно?

    Є постанова 152 Про затвердження зразка бланка, ... | від 07.05.2014 № 152 (rada.gov.ua) яка встановлює порядок прийняття заяв ЗДУ, порядок видачі і пересилання. І до неї зміни не вносилися. 
    А який висновок ви спитаєте? Висновок що у нас держава не правова і це все не законно
    Більш того, написано в законі Про Єдиний державний демогра... | від 20.11.2012 № 5492-VI (rada.gov.ua) що інший порядок ніж в затвердженому порядку має бути передбачений цим законом :) це ж теж нікого не непокоїть

    Quote

    Стаття 16. Оформлення, видача, обмін, пересилання, вилучення, повернення державі, знищення документів

    1. Оформлення, видача, обмін документів, їх пересилання, вилучення, повернення державі та знищення відбуваються в порядку, встановленому законодавством, якщо інше не передбачено цим Законом.



     

  9. 10 minutes ago, ulkanik said:

    Проблема в том что есть много либо туманной либо неоднозначной информации на государственных сайтах, но уточнять какие-то вопросы в ужондах скорее давать им повод для новых палок в колёса.

    В каждом воевудстве и тем более уженде в который вы пойдете своя практика - потому угадать с чем вы там столкнетесь весьма сложно :) конкретный сотрудник может сталкиваться с ситуацией впервые и перестраховываться

     

    • Спасибо 1
  10. 6 minutes ago, ulkanik said:

    На волне этой дичи возник вопрос, хватит ли им просто важности паспорта или они захотят чтобы срок его действия был не меньше чем сколько то месяцев.

    Ну как показывает практика захотеть можно чего угодно - важно помнить - они не могут отказать принимать вньосек и требования должны быть чем то обоснованы. Если кто то что-то требует и отказывается делать - просить писать отказ письменно и обосновывать его. Обычно это настраивает на конструктивный лад :) 

    Ну и брать белый паспорт можно сколько угодно раз. 

  11. 31 minutes ago, ulkanik said:

    Может кто знает, нужно ли подавать загран паспорт при оформлении довуда особистего после получения гражданства? Или нужно будет просто отдать карту резидента? 

    Вроде как вы должны его показать. Отдать - нет. Если у вас его вдруг нет - то я думаю допустим обходной путь взять посвідку на повернення, она действительна 30 дней и тоже подтвержает личность и гражданство

  12. 5 minutes ago, Анюта90 said:

    А что ещё Вы предлагаете?

    Да есть у меня идеи, могу в личку изложить. А то меня за такие идеи модераторы забанят :)

    Кстати говоря с серым паспортом не все так просто - Dokument podróży dla cudzoziemca - Podlaski Urząd Wojewódzki w Białymstoku - Portal Gov.pl (www.gov.pl) 

    Если я понимаю нюансы правильно, PESEL UKR не является ни одним из случаев ниже

     

    1. zezwolenia na pobyt stały;
    2. zezwolenia na pobyt rezydenta długoterminowego UE;
    3. zezwolenia na pobyt czasowy, o którym mowa w art. 186 ust. 1 pkt 9 (pobyt czasowy udzielony w związku z posiadaniem wizy wydanej ze względów humanitarnych):
    4. ochrony uzupełniającej;
    5. zgody na pobyt ze względów humanitarnych.

    Потому для получения серого паспорта нужно людям получать какой то логичный легальный статус

    11 minutes ago, Анюта90 said:

    Между Украиной и Польшей есть договор про признание документов, поэтому логически думая доверенность у польского нотариуса вполне должна быть ок (можете в Украину выслать статьи этого закона). Мне как-то в другом не очень важном деле это помогло. Украина требовала апостиль, а я выслала сотруднику гос учреждения распечатку с законом о взаимопризнании  документов, вопросов больше не было.

    Я потому и советую тем кто не избавился от имущества в Украине - сделать это воспользовавшись возможностью оформить довереннность у любого польского нотариуса. Особенно если вы не собираетесь возвращаться.  

  13. 21 minutes ago, Анюта90 said:

    Лучше не делать кипиш, не нервничать и просто подождать. 

    Классный совет. Те кто не нервничал и не выехал перед войной или вернулся в после 24 февраля - многие уже и не смогут понервничать, как вы сами же описали день назад. Реагировать на ситуацию которая уже возникла - путь к провалу. 

    Тут очевидный вывод один - раз не вышло закрутить гайки через закон (ВР отказалсь принимать его в той форме что хотелось) - теперь будут их закручивать без закона. Смотря на Белорусь - следующие шаги довольно очевидны - все что было в изначальном законе, только без закона. Постановы КМУ или письма зам. министра хватит.  А потом штрафы в 200 тысяч и конфискация. Так что разумно избавляться от имущества  у кого осталось. Благо пока можно оформить доверенность у польского нотариуса.

  14. 8 minutes ago, biozyn said:

    Мається на увазі, що ДП документ живе окремим жіттям, а через консулат будуть висилати тільки для дітей, інвалідів, супроводжуючих?

    Мається на увазі що постанова яку змінили регулювала діяльність ДП Документ в вибраних країнах, а постанова 152 загальний порядок в тому числі для консулатів

    Тобто в 678 постанові ну ніяк не вийде змінити правила для консулатів. Що не означає звісно що КМУ не може змінити 152 постанову або просто листом зам міністра зробити що хочеш

  15. 29 minutes ago, seva12 said:

    Військовозобов'язані чоловіки 18-60 років тільки на території України зможуть отримати загран паспорти та паспорти громадянина України

    Це тільки про ДП документ я так розумію 

  16. 14 minutes ago, fregat222 said:

    Соромлюся запитати, а як і яким чином?

    Є дві окремі речі. Одна - так, вибори провести в такій ситуації не реально на всій території. А друга річ що маючи конституційну більшість можна було  питання ці врегулювати заздалегідь так щоб вони не виникали. Але - " нісмагла". Значить, цитуючи Кучму, "маємо те що маємо", і відповідно до того що написано воно все не легітимне. 

    29 minutes ago, fregat222 said:

    Поэтому давайте по сути темы писать, а не рассуждать о политической составляющей Украины

    Ну а по сути если государство выходит за правовое поле - что делать людям? Вчера начиная с письмом зам. министра из какой либо внятной дискусии мы вышли

  17. 36 minutes ago, biozyn said:

    Врешті, заборона проведення виборів в умовах воєнного стану випливає з ч. 4 ст. 83 Конституції, яка не дозволяє припиняти повноваження Верховної Ради України й автоматично продовжує їх до формування парламенту нового скликання після воєнного стану.

    Випливає там багато чого, але не написано. І в цьому проблема. Пагано написано воно, короче кажучи, треба було міняти, але не зробили. Велика спокуса рулити поза законом на апарті насилля, тільки з легітимністю проблеми. 
    А, ну і так то для виборів президента заборони немає

    29 minutes ago, Анюта90 said:

    Мне не хватает интеллигентных нематерных слов, чтобы сказать, что я думаю о соблюдении Конституции. И о государстве впринципе.

    Как бы вот посмотрите, был выбор у власть имущих - или идти по законам и процедурам или просто уходить в прямое управление. А выбрано делать вид что мы правовое государство, а рулить через репресии. 
    А теперь логично что выборов боятся как огня. Ибо рейтинг пробил дно, а значит легитимность тоже

    31 minutes ago, biozyn said:

    А от в трудову мобілізацію я вірю

    А я ні, бо мобілізованих треба годувать хоча б. 

  18. 39 minutes ago, Анюта90 said:

    Агрессор будет активно крутить тему с "нелегитимным" президентом, т.к. выборов не будет.

    Не удивлюсь, что какая-нибудь Венгрия поддержит эту точку зрения.

    нууу бо статті 77 і 103 конституції каже що вибори мають буть. Конституція не встановлює обмеження на проведення виборів в умовах війни.  Висновок - вони мають бути. Оскільки конституції не поміняли коли можливість була разом як легітимність і більшість- то це стратегічна помилка, вона обєктивна  і її доведеться реалізувати.
    З юридичної точки зору ні президент ні рада легитимними не є. Також все що понаприймала рада з жовтня є якби не дуже обовязковим, тому що це прийнято нелігітимним органом. 

    3 hours ago, sicario said:

    Навряд чи вийде, по крайній мірі покищо.

    Мав на увазі що зараз у них там конфіскації майна для тих хто виїхав, з того що чув від білорусів 

    • Понравилось 1
×
×
  • Создать...