Перейти к содержанию



YevhenR

Чемодан
  • Публикаций

    37
  • Зарегистрирован

  • Посещение

  • Победитель дней

    1

Сообщения, опубликованные YevhenR

  1. На диво, не знайшов існуючої теми про подачу податків в Канаді.

    Маю кілька питань:

    1. Чи варто звертатись по допомогу з подачею податків, якщо у мене виключно employment income, а у дружини малкнький бізнес (sole proprietorship), що заробив <$5000 минулого року. Чи і самому подати не важко буде?

    2. Якщо самому подавати, які програми можете порадити? Чув, що SimpleTax - хороший інструмент, і коштує pay what you want.

    3. Чув, що по-перше, треба декларувати майно за кордоном на >$100,000, а по-друге, при першій подачі податків треба вказати вартість нерухомого майна за кордоном, щоб потом, при його продажі, заплатити податки тільки з різниці. Я володію квартирою, гаражем і чвертю бітьківської квартири. Вартість цього всього я знаю лише приблизно. Чи потрібно робити оцінку майна в Україні, чи можна якось обійтись приблизними цифрами?

  2. 2 часа назад, Micellangelo сказал:

    72,97 КАД

    Дякую за пропозицію! Це дешевше, ніж Міст пропонує за таку вагу, якби вони взагалі таке доставляли. Але, я так розумію, що вони тільки до свого складу в Торонто довезуть, а за адресою навіть по Торонто не доставлять. Мені не терміново, тому все таки спробую Укрпоштою. Сподіваюсь, вони зможуть до Ванкувера доставити без проблем.

  3. В Meest сказали, що мою посилку, довжиною 160 см, зможуть доставити тільки до Торонто :(

    Є якісь альтернативи, які за адекватну ціну доставлять до Ванкувера? Габарити 160х40х30, вага 15 кг. Хотілося б в $500 вкластися.

    Тарифи Укрпошти виглядають навіть краще за Meest: https://www.ukrposhta.ua/ua/taryfy-mizhnarodni-vidpravlennia-posylky Є якийсь підвох?

    $30 + (15 кг*$4.75)*1.5*1.25 = 164 USD

  4. 1 час назад, Micellangelo сказал:

    Рекомендую проконсультуватися з Канадським митним брокером. Якщо цікавить можу скинути контакти давнього читача форуму, який саме цим в Канаді і займається останні 6 років.

    Скиньте, будь ласка.

    Так, майже впевнений, що все не українського походження. Цікаво, чи грає роль те, що всі речі явно були у використанні довгий час (подряпані сноуборди і явно не новий спортивний одяг).

    Дякую!

  5. Через те, що я отримав PR поштою, без лендінгу (під час ковіду), я не подавав список goods to follow. Я намагався його подати ще коли приїхав по work permit, але мені сказали, що його можна подати тільки при отриманні PR. Є тепер якийсь спосіб переслати мої речі і не платити податків? Як ті податки рахують взагалі? Відсоток від оголошеної вартості?

  6. Справді, нічого робити не треба було. Сьогодні отримав листа:

    Цитата

    ...

    I am pleased to advise you that your application for permanent residence in Canada is now complete. Congratulations! You are now a permanent resident of Canada!

    ...

    You can provide a copy of this letter to prove that you are a permanent resident of Canada and to apply for benefits and services for which you are eligible, until you receive your permanent resident card.

    This letter does not replace the permanent resident card; you are still required to submit the documentation to obtain your permanent resident card. Please print a copy of this letter and send it along with two photos that meet our photo specifications to the address listed above.

    ...

    Загалом, тепер лише залишилось відправити цього листа з фото поштою на адресу, яка знаходиться за 300 метрів від мене :lol: 

    Я правильно розумію, я тепер в Канаді одночасно в двох статусах? Чи мій work permit автоматично екпайриться при отриманні PR? Чи потрібно бігти і оновлювати SIN/MSP/Driver License, чи можна тягнути, аж поки не наблизиться їх expiry date?

  7. Мені прийшло повідомлення "Your application was approved.", в Document Status показує пару "Confirmation of Permanent Residence (COPR)", але що далі робити - не ясно. Самих документів COPR онлайн немає. Я так розумію, вони поштою прийдуть.

    Тут пише:

    Цитата

    If we sent you a COPR, but you haven’t been able to go to one of our offices in Canada to validate it, we’ll contact you to tell you what to do. Use the web form if you need to update your contact information.

    You should not travel to a port of entry to validate your COPR. This is not considered essential travel and you won’t be able to validate it this way.

    Due to COVID-19, we have a new process to confirm permanent resident status. We don’t need a COPR for this new process if you are in Canada.

    Тобто, як я розумію, не треба нічого робити, а тільки чекати на лист/дзвінок.

    Що мене бентежить, це те, що Expiry date для COPR мені показує 4 листопада 2020, тобто вони дійсні всього два тижні. Я не впевнений, що вони навіть встигнуть прийти мені поштою до того часу.

    Хтось отримував PR будучи в Канаді останнім часом? Як у вас проходив процес?

  8. 8 минут назад, Милан сказал:

    Делал пару раз удалённо. А Вы доверенность на получение документов никому дома не оставили?

    Дякую, щойно дзвонив в консульство, справді можна віддалено. Довіреність, нажаль, не залишав.

    9 минут назад, Милан сказал:

    Рассматривать дело не начали, сразу развернули как incomplete. Поэтому вернут все деньги. 

    Хоч це радує :) Biometrics fee, очевидно, не повернуть, бо ми вже встилги здати. Сподіваюсь, третій раз здавати не доведеться (перший був на ворк перміт).

  9. Сьогодні реджектнули мій аплікейшен :( 

    Цитата

    Your application is rejected for being incomplete.

    Specifically, your application does not include the following elements:

    - Police Certificate:

    o The Police certificates from Ukraine were issued prior to your last residence in that country for both yourself and ***. The Police certificates were issued on September 27, 2019 and October 09, 2019. Both your last residence in this country was December 20, 2019.

    Що з цим робити? У нас довідки про несудимість тільки особисто в руки віддають, на скільки мені відомо. Ми вже два місяці в Канаді.

    Що вони пишуть

    Цитата

    As we are rejecting your application, IRCC will refund the fees that you have paid.

    Мають на увазі всі fee, чи тільки right of permanent residence fee?

  10. 3 часа назад, Micellangelo сказал:

    медицину також можна пройти вже на місці в Канаді

    Правда? :blink: У мене була така думка, але, на скільки я пам'ятаю, я десь прочитав, що так не можна.

    Хоча, може я просто вирішив не затягувати і зробити завчасно. Вже не пам'ятаю.

    • Спасибо 1
  11. 4 часа назад, dezeribov сказал:

    Идем НЕ через Express Entry

    Маєте на увазі, що ви плануєте отримувати PR по провінційній програмі Skills Immigration і профіля ЕЕ у вас взагалі немає? Я проходив по Express Entry BC - Skilled Worker, тому мій досвід дещо відрізняється.

    4 часа назад, dezeribov сказал:

    "A work permit for provincial nominee certificate holder"

    Якщо є такий сертифікат. Не впевнений, чи його надають по Skills Immigration. Якщо немає - то просто exemption, код T13

    4 часа назад, dezeribov сказал:

    Если отвечу Yes - может ли она получить Open Work Permit на основании моего разрешения на работу?

    В будь якому разі вказуєте yes, а далі маєте вибрати, чи будете дружині робити перміт, чи ні.

    4 часа назад, dezeribov сказал:

    нужно чтоб работодатель пошел на Employer Portal и за $250 получил "Offer for Employement (LMIA Exempt) No."

    Саме так.

    До речі, якщо ще цього не зробили, запишіться на upfront medical exam. Бо це може затягнутись. Якщо є можливість, то краще в Варшаву до доктора Крука - найменша ціна і найменше проблем, як я зрозумів з усього, що я прочитав. Ми пройшли за 475 злотих з людини, без затримок і додаткових обстежень.

    • Спасибо 1
  12. 13 часов назад, Эвелина сказал:

    Дякую за таку розгорнуту відповідь. Впевнена, що вона для багатьох буде корисна. Так ви ще в Україні очікуєте, чи вже в Канаді?

    Підскажіть, в своєму CV ви вказували український телефонний номер чи купували канадський? Бо в мене таке питання: як працедавець наперед знав, що йому не потрібно буде робити LMIA? Фірма ж могла відразу відкинути ваше CV, бо, наприклад, подумала б, що це довгий процес і вона не хоче цим займатися. Чи ви робили якийсь запис в CV, даючи їм наперед зрозуміти, що вам не потрібний  LMIA? Може написали це в cover letter?

    На чому сфокусований працедавець Канади під час співбесіди? Більше питань про досвід, технології... чи дає напочатку завдання(алгоритми чи написати невеличку програму) і лише потім запрошує на розмову? Цікаво, як виглядає процес працевлаштування :)

    Вже в Канаді, працюю, майже місяць.

    В CV вказував український номер.

    Насправді, щодо статусу в Канаді нічого не вказував, поки самі не питали. Думаю, як написав Мілан вище, варто було б вказувати. В багатьох випадках під час подачі резюме треба заповнювати форму, де треба вказати, чи є статус в Канаді і дозвіл на роботу. Той роботодавець, на якого я зараз працюю, в першому листі спитав де я і які в мене плани, а на співбесіді з HR вона сказала, що знає про таку програму і тому вони зацікавлені. Ще одні (Electronic Arts) мені написали з питаннями щодо статусу, я їм відразу написав про BC PNP, вони сказали що обговорять це зі своїм "міграційним відділом" і більше мені не писали. Дивні.

    Залежить від працедавця, були різні варіанти, навіть "автоматизована співбесіда", де мені програма видавала питання і я мав записати відео-відповіді на них :huh:

    Що саме цікавить з процесу працевлаштування? Співбесіди я б не сказав що відрізняються від українських. Я чув історії, що тут деяких людей цілий день, а то і два співбесідують, але, принаймні, не в моєму випадку. У мене було три співбесіди, перша з HR на півгодини, потім (через пару тижнів) півтори години з лідами команд і остання (ще через тиждень) - з CTO. Після того мені прислали офер і я почав процес BC PNP.

    • Понравилось 1
  13. 11 часов назад, Эвелина сказал:

    Доброго дня, підскажіть, будь ласка, як проходить іміграція по цій програмі?

    1. Спочатку знайти працедавця? Це може бути будь-яка фірма і зареєструватися в програмі, маючи на руках job offer.

    2. В цій програмі свої бали, які не пов'язані з ЕЕ? Яку потрібно кількість балів набрати, щоб бути відібраним?

    3. Скільки часу у вас зайняла іміграція від дати отримання оферу до отримання візи?

    Ви коли шукали працю, то відразу працедавцю говорили, що хочете стати учасником даної програми, тому їм не потрібно робити LMIA? Чи фірма до вас вже мала досвід з такими переїздами інших працівників?

    Які повинні бути кроки, щоб повторити ваш успішний переїзд?

    Дякую

    Доброго дня. 

    Так я описав процес роботодавцю:

    First of all, you need to check if you meet the employer requirements of BC PNP. You can find the requirements at [1, pages 50-54].
     
    Step 1: Registration
    The process starts with my registration in "Express Entry BC — Skilled Worker" program. In order to register, I need to have an accepted indeterminate, full-time employment offer.
    The following information is required during the registration [2, page 25]:
    • Legal name of company/organization.
    • Operating name (If different from legal name).
    • Job title.
    • National Occupational Classification (NOC) code. As I understand, it should be 2174 (Computer programmers and interactive media developers) [3].
    • Hourly wage (Excluding gratuities, bonuses, commissions, etc.).
    • Annual wage (Will be verified on the job offer form that is required at the application stage, see below).
    • Hours of work per week (On average, in a 52 week period).
    • Primary work location address.
    • Company phone number (Provide all numbers required to place a call from B.C.).
    This should be enough for the registration.
    Each week the highest-scoring registrants are invited to apply. Last week the passing score for my category was 90 points. According to my imprecise calculations, I get circa 140 points, so they should invite my right away.
    The invitations for Tech Pilot take place every Tuesday, that is, the next invitations will be issued tomorrow [4]. Not sure if we can still make it this week, but we could try.
    If you are ready to provide me with the job offer today, please try to do it before 2 PM PDT, so we can discuss if any questions appear.
     
    Step 2: Application
    After I am invited to apply, I have 30 days to pay a $700 fee (this will be included in the relocation bonus, right? ☺ ) and add scans of all the necessary documents to my application.
    All the documents required from me are ready, and here is the list of documents required from you [2, page 54]:
    • BC PNP job offer form [5].
    • Employer recommendation letter.
    • Copy of the offer of employment.
    • Detailed job description.
    • Company information.
    • Copy of the Certificate of Incorporation (or legal equivalent).
    • Copy of the valid municipal Business License.
    • Evidence of recruitment efforts (if applicable).
    You can find a detailed description of each document at [2, page 60].
    After all the documents are submitted, the application is reviewed. According to [6], this can take up to 3 months, but [7] says that tech applications are prioritized, so it should be faster. A person at [8] says he applied twice and got his applications processed in one and two weeks (processing of the second one was interrupted because of a mistake in one of the documents).
    After the application is reviewed, I receive a work permit support letter which I can use to apply for a work permit [9, page 14].
     
    Step 3: Work Permit
    To apply for the work permit with the support letter received on the previous step I need an offer of employment number. To get this number you have to pay $230 employer compliance fee at IRCC's Employer Portal [9, page 16].
    According to [10], it takes about three weeks to get a work permit. With the work permit, I can go to Canada and start working right away.
     
    That's it.
     
    If you have any questions regarding the process, you can contact the BC PNP concierge at [email protected] [7].
     
    There are two more things I'd like to clarify with you:
    1. Regarding the remote work: If my estimations are correct, the process should not take more than two months. I'm not sure if it makes sense to work remotely for a month or so. Obviously, this would be less productive because of the time difference and relative ineffectiveness of remote communication. So I'd prefer to start working only after I come to Canada. But if you're in a hurry, I can start working remotely in October (as I said, I need to give a notification to my current employer one month before I leave. I guess, this is negotiable, but I'd rather follow the rules).
    2. Regarding the relocation bonus: If you plan to offer me a relocation bonus, I would like to know when exactly will I be able to receive it. I received my last relocation bonus almost two months after the actual relocation. That was quite inconvenient.
     
    References:
     
     
    Далі по ваших питаннях:
    1. Так, в першу чергу треба знайти працедваця, який готовий підтримати ваш іміграційний процес. Власне, він нах не так багато треба - надати документи щодо їх діяльності, написати вам рекомендаційного листа, заповнити пару форм і заплатити $230. Списку компаній немає, є список професій, які підходять під програму. До компаній теж є вимоги: має бути розтушована в BC, не займатись нічим пов'язаним з сексом (в порнхаб не можна влаштуватись :( ) і може ще щось, почитайте за посиланнями. 
    2. Так, теж є свої бали. Посилання на детальну інформацію є вище. Загалом, набрати ці бали, маючи job offer, хоч якось сданий IELTS і хоч якусь підтверджену освіту - не проблема.
    3. Приблозно три місяці, при цьому основні затримки були через працедавця, який не поспішав надсилати документи. Номінацію я отримав за тиждень, work permit - за два. Тобто, теоретично міг би і сумарно в один місяць вкластись, якби роботодавець оперативно реагував на запити. Підозрюю, що людей сортууть по балах. Бо на сайті написано, що номінація може до трьох місяців займати. ITA в EE отримали відразу після номінації, щоправда засабмітив я документи тільки 30 грудня, зараз чекаємо.
     
    Фірма досвіду не мала (саме тому той опис вище мені довелось писати самому), хоча про програму вони знали. Деякі інші, до яких я подавався, не знали і не хотіли разглядати мене навіть за умови проходження по цій програмі.
     
    Кроки:
    1. Здати IELTS
    2. Підтвердити освіту через WES (if any)
    3. Знайти роботу
    4. Створити профіль EE (якщо проходите по FSW), або без EE проходити повністю іміграцію по провінційній програмі (там нижчі вимоги до мови і освіти, але документи треба подавати в паперовому вигляді і сам процес може зайняти кілька років. Що, в принципі, не заважає вам тут ці кілька років жити, маючи work permit).
    5. Податись на номінацію на welcomebc.ca. З усім іншим вже по ходу розберетесь.
     
    Удачі :) 
     
    PS: EE = Express Entry, FSW = Federal Skilled Worker
    • Спасибо 2
  14. Добрий день!

    Кілька днів тому переїхали зі Львова в Ванкувер. Наразі в статусі foreign workers.

    Окрім Канади, ще є бажання подорожувати по США. Я маю візу США, дружина - ні.

    Цікавить ваш досвід, якщо ви подавались на візу США з Канади.

    Чи потрібно для того мати якийсь серйозний запланований тріп (типу на тиждень літаком в Лос Анжелес), чи достатньо написати, що на вихідні в Сіетл на машині поїдемо? 

    Чи взагалі дають візу, якщо немає запрошення? (Мою з запрошенням робили).

    Чи взагалі при розгляді враховують, що ми в Канаді, а не в Україні?

  15. 31 минуту назад, ss0andrew0ss сказал:

    Вопрос в том, сколько времени обычно, в среднем, проходит между приездом в Канаду и получением возможности переезжать. То есть допустим, я сегодня прилетел в Канаду. Через сколько в среднем я буду иметь возможность переехать без последствий?

    Сильно залежить. Фактично, мажливість переїзду в інші провінції маєте відразу після отримання статусу PR. Коли ви його отримаєте - залежить від вас. Є ті, хто отримує PR до приїзду в Канаду (точніше, документи отримують вже в аеропорту, але іміграційну програму вже пройшли до переїзду). Я, наприклад, їду по work permit, вже маю ITA в EE, але подам документи тільки після переїзду, бо маю додати свій work permit до цих документів (його я отримаю тільки в аеропорту в Канаді). Після подачі маю десь за 6 місяців отримати PR.

  16. 56 минут назад, VadimI сказал:

    Та не тягнiть з собою  корпус! Його на барахолцi можна купити за 30-50 CAD.

    Системний блок наворочений за 400-500, стiльки ж i laptop, а якщо повезе i дешевше! "Оффiсний" стстемник за 100-200. От знайшов на скору руку:

    - "Intel Core i5 Quad CorQuad Core i5 3.20Ghz SSD HD Win 10" - 185 CAD,  

    - q6700 cpu and p5q-e motherboard with 8gb ddr2 ram - 60 CAD
    Dell XPS 8700 Computer 350 CAD
     
    - Intel i5-760
    4g ram
    500g hard drive
    AMD Radeon HD5450 video with svga/dvi/hdmi
    fresh load windows 10 pro 64bit
    $100 firm price
    Ще поторгуватися можна.
    Який сенс то пересилати?
     
     

    У мене Intel Core i7-6700K (4.0 ГГц) / RAM 64 ГБ / SSD 480 ГБ + HDD 2 TБ / nVidia GeForce GTX1080, 8 ГБ. Подивився на kijiji і зі схожого знайшов тільки https://www.kijiji.ca/v-desktop-computers/vancouver/custom-built-gaming-pc/1458805471 за C$1800, і то він слабший.

    Я виставив свій на продаж за C$1500. Якщо куплять - добре, якщо ні - буду відправляти.

    В будь-якому разі, дякую за поради :) 

  17. Всім привіт!

    Планую після переїзду в Канаду (Ванкувер) передати собі комп'ютер (системний блок), робот-пилосос і, можливо, пару сноубордів.

    Хтось відправляв такі вантажі? Укрпошта зможе нормально доставити? Чи є кращі варіанти?

     

  18. 14 минут назад, ss0andrew0ss сказал:

    Круто, так вы можно сказать коллега

    Я пишу на .NET платформе, может вашему работодателю нужны и .NET девелоперы? :)

    Еще, возможно глупый вопрос, я писал NOC 2173, вы написали 2174. В чем разница и есть ли она вообще? Я разрабатываю пользовательские приложения, full stack, начиная от серверной части и заканчивая клиентом (win, web что угодно в общем). Может я неправильный NOC использую...

    В компанії є .NET, але відкритих позицій наразі, нажаль, не бачу.

    2173 - це чисто інженерна робота, тобто обробка вимог, проектування архітектури, збір інформації, дослідження підходів до розробки ПЗ.

    Тому, якщо ви саме пишете код, то 2174 підходить більше.

    Можете самі переглянути список обов'язків і порівняти:

    https://noc.esdc.gc.ca/English/noc/Profile.aspx?val=2&val1=2173&ver=16

    https://noc.esdc.gc.ca/English/noc/Profile.aspx?val=2&val1=2174&ver=16

×
×
  • Создать...