Njango Опубликовано 17 января, 2017 Жалоба Опубликовано 17 января, 2017 Можливо хтось знає: 1. Яка Процедура зміни роботи ( карта видана в Брно - поміняти на Прагу) 2. Чи можна з трудовою картою їздити по ЄС/ШЕНГЕНУ 3. Чи можна реєструвати в Чехії на себе машину? якщо можна , то за звичною процедурою? Цитата
boombax Опубликовано 18 января, 2017 Жалоба Опубликовано 18 января, 2017 Доброго дня! 1. Вакансія з можливістю найняти іноземця повинна бути відкрита на біржі праці. Вам потрібен номер вакансії. З цим номером ідете в міграційну службу і подаєте заяву на зміну. 2. Можна. Ви можете знаходитись до 90 днів кожні пів року за межами ЧР в шенгені. Звістно, на практиці це перевірити дуже важко. 3. Можна без проблем. З водійським посвідченням є нюанси. При обміні за відсутності постійного дозволу на перебування потребують багато папірців. Njango сказал: Можливо хтось знає: 1. Яка Процедура зміни роботи ( карта видана в Брно - поміняти на Прагу) 2. Чи можна з трудовою картою їздити по ЄС/ШЕНГЕНУ 3. Чи можна реєструвати в Чехії на себе машину? якщо можна , то за звичною процедурою? Цитата
Njango Опубликовано 17 февраля, 2017 Автор Жалоба Опубликовано 17 февраля, 2017 Можливо хтось знає, які документи конкретно потрібно від роботодавця? (На робочу карту) / трудовий договір або попередній / договір аренди, проживання/ дозвіл на роботу?? Цитата
boombax Опубликовано 17 февраля, 2017 Жалоба Опубликовано 17 февраля, 2017 Доброго дня! Ви повинні принести новий підписаний договір або договір о намірах укладення трудового договору. Документи подаються за місцем проживання. Якщо у Вас вже є новий договір аренди - подаєте документи за новим місцем проживання. Якщо тільки новий трудовий договір - за старим. Njango сказал: Можливо хтось знає, які документи конкретно потрібно від роботодавця? (На робочу карту) / трудовий договір або попередній / договір аренди, проживання/ дозвіл на роботу? Цитата
Njango Опубликовано 18 февраля, 2017 Автор Жалоба Опубликовано 18 февраля, 2017 boombax сказал: Доброго дня! Ви повинні принести новий підписаний договір або договір о намірах укладення трудового договору. Документи подаються за місцем проживання. Якщо у Вас вже є новий договір аренди - подаєте документи за новим місцем проживання. Якщо тільки новий трудовий договір - за старим. А для подачі в консульство, які документи потрібні від роботодавця! ,щоб консул видав візу , за якою я вїду в Чехію і здам біометрію на робочу карту?(перший етап, збір документів) Цитата
boombax Опубликовано 21 февраля, 2017 Жалоба Опубликовано 21 февраля, 2017 Доброго дня, Залежить від того, чи приймає роботодавець участь у програмі по спрощеному працевлаштуванні українців. В будь-якому випадку, Вам необхідно показати робочій контракт і надати підтвердження проживання. Njango сказал: А для подачі в консульство, які документи потрібні від роботодавця! ,щоб консул видав візу , за якою я вїду в Чехію і здам біометрію на робочу карту?(перший етап, збір документів) Цитата
Black Опубликовано 22 февраля, 2017 Жалоба Опубликовано 22 февраля, 2017 boombax сказал: Доброго дня, Залежить від того, чи приймає роботодавець участь у програмі по спрощеному працевлаштуванні українців. Про цю програму вже давно пишуть у ЗМІ, але я ще не чув щоб її прийняли парламентом Чехії. Випадково не маєте підтвердження цієї йнформації? Цитата Дом не там, где вы родились, дом там, где прекратились ваши попытки к бегству. (Макфуз)
boombax Опубликовано 22 февраля, 2017 Жалоба Опубликовано 22 февраля, 2017 Доброго дня! Програма працює з кінця 2015 року, але, на жаль, я не особисто не знайомий з ніким, хто їй скористався. Хоча, про такі випадки чув. На справді, там не все так однозначно. На скільки я пам'ятаю, перша частина була введена для 500 кваліфікованих працівників з кінця 2015 року. Читав, що по ній набрали лише біля 370 фахівців. Після того, в 2016 відкрили ще 5000 для (низько)кваліфікованих робітників і розширили штат робітників у Львівському консульстві. Саме по цій частині зараз йдуть дебати. Black сказал: Про цю програму вже давно пишуть у ЗМІ, але я ще не чув щоб її прийняли парламентом Чехії. Випадково не маєте підтвердження цієї йнформації? Цитата